michalis9484 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Καλησπέρα σας ανοίγω τον chrome και διαβάζω στο ίντερνετ και μετά από λίγο σβήνει απότομα. Οι θερμοκρασίες μου είναι αυτές που φαίνονται στην εικόνα και το σύστημα μου είναι: amd gigabyte 970a-ud3, AMD-8320 8Core, AMD Radeon HD 7800 Series 2gb, RAM 8GB Crucial Ballistix Tactical DDR3-1600MHz και έναν ssd WD blue 500gb. Πριν κάνα μήνα του έκανα καθαρό format και πέρασα τα αυθεντικά windows 10 home 1803. Επίσης όλα είναι καθαρά μέσα στο κουτί μου.. Τι να συμβαίνει άραγε;;
cpc464 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 καλησπέρα, Εγώ αρχικά θα κατέβαζα από την σελίδα του κατασκευαστή μητρικής και κάρτας γραφικών τους τελευταίους drivers,στην συνέχεια θα έλεγχα τροφοδοτικό, gpu, και ψύξη.
ZELOMOTH Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Σβηνει παντα μετα απο συγκεκριμενη χρονικη περιοδο η΄ οπως τυχει? Μπορει να κρατησει και καποιες φορες πολυ παρα πανω αναμμενο?
ZELOMOTH Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 3 λεπτά πριν, postfire είπε psu Εκει το παω κι εγω bro... 1
michalis9484 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, cpc464 είπε καλησπέρα, Εγώ αρχικά θα κατέβαζα από την σελίδα του κατασκευαστή μητρικής και κάρτας γραφικών τους τελευταίους drivers,στην συνέχεια θα έλεγχα τροφοδοτικό, gpu, και ψύξη. τους τελευταιους drivers έχω. λες να φταίει η υδρόψυξη που έχω; μου ειχε χαλασει καποια στιγμη και το μαγαζι που την ειχα αγορασει μου την αντικατεστησε με νεα (εντός εγγύησης). με ποιο τροπο μπορω να την ελεγξω εγω; 1 ώρα πριν, ZELOMOTH είπε Σβηνει παντα μετα απο συγκεκριμενη χρονικη περιοδο η΄ οπως τυχει? Μπορει να κρατησει και καποιες φορες πολυ παρα πανω αναμμενο? Ναι τώρα τον έχω ανοίξει και έχει ήδη κρατήσει παραπάνω. Το πρωί μου έσβηνε στη χρήση κάθε 5-10 λεπτά. Άσχετο, η τελευταία ενέργεια που έκανα ήταν να αλλάξω τον SSD μου με μεγαλύτερο καθώς και να κάνω φορμάτ και να περάσω τα τελευταία windows 10. Κάπου διάβασα πως η έκδοση 1803 των windows σε κάποια συστήματα κάνει κόλπα. Παίζει άραγε εδώ κάτι τέτοιο;
ZELOMOTH Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Οχι, το πιο πιθανο ειναι το τροφοδοτικο.. Βρες απο καποιον γνωστο σου και δοκιμασε για 1-2 ημερες και αν δεν ξανα σβησει, παιρνεις καινουργιο.. Κανε κι ενα stress test ετσι για να δεις που φτανει η cpu γιατι λογικα θα εχεις ανοιχτο το τουρμπο και το ρευμα στο auto γι αυτο βλεπω οτι στο max δινει 1.45 που ειναι πολυ.. Πρεπει να το βαλεις χειροκινητα κοντα στο 1.3~ και αναλογως ποσο θα ειναι σε συχνοτητα ο επεξεργαστης.. Αυτα που σου λεω τωρα, δεν εχουν σχεση με το σβησιμο απλα πρεπει να γινουν γιατι σιγουρα ζοριζεται παρα πανω το μηχανημα.. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2018 από ZELOMOTH 3
michalis9484 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 9 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε Κανε κι ενα stress test ετσι για να δεις που φτανει η cpu γιατι λογικα θα εχεις ανοιχτο το τουρμπο και το ρευμα στο auto γι αυτο βλεπω οτι στο max δινει 1.45 που ειναι πολυ.. Πρεπει να το βαλεις χειροκινητα κοντα στο 1.3~ και αναλογως ποσο θα ειναι σε συχνοτητα ο επεξεργαστης.. ok πως το κάνω αυτό;
ZELOMOTH Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Ti bios εχεις? Κλασσικο η΄ UEFI? Για καλυτερα, κοιτα την μητρικη σου τι revision ειναι..
michalis9484 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 14 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε Ti bios εχεις? Κλασσικο η΄ UEFI? Για καλυτερα, κοιτα την μητρικη σου τι revision ειναι.. uefi https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-970A-UD3-rev-10-11#ov
ZELOMOTH Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Mονο η revision 3.00 εχει uefi ενω οι αλλες εκδοσεις εχουν bios.. Κοιτα στο youtube κανα βιντεακι να δεις τι περιπου παιζει με αυτα γιατι πρεπει να καταλαβεις καποια πραγματακια.. Γραψε πχ την μητρικη σου και overclocking αν και στην ουσια εσυ πρεπει να κατεβασεις κλεισεις το αυτοματο ρευμα του επεξεργαστη, να το βαλεις στο 1.3, να κλεισεις το τουρμπο και μετα σιγα σιγα να ανεβασεις τον πολλαπλασιαστη ωστε να πας την συχνοτητα γυρω στα 3.7- 3.8 και να δεις πως ανταπεξερχεται... Ομως πρωτα πρεπει να λυσεις το θεμα με το σβησιμο αρα να κατεβασεις το prime95 και τρεξε το να δεις που παει η cpu temp και μετα κοιτα για το τροφοδοτικο(ή και αντιστροφα μιας και μπορει να σβηνει και να μην σε αφηνει να κανεις τα τεστ), και μετα ξεκινας τα πειραματα στο bios..
cpc464 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, michalis9484 είπε τους τελευταιους drivers έχω. λες να φταίει η υδρόψυξη που έχω; μου ειχε χαλασει καποια στιγμη και το μαγαζι που την ειχα αγορασει μου την αντικατεστησε με νεα (εντός εγγύησης). με ποιο τροπο μπορω να την ελεγξω εγω; Το ποιο πιθανό είναι το τροφοδοτικό όπως σου είπαν και τα άλλα μέλη,επειδή όμως τελευταία έχω δει πολλά "κουλά" να συμβαίνουν σε win10 με chrome και παλιότερες gpu/cpu θα έλεγχα και drivers, κατέβασε aida64 η occt και κάνε ένα stress test, αν ο υπολογιστής κλείσει απότομα χωρίς bsod άλλαξε αρχικά τροφοδοτικό.
michalis9484 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 44 λεπτά πριν, cpc464 είπε κατέβασε aida64 η occt και κάνε ένα stress test αυτό πρέπει να κάνω που έχω βάλει στη φωτογραφία;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα