Προς το περιεχόμενο

Hosting server & domain name

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα!θελω να ρωτήσω αρχικα πως λειτουργεί  το domain name γιατι εχω δει αλλα site που αλλού φιλοξενούνται και αλλου ειναι αγορασμένο το domain τους..Επίσης καμια προταση για hosting & domain name οσο γινεται χαμηλή τιμή και ας μην εχει πολλα μβ χώρο!

Δημοσ.

(με παραλληλισμο στην καθημερινοτητα)

Εστω οτι ενοικιάζεις το domain koseran και δηλώνεις στο ταχυδρομείο οτι ο koseran μένει στην οδό Αιόλου 123. Οταν κάποιος θελει να σου στειλει αλληλογραφία, γραφει απλα koseran και ολα ερχονται στην Αιολου 123. Αυριο μετακομιζεις στην Τρικουπη 456, οποτε πας στο ταχυδρομειο και δηλωνεις οτι πλεον μενεις Τρικουπη 456, οποτε εντός λίγων ημερων όλη η αλληλογραφία ερχεται στη νεα διευθυνση. 

Με τον ιδιο τρόπο μπορεις απο την Χ εταιρεία να νοικιάζεις το domain και σε αλλη Y εταιρεία το hosting. Κάποιες εταιρείες το προσφέρουν και σαν combo πακέτο και εσυ κρίνεις αν σε βολευει/εξυπηρετει/συμφέρει. 

Σε κάθε περιπτωση το registration του domain να γινει σε σενα (η στην εταιρεία σου) και οχι σε αυτόν που σου πολλά το hosting. Αυτό γιατί μετά απο Χ καιρό μπορει να ζητήσει αυξηση 500% στο κοστος του hosting και εσύ να μην μπορεις να φυγεις γιατί ο κοσμος θα εχει μαθει το domain (koseran).  

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, isay είπε

(με παραλληλισμο στην καθημερινοτητα)

Εστω οτι ενοικιάζεις το domain koseran και δηλώνεις στο ταχυδρομείο οτι ο koseran μένει στην οδό Αιόλου 123. Οταν κάποιος θελει να σου στειλει αλληλογραφία, γραφει απλα koseran και ολα ερχονται στην Αιολου 123. Αυριο μετακομιζεις στην Τρικουπη 456, οποτε πας στο ταχυδρομειο και δηλωνεις οτι πλεον μενεις Τρικουπη 456, οποτε εντός λίγων ημερων όλη η αλληλογραφία ερχεται στη νεα διευθυνση. 

Με τον ιδιο τρόπο μπορεις απο την Χ εταιρεία να νοικιάζεις το domain και σε αλλη Y εταιρεία το hosting. Κάποιες εταιρείες το προσφέρουν και σαν combo πακέτο και εσυ κρίνεις αν σε βολευει/εξυπηρετει/συμφέρει. 

Σε κάθε περιπτωση το registration του domain να γινει σε σενα (η στην εταιρεία σου) και οχι σε αυτόν που σου πολλά το hosting. Αυτό γιατί μετά απο Χ καιρό μπορει να ζητήσει αυξηση 500% στο κοστος του hosting και εσύ να μην μπορεις να φυγεις γιατί ο κοσμος θα εχει μαθει το domain (koseran).  

Απο οτι καταλαβα πχ αγοραζω το koseran.gr και πανω σε αυτο βαζω το μακρυναρι για λινκ που εγω στον hosting server και αυτοματα αν πατησει καποιος koseran.gr τον παει στο site;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η αγορά ενός domain, είναι ουσιαστικά μια εγγραφή σε ένα παγκόσμιο μητρώο - κατάλογο, και απλά μετά δεν μπορεί κάποιος άλλος να το πάρει αυτό το όνομα.

Aπο εκεί και πέρα όταν ξεκινάς να δημιουργήσεις μια ιστοσελίδα χρειάζεσαι και hosting, δηλαδή πόρους (χώρο, μνήμη, επεξεργαστή και bandwidth) και από έναν υπολογιστή μόνιμα συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, όπου εκεί θα μπει η ιστοσελίδα σου, το μόνο που χρειάζεται είναι από το διαχειριστικό του domain να δηλώσεις τους dns servers, δηλαδή πολύ απλοϊκά ποίοι είναι οι σερβερς που σου κάνουν hosting, ώστε να οδηγηθεί εκεί όποιος πληκτρολογήσει στον browser του το δικό σου domain.

Από εκεί και πέρα σίγουρα η αγορά του domain και η αγορά του hosting μπορεί να είναι άνετα σε διαφορετικές εταιρίες, οι τιμές των domains είναι λίγο πολύ κανονικά ίδιες για όλους, ενώ για το hosting ξεκινάνε από free έως αρκετά χιλιάρικα τον μήνα ανάλογα τις απαιτήσεις.

Σε κάθε περίπτωση, domain και hosting, θα πρέπει να κατοχυρωθούν και να πληρωθούν με μόνο τα δικά σου (πραγματικά) στοιχεία, και ποτέ στα στοιχεία του εκάστοτε δημιουργού της ιστοσελίδας ή απλά διαχειριστή του... μια τακτική που θα σε γλυτώσει από περιπέτειες στο μέλλον.

Επεξ/σία από xrhstosiak
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, koseran είπε

Καλησπερα!θελω να ρωτήσω αρχικα πως λειτουργεί  το domain name γιατι εχω δει αλλα site που αλλού φιλοξενούνται και αλλου ειναι αγορασμένο το domain τους..Επίσης καμια προταση για hosting & domain name οσο γινεται χαμηλή τιμή και ας μην εχει πολλα μβ χώρο!

Για να λειτουργήσει μια ιστοσελίδα χρειάζεσαι το domain name και τον χώρο φιλοξενίας. Δεν χρειάζεται να είναι αγορασμένα από την ίδια εταιρεία. Απ'όπου και να τα πάρεις, κάνεις τις ρυθμίσεις και συνδέονται μεταξύ τους. Αν θέλεις να αλλάξεις φιλοξενία στο μέλλον, μετακινείς τα αρχεία του Site σου και συνδέεις το όνομα με τη νέα φιλοξενία.

Αφού είσαι αρχάριος, πήγαινε στο papaki (κάτι απλό ξεκινάει από 4 ευρώ το μήνα https://www.papaki.com/el/web-hosting.htm )  συν το κόστος για το domain name. Έχουν καλό support και αν έχεις κάποιο πρόβλημα θα σε βοηθήσουν άμεσα.

Επεξ/σία από Guerriero4
  • Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, Guerriero4 είπε

Για να λειτουργήσει μια ιστοσελίδα χρειάζεσαι το domain name και τον χώρο φιλοξενίας. Δεν χρειάζεται να είναι αγορασμένα από την ίδια εταιρεία. Απ'όπου και να τα πάρεις, κάνεις τις ρυθμίσεις και συνδέονται μεταξύ τους. Αν θέλεις να αλλάξεις φιλοξενία στο μέλλον, μετακινείς τα αρχεία του Site σου και συνδέεις το όνομα με τη νέα φιλοξενία.

Αφού είσαι αρχάριος, πήγαινε στο papaki (κάτι απλό ξεκινάει από 4 ευρώ το μήνα https://www.papaki.com/el/web-hosting.htm )  συν το κόστος για το domain name. Έχουν καλό support και αν έχεις κάποιο πρόβλημα θα σε βοηθήσουν άμεσα.

Server εχω βρει ενα free , ενα domain name χρειάζομαι κατι φθηνο αν ειναι για μια μικρο επιχείρηση των γωνιών μου οχι οτι θα έχει πολυ επισκεψιμότητα απλα να υπαρχει!!(αν ειναι δυνατόννα εχει μονο την κατάληξη gr και οχι τις αλλες τις βλακείες του εκαστοτε σιτε)

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, koseran είπε

Server εχω βρει ενα free , ενα domain name χρειάζομαι κατι φθηνο αν ειναι για μια μικρο επιχείρηση των γωνιών μου οχι οτι θα έχει πολυ επισκεψιμότητα απλα να υπαρχει!!(αν ειναι δυνατόννα εχει μονο την κατάληξη gr και οχι τις αλλες τις βλακείες του εκαστοτε σιτε) 

Για τα .gr πληρώνεις 25 ευρώ κάθε 2 χρόνια. Φτηνότερα δεν υπάρχει.
Υπάρχουν φτηνότερα ή και δωρεάν αλλά είναι καταλήξεις .eu .tk .ga κτλ κτλ κτλ.

Μαζί με την "ενοικίαση" του ονόματος συνήθως σου δίνουν και ~100mb χώρο. Κοίταξέ το γιατί μπορεί να είναι καλύτερα από το δωρεάν που βρήκες.

• Thanks 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Έχω πάρει domain σε έναν πάροχο. Το βρήκα με .gr 11,5€ τη διετία. Αλλά δεν έλεγε αν είναι σε εμένα ή όχι. Λέτε να έχω θέμα? Μπορώ να πάω άσε κάποια άλλη εταιρεία για το hosting? Ναι είδα (και ρώτησα) ότι μπορώ αλλά πώς περίπου είναι η διαδικασία?

Θέλω να πω ότι ο χώρος που λέμε στο host τα mb ή άλλες δυνατότητες τι ακριβώς ρόλο βαράνε? Αν π.χ θέλω να βάλω chat στο site θα πιάσει "Χ" χώρο ? Για αυτό δίνουν τα mb? 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, rhtoras είπε

Έχω πάρει domain σε έναν πάροχο. Το βρήκα με .gr 11,5€ τη διετία. Αλλά δεν έλεγε αν είναι σε εμένα ή όχι. Λέτε να έχω θέμα? Μπορώ να πάω άσε κάποια άλλη εταιρεία για το hosting? Ναι είδα (και ρώτησα) ότι μπορώ αλλά πώς περίπου είναι η διαδικασία?

Θέλω να πω ότι ο χώρος που λέμε στο host τα mb ή άλλες δυνατότητες τι ακριβώς ρόλο βαράνε? Αν π.χ θέλω να βάλω chat στο site θα πιάσει "Χ" χώρο ? Για αυτό δίνουν τα mb? 

Δεν έχουν κάποιο control panel που να εμφανίζει τα στοιχεία του ιδιοκτήτη;

• Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, CyberCr33p είπε

Δεν έχουν κάποιο control panel που να εμφανίζει τα στοιχεία του ιδιοκτήτη;

Αυτά θα τα δω αύριο που θα πάρω τηλέφωνο.

Απλά θέλω να καταλάβω πως δουλεύει το όλο θέμα αν έχεις αλλού το domain και αλλού το host. Τι κόλπα μπορεί να παίζουν κ.λ.π

Δημοσ.

Μπορείς να έχεις αλλού το domain και αλλού τη φιλοξενία της σελίδας. Θα δηλώσεις για nameservers στο domain αυτούς που θα σου πει ο webhost.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, CyberCr33p είπε

Μπορείς να έχεις αλλού το domain και αλλού τη φιλοξενία της σελίδας. Θα δηλώσεις για nameservers στο domain αυτούς που θα σου πει ο webhost.

Και χρειάζομαι εκτός από το web domain που αγόρασα να έχω και site host και radio host?

Αυτό δεν το έχω καταλάβει ακόμα.

Δηλαδή θα πρέπει να πληρώνω και το domain και το radio host και τη σελίδα?

Και αν ναι μπορώ να έχω αλλού web host και αλλού radio host?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...