opcorsa Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 40 λεπτά πριν, le vent nous porterAAAA είπε ασε δεν τα τρωμε αυτα πια εχεις μικρο τρακτερ κουμποτα ιναφ σαινιγκ και καλλιεργητη ιταλικο Minarelli FM Μαντεψε πιο απο τα 2 μου εχει βγαλει την πιστη και με κανει συνεχως να εφευρισκω συνεχως νεες καταρες
lary7 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 7 ώρες πριν, Dark_Sage είπε δηλάδη? Για εξήγησε το κομμάτι της φροντίδας Αναφέρω μερικά Πλαστικά εξαρτήματα πιο ευαίσθητα, δεν το πετάς κάτω από αγροτικό και είναι οκ, επίσης οι τάπες είναι λίγο ψεύτικες και θέλουν προσοχή. Η λάμα σφίγγει με 1 μπουλόνι οπότε θέλει πιο τακτικά σφίξιμο για να τεντώσει σωστά και να μην μπλοκάρει, επίσης μαζεύει χόρτα εκεί οπότε τακτικά θέλει λύσιμο και καθάρισμα Επειδή δεν έχει μεγάλη ισχύ, θέλει πρώτα να ανεβάσεις στροφές και μετά να αρχίσεις το κόψιμο, το έδωσα σε φίλο που έχει μεγάλη εμπειρία και κόντεψε να κάψει τον συμπλέκτη γιατί ακουμπούσε το κλαδί πριν ανεβάσει στροφές και μπλόκαρε. Θέλει σωστή αναλογία βενζίνης -λαδιού για να μην μπουκώνει και κάνει κοψίματα. Όταν το αποθηκεύω για 6 μήνες το αφήνω να αδειάσει καίγοντας την βενζίνη και όταν το ξαναβάζω μπρός πάντα καινούργιο βενζινόλαδο. Γενικά για 100 ευρώ μια χαρά κάνει την δουλειά του, για αυτό που θες θα σε βολέψει αρκεί να μάθεις να το συντηρείς και ποτέ μην το δανείζεις σε άλλο. Έδωσα πριν λίγες μέρες στον αδερφό μου την κινεζομεσινέζα απο τα lidl και μου έσπασε την τάπα βενζίνης....άντε να βρεις τώρα ανταλλακτικό. 1
dganer Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Παιδιά καλησπέρα και από εμένα. Έχω περίπου 150 ελιές και θέλω να πάρω ένα κλαδευτικό αλλά δεν θέλω βενζίνης. Θέλω να πάρω μπαταρίας. Αυτά που βρίσκω είναι της Stihl και είναι πολύ ακριβά 300-400€ χωρίς μπαταρίες. Προχθές και ενώ ήμουνα στο facebook μου έβγαλε ένα σετ αλυσοπρίονο για γωνιακό τροχό. Και λέω να πάρω ένα τροχό μπαταρίας και ένα τέτοιο σετ. Δεν θα την κάνω την δουλεία μου; Το έχει πάρει κανείς να μου πει; Το σετ έχει 30€ https://www.doktoris.gr/ergaleia/hlektrika-ergaleia/gwniakoi-troxoi/set-alusopriono-gia-gwniako-troxo-249-1554.html και ένα τροχάκι μπαταρίας περίπου από 125 ευρώ https://www.skroutz.gr/c/1807/Goniakoi-Trochoi/f/521177/mpataria.html Βρήκα και αυτό στο ίδιο κατάστημα να τα πάρω μαζί έχει σετ τροχό και δραπανο 139€ https://www.doktoris.gr/ergaleia/hlektrika-ergaleia/ergaleia-mpatarias/set-drapano-kai-troxos-18v-bormann-bcd4000set.html Για πείτε μου την γνώμη σας
papoys1 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Πόσα ξύλα και τι πάχους έχεις την εντύπωση ότι θα κόψεις με αυτό το μαραφέτι;;;;;; Αν το συνδέσεις σε κανένα τροχό ρεύματος σαν του τύπου που κάνει το βίντεο μπορεί να κόψει κανένα μισοσάπιο ξύλο σαν αυτό που κόβει.Για ελιές και με μπαταρία χλωμό το βλέπω και μπορεί να φας και κανένα χέρι. Edit. Δώσε 50 και πάρε ένα βενζινοκίνητο από γύφτο.Θα κάνεις πολύ καλύτερη δουλειά. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2019 από papoys1 1
dganer Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δεν το θέλω για ξύλα αλλά για κλάδεμα των ελιών στο χωράφι. Αυτά με τα 50€ είναι πολύ μεγάλα σε όγκο και βάρος και δεν βολεύουν νομίζω για τέτοια δουλειά.
Tigio13 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Εγώ είχα πάρει πέρσι ένα makita στα 180-200 € και κάνει τη δουλειά ρου σε ότι έχω κόψει. Από πολύ μικρές ελιές για κλάδεμα μέχρι μια συκιά που ήταν στην μέση του χωραφιού και εμπόδιζε. Πριν το αγοράσω μου είχε δώσει ένας φίλος ένα φτηνό κινέζικο και τσάμπα πήγα στο χωράφι. Μετά από λίγη ώρα ζεσταινοταν και έχανε πάρα πολύ από δύναμη. Μετά από 2-3 ώρες του το γύρισα πίσω και πήγα και πήρα το makita. 1
xrist0s4 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Στις 19/8/2018 στις 8:01 ΜΜ, Arkin είπε Τα καλύτερα αλυσοπριονα είναι stihl και echo. Τα husqvarna είναι λίγο πιο κατω. Ιδανικό μήκος λάμας 25 με 30max μέχρι 3 κιλά Stihl έχουμε κλάδεμα 3000 δέντρων οπότε γνωρίζω. Για 15 δέντρα πάρε οτιδήποτε από 100 μέχρι 150 ευρω και μην το ψάχνεις πολύ. Πολύ προσοχή γιατί κόβουν. Ακόμα και αυτα του 50αρικου με καλή αλυσίδα ξυρίζουν. Συμφωνώ αλλά άμα δώσεις μέχρι 100 € πάρε ηλεκτρικό γιατί με κινητήρα μπορεί να μη σου βγάλει μήνα.Βεβαια αναλόγως κ τη χρήση.
Arkin Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 11 λεπτά πριν, xrist0s4 είπε Συμφωνώ αλλά άμα δώσεις μέχρι 100 € πάρε ηλεκτρικό γιατί με κινητήρα μπορεί να μη σου βγάλει μήνα.Βεβαια αναλόγως κ τη χρήση. Το ηλεκτρικο ποσο να κρατησει? Ενω με κινητηρα ολη μερα να βαρας δεν νιωθει απλα. Καλο λαδι και βαζουμε λιγο λαδι και στη βενζινη μεσα για δουλευει ρολοι.
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) Πάρε καμιά σπαθόσεγα μπαταρίας ενός χεριού όμως. όχι τις μεγάλες . Πιο ελαφριά και πιο βολική. Εγώ έχω δουλέψει 18V της milwaukee αλλά είναι πανάκριβες. Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2019 από ΜΑΝΩΛΗΣ1
Lakou Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Καλησπέρα αν θες κάτι για να κανείς δουλειές σε κτήμα και όχι για να κόβεις ξύλα για τζάκι νομιζω ότι είναι μονόδρομος φίλε μου οι επιλογές είναι stihl ms 170 199€ Πάντα σε προσφορά εδώ και χρόνια 30cm ή 35cm φυσικά αντίστοιχη προσφορά έχει και η Husqvarna ... εγώ έχω τέσσερα διαφορετικά κόβω αρκετά όπως φαντάζεστε μην μπλέξεις με περίεργες μάρκες μόνο προβλήματα θα έχεις και κάποια στιγμή θα καταλήξεις σε επώνυμο...
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, dganer είπε Αυτό προσπαθω να ξεφύγω το πολύ ακριβό Θα σου δώσω μια συμβουλή. Από την στιγμή που το θες για το χωριό πάρε από κατάστημα εκεί. Μην πάρεις δηλαδή από το ιντερνετ κάτι. Όλο και καποιο κατάστημα με γεωργικά εργαλεία θα υπάρχει. Και να μπορεί να σου κάνει και το service. Πχ να θες να αλλάξεις αλυσίδα, η δεν σου δουλευει η μίζα, η δεν κλεινει καλά το καπάκι στο ντεπόζιτο. Δεν ξέρω που ειαι το χωριο σου. Αν είσαι σε κανά Νομό Ηλείας να σε στείλω σε μαγαζί που θα σε βοηθήσει και με μικροπροβλήματα και service Επεξ/σία 3 Μαρτίου 2019 από ΜΑΝΩΛΗΣ1
adsl2+ Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Το καλύτερο κλάδεμα ελιάς γίνεται με χειροπρίονα και σκάλες , τώρα έχουμε τα κονταροπρίονα για ευκολία και μολύνουμε τις ελιές με τα κατάλοιπα από την λίπανση της αλυσίδας παρόλο που βάζουμε eco bio λάδια , έχω ένα κονταροπρίονο βενζίνης EINHELL 6 χρόνια και κλαδεύει κάθε χρόνο τις 200 ελιές μου , με κόστος αγοράς 165 ευρώ το 2016 από το e-shop 1
papoys1 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 22 λεπτά πριν, adsl2+ είπε Το καλύτερο κλάδεμα ελιάς γίνεται με χειροπρίονα και σκάλες , τώρα έχουμε τα κονταροπρίονα για ευκολία και μολύνουμε τις ελιές με τα κατάλοιπα από την λίπανση της αλυσίδας παρόλο που βάζουμε eco bio λάδια , έχω ένα κονταροπρίονο βενζίνης EINHELL 6 χρόνια και κλαδεύει κάθε χρόνο τις 200 ελιές μου , με κόστος αγοράς 165 ευρώ το 2016 από το e-shop Όπως τα λες και εγώ δύο Κινέζικα έχω ένα μικρό ένα μεγάλο με 50 ευρώ το ένα και κάνω μια χαρά τη δουλειά μου.Σε εξοχικό είναι επικίνδυνο να έχεις ακριβά εργαλεία.Και τα εργαλεία θα σου κλέψουν και ζημιά θα σου κάνουν.Τα Κινέζικα δεν τα κλέβουν γιατί κανείς δεν πρόκειται να τα αγοράσει. Προυπόθεση να έχεις και κάποιες γνώσεις που ένας αρχάριος δεν έχει και αναγκαστικά θα πάει σε επώνυμο και ακριβό.Παλιά τα Κινέζικα είχαν αρκετά προβλήματα ειδικά με τη λίπανση της αλυσίδας.Τώρα δουλεύουν πολύ καλά έχουν την ειδική εκκίνηση και δεν παιδεύεσαι να τα βάλεις μπροστά.Εγώ έχω και ένα ακονιστήρι ρεύματος που αν ξέρεις να ακονίσεις καλά την αλυσίδα που εκεί είναι το μυστικό κόβουν ότι θέλεις. Τώρα για τον TS.Πάρε ένα βενζινοκίνητο μικρό να κάνεις τη δουλειά σου.Αν έχεις 150 δέντρα όπως λες δεν τα βγάζεις πέρα με το παιχνίδι που πόσταρες. 1
thanasisxask Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2019 Πάρε κάποιο επώνυμο και καλό βενζίνης, θα το πάρεις μια φορά. Ξέρεις τι είναι να σου μένει η δουλειά πίσω εξαιτίας ενός εργαλείου; Εγώ όταν πάω για ξύλα στο βουνό παίρνω τέσσερα αλυσοπριονα, από τα οποία δουλεύω τα δυο, με αλυσίδες τροχισμενες και εργαλεία που μπορεί να χρειαστώ. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα