Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, ήρθε επιτέλους η μέρα που έφτιαξα τον πρώτο μου build (ψιλο budget) και για να γλιτωσω χρηματα σκέφτηκα να κρατησω τον παλιό μου hdd και απλα να τον μεταφερω στο νεο pc. Τι βήματα θα χρειαστει να κάνω για τη μεταφορά αυτη? Θα χρειαστει καποιο "καθάρισμα" , φορματ κτλπ? Διαθετω αρχεία (εικονες, Εργασίες κτλπ) που θέλω να κρατήσω αλλα νομίζω υπάρχει τρομερή σαβουρα απο χιλια δυο πράγματα που εχω εγκαταστήσει τα τελευταια 7 χρόνια. Επίσης νομιζω πως και τα windows 7 ειναι εγκατεστημένα στον δισκο (εχω βαλει ηδη σε usb τα 10). 

Επεξ/σία από Qscope
Δημοσ.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από έναν καθαρό δίσκο. Άρα: back-up όσων αρχείων χρειάζεσαι σε άλλο δίσκο, φλασάκια κλπ . Όταν θα ξεκινήσει η κανονική διαδικασία εγκατάστασης των windows 10 θα διαγραφούν τα πάντα. Αργότερα μεταφέρεις πάλι στον δίσκο τα αρχείο σου από εκεί που τα είχες φυλαγμένα.

Υπάρχει ένας δεύτερος τρόπος, πιο μπελαλίδικος και εφαρμόζεται μόνο αν έχεις αρκετό ελεύθερο χώρο στο δίσκο σου. Ενώ αυτός είναι ακόμα στον παλιό υπολογιστή, πας στη διαχείριση δίσκων, δεξι κλικ πάνω στον C και συρρίκωση τόμου. Δίνεις στο καινούριο partition ένα γράμμα, πχ V, και μετά μεταφέρεις όλα σου τα χρήσιμα αρχεία από το C στο V. Mετά βάζεις τον δίσκο στον νέο υπολογιστή, ξεκινάς την εγκατάσταση του λειτουργικού και όταν σε ρωτήσει, του λες να κάνει format μόνο στο C. Προσοχή εδώ, αν κάνεις λάθος και δεν έχεις back-up, θα χάσεις τα πάντα.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, fujitsuA530 είπε

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από έναν καθαρό δίσκο. Άρα: back-up όσων αρχείων χρειάζεσαι σε άλλο δίσκο, φλασάκια κλπ . Όταν θα ξεκινήσει η κανονική διαδικασία εγκατάστασης των windows 10 θα διαγραφούν τα πάντα. Αργότερα μεταφέρεις πάλι στον δίσκο τα αρχείο σου από εκεί που τα είχες φυλαγμένα.

Υπάρχει ένας δεύτερος τρόπος, πιο μπελαλίδικος και εφαρμόζεται μόνο αν έχεις αρκετό ελεύθερο χώρο στο δίσκο σου. Ενώ αυτός είναι ακόμα στον παλιό υπολογιστή, πας στη διαχείριση δίσκων, δεξι κλικ πάνω στον C και συρρίκωση τόμου. Δίνεις στο καινούριο partition ένα γράμμα, πχ V, και μετά μεταφέρεις όλα σου τα χρήσιμα αρχεία από το C στο V. Mετά βάζεις τον δίσκο στον νέο υπολογιστή, ξεκινάς την εγκατάσταση του λειτουργικού και όταν σε ρωτήσει, του λες να κάνει format μόνο στο C. Προσοχή εδώ, αν κάνεις λάθος και δεν έχεις back-up, θα χάσεις τα πάντα.

Τέλεια νομίζω πως θα το καταφέρω είμαι αρκετά αρχάριος αλλα η απάντηση με κάλυψε . Ευχαριστω !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...