vamvakoolas Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 μιας και τα εχω δοκιμασει ολα τα...modules 1)απο επισημη αντιπροσωπεια: ειχα καλη εμπειρια εδιναν και ενα χρονο εγγυηση αλλα η τιμη αποκτησης αλμυρη ως ακριβη. Επειδη φοβομουν μηπως ειναι ιχ απο τεστ ντραιβ ή δοκιμες σε δημοσιογραφους το χιλιοελεγξαμε (εκτος αντιπροσωπειας) και τελικα ηταν απο πελατη που απλως δεν ειχε χρηματα να το αποπληρωσει. Ουτε διανοουνται παζαρια. 2)Μαντρα: εχω τυχει και σε αψογο επιχειρηματια και σε λαμογια. Θελει οπωσδηποτε ελεγχο κανενα τεστ ντραιβ ιστορικο. Αν καποιο απο αυτα σας αρνηθει μακρυα. Τα τελευταια χρονια με το σειριακο υπαρχει η δυνατοτητα (με μικρη πληρωμη) να δεις απο που ειναι το ιχ (για να αποφυγεις τα εισαγωγης) και αν ειναι οπως πρεπει (μην ειναι με αλλαγμενη μηχανη/εξοπλισμο). Δε κανουν παζαρια πολυ σπανια αν πας μετρητοις μια εκπτωση μαξ 10% Επισης ρωτησα δεξια και αριστερα ή στο ιντερνετ για τη μαντρα και τι παιζει (αν υπαρχει ακουστει λαμογια) 3)Ιδιωτη. Θετικα ειναι οτι συνηθως υπαρχει ειλικρινεια και παζαρεμα. Απο την αλλη εχω τυχει σε ανθρωπους που ειτε αγνοουν το book service ή πανε στο γενικο συνεργειο της γειτονιας με εμφανη αποτελεσματα στο αυτοκινητο. Απο την αλλη στο ακραιο σεναριο που το οχημα ειναι χαλια στο λενε οτι αυτο ειναι και αν θες οποτε εκει πας με τη λογικη να ριξεις οσο παει τη τιμη και μετα να πας σε ενα συνεργειο για να το "αναστησεις"¨οπως θες εσυ.
filarhos Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Εγώ από την άλλη ακόμα και μεταχειρισμένο να το έχει πάρει ο ιδιώτης από μαντρά το αποκλείω, πλέον. Παραδείγματα: Γνωρίζω ότι ο κινητήρας βγάζει άνετα 400χιχλμ χωρίς προβλήματα. - Ιδιώτης αγοράζει με 80χιλχλμ εισαγωγής από μαντρά και στις 170χιχλμ έχει μεγάλη κατανάλωση λαδιού και πάει για επισκευή βαλβίδων κα. Σχεδον μαζί βγάζει καταλύτες, ψυγείο, αμορτισέρ και επισκευή τουρμπίνας. Κάτι μου λέει ότι δεν είχε 80 όταν το πήρε αλλά 180 ή 280... Μπορώ να καταλάβω από την κατάσταση του σαλονιού αν ένα αυτοκίνητο έχει 50χιλχλμ και 300χιλχλμ... - Άλλος ιδιώτης το αγοράζει σαν ευκαιρία με 50 χιλχλμ και έχει κάνει μόνο 30χιλχλμ σε 3 χρόνια. Πάω να το δω και βλέπω ένα χάλι με καθισμένα καθίσματα (αλλά πεντακάθαρο), τριμμένα χειριστήρια και ξαναβαμμένο σε διάφορα κομμάτια και μου λέει ότι έτσι το πήρε και δεν του έχει βγάλει τίποτα, τον πιστεύω γιατί δεν τον είδα να σκάει κιόλας. Αυτό είχε τουλάχιστον 250χιλχλμ, το δικό μου με τα διπλά από αυτά που έλεγε, όταν το καθαρίζω, είναι σαν καινούριο...
ProponitisTouKanape Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Είμαι σε διαδικασία αναζήτησης μεταχειρισμένου το τελευταίο διάστημα και ξεκίνησα με τη λογική να κοιτάζω μόνο αυτοκίνητα ιδιωτών. Θα έλεγα πως είναι γενικά μια απογοήτευση η κατάσταση με τους ιδιώτες. Λίγοι είναι προσγειωμένοι κι έχουν καλό αυτοκίνητο. Υπάρχουν μπόλικοι με υπερφουσκωμένα μυαλά πως επειδή το πουλάνε μόνοι τους και εβαζαν καλύμματα στα καθίσματα θα πάρουν μετά απο 10 χρόνια τα μισά λεφτά απο όσα έδωσαν. Υπάρχουν κι οι εξυπνάκηδες του στυλ "ξέρω εγώ, το έχω πένα, μην ανησυχείς δε θέλει τίποτα". Υπάρχουν κι αυτοί που το έχουν ρημαγμένο με ρεμμένα πλαστικά και ξεραμένα λάστιχα και ζητάνε λεφτά σα να είναι άψογο. Υπάρχουν κι αυτοί που λένε ψέματα στις αγγελίες, καθώς το αυτοκίνητο έχει παραπάνω ιδιοκτήτες ή ζητάνε περισσότερα λεφτά, με γελοίες δικαιολογίες τύπου "έβαλε ο γιος μου την αγγελία και για αυτό είναι λάθος η τιμή". Και φυσικά όλοι μα όλοι έχουν κάνει μεγάλο σέρβις το Μάρτιο Παραδείγματος Χάριν Πριν κανα δυο μέρες βλέπω αμάξι που με ενδιαφέρει σε καλή τιμή, ιδιώτης, 1ο χέρι, όλα καλά στην αγγελία, ηλικίας 2010. Ήθελα να πάω να το δω αλλά όπως κοίταζα και ξανακοίταζα την αγγελία βλέπω τα νούμερα να ξεκινάνε με ΧΕ. ΧΕ δεν έβγαιναν στην Αθήνα το 2010, αλλά το 2018. Όταν τον ρώτησα εξ επί τούτου, μου λέει όχι είναι εισαγωγής (αγνώστου προέλευσης) και εγώ το έχω δυο χρόνια μόνο. Και μετά ξεκίνησε τα κλασικά "δε θέλει τίποτα", "το έχω άψογο", "του έκανα πρόσφατα μεγάλο σέρβις" μπλα μπλα μπλα. Μπορεί όντως να είναι άψογο το αμάξι, αλλά αφού ξεκινάς με ψέμματα, δε θα κάνουμε χωριό. Που θέλω να καταλήξω; Πως όταν ψάχνεις να κάνεις μια δύσκολη αγορά όπως αυτή του μεταχειρισμένου, πρέπει να έχεις ανοιχτό μυαλό και να μην αυτοπεριορίζεσαι, ούτε σε μοντέλα, ούτε σε πωλητή. Κρίνετε το κάθε αυτοκίνητο ξεχωριστά και τον κάθε πωλητή ξεχωριστά. Ανοιχτό μυαλό, προσεκτικό ψάξιμο στις λεπτομέρειες και φυσικά έλεγχο από εξωτερικό μάστορα (είτε εταιρία είτε δικό σας) που όχι μόνο θα σας πει για το αν έχει ζημιά ή όχι, αλλά και για το τι θα ζητήσει το αυτοκίνητο στο άμεσο μέλλον. Αν το πάρεις φθηνό και πρέπει σε έξι μήνες να αλλάξεις αμορτισέρ και δισκόπλακες, ε θα το χρυσοπληρώσεις...
vamvakoolas Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 (επεξεργασμένο) συμφωνω απολυτα και γενικα απο ιδιωτες αν βλεπετε οτι κατι δε κολλαει ή δε σας αρεσει μη κολλατε, φυγετε αμεσως! Εχει τυχει και εγω απειρα περιστατικα: Βλεπω ιχ που φαινοταν καλο, περνω τηλ και ο τυπος ηταν πραγματικα οτι ναναι. Προσπαθουσα επι μερες να κλεισω ραντεβου να το δω! τελικα οταν πηγα και μου το εδειξε, μετα απο λιγο ηρθε ο πατερας του και μου ειπε οτι εγω ειμαι ο ιδιοκτητης και αρχισα τη συζητηση απο το μηδεν! Τυπος πουλαγε το ιχ αρκετα μακρυα αλλα εκτιμησα οτι το εφερε αττικη. Το διαφημιζε ως αψογο και οντως απο πρωτη ματια οταν το ειδα ηταν φρεσκοπλυμμενο. Ομως το εσωτερικο φαινοταν λες και ηταν απο ταξι (ολα τα δερματα ειχαν ανοιξει) οπως και τα πλαστικα στο κεντρικο πινακα. Το κερασακι ηταν οτι φοραγε λαστιχα του 2016 Τυπισσα θεσ/κη πουλαγε ιχ που μου αρεσε τρελα και σε καλη τιμη. Μου ανεφερε οτι εδω και μηνες ηταν σε γκαραζ ως δευτερο οχημα οικογενειας. Τι ρωταγα τεχνικα απο το τηλ, ολα αψογα και οταν της λεω οτι ειμαι απο Αθηνα και να ανεβω, μου ειπε να βρω ενα οχημα απο Αθηνα και μου εκλεισε το τηλ! ακομα και τωρα μετα απο ενα χρονο το εχει αγγελια! και προσφατα εριξε και αλλο τη τιμη... Τυπος απο βεροια πουλαγε τζιπακι σε καλη τιμη. Αυτος δεν ειχε θεμα να ανεβω. Μεχρι να ανεβω λεω να κανω ενα τελευταιο τηλ πριν ξεκινησω (θα πηγαινα διημερο για ελεγχο/αγοραπολησια). Μου ανεφερε οτι ενδιαφερθηκαν και αλλοι και ανεβασε τη τιμη κατα 1000 ευρ(!) Τυπος πουλαγε οχημα πολης δεκαετιας σε καλη τιμη. Πηγα το ειδα ολα καλα. Μηχανικα αψογο. Μετα τον ελεγχο συνεργειο του λεω ωραια το αγοραζω και πηγα να του δωσω το χερι για τα λεφτα. Μου πεταει το κερασακι : ξερεις δεν εχω πληρωσει τα τελη τα τελευταια 2 χρονια Επεξ/σία 28 Απριλίου 2021 από vamvakoolas
tutuyo Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Δημοσ. 28 Απριλίου 2021 Στην αγορα απο ιδιωτη μπορει να μην υπαρχει η εννοια του κερδους (που υπαρχει στον μαντρα) αλλα πρεπει να υπολογιζει κανει και τους λογους που το δινει ωστε να μπορεις να καταλαβεις τι χρηση του εχει κανει Δλδ οταν εγω πουλησα το μικρο πολης που ειχα λογω οικογενειας, του ειχα πιει το αιμα και δεν με ενοιαζε κιολας να το προσεξω, φυτεμα απο εδω και απο κει, χτυπηματα κτλ. Το εδωσα οσο οσο γιατι ο σκοπος ηταν να ξεμπερδευω, οχι να βγαλω κατι. Φυσικα οταν πηρα μεγαλυτερο μην σταξει και μην βρεξει, κλειστο παρκινγκ με τα μωρομαντηλα τις κουτσουλιες μολις εμφανιζοταν κτλ. Πραγματικα αυτος που το πηρε, το πηρε κουτατο, δεν ειχε την παραμικρη γρατζουνιτσα Τωρα που εχω παει σε καθαρα οικογενειακο, το αυτοκινητο ζητημα να εχει δουλεψει πανω απο τις 3500 σαλ, παντα προσεκτικα και τα παντα ολα οτι ζητησει. Εαν το αλλαξω, παλι αυτος που θα το παρει θα κανει την τυχη του Θελω να καταληξω οτι οταν βλεπεις πχ εναν πιτσιρικα να σου πουλαει Γιαρις που του πηρε μεταχειρισμενο ο πατερας του, ε μην περιμενεις και τα καλυτερα. Η κοπελα ξερω γω με φοιτητικο, που δεν εκανε cold start ποτε στην ζωη της. Πρεπει να εισαι και λιγο υποψιασμενος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα