Επισκέπτης Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Το ίδιο ισχύει σε όλα τα επαγγέλματα. Κάποια στιγμή υπάρχει κορεσμός και θα μειώνονται κάπως οι μισθοί. Πολύ πιθανόν να υπάρχουν ταλαντούχοι προγραμματιστές παντού, αλλά να υστερούν σε εμπειρία σε άλλα ζητήματα... Παρόλα αυτά πιστεύω ότι δεν μπορεί να γίνει σοβαρή δουλειά με outsourcing. Ίσως να είναι χρήσιμο για πιο χαμηλού επιπέδου project. Δεν νομίζω ότι είναι λογικό να δώσει κάποιος critical εφαρμογές σε ξένο συνεργάτη και να περιμένει σοβαρά αποτελέσματα και εχεμύθεια. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2018 από Επισκέπτης
The King Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 18/8/2018 στις 6:31 ΜΜ, ioannis000 είπε Οι πιο μορφωμένοι προφανώς θα μεταναστεύσουν στη Δύση και θα ακολουθήσουν άλλα standards. Το ερώτημα μου είναι πώς θα τους ανταγωνιστούμε όλους αυτούς όταν δουλεύουν για $1 την ώρα! . 1. Εάν μεταναστεύσουν προφανώς και δε θα δουλεύουν με $1.00 την ώρα καθώς στη Δύση κοστίζουν όλα 2. Όταν διερωτάσαι πως θα ανταγωνιστείς κάποιον που ο ίδιος ομολογείς πως τον προσλαμβάνουν για να φέρει εις πέρας έργα που δεν ενδιαφέρει η ποιότητα, προφανώς και κατηγοριοποιείς τις δυνατότητες σου στο επίπεδο αυτών. Αρα ο καλύτερος τρόπος για να τους ανταγωνιστείς είναι να πας στην Ινδία για να καλύψεις το κενό που θα έχουν αφήσει. Μόνο να μας δώσεις το id σου στο Upwork να σε προτιμήσουμε όταν θα θέλουμε κάτι χαλαρό. 3. Ό,τι λέει ο αριθμός, οι εικασίες σου είναι για του αριθμού το μακρύτερο Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2018 από The King
haHa Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Στις 18/8/2018 στις 5:31 ΜΜ, ioannis000 είπε ...Οι χώρες αυτές ανέπτυξαν πρίν χρόνια βαριά βιομηχανία και λογικό είναι να διαθέτουν μεγάλο αριθμό προγραμματιστών. ... Πιστευω το highlight σε ολο το post ειναι το παραπανω: Βαρια βιομηχανια στο παρελθον = μεγαλος αριθμος προγραμματιστων σημερα. 😂
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Τα μειονεκτήματα των "ανταγωνιστών" συναδέλφων μας είναι πρωτον) δεν ξέρουν τί είναι το software quality και δέν ενδιαφέρονται για βελτιστοποίηση του κωδικα ώστε να μήν καταναλώνει resources δευτερον) δέν έχουν κριτική σκέψη και πρωτοβουλία σε αυτό που κατασκευάζουν, δηλαδή πάνε by the book απο την αρχή μέχρι το τέλος και άν δέν έχουν ακριβείς και προσεκτικές οδηγίες το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό για τον πελάτη τριτον) γνωρίζουν τις τεχνολογίες που δουλεύουν ίσα ισα για να τελείωσουν το πρότζεκτ, δηλαδή δέν είναι και guru φακίρηδες και επίσης δεν μιλάνε καλά αγγλικά ή τουλάχιστον δέν είναι ικανοί να καταλάβουν πλήρως τί του λές Αν και τα παραπάνω μειονεκτήματα τα έχει η συντριπτική πλειοψηφία Ελλήνων προγραμματιστών άν εξαιρέσουμε και το "ψώνιο" τους να αποδείξουν ότι έχουν μεγαλύτερο δείκτη IQ απο τα άλλα μέλη της ομάδας..
kostello Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 που ειδατε το 1 ευρω /ώρα σε freelancer? απο 8 και πάνω παίζουν σχεδόν όλοι. ασε που για να τον πληρωσεις με την ωρα και οχι με το project πρεπει να εισαι στοκος
NTC Labs Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 16 ώρες πριν, kostello είπε που ειδατε το 1 ευρω /ώρα σε freelancer? απο 8 και πάνω παίζουν σχεδόν όλοι. ασε που για να τον πληρωσεις με την ωρα και οχι με το project πρεπει να εισαι στοκος Όχι δεν είναι στόκος. Το ενδεχόμενο να μην είναι ο προγραμματιστής το κορόιδο που κάε πελάτης ψάχνει να χρεώσει ανά project και στην πορεία να βγάλει όλα τα ενδιάμεσα που θα ζητήσε τσαμπέ πέρασε από τ μυαλό σου?
kostello Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 4 ώρες πριν, NTC Labs είπε Όχι δεν είναι στόκος. Το ενδεχόμενο να μην είναι ο προγραμματιστής το κορόιδο που κάε πελάτης ψάχνει να χρεώσει ανά project και στην πορεία να βγάλει όλα τα ενδιάμεσα που θα ζητήσε τσαμπέ πέρασε από τ μυαλό σου? Εσυ δηλαδή θα πλήρωνες κάποιον με την ωρα στην αλλη ακρη της γης που δεν ξέρεις ποσο δουλεύει για εσένα και θα γυρίσει στο τέλος να σου πει μου πηρε Χ ώρες ξέρω γω ενώ μπορει να του εχει παρει και τις μισές? οταν αυτο που θα φτιαξει εχει bugs, θα τον πηρώσω για να τα διορθώσει ακόμα και αν χρειστούν 20 ώρες; όχι βέβαια. Εγω ειμαι κατά και στα συμβολαια με ωροχρεωση των εταιριων. μονο στην ωροχρεωση του τεχνικου onsite συμφωνω. οταν καποιος σου αναλαμβανει ενα εργο και σου δινει προσφορα, και τον πληρωνεις ή τον εχεις πληρωσει, δεν σου παιρνει λεφτα για λεπτομεριες που θα του ζητησεις. Τουλάχιστον στις μεγάλες εταιρίες έτσι γίνεται. @elorant για freelancers μιλαμε, οσο θελει ο καθενας παιρνει.
MitsarasAth Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2018 δεν εχω ασοληθει με το θεμα αλλα εχω μια απορια. οταν πληρωνεσαι με την ωρα που ξερει ο αλλος ποσες ωρες θα σου παρει? καισ την τελικη μπορει να ειναι ενα ευκολο προτζεκτ να τελειωσει σε 20 ωρες και αν τους πεις αυτου δουλεψα 40? πως το ελεγχει?
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 13 ώρες πριν, MitsarasAth είπε δεν εχω ασοληθει με το θεμα αλλα εχω μια απορια. οταν πληρωνεσαι με την ωρα που ξερει ο αλλος ποσες ωρες θα σου παρει? καισ την τελικη μπορει να ειναι ενα ευκολο προτζεκτ να τελειωσει σε 20 ωρες και αν τους πεις αυτου δουλεψα 40? πως το ελεγχει? Καταρχάς, όταν λες θέλω 200 ώρες εξηγείς που θα πάνε αυτές οι ώρες αναλυτικά. Δεν βγάζεις απλά νούμερα από την κοιλιά σου. Κατά δεύτερον, ο εκάστοτε εργοδότης έχει μια αντίληψη του πόσο χρόνο χρειάζεται η κάθε δουλειά ή απλά συγκρίνει προσφορές. Αν εσύ λες ότι θες 100 ώρες κι οι επόμενοι πέντε θέλουν από 20 κάτι δεν πάει καλά.
kostello Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 7 ώρες πριν, elorant είπε Καταρχάς, όταν λες θέλω 200 ώρες εξηγείς που θα πάνε αυτές οι ώρες αναλυτικά. Δεν βγάζεις απλά νούμερα από την κοιλιά σου. Κατά δεύτερον, ο εκάστοτε εργοδότης έχει μια αντίληψη του πόσο χρόνο χρειάζεται η κάθε δουλειά ή απλά συγκρίνει προσφορές. Αν εσύ λες ότι θες 100 ώρες κι οι επόμενοι πέντε θέλουν από 20 κάτι δεν πάει καλά. πίστεψε με το 2ο δεν ισχύει ούτε στο 10%. Μόνο προσφορές συγκρίνει ο εργοδότης.
defacer Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2018 Ήρθα τώρα και γελάω (όχι με την κακή έννοια) με τα παιδιά που έχουν την πολύ ελληνική απορία, "που ξέρω τι κάνει αν τον πληρώσω με την ώρα". Η απάντηση είναι ότι δεν ξέρεις, παρόλο που φυσικά υπάρχει πολύ πιο δομημένη προσέγγιση σε αυτές τις συμφωνίες από το δεν ξέρω τι έχετε στο μυαλό σας (μηδέν επικοινωνία στο ενδιάμεσο; δε μπορώ να μαντέψω βέβαια). Εν τέλει αυτό που πρέπει να έχετε υπόψη είναι ότι ο επαγγελματίας ζει και πεθαίνει με τη φήμη του. Αν κάνεις μαλακίες και δεν είσαι πολύ πολύ σωστός με τις ώρες που χρεώνεις και τα πάντα, απλά θα μείνεις να κάνεις παρέα με τους "επαγγελματίες" (λολ) των δέκα ευρώ την ώρα και χρεώνω και μερικές που δε δούλεψα. Αν από την άλλη είσαι σωστός (και καλός στη δουλειά σου) μπορείς να χρεώνεις ακριβώς όσες ώρες δούλεψες και να μη κοροϊδεύεις κανέναν, να σε πληρώνουν 100 την ώρα και να λένε κι ευχαριστώ.
NTC Labs Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 14/9/2018 στις 9:23 ΜΜ, kostello είπε Εσυ δηλαδή θα πλήρωνες κάποιον με την ωρα στην αλλη ακρη της γης που δεν ξέρεις ποσο δουλεύει για εσένα και θα γυρίσει στο τέλος να σου πει μου πηρε Χ ώρες ξέρω γω ενώ μπορει να του εχει παρει και τις μισές? οταν αυτο που θα φτιαξει εχει bugs, θα τον πηρώσω για να τα διορθώσει ακόμα και αν χρειστούν 20 ώρες; όχι βέβαια. Εγω ειμαι κατά και στα συμβολαια με ωροχρεωση των εταιριων. μονο στην ωροχρεωση του τεχνικου onsite συμφωνω. οταν καποιος σου αναλαμβανει ενα εργο και σου δινει προσφορα, και τον πληρωνεις ή τον εχεις πληρωσει, δεν σου παιρνει λεφτα για λεπτομεριες που θα του ζητησεις. Τουλάχιστον στις μεγάλες εταιρίες έτσι γίνεται. @elorant για freelancers μιλαμε, οσο θελει ο καθενας παιρνει. Όταν αυτό που θα φτιάξει έχει Bugs , για αυτό τον λόγο δίνουμε support/bug fixing για ένα διάστημα Χ (2-3 μήνες ας πούμε μετά την περάτωση του κάθε task/project). Υπάρχουν τρόποι ελέγχου των ωρών που εργάστηκε σε ένα project. Φυσικά και τον χρεώνεις για τις "λεπτομέρειες" που λες διότι αυτές μπορεί να φέρουν τα πάνω κάτω σε ένα έργο. Ανάλογα πάντα τις λεπτομέρειες. Είναι στη κρίση κάθε freelancer / εταιρείας εαν θα το λκκάνει κυρίως για να κρατήσει τον "οποιονδήποτε" πελάτη ή όχι. Υπάρχουν και πελάτες (κυρίως στην άλλη άκρη του ατλαντικού) που να είσαι σίγουρος δεν μπορείς να τους δουλέψεις , αλλά από την άλλη σέβονται και τα σκάνε μέχρι και για το πεντάλεπτο που θα εργαστείς για αυτούς. Αυτοί βέβαια δεν συγκαταλέγονται στους τζαμπατζήδες που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα..... 23 ώρες πριν, defacer είπε Ήρθα τώρα και γελάω (όχι με την κακή έννοια) με τα παιδιά που έχουν την πολύ ελληνική απορία, "που ξέρω τι κάνει αν τον πληρώσω με την ώρα". Η απάντηση είναι ότι δεν ξέρεις, παρόλο που φυσικά υπάρχει πολύ πιο δομημένη προσέγγιση σε αυτές τις συμφωνίες από το δεν ξέρω τι έχετε στο μυαλό σας (μηδέν επικοινωνία στο ενδιάμεσο; δε μπορώ να μαντέψω βέβαια). Εν τέλει αυτό που πρέπει να έχετε υπόψη είναι ότι ο επαγγελματίας ζει και πεθαίνει με τη φήμη του. Αν κάνεις μαλακίες και δεν είσαι πολύ πολύ σωστός με τις ώρες που χρεώνεις και τα πάντα, απλά θα μείνεις να κάνεις παρέα με τους "επαγγελματίες" (λολ) των δέκα ευρώ την ώρα και χρεώνω και μερικές που δε δούλεψα. Αν από την άλλη είσαι σωστός (και καλός στη δουλειά σου) μπορείς να χρεώνεις ακριβώς όσες ώρες δούλεψες και να μη κοροϊδεύεις κανέναν, να σε πληρώνουν 100 την ώρα και να λένε κι ευχαριστώ. Πες τα χρυσοστομε Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2018 από NTC Labs
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα