Dark_Sage Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Καλησπερα σε ολους, Χρειάζομαι ενα αλυσοπρίονο για κλάδεμα στην αυλη του χωριου (now and then) μιας και εχει αρκετά δέντρα. Δεν θέλω κατι επαγγελματικό ουτε κάτι ακριβό. Εχω δει κάποια στο praktiker πχ: https://www.praktiker.gr/p/alysopriono-venzinis-nac-cst38-40ac-85352 Σίγουρα δεν θελω ηλεκτρικό. Εχετε να προτείνετε κάτι? Ευχαριστώ
opcorsa Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 μην μπλεξεις με τετοια... απο την εικονα και μονο βλεπω ποσο μουφα ειναι τα πλαστικα...φαντασου τα μερη του μοτερ.. παρε ενα καλο husqvarna και με σωστο λαδι 2τ husqvarna και θα το εχεις μια ζωη.... (κυριολεκτικα)
Dark_Sage Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 δεν θα πω ψεμματα. και εγω το ειδα λιγο μουφα και για αυτο ρωτησα εδω απλως ειπα μηπως μου εκανε για το λογο οτι το θελω μια στο τοσο 1
pier88 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, Dark_Sage είπε Καλησπερα σε ολους, Χρειάζομαι ενα αλυσοπρίονο για κλάδεμα στην αυλη του χωριου (now and then) μιας και εχει αρκετά δέντρα. Δεν θέλω κατι επαγγελματικό ουτε κάτι ακριβό. Εχω δει κάποια στο praktiker πχ: https://www.praktiker.gr/p/alysopriono-venzinis-nac-cst38-40ac-85352 Σίγουρα δεν θελω ηλεκτρικό. Εχετε να προτείνετε κάτι? Ευχαριστώ Αυτό που δείχνεις δεν κάνει γιά κλάδεμα,χρειάζεσαι να έχει άλλη λαβή. https://www.skroutz.gr/s/14163654/Hyundai-HCS-2500-G-25cm.html Κάτι τέτοιο πρέπει να κοιτάξεις.
lary7 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Εδώ και 2 χρόνια έχω αυτό,https://www.skroutz.gr/s/7578489/Nova-GSK-2500N-10.html Έχει δουλέψει περίπου 20 ώρες, μια χαρά κόβει μέχρι και μικρούς κορμούς, αλλά θέλει προσοχή στην χρήση του και φροντίδα γιατί σαν κινέζικα ένας ατζαμής μπορεί να το χαλάσει σε 5 λεπτα 1
Dark_Sage Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 33 λεπτά πριν, lary7 είπε Εδώ και 2 χρόνια έχω αυτό,https://www.skroutz.gr/s/7578489/Nova-GSK-2500N-10.html Έχει δουλέψει περίπου 20 ώρες, μια χαρά κόβει μέχρι και μικρούς κορμούς, αλλά θέλει προσοχή στην χρήση του και φροντίδα γιατί σαν κινέζικα ένας ατζαμής μπορεί να το χαλάσει σε 5 λεπτα δηλάδη? Για εξήγησε το κομμάτι της φροντίδας
fylatos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Ηλεκτρικό γιατί όχι; Και δη μπαταρίας; Είναι απίστευτα βολικό στο κλάδεμα. Επίσης υπάρχουν και τα jawsaw που κάνουν φοβερά άνετα την δουλειά. Πόσα δέντρα έχεις; Αν είναι 15 δέντρα σκάλα και χειροπριονο. Επίσης εχεις χειριστεί ξανά αλυσοπρίονο; Ή θα ανέβεις σε καμία σκάλα πρώτη φορά με αυτό;
Dark_Sage Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, fylatos είπε Ηλεκτρικό γιατί όχι; Και δη μπαταρίας; Είναι απίστευτα βολικό στο κλάδεμα. Επίσης υπάρχουν και τα jawsaw που κάνουν φοβερά άνετα την δουλειά. Πόσα δέντρα έχεις; Αν είναι 15 δέντρα σκάλα και χειροπριονο. Επίσης εχεις χειριστεί ξανά αλυσοπρίονο; Ή θα ανέβεις σε καμία σκάλα πρώτη φορά με αυτό; δεν με βολευει το ηλεκτρικο επειδη στα σημεια που θελω να φτασω θα θελω 50 μετρα μπαλαντεζα και βαλε. Οχι δεν εχω ξανα χειριστει αλυσοπριονο. Ενταξει αντιλαμβανομαι τους κινδυνους αλλα εννοεις κατι αλλο?
fylatos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Ότι χρειάζεται μια μικρή εμπειρία. Δες κανένα μπαταρίας. Θεωρώ ότι θα σε βολεψει περισσότερο. Έχεις ήδη μπαταρίες πολυεργαλιων κάποιας εταιρείας;
opcorsa Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 μπαταριας μονο βενζινη, μονο husqvarna μιλαω εκ πειρας 2
papoys1 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 7 ώρες πριν, opcorsa είπε μην μπλεξεις με τετοια... απο την εικονα και μονο βλεπω ποσο μουφα ειναι τα πλαστικα...φαντασου τα μερη του μοτερ.. παρε ενα καλο husqvarna και με σωστο λαδι 2τ husqvarna και θα το εχεις μια ζωη.... (κυριολεκτικα) Φίλε καλό το husgvarna σίγουρα κορυφαίο αλλά άλλο να δίνεις 300 και 350 και άλλο 50 στον κινέζο. όταν το θέλεις για συχνή χρήση π.χ. έχεις 200 ρίζες ελιές για κλάδεμα , ναι να πάρεις το καλό.Αλλά αν το θέλεις μία στις τόσες να κόψεις πέντε κλαδάκια δεν είναι κρίμα να δεσμεύεις ένα τόσο μεγάλο ποσό;;;;; 7 ώρες πριν, Dark_Sage είπε Καλησπερα σε ολους, Χρειάζομαι ενα αλυσοπρίονο για κλάδεμα στην αυλη του χωριου (now and then) μιας και εχει αρκετά δέντρα. Δεν θέλω κατι επαγγελματικό ουτε κάτι ακριβό. Εχω δει κάποια στο praktiker πχ: https://www.praktiker.gr/p/alysopriono-venzinis-nac-cst38-40ac-85352 Σίγουρα δεν θελω ηλεκτρικό. Εχετε να προτείνετε κάτι? Ευχαριστώ Το συγκεκριμένο είναι καθαρά κινέζικο δεν είναι το κλασικό κλαδευτικό είναι λίγο μεγαλίτερο. Έχω ένα ακριβώς το ίδιο το πήρα πριν 5-6 χρόνια με 50 ευρώ από πλανόδιο ρομα το έχω χρησιμοποιήσει αρκετά και μάλιστα κόβει πολύ καλά.Αλυσίδα του άλαξα γιατί την πρώτη την έφαγε και ένα μπουζί γιατί κάποια στιγμή δεν έπαιρνε εύκολα μπροστά και ήθελε αλλαγή. 1
opcorsa Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 49 λεπτά πριν, papoys1 είπε Φίλε καλό το husgvarna σίγουρα κορυφαίο αλλά άλλο να δίνεις 300 και 350 και άλλο 50 στον κινέζο. όταν το θέλεις για συχνή χρήση π.χ. έχεις 200 ρίζες ελιές για κλάδεμα , ναι να πάρεις το καλό.Αλλά αν το θέλεις μία στις τόσες να κόψεις πέντε κλαδάκια δεν είναι κρίμα να δεσμεύεις ένα τόσο μεγάλο ποσό;;;;; Το συγκεκριμένο είναι καθαρά κινέζικο δεν είναι το κλασικό κλαδευτικό είναι λίγο μεγαλίτερο. Έχω ένα ακριβώς το ίδιο το πήρα πριν 5-6 χρόνια με 50 ευρώ από πλανόδιο ρομα το έχω χρησιμοποιήσει αρκετά και μάλιστα κόβει πολύ καλά.Αλυσίδα του άλαξα γιατί την πρώτη την έφαγε και ένα μπουζί γιατί κάποια στιγμή δεν έπαιρνε εύκολα μπροστά και ήθελε αλλαγή. husqvarna* για εμενα αξιζει και με το παραπανω τα 300 και 350... μονο η ταραχη και η συγχυση του να πας χωραφι και να μην περνει μπροστα, να μπουκωνει, τρεχα στον μαστορα -χασε ολη την μερα σου, για εμενα φτανει.. και το λεω εχοντας χαραμισει πολλα κινεζικα μοτερ.. τελευταιο παραδειγμα γεννητρια ραβδιστικου... να ειμαι πανω σε δεντρο σκαρφαλωμενος να ραβδιζω, και ξαφνικα να σβηνει, κατεβα κατω ξανα βαλε μπροστα, μετα απο 10 λεπτα τα ιδια, μετα απο μιση ωρα τα ιδια... τρεχα στον μαστορα χασε ολη την ημερα και τις επομενες πχ να βρεχει και να μην δουλευεις ουτως η αλλως... πηρα μια subaru robin made in japan τωρα 6 χρονια δεν εχει κανει κιχ... μονο φιλτρο αερα καθαρισμο, βενζινη και μπουζι... η διαφορα ηταν 150 η κινεζικη 250 η subaru... με μια λεξη, ΧΑΛΑΛΙ 3
le vent nous porterAAAA Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 2 ώρες πριν, opcorsa είπε μπαταριας μονο βενζινη, μονο husqvarna μιλαω εκ πειρας ασε δεν τα τρωμε αυτα πια εχεις μικρο τρακτερ κουμποτα ιναφ σαινιγκ
apostolispd Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Αν και λες ότι δεν το θες, το ηλεκτρικό θα ήταν το καλύτερο στην περίπτωσή σου (να το δουλεύεις 1 φορά το χρόνο στο σπίτι για 2-3 ώρες). Μισό περίπου κόστος σε σχέση με το αντίστοιχο βενζινοκίνητο της ίδιας εταιρείας, απλούστερη λειτουργία με μικρότερο κόστος, λιγότερος θόρυβος και κραδασμοί, σχεδόν μηδενική συντήρηση, λιγότερες βλάβες, μικρότερο βάρος και, ειδικά για σένα, αποφεύγεις τις βλάβες και την ταλαιπωρία της παρατεταμένης ακινησίας (άδειασε βενζίνη, ξέχασες βενζίνη μέσα και μετά από 11 μήνες έφραξε η τρόμπα, ξεράθηκαν οι φλάτζες κλπ). Τα μειονεκτήματα είναι η μπαλαντέζα που θα σέρνεις και το ότι δε μπορείς να δουλέψεις μακριά από ρεύμα, που δε σε αφορά. Έχω ήδη ηλεκτρικό χορτοκοπτικό κι έχει ησυχάσει το κεφάλι μου από τα παραπάνω και το σκέφτομαι και για ηλεκτρικό αλυσοπρίονο, για μικρότερη καταπόνηση του βενζινοκίνητου.
Arkin Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Τα καλύτερα αλυσοπριονα είναι stihl και echo. Τα husqvarna είναι λίγο πιο κατω. Ιδανικό μήκος λάμας 25 με 30max μέχρι 3 κιλά Stihl έχουμε κλάδεμα 3000 δέντρων οπότε γνωρίζω. Για 15 δέντρα πάρε οτιδήποτε από 100 μέχρι 150 ευρω και μην το ψάχνεις πολύ. Πολύ προσοχή γιατί κόβουν. Ακόμα και αυτα του 50αρικου με καλή αλυσίδα ξυρίζουν. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα