Ukforthemoment Δημοσ. Τετάρτη στις 08:18 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:18 μμ 4 λεπτά πριν, mindreader είπε Γι'αυτο, σκεφτηκα, ως μη ειδικος βεβαια και μαλλον λαθος σκεψη, τα σπρευ σιλικονης/λαδιου, που βαζουμε σε πορτες/βιδες/μεντεσεδες κλπ, που ειναι σε σπρευ και με καλαμακι μπροστα για στοχευμενο ψεκασμα, αλλα αφου δεν κανει για τη δουλεια που λεμε, θα παραγγειλω/αγορασω ειδικο λαδι '30', το πολυ πολυ να το βαζω παντου, και στη ροδελα που λες, με μπατονετα. Φανταζομαι και με dropper, θα γινεται δουλεια, σταξιμο τοπικο. Τι μπατονέτα λες βρε συ;Τι είναι;Βαφτίσια θα του κάνεις;Πάρε ένα https://www.skroutz.gr/c/83/diafora-ergaleia-xeiros/f/727008/ladiko.html και για 30αρι απλό έχουν όλα τα βενζινάδικα.Για το ειδικό πήγαινε εκεί που πουλάνε αλυσοπρίονα κλπ. Το κάθε λιπαντικό έχει και την χρήση του.Δεν κάνουν όλα για όλες τις περιπτώσεις. 1
mindreader Δημοσ. Τετάρτη στις 08:30 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:30 μμ Αρα, για την μακροζωια της αλυδιδας, καλου κακου, μετα απο καθε χρηση, λιπανση. Σωστα;
Ukforthemoment Δημοσ. Τετάρτη στις 08:46 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:46 μμ 16 λεπτά πριν, mindreader είπε Αρα, για την μακροζωια της αλυδιδας, καλου κακου, μετα απο καθε χρηση, λιπανση. Σωστα; Και κατά την χρήση. 1
Vstromrider Δημοσ. Τετάρτη στις 10:42 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:42 μμ Στις 4/3/2025 στις 9:48 ΠΜ, mindreader είπε Νομιζω τα δοκιμασα, η βιδα για το σφιξιμο της αλυσιδας, ειναι τερμα βιδωμενη. Αλλα η αλυσιδα δεν ειναι τσιτωμενη. ξεβιδωνεις αυτο το παξιμαδι. Μετα σφιγγεις την αλυσιδα, και μετα ξαναβιδωνεις αυτο το παξιμαδι. 1
mindreader Δημοσ. Παρασκευή στις 09:04 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:04 πμ (επεξεργασμένο) Οι αλυσιδες απο τα πριονια, γενικα, ειναι στανταρντ, σε διαστασεις, παχος κλπ; Δηλαδη, μπορει να παω σε ενα καταστημα να τους δειξω μια αλυσιδα, και να αγορασω μια παρομοια που να ταιριαζει στο πριονι μου; Ή δεν υπαρχουν συμβατοτητες και εισαι παντρεμενος με τον κατασκευαστη του αλυσοπριονου; Επεξ/σία Παρασκευή στις 09:09 πμ από mindreader
drillgr Δημοσ. Παρασκευή στις 09:13 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:13 πμ Θα πας την αλυσίδα σε ένα κατάστημα και θα σου δώσουν ή θα σου κόψουν από ρολό κάποια αντίστοιχη (εκτός αν έχεις κανένα περίεργο μικρό κινέζικο κλαδευτικό μπαταρίας no name) . Μην πάρεις την πιο φτηνή που θα βρεις, ζήτα και Visco είναι καλές και οικονομικές. 1
mindreader Δημοσ. Παρασκευή στις 09:16 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:16 πμ 1 minute ago, drillgr said: Θα πας την αλυσίδα σε ένα κατάστημα και θα σου δώσουν ή θα σου κόψουν από ρολό κάποια αντίστοιχη (εκτός αν έχεις κανένα περίεργο μικρό κινέζικο κλαδευτικό μπαταρίας no name) . Μην πάρεις την πιο φτηνή που θα βρεις, ζήτα και Visco είναι καλές και οικονομικές. Μηπως μπορεις να μου πεις, σε τι καταστηματα συνηθως πουλανε αλυσιδα με το μετρο; Καταστηματα απο γνωστα brands, πουλανε αποκλειστικα για τα δικα τους πριονια, ή εχουν και ρολα και πουλανε γενικως σε ολους για ολα τα πριονια;
drillgr Δημοσ. Παρασκευή στις 09:26 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:26 πμ (επεξεργασμένο) Μαγαζιά που πουλάνε μηχανήματα χλοοκοπτικα, αλυσοπρίονα κλπ όλα έχουν. Σε Leroy, praktiker κλπ έχει έτοιμες συσκευασίες αλλά δε θα κάτσει κάποιος υπάλληλος να μετρήσει οδηγούς, βήμα αλυσίδας κλπ για να σου βρει αντίστοιχη. Καλύτερα απ τη στιγμή που δε γνωρίζεις ακριβώς τα στοιχεία της αλυσίδας πάνε σε κάποιο μαγαζί τοπικό να το βρούνε αυτοί. Επεξ/σία Παρασκευή στις 09:27 πμ από drillgr
mindreader Δημοσ. Παρασκευή στις 09:38 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:38 πμ 11 minutes ago, drillgr said: Μαγαζιά που πουλάνε μηχανήματα χλοοκοπτικα, αλυσοπρίονα κλπ όλα έχουν. Σε Leroy, praktiker κλπ έχει έτοιμες συσκευασίες αλλά δε θα κάτσει κάποιος υπάλληλος να μετρήσει οδηγούς, βήμα αλυσίδας κλπ για να σου βρει αντίστοιχη. Καλύτερα απ τη στιγμή που δε γνωρίζεις ακριβώς τα στοιχεία της αλυσίδας πάνε σε κάποιο μαγαζί τοπικό να το βρούνε αυτοί. Και σε σιδηροπωλεια συνηθως εχουν;
drillgr Δημοσ. Παρασκευή στις 09:42 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:42 πμ 3 λεπτά πριν, mindreader είπε Και σε σιδηροπωλεια συνηθως εχουν; Δύσκολα, δεν το αποκλείω αλλά αν δεν ασχολούνται με service έστω τέτοιων μηχανημάτων δε θα έχουν. 1
Ukforthemoment Δημοσ. Παρασκευή στις 09:53 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:53 πμ 46 λεπτά πριν, mindreader είπε Οι αλυσιδες απο τα πριονια, γενικα, ειναι στανταρντ, σε διαστασεις, παχος κλπ; Δηλαδη, μπορει να παω σε ενα καταστημα να τους δειξω μια αλυσιδα, και να αγορασω μια παρομοια που να ταιριαζει στο πριονι μου; Ή δεν υπαρχουν συμβατοτητες και εισαι παντρεμενος με τον κατασκευαστη του αλυσοπριονου; Aδερφέ ,πάρε το μηχάνημα,πήγαινε σε ένα μαγαζί με αλυσοπρίονα να πάρεις λάδι και μια ανταλλακτική αλυσίδα και πες τους να σου δείξουν 5 πράγματα.Πληρωσε και μια μπύρα το άτομο που θα σε βοηθήσει γιατί όταν δεν έχεις την παραμικρή ιδέα δεν θα καταλάβεις πολλά απο το φόρουμ .Μπας και αποφύγεις το ατύχημα γιατί δεν είναι παιχνιδάκια αυτά τα μηχανήματα. 2
sphinxgr Δημοσ. Παρασκευή στις 10:07 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:07 πμ Στις 4/3/2025 στις 2:19 ΜΜ, chios είπε Και πολύ βασικό αν το πριόνι δεν έχει αυτόματη λίπανση θέλει να ρίχνεις λάδι στην αλυσίδα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Υπάρχουν πριόνια που δεν έχουν?! Δεν κοροϊδεύω. Απλά δεν ξέρω.
mindreader Δημοσ. Παρασκευή στις 10:18 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:18 πμ 9 minutes ago, sphinxgr said: Υπάρχουν πριόνια που δεν έχουν?! Δεν κοροϊδεύω. Απλά δεν ξέρω. Ναι, σαν αυτο που αγορασα εγω. Εγω δεν ηξερα καν περι λιπανσης. Αρα πως θα γνωριζα για αυτοματη ή μη αυτοματη λιπανση; Νομιζα οτι τα λαδια ειναι μονο για αναμιξη με βενζινη και κατι τετοια, Και οτι τα ηλεκτρικα δεν εχουν καθολου απαιτησεις. Τελικα ομως φαινεται δεν ειναι ετσι.
sphinxgr Δημοσ. Παρασκευή στις 10:21 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:21 πμ 3 λεπτά πριν, mindreader είπε Ναι, σαν αυτο που αγορασα εγω. Εγω δεν ηξερα καν περι λιπανσης. Αρα πως θα γνωριζα για αυτοματη ή μη αυτοματη λιπανση; Νομιζα οτι τα λαδια ειναι μονο για αναμιξη με βενζινη και κατι τετοια, Και οτι τα ηλεκτρικα δεν εχουν καθολου απαιτησεις. Τελικα ομως φαινεται δεν ειναι ετσι. Ποιο πήρες ? Για βάλε κανα linκ να το δούμε
mindreader Δημοσ. Παρασκευή στις 10:33 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:33 πμ 9 minutes ago, sphinxgr said: Ποιο πήρες ? Για βάλε κανα linκ να το δούμε Μπα, θα πεσει κραξιμο. Αλλα με 35 ευρω, δυο μπαταριες και δυο αλυσιδες, ενταξει, εγω το λεω ευκαιρια. Στο κατω κατω ειναι το πρωτο μου, αρα δεν ηξερα καν πως θα παει καθως δεν εχω εμπειρια απο αυτα (ποσα παιρνουμε και τελικα βλεπουμε οτι κακως τα πηραμε, αρα δεν επενδυεις σε κατι ακριβο για πρωτη φορα-αυτη ειναι η αποψη μου), οποτε δεν ημουν σιγουρος οτι 'το χω' το θεμα, αλλα η πρωτη κοπη ξεπερασε καθε προσδοκια μου, οποτε τωρα αρχιζω και το ψαχνω λιγο παραπανω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα