Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σας εχει αναψει ποτε λαμπακι μηχανης μετα απο κακη βενζινη?

Φουλαρα λογω διακοπων απο αγνωστο βενζιναδικο,και μου αναψε λαμπακι μηχανης.

Δυστυχώς εχω αφησει το διαγνωστικο σπιτι και δεν μπορω να τσεκαρω το σφαλμα.

αν ναι,ποσο συχνα σας εχει συμβει?

Πως το αντιμετωπισατε?Προσπαθησα να αραιωσω οση εκαψα με 100αρα απο αλλο πρατηριο.

-ναι,προφανως μπορει να ειναι ο,τιδηποτε το λαμπακι,αλλα ειναι δεύτερη φορα που μου το κανει μετα απο γεμισμα σε αμφιβολου ποιοτητας πρατηριο.

Δημοσ.

Αναφέρεσαι σε βλάβες και δεν λες τι αυτοκίνητο έχεις

.

Και αφού δεν εχεις το διαγνωστικό πως ξερεις οτι το λαμπάκι που αναψε ειναι κακή καύση

Δημοσ.

Από βενζίνη μπορείς να πάθεις αρκετά. Μπεκ, καταλύτες, όλα μεσ' το πρόγραμμα είναι. Πρόσεχε από που βάζεις.

Το λαμπάκι μπορεί να 'ταν ένα απλό misfire σε κάποιο κύλινδρο, τα γνωστά μας "πειράκια". Δηλαδή μπορεί να μην ήταν και τίποτα. Εφόσον έχεις διαγνωστικό, έλεγξε τον κωδικό, αν είναι κάτι αδιάφορο σβήστο και τέλος. 

  • Like 2
Δημοσ.
Στις 19/8/2018 στις 5:45 ΜΜ, NikosKallithea είπε

Αναφέρεσαι σε βλάβες και δεν λες τι αυτοκίνητο έχεις

.

Και αφού δεν εχεις το διαγνωστικό πως ξερεις οτι το λαμπάκι που αναψε ειναι κακή καύση

Aναφέρομαι σε βλαβες αλλα το ερώτημα δεν ειναι να μαντέψετε τι προβλημα έχω εγώ ,αλλα αν ειχατε ποτέ πρόβλημα ΕΣΕΙΣ απο κακο καυσιμο,πόσο συχνά και πως το αντιμετωπίσατε.
Σε τι ακριβώς θα βοηθούσε σε αυτό το ερώτημα το τι οδηγάω εγώ?

22 ώρες πριν, Haldol είπε

Από βενζίνη μπορείς να πάθεις αρκετά. Μπεκ, καταλύτες, όλα μεσ' το πρόγραμμα είναι. Πρόσεχε από που βάζεις.

Το λαμπάκι μπορεί να 'ταν ένα απλό misfire σε κάποιο κύλινδρο, τα γνωστά μας "πειράκια". Δηλαδή μπορεί να μην ήταν και τίποτα. Εφόσον έχεις διαγνωστικό, έλεγξε τον κωδικό, αν είναι κάτι αδιάφορο σβήστο και τέλος. 

Σε φυσιολογικες συνθήκες,παω απο συγκεκρίμενο που γνωρίζω οτι δεν μου δημιουργεί πρόβλημα,αλλα δυστυχώς στα ταξιδια των διακοπων δεν μπορεις να το ελεγξεις ιδιαίτερα.. 😕
 

Δημοσ.

Παλιότερα που το είχα πάθει, ειχα πάει σε άγνωστο πρατήριο και από κατι λιγότερο απο 1/4 είχε φτασει περιπου στα 3/4, οδήγησα κάπου στα 500 μέτρα κι άναψε λαμπάκι και το αμάξι μπήκε σε limp home mode (έριξε πολύ στροφές και δύναμη). Πήγα αμέσως σε συνεργείο, βάλαμε ένα δοχείο ενισχυτικό οκτανίων και καθαριστικό και επίσης πήγα πάλι σε πρατήριο (άλλο, που μου σύστησε αυτός του συνεργείου) και φουλάρισα με 100αρα. Με αυτά τα δύο συνήλθε το αμάξι και ευτυχώς δεν έβγαλε κάποιο αλλο προβλημα.

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φυσικά κι γίνεται και δυστυχώς το έχω πάθει και εγώ 2-3 φορές. Τη μια μάλιστα έβαλα βενζίνη στη μεσογειων και στα γλυκά νερά μου είχε ανάψει λαμπάκι το αυτοκίνητο δε πήγαινε και μπήκε σε safe mode. Την επόμενη μέρα πήγα και άδειασα τη βενζίνη από το ντεπόζιτο για να μη μου διαλύσει τα μπεκ (καλύτερα να χάσω 80€ παρά να ξαναπληρωσω 1500€). Στον εν λόγω έκανα και καταγγελία. 

Αλλες δυο φορές έβαλα από άκυρα βενζινάδικα γιατί ήμουν μακρυά από τα στάνταρ που βάζω και ευτυχως είχα βάλει 15€ όποτε το πήγαινα κοφτές και τα έκαψα γρήγορα και γέμισα 100αρα και έστρωσε 

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Mε έβαλε σε σκέψεις,πόσο γρήγορα θα εξαφανίζονταν τετοια φαινόμενα με ενα app που θα υπήρχαν (active χρηστες για να κανουν αρκετες) αξιολογήσεις?
Και υπάρχει ήδη καποιο app για βενζινάδικα με πολλα downloads,και έχει και αξιολογήσεις για το πρατήριο στο συστημα του,αλλα ειναι δυσανάλογα ελάχιστες σε σχέση με τα dl της εφαρμογής.
 

  • Like 2
Δημοσ.
Στις 20/8/2018 στις 12:31 ΠΜ, Haldol είπε

misfire σε κάποιο κύλινδρο, τα γνωστά μας "πειράκια"

 

Μία μικρή διόρθωση, misfire και πειράκια είναι διαφορετικά πράγματα

Misfire είναι όταν σε ένα ή περισσότερους κυλινδρους έχουμε αδύναμη ή καθόλου αναφλεξη, και αιτίες είναι μπουζί, πολλαπλασιαστές, απώλεια συμπίεσης κτλ.

Αν το κάνει σε ένα κύλινδρο συνεχόμενα, τότε έχουμε πολύ τραχια λειτουργία σε σημείο να τραντάζεται όλο το αυτοκίνητο. Μπορεί όμως κάποιος κύλινδρος να το κάνει περιστασιακά, οπότε αυτό που νιώθουμε είναι ένα στιγμιαίο κόψιμο ή μπορεί και να μήν νοιώσουμε τίποτα.

Δέν ξέρω πώς λέγεται το misfire στα ελληνικά.

Τα πειράκια πάλι μπορεί να αναφέρονται σε δύο φαινόμενα που σχετίζονται μεταξύ τους, το knocking η την προανάφλεξη Αυτό είναι κάτι που μπορεί να κάνει οποιοδήποτε αυτοκίνητο ακόμα και όταν δέν έχει πρόβλημα, πχ όταν κινούμαστε με χαμηλή ταχύτητα, πατήσουμε βαθεια το γκάζι και έχουμε μεγάλη σχέση στο κιβώτιο, οπότε ζορίζεται ο κινητήρας (υψηλό φορτίο). Η ζέστη και το κακό καύσιμο το κάνει πιό έντονο. Πρόβλημα έχει ο κινητήρας όταν το κάνει συνεχόμενα ακόμα και σε χαμηλά φορτία.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...