bagelismar Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Καλησπερα παιδια, εχω ενα laptop msi gt72s 6qe και τον τελευταιο καιρο κοντευω να τρελαθω. Εκει που παιζω game με 100+ fps ξαφνικα το game freezαρει για 1-2 δευτερολεπτα, και η usage τις gpu παει στο 0% και αυτο συμβαινει καθε λιγο και λιγακι. Εχω τρεξει οτι stretching test υπαρχει για gpu, cpu , memory κτλπα και σε ολα παει μπαλα με σταθερα fps θερμοκρασιες κτλπα. Εχω δοκιμασει bios updates, απενεργοποιηση v sync και κατι αλλες ρυθμισεις τις nvidia που καποιοι αλλοι χρηστες προτειναν αλλα τιποτα. Μηπως εχετε ξερετε τι αλλο μπορω να δοκιμασω?
Xristaras12 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 παρατήρησες την χρήση της Vram; μηπως γεμίζει και αυτό που παρατηρείς είναι το άδειασμα και γέμισμα με νέα δεδομένα. 1
bagelismar Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Εχεις δικιο, οποτε το κανει χρησημοποιυντε και τα 4g της ram. Τι παιζει με αυτο ομως, κανονικα οταν γεμιζει η Vram δεν χρησημοποιει μνημη απο την Ram? 8g RAM εχει το laptop, δεν ειναι αρκετα?
Xristaras12 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Στη ραμ θα πάνε τα δεδομένα της Vram δεν θα επεξεργάζεται η κάρτα απο εκεί. Τα χρησιμοποιεί σαν δεύτερη αποθήκη, οπότε αν χρειαστεί κάτι που δεν υπάρχει στη Vram θα αδειάσει χώρο και θα ζητήσει τα δεδομένα για την επόμενη σκηνή. Τα 8 πλέον είναι το ελάχιστο για gaming.
bagelismar Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Οποτε στην ουσια δεν μπορω να κανω τιποτα για να βελτιωσω το θεμα σωστα? Δεν περιμενα παιχνιδια οπως το Injustice 2 δεν θα μπορουσε να τα σηκωσει λαπτοπ με gtx980 σε medium γραφικα.....
mphxths Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Μειωσε το texture quality ...λογικα τα textures φορτωνουν την vram. 1
bagelismar Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Οκαυ θα το δοκιμασω ευχαριστω πολυ!!!!
bagelismar Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 κατεβασα τα textures αλλα παλυ το κανει. Παραθετω μια φωτογραφια να δειτε το usage της gpu. Εκει π δουλευει στο 50% ξαφνικα βαραει 100% και μετα 0%
mphxths Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Η πλακα ειναι οτι το ιδιο προβλημα εχω με το δικο μου φορητο με gtx 1050 στο παιχνιδι grim dawn. Σε αλλα παιχνιδια (ακομα πιο βαρια ,οπως ραλλακια κλπ) δεν το εχω το προβλημα. Τεινω να πιστευω οτι μπορει και να ειναι θεμα του παιχνιδιου. Στην ουσια αυτο που κανει (εχω ανοιχτο σε 2η οθονη το gpu-z και παρακολουθω) ειναι να πηγαινει σε "idle" κατασταση η καρτα για 1-2 secs και να επανερχεται.Σε αυτα ομως τα 1-2 secs αν ειμαι σε κανα boss fight με γαμησε τελειως.Ασε που οποτε το κανει συχνα , ειναι κουραστικο. Δοκιμασα διαφορες λυσεις για το συγκεκριμενο παιχνιδι και προβλημα..αλλα ακρη δεν βγηκε.Το προβλημα ειναι ασχετως ρυθμισεων του παιχνιδιου..ειτε τα βαλω ολα low ειτε ολα high... Μπορει κατι αναλογο να συμβαινει και σε σενα. ΥΓ : Σε μενα δεν γεμιζει η vram ..Η καταναλωση ειναι γυρω στα 700-800mb vram σε συνολο 4gb που χει η καρτα..σταθερα σε ολη την διαρκεια του παιχνιδιου.
bagelismar Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Ακριβος το ιδιο κανει και σε εμενα ασχετος γραφικων οπως λες. Στο witcher 3 με Ultra γραφικα δεν κανει κιχ ενω στο injustice 2 η σε μερικα part του tomb rider κανει αυτο το drop. Ακομα και στο fortnite μου το κανει πολυ συχνα τωρα τελευταια ενω βαραει 100+ fps κοντευω να τρελαθω
mphxths Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Κατσε να σου παραθεσω καποιες "λυσεις" που ειχα βρει για την δικη μου περιπτωση μπας και δουλεψουν σε σενα. 1.Enable vsync and triple buffer from nvidia panel. (Στην ουσια λεει να κλεισεις αυτα τα 2 απο το παιχνιδι και να τα ενεργοποιησεις στο nvidia panel για το εκτελεσιμο του παιχνιδιου) 2.disable riva tuner statistics server if it enabled on msi afterburner. 3.Set in Nvidia - Control panel - Physx to = CPU 4.You can also try setting your processor affinity. Go to process explorer or task manager and riight click the Grim Dawn.exe Select SET AFFINITY If you have 4 cores set cores 1 - 4 are on. If you have 8 cores make sure you cores 5 - 8 are off. 5.Another option to try is setting the priority of the Grim Dawn.exe to realtime. (οπου grim dawn.exe εσυ κοιτας το εκτελεσιμο του παιχνιδιου σου) Να σημειωσω οτι το μαλακοπαιχνιδο αυτο (grim dawn) χρησιμοποιει 2 πυρηνες ο,τι και να κανω..απορω τι διαολο πληρωνουμε πυρηνες και οι κατασκευαστες δεν τους χρησιμοποιουν... Προσωπικα δοκιμασα το 1 και δεν επαιξε μπαλα.Μsi afterburner δεν εχω οποτε ακυρο το 2 για μενα..θα κοιταξω να δω αν δουλεψει το 4-5. 1
bagelismar Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Μονο το Νο4 δεν εχω δοκιμασει, θα το δοκιμασω και επιστεφω Επεξ/σία 27 Αυγούστου 2018 από bagelismar
mphxths Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Αν το βάλετε borderless; Ιδέες πετάω. Δεν παιρνω ορκο , μπορει και να το δοκιμασα...αλλα @@. Το θεμα ειναι οτι σε μενα οταν το κανει η καρτα μπαινει σε idle mode (συμφωνα με το gpu-z) για αυτα τα 2-3 secs.Στο grim dawn που χει one-time-per-game dungeons που σημαινει οτι αν "πεθανεις" μεσα στο dungeon..για να ξαναμπεις πρεπει να κλεισεις παιχνιδι να ξεκινησεις νεο...οταν μου συμβει πανω στο boss fight και πεθανω..με γαμησε πατοκορφα. Και εχω παρατηρησει oτι συμβαινει οταν μπαινουν "γραφικα" στην οθονη..εννοω ομαδα απο εχθρους , καποιος μεγαλος σε μεγεθος boss κλπ..Συμβαινει και στο ξεκουδουνο..αλλα εκει δεν με πειραζει παρολο που ειναι εκνευριστικο. Εχω παιξει στο φορητο διαφορα ραλλακια , σαφως πιο απαιτητικα , και για ωρες..και δεν ειχα παρομοιο προβλημα..για αυτο τεινω να πιστευω οτι στην περιπτωση μου παιζει να φταιει η υλοποιηση του παιχνιδιου... Επεξ/σία 29 Αυγούστου 2018 από mphxths
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα