MakisFilip Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Παλικαρια, γεια σας. Μια ερωτηση να κανω. Αν παρω laptop απο Amazon.de, γνωριζετε αν τα windows θα ειναι στην γερμανικη γλωσσα; Δεν θα με πειραζε η αγγλικη, απλως γερμανικα γιοκ
mindtrapper Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Λογικά. Το πρόβλημα σου δεν είναι αυτό, αλλάζει εύκολα. Το πρόβλημα είναι ότι μάλλον θα έχει qwertz layout το πληκτρολόγιο. Αν δεν το έχεις συνηθίσει μπορεί να σου φανεί σπαστικό. 1
MakisFilip Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Μαλιστα. Κατι αλλο που με προβληματιζει ειναι τα dos. Αν το παρω χωρις Os, σημαινει κανα 100αρι συν για τα windows, ετσι δεν ειναι; Και σε αυτην την περιπτωση οι εφαρμογες της καθε εταιριας δεν θα υπαρχουν στο laptop, η κανω λαθος; Θα το προτιμουσατε εσεις;
Moderators Spect~ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Moderators Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Στις 19/8/2018 στις 6:41 ΠΜ, mindtrapper είπε Λογικά. Το πρόβλημα σου δεν είναι αυτό, αλλάζει εύκολα. Το πρόβλημα είναι ότι μάλλον θα έχει qwertz layout το πληκτρολόγιο. Αν δεν το έχεις συνηθίσει μπορεί να σου φανεί σπαστικό. Γιατί να είναι πρόβλημα αυτο? Οπτικα μονο δυο πληκτρα έχουν διαφορά που για κάποιον που γράφει τυφλό δεν τον απασχολεί και για αυτους που δεν γραφουν με τυφλο θα συνηθίσουν σε λίγες μέρες.
mindtrapper Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Το παιδί δεν ξέρει ότι με ένα language pack αλλάζεις την γλώσσα των Windows, δεν νομίζω να είναι του τυφλού συστήματος. Αλλάζουν και άλλα πλήκτρα αν θυμάμαι καλά πέρα από τα Υ και Ζ. Δεν είπα ότι θα είναι πρόβλημα, για εμένα δεν είναι. Απλά το αναφέρω μήπως δεν το ήξερε.
Mivas (myphone) Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2018 Με πρόλαβαν οι συμφορουμίτες. Η διάταξη του ελληνικού πληκτρολογίου στηρίζεται στο αμερικάνικο (US). Ακόμη και το βρετανικό έχει διαφορές, όχι στα γράμματα, αλλά στα σύμβολα. Όλες οι άλλες χώρες έχουν διαφορετική διάταξη. Π.χ. τα γερμανικά το QWERTZ με επιπλέον γράμματα με διαλυτικά και διαφορετικά σύμβολα (μέχρι να βρεις το κάθε σύμβολο σου παίρνει κανα 5λεπτο), τα γαλλικά το AZERTY, τα ιταλικά στηρίζονται στο QWERTZ κυρίως, αν και τα Υ και Ζ είναι στυλ QWERTY κλπ. Για να αλλάξεις πληκτρολόγιο είναι 100-150 ευρώ και αν... Αν υπάρχει δηλαδή στον κατασκευαστή. Το να κατεβάσεις την ελληνική γλώσσα, νομίζω θα έχεις θέμα με την διάταξη. Θα πατάς ζ και θα βγαίνει υ, το ίδιο και με τα σύμβολα. Αν κάνω λάθος και είναι συμβατά, ας με διορθώσει κάποιος. Όσο για τα Windows, κατεβάζεις τα γνήσια δοκιμαστικά από το σάιτ της Microsoft και αγοράζεις οικονομικό κλειδί. Έχει κι εδώ αγγελίες στο software κατά καιρούς. Τέλος, πρέπει να διευκρινήσεις τα μεταφορικά. Το κατάστημα θα έχει χαμηλότερη τιμή λογικά, αλλά γενικά αποστολή μπαταρίας λιθίου γίνεται μόνο με κάποιες πολύ ακριβές υπηρεσίες. Χρειάστηκα εγώ λαπτοπ από Ελλάδα για εξωτερικό ζώνης 1 (Γερμανία) και με ΕΛΤΑ SPM ήταν 80 ευρώ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα