Επισκέπτης Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα IT projects της Δύσης φτιάχνονται με outsourcing σε χώρες όπως Ινδία, Κίνα, Πακιστάν και τις πρώην "σοσιαλιστικές δημοκρατίες" της ανατολικής ευρώπης. Οι εταιρίες δέν νοιάζονται για την ποιότητα του προιοντος παρά μονο να φτιαχτεί όπως όπως πάμφτηνα και να πουληθεί πανάκριβα για να έχουν μέγιστο κέρδος. Οι χώρες αυτές ανέπτυξαν πρίν χρόνια βαριά βιομηχανία και λογικό είναι να διαθέτουν μεγάλο αριθμό προγραμματιστών. ΟΚ μπορεί να μην είναι όλοι αποφοιτοι πανεπιστημίου και να μην πολυνοιάζονται για την ποιότητα του προιόντος (βλέπε σοβιετικό μοντέλο παραγωγής) αλλά έχουν πολλά χρόνια εμπειρία. Οι πιο μορφωμένοι προφανώς θα μεταναστεύσουν στη Δύση και θα ακολουθήσουν άλλα standards. Το ερώτημα μου είναι πώς θα τους ανταγωνιστούμε όλους αυτούς όταν δουλεύουν για $1 την ώρα!
Moderators Kercyn Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 Moderators Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 23 λεπτά πριν, ioannis000 είπε Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα IT projects της Δύσης φτιάχνονται με outsourcing σε χώρες όπως Ινδία, Κίνα, Πακιστάν και τις πρώην "σοσιαλιστικές δημοκρατίες" της ανατολικής ευρώπης. Source? 7
Fortistis Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 Θα συμφωνήσω με τον Kercyn. Source; Γενικά, έχεις γράψει αρκετά που τα παίρνεις ως δεδομένα, χωρίς να μου φαίνεται ότι ισχύουν όλα. Βασικά, ούτε καν τα περισσότερα.
pmav99 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) μμμ... Κοιτάζοντας και τα υπόλοιπα μηνύματα κάπου πάει το μυαλό μου... Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2018 από pmav99 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 Θα δουλέψουμε για μισό δολάριο την ώρα. Problem solved. Κι αν κρίνω από το IQ ορισμένων εδώ μέσα και το μισό δολάριο πολύ είναι.
solarpower Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγχώνεται κανείς. Ένας από αυτούς είναι και η αγορά! Τώρα σε μια φιλελεύθερη αγορά, όλα παίζονται. Η αγορά θα καλύψει τις ανάγκες της και οι εργαζόμενοι θα προσαρμοστούν σε αυτές. Αν τώρα κάποιος είναι καλός τότε θα έχει και προτάσεις και εξέλιξη. Αν περιμένουμε κάτι σαν "Τεχνικό Επιμελητήριο Προγραμματιστών" ή ΤΕΠ που θα βγάλει τιμοκατάλογο εργασιών και απαιτούμενων προσόντων για εγγραφή, καθώς και τα ανάλογα ΠΔ για "υποχρέωση" σε κάθε έργο πληροφορικής να υπογράφεται μελέτη "Αξιοπιστίας", και ό,τι άλλο, από εγγεγραμένους προγραμματιστές του ΤΕΠ για να περιορίσουν την προσφορά εργασίας, σε μια ελιτ, μάλλον χάσανμε. Δεν γίνονται αυτά! Ο προγραμματιστής μπορεί να είναι επιστήμονας ή τεχνικός. Οι εταιρείες ψάχνουν τεχνικούς για κάποιο χρονικό διάστημα, ή εταιρείες που αναλαμβάνουν το τεχνικό κομμάτι. Τους επιστήμονες τους έχουν σε διευθυντικά πόστα. Ο επιστήμας παίρνει το πρόβλημα, εκλαϊκεύει στους ομοίους του άλλους διευθυντές το ζήτημα, και βγάζει την εργασία για τους τεχνικούς. Έτσι οι επιστήμονες δεν έχουν πρόβλημα με τον ρώσο, ή τον ινδό. Το πρόβλημα είναι στον τεχνικό. Ο τεχνικός στην Ελλάδα όμως έχει το πλεονέκτημα της πρόσβασης στην επιχείρηση, οπότε αντισταθμίζει το πλεονέκτημα του "φθηνού" ξένου. Αυτό που έχει ανάγκη ο εργαζόμενος είναι να έχει αναγνωρισμένη αξία. Να αποτελεί "κεφάλαιο". Αν ψάχνει την φιλανθρωπική εταιρεία που θα τον πάρει "άξεστο" και θα τον κάνει "άνθρωπο"...δεν θα το πετύχει. Οι σπουδές εκτός από το "επίπεδο" που δίνουν, ταυτόχρονα σε εντάσουν μέσα σε ένα συνάφη, και έτσι προσδιορίζεται και η αξία, και η οποία μεγαλώνει όσο περισσότερη εμπειρία και επιτυχία συνυπάρχει. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 Σας έχω νέα. Στις "φιλελεύθερες αγορές" υπάρχει ρυθμιστικό πλαίσιο για την αγορά εργασίας. Δουλεύεις υπερωρίες, τις πληρώνεσαι. Είσαι έγκυος, δικαιούσαι πολύμηνη άδεια με τον μισθό κανονικά. Οπότε πριν αρχίσετε να βγάζετε δεκάρικους με αρλούμπες φροντίστε πρώτα να είστε και λιγάκι ενημερωμένοι.
defacer Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 20 hours ago, ioannis000 said: Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα IT projects της Δύσης φτιάχνονται με outsourcing σε χώρες όπως Ινδία, Κίνα, Πακιστάν και τις πρώην "σοσιαλιστικές δημοκρατίες" της ανατολικής ευρώπης. Οι εταιρίες δέν νοιάζονται για την ποιότητα του προιοντος παρά μονο να φτιαχτεί όπως όπως πάμφτηνα και να πουληθεί πανάκριβα για να έχουν μέγιστο κέρδος. Εμ, ναι. Όχι.
Constant1ne Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, ioannis000 είπε Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα IT projects της Δύσης φτιάχνονται με outsourcing σε χώρες όπως Ινδία, Κίνα, Πακιστάν και τις πρώην "σοσιαλιστικές δημοκρατίες" της ανατολικής ευρώπης. Οι εταιρίες δέν νοιάζονται για την ποιότητα του προιοντος παρά μονο να φτιαχτεί όπως όπως πάμφτηνα και να πουληθεί πανάκριβα για να έχουν μέγιστο κέρδος. Οι χώρες αυτές ανέπτυξαν πρίν χρόνια βαριά βιομηχανία και λογικό είναι να διαθέτουν μεγάλο αριθμό προγραμματιστών. ΟΚ μπορεί να μην είναι όλοι αποφοιτοι πανεπιστημίου και να μην πολυνοιάζονται για την ποιότητα του προιόντος (βλέπε σοβιετικό μοντέλο παραγωγής) αλλά έχουν πολλά χρόνια εμπειρία. Οι πιο μορφωμένοι προφανώς θα μεταναστεύσουν στη Δύση και θα ακολουθήσουν άλλα standards. Το ερώτημα μου είναι πώς θα τους ανταγωνιστούμε όλους αυτούς όταν δουλεύουν για $1 την ώρα! Όχι δεν είναι γνωστό και οι προσωπικές απόψεις δεν είναι γεγονότα. Αν ήταν έτσι οι Αμερικανοί προγραμματιστές θα έπρεπε να είναι άνεργοι τώρα. Πρώην σοσιαλιστικές δημοκρατίες που γνωρίζω btw έχουν παρόμοιους μισθούς με Ελλάδα για προγραμματιστές. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2018 από Constant1ne
Aztec Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 επειδή εργάζομαι με ινδούς σε μεγάλο έργο . Η τσαπατσουλια είναι τέτοια που θες ομάδα να συμμαζευει από πίσω τα σπασμένα . Φάση γράφω κώδικα στο λεωφορείο και τον κάνω deliver χωρίς να έχω κάνει καν compile . Επίσης όσο outsourcing και να κάνεις χρειάζεται onsite team
najinblue3 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 32 λεπτά πριν, Aztec είπε επειδή εργάζομαι με ινδούς σε μεγάλο έργο . Η τσαπατσουλια είναι τέτοια που θες ομάδα να συμμαζευει από πίσω τα σπασμένα . Φάση γράφω κώδικα στο λεωφορείο και τον κάνω deliver χωρίς να έχω κάνει καν compile . Επίσης όσο outsourcing και να κάνεις χρειάζεται onsite team Εγω εχω διαφορετικη εμπειρια, δουλευοντας με Ινδους. 1
Aztec Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, najinblue3 είπε Εγω εχω διαφορετικη εμπειρια, δουλευοντας με Ινδους. το σχόλιο μου δεν αφορά ολόκληρο εθνος . Είναι μια πτυχή όμως που συμβαίνει -στην δικιά μου περίπτωση-και απαιτεί business/αναλυτές/σχεδιαστες και τεχνικους onsite για να μπορέσει να βγει το έργο. Οπότε ναι μεν έχεις ενα κομμάτι delivery αλλά ένα κομμάτι πρέπει να είναι εδώ. Επίσης μου έχει τύχει τράπεζα σε core banking implementation να μην επιτρέπει καμία απομακρυσμένη προσβαση στα δεδομένα ή μεταφορά προς τα έξω ακόμα και αν είναι masked. Να συζητάμε για PCI DSS κτλ. Επομένως έλεγε ουσιαστικά όλα onsite. Οι ινδοί απο την άλλη δεν μπορουν να ταξiδέψουν long term το οποίο ποικίλει ανα χώρα και φυσικά policy της εταιρείας. Μια άλλη πτυχή είναι οτι κάποιοι πελάτες δεν ΘΕΛΟΥΝ Ινδους στο client facing κομμάτι. Λίγο ρατσιστικό αλλά ειναι η αλήθεια. Κανένας φόβος αλλά και να γίνουν δυνατοί προσωπικά δεν με νοιάζει γιατί θέλω να φυγω απο το καθαρό τεχνιλίκι Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2018 από Aztec
masteripper Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Πάντως οι τιμές που αναφέρθηκαν ισχύουν...πριν από λίγο πέτυχα αγγελία στο Upwork που ζητούσε την μάνα τους και τον πατέρα τους με MAXIMUM 3€την ώρα και δεν επιδέχονται οτιδήποτε παραπάνω... φυσικά έκλεισε..akka... βρέθηκε
defacer Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 3 hours ago, masteripper said: Πάντως οι τιμές που αναφέρθηκαν ισχύουν...πριν από λίγο πέτυχα αγγελία στο Upwork που ζητούσε την μάνα τους και τον πατέρα τους με MAXIMUM 3€την ώρα και δεν επιδέχονται οτιδήποτε παραπάνω... φυσικά έκλεισε..akka... βρέθηκε Μιλάμε εδώ για δουλειές από επαγγελματίες, ή για το τι κάνει μόνος του στο σπίτι του ο κάθε χομπίστας; Γιατί δε μπορώ να φανταστώ επαγγελματίες να χτυπάνε συστηματικά δουλειές στο Upwork γενικότερα, πόσο μάλλον σε αυτή την κατηγορία τιμής.
masteripper Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 7 ώρες πριν, defacer είπε Μιλάμε εδώ για δουλειές από επαγγελματίες, ή για το τι κάνει μόνος του στο σπίτι του ο κάθε χομπίστας; Γιατί δε μπορώ να φανταστώ επαγγελματίες να χτυπάνε συστηματικά δουλειές στο Upwork γενικότερα, πόσο μάλλον σε αυτή την κατηγορία τιμής. Ο Πελάτης ήταν Ινδία και αυτό πρόσφερε...απο εκεί και πέρα δεν την κοίταξα παραπάνω...ήταν για FB
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα