Προς το περιεχόμενο

Identify the screenshot - Βρες ποιό παιχνίδι είναι - Topic v2

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από NickTG,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 668
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Μην τα παίρνει τόσο γρήγορα το ποτάμι. Αν βλέπετε και δεν προχωράει, δώστε hints. ^_^

Και όσο γι'αυτό από πάνω, το τερμάτισα πάλι πρόσφατα (και μετά πήγα στο 2 που γίνεται βαρετό μετά από κάμποσο) και δοκίμασα πάλι το παλιό αλλά δεν... :P

• Moderators
Δημοσ.

Και καλό είναι να μην το πάμε "ας βάλει όποιος θέλει" γιατί τότε αρκετές φορές δεν βάζει κανείς. Anyways, θα βάλω για να προχωρήσουμε.

spacer.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Rise of the Robots της Mirage, μέσα της δεκαετίας του '90.

Το τι χαμός και τι hype είχε προηγηθεί της κυκλοφορίας του παιχνιδιού δεν περιγράφεται, παιδιά! Όλα σχεδόν τα περιοδικά του χώρου είχαν κάθε μήνα screenshots και συνεντεύξεις με τους developers, οι ο οποίοι υπόσχονταν το 'απόλυτο pc fighting game" !!! Βέβαια, αν βλέπατε την παραπάνω εικόνα το 1993 θα παθαίνατε πλάκα, αφού τέτοιας ποιότητας γραφικά μόνον σε hardware demos βλέπαμε τότε!

Τελικά, το παιχνίδι κυκλοφόρησε και για πολλοστή φορά αποδείχτηκε σωστό το ρητό ''όπου ακούς πολλά κεράσια... κράτα και μικρό καλάθι" . Τα γραφικά και το animation ήταν όντως εκπληκτικά, από τα καλύτερα που είχαμε δει ποτέ σε PC… αλλά υπήρχε μόνον ΕΝΑΣ διαθέσιμος χαρακτήρας για τον παίκτη, το Cyborg (στην αριστερή γωνία με τα μπλε σορτσάκια), το παιχνίδι έκανε αιώνες να φορτώσει, εκτός αν είχατε CD-ROM 4X ταχύτητας (που τότε ήταν ακόμη πανάκριβα), ο χειρισμός ήταν άθλιος με λίγες επιθετικές κινήσεις και αργή απόκριση στις εντολές και το παιχνίδι ήταν πολύ μικρό σε διάρκεια.

2-3 χρόνια αργότερα η Mirage "εξιλεώθηκε" κυκλοφορώντας ένα απείρως καλύτερο sequel, το Rise 2:Resurrection, το οποίο το παίζω ακόμη και σήμερα.  

Επεξ/σία από emmanuel5
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φτάνει πια!! Το παρακάναμε με τα παιχνίδια της δεκαετίας του '90 !!!!  (κι ας ήταν δέκα φορές καλύτερα από τα σημερινά παιχνίδια)

Ας βάλουμε και κάτι πιο μοντέρνο, και συγκεκριμένα το πιο πρόσφατο παιχνίδι που τερμάτισα, indie adventure από την Αργεντινή που κυκλοφόρησε σε 3 επεισόδια, με το πρώτο να διατίθεται δωρεάν. Το τελευταίο επεισόδιο κυκλοφόρησε αρχές του 2020 και το παιχνίδι ως σύνολο έλαβε αρκετά καλές κριτικές (κι εμένα μου άρεσε αρκετά).

game.jpg

Επεξ/σία από emmanuel5
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, emmanuel5 είπε

Rise of the Robots της Mirage, μέσα της δεκαετίας του '90.

ω ναι, θυμαμαι το hype για το συγκεκριμενο παιχνιδι, τα βρετανικα τοτε περιοδικα που διαβαζα στα ραφια του Παπασωτηριου, βαζανε συνεχεια screenshots απο αυτο. νομιζω ηταν να παιξει και ο Robert Patrick ως lιquid robot σε φαση Τ1000 (εκτος και αν το μπερδευω με αλλο παιχνιδι).

fun story. διπλα στο σχολειο μου υπηρχε ενα φωτοτυπειο, το οποιο ηταν και "πειρατικο" στεκι στο οποιο συχναζα. και μια μερα ο ιδιοκτητς παιζει μπροστα στην παρεα μας το συγκεκριμενο παιχνιδι για να μας ψησει να το αγορασουμε. το παιχνιδι οντως εδειχνε πολυ ωραιο για την εποχη του, αλλα το gameplay εκανε μπαμ οτι ηταν ρηχο. αρχιζει να παιζει για κανα 10λεπτο ενω του επλεκε το εγκωμιο, "ω και τι γαματο παιχνιδι ειναι, και τι γραφικαρες ειναι αυτες, και τι μουσικαρα, και τι κινηματογραφικα custcenes" και  διαφορα αλλα τετοια. 

εγω τον παρακολουθω τοση ωρα, και του απανταω καποια στιμη μπροστα στα αλλα παιδια "ωραια γραφικα, αλλα απο gameplay ειναι τελειως μαπα. δεν αξιζει ουτε για πειρατικο."

και τσαντιζεται 😆

"καλα μου λεει, εσυ πως το καταλαβες αυτο αμεσως;" μα του λεω τα ρομποτς τις ιδιες, περιορισμενες κινησεις κανουν, ειναι τελειως δυσκινητα, ενω μπορεις να νικησεις τον αντιπαλο σπαμαροντας την ιδια κινηση. το βλεπεις και μονος σου τωρα. ειναι τελειως βαρετο. 

"ρε φυγε απο δω, μου κανει, θα μου διαλυσεις την επιχειρηση." 😁

ενταξει δεν μου κρατησε κακια, αλλα ας πουμε οτι προτιμουσε να κραταω το feedback για τον εαυτο μου, οταν υπηρχαν υποψηφιοι πελατες για τα "λαφυρα"  του.

εγω αργοτερα εμαθα για το θαψιμο που εφαγε ο τιτλος στα περιοδικα, ενω θυμαμαι χαρακτηριστικα οταν οι devs ανακοινωσανε το sequel, ειχανε πει οτι θα εστιασουν στην βελτιωση του gameplay. κατι που θεωρησα ως προσωπικη δικαιωση για την οn the spot κριτικη πο ειχα κανει για το παιχνιδι.

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 1
Δημοσ.

Επειδή δεν βλέπω να ενδιαφέρεται κανείς για τη screenshot που έβαλα, πρόκειται για το Reversion, το πρώτο παιχνίδι της αργεντίνικης 3f Interactive. Παρά το σαφώς περιορισμένο budget, το οποίο είναι εμφανές κυρίως στις cutscenes, πρόκειται για ένα αξιόλογο point and click adventure στο οποίο ο πρωταγωνιστής προσπαθεί να σώσει το Buenos Aires από έναν μεγαλομανιακό επιστήμονα. Εκτιμώ ιδιαίτερα και τα όμορφα, καθαρά γραφικά του, καθώς έχω μπουχτίσει με τα adventures αισθητικής "pixel art" που προσπαθούν να μιμηθούν τις VGA 320Χ200 αναλύσεις των αρχών της δεκαετίας του `90, ενώ τα adventures ήταν από τα πρώτα videogames στην ιστορία που χρησιμοποίησαν SVGA αναλύσεις και χιλιάδες ή εκατομμύρια χρώματα.

Ελπίζω στο μέλλον να δούμε και άλλα παιχνίδια από την ίδια εταιρία.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

...

Hints.

Aν δεν το βρίσκει κάποιος, δώσε hint. Πολλές φορές αργεί ο κόσμος για τον ένα ή τον άλλο λόγο να τσεκάρει το thread ή να βρει το παιχνίδι.

Μην το κάνουμε στις 2-3 μέρες να φεύγει στο ποτάμι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...