Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, μια ερώτηση… Θέλω να βάλλω επιπλέον μνήμη στο Pc… Η μητρική εχει 4 slot τώρα έχω 2 dimmακια των 2Gb το καθένα.

Μπορώ να βάλω ένα dimmaki των τεσσάρων Gb επάνω η πρέπει να είναι και το άλλο των 2Gb?

Ρωτώ γιατί το ένα slot έχει πρόβλημα και έλεγα να προσθέσω αλλά 4Gb!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Motherboard:    Gigabyte GA-P55-US3L

RAM: Kingston 2Gb DDR3-1333 (667 MHz)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Kokkinolemis είπε

Καλημέρα παιδιά, μια ερώτηση… Θέλω να βάλλω επιπλέον μνήμη στο Pc… Η μητρική εχει 4 slot τώρα έχω 2 dimmακια των 2Gb το καθένα.

Μπορώ να βάλω ένα dimmaki των τεσσάρων Gb επάνω η πρέπει να είναι και το άλλο των 2Gb?

Ρωτώ γιατί το ένα slot έχει πρόβλημα και έλεγα να προσθέσω αλλά 4Gb!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Motherboard:    Gigabyte GA-P55-US3L

RAM: Kingston 2Gb DDR3-1333 (667 MHz)

Πως ξερεις οτι εχει προβλημα???

η μητρικη σου  δεχεται  μεχρι και 16 gb που σημαινει οτι εαν δουλευουν ολα τα slot παιρνει 4 τεμαχια των 4 gb εαν δεν δουλευει το slot τοτε μπορεις να προσθεσεις οτι θες στα υπολοιπα 3 χωρις να ξεπερασεις το 16 π.χ. 4+4+2=10 ή 4+4+4=12

ελπιζω να βοηθησα

Δημοσ.

Η μητρική σου είναι 1156, οπότε δεν δέχεται μνήμες μεγαλύτερες από 4g. Αν η μία θέση έχει σίγουρα πρβλ, βρίσκεις εύκολα στις αγγελίες με 35 ευρώπουλα 2x4=8g σε kingston-samsung-hunix-elpida-micron κλπ 1333/1600mhz και κρατάς και τη μια μνήμη από αυτές που έχεις, οπότε θα έχεις σύνολο 10g.

Πρόσεξε μόνο οι μνήμες να είναι dual sided, να έχουν τσιπάκια και από τις δύο πλευρές, διαφορετικά θα έχεις πρόβλημα συμβατότητας.

Γιά να πάρεις μόνο μια 4άρα μνήμη θα την βρεις πιό δύσκολα και πιό ακριβά...

Δημοσ.
40 λεπτά πριν, blitzNikos είπε

Πρόσεξε μόνο οι μνήμες να είναι dual sided, να έχουν τσιπάκια και από τις δύο πλευρές, διαφορετικά θα έχεις πρόβλημα συμβατότητας.

Σύμφωνα με το manual της μητρικής δεν ισχύει αυτό. Δέχεται και single-sided και double-sided μνήμες. Δες σελ. 16 εδώ:http://download1.gigabyte.eu/Files/Manual/mb_manual_ga-p55-ud3l(us3l)-(tpm)_v2.3_e.pdf

Δημοσ.

Δέχεται single sided μνήμες, αλλά μόνο με μέγεθος 2g.

Σε μέγεθος 4g, αποκλειστικά και μόνο double sided...

Όλες οι μητρικές 775 (ddr3)-1156 έχουν αυτό το χαρακτηριστικό, είναι γνωστό θέμα στο forum...

Δημοσ.

Πάρε μια 4gb στα  677 MHz η και παραπάνω σε MHz όχι πιο κάτω από 677 MHz και βάλε την μαζί με τις δυάρες θα παίξει...  Μετά εσύ αποφασίζεις ή παίρνεις μια τεσσάρα και βγάζεις μια δυάρα ακόμα ή το αφήνεις ως έχει.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, blitzNikos είπε

Η μητρική σου είναι 1156, οπότε δεν δέχεται μνήμες μεγαλύτερες από 4g.

Ισως να ισχυει κατα βαση αλλα οχι απολυτα.Προσωπικα εχω 1156 μητρικη με 8αρι στικ.Δεν εχω δοκιμασει βεβαια πανω απο 16gb αλλα 8αρια δεχεται.

Δημοσ.

Ουδείς κανών άνευ εξαιρέσεως, μηδέ του κανόνος τούτου εξαιρουμένου.

Υπάρχουν περιπτώσεις συγκεκριμένων μητρικών που λειτούργησαν με συγκεκριμένο bios και συγκεκριμένες μνήμες, πέρα από τις κανονικές προδιαγραφές.

Και εγώ έχω ακούσει για 1156 με 2x8g=16g μνήμες, αλλά είναι κυριολεκτικά lotto...

Θεωρώ ότι όταν ρωτάει ένας απλός χρήστης τι μνήμες μπορεί να χρησιμοποιήσει θα του προτείνω τη δοκιμασμένη και σίγουρη λύση η οποία, στη περίπτωσή μας, είναι 4x4=16g dual sided μνήμες...

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, blitzNikos είπε

Ουδείς κανών άνευ εξαιρέσεως, μηδέ του κανόνος τούτου εξαιρουμένου.

Υπάρχουν περιπτώσεις συγκεκριμένων μητρικών που λειτούργησαν με συγκεκριμένο bios και συγκεκριμένες μνήμες, πέρα από τις κανονικές προδιαγραφές.

Και εγώ έχω ακούσει για 1156 με 2x8g=16g μνήμες, αλλά είναι κυριολεκτικά lotto...

Θεωρώ ότι όταν ρωτάει ένας απλός χρήστης τι μνήμες μπορεί να χρησιμοποιήσει θα του προτείνω τη δοκιμασμένη και σίγουρη λύση η οποία, στη περίπτωσή μας, είναι 4x4=16g dual sided μνήμες...

Ωχ τι μου είπε :D:D

Δίκιο έχεις και σωστά προτείνεις απλά έχω την Gigabyte GA-P55A-UD4,συνεπώς ίδια μάρκα και ίδιο chipset οπότε νομίζω ότι αν είναι εύκολο μπορεί να δοκιμάσει κάποια 8άρα μιας που έχει και πιθανώς θέμα το ένα σλοτ.Βέβαια πολλές προυποθέσεις αλλά ίσως βολέψει.

• Like 1
Δημοσ.

Αν ήταν η ίδια ακριβώς μητρική και έβρισκε την ίδια ακριβώς μνήμη, θα του έλεγα να το δοκιμάσει...

Όμως όταν πρόκειται για τόσο οριακή κατάσταση, μια διαφορετική μητρική, έστω ίδιο chipset/μάρκα, σημαίνει ελαφρά διαφορετικό bios...

Σε  τέτοιες περιπτώσεις το bsod καραδοκεί...:eek:

Αν πάρει μια 8άρα και (πιθανότατα) δεν...:cry:

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, blitzNikos είπε

Αν ήταν η ίδια ακριβώς μητρική και έβρισκε την ίδια ακριβώς μνήμη, θα του έλεγα να το δοκιμάσει...

Όμως όταν πρόκειται για τόσο οριακή κατάσταση, μια διαφορετική μητρική, έστω ίδιο chipset/μάρκα, σημαίνει ελαφρά διαφορετικό bios...

Σε  τέτοιες περιπτώσεις το bsod καραδοκεί...:eek:

Αν πάρει μια 8άρα και (πιθανότατα) δεν...:cry:

Οτι εχει σχεση με ραμ εισαι γκουρου συνεπως παω πασο :PΕιπα απλα μια εμπειρια μου αλλα μου εξηγησες οτι ημουν η εξαιρεση στο κανονα.Δεν πειραζει ας ειμαστε και καπου τυχεροι!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, spy94 είπε

Οτι εχει σχεση με ραμ εισαι γκουρου συνεπως παω πασο :PΕιπα απλα μια εμπειρια μου αλλα μου εξηγησες οτι ημουν η εξαιρεση στο κανονα.Δεν πειραζει ας ειμαστε και καπου τυχεροι!

Είμαι ένας απλός αυτοδίδακτος ερασιτέχνης, με στοιχειώδεις γνώσεις, που μαζεύω εμπειρίες δικές μου και άλλων -όπως τη δική σου, καλή ώρα- και επειδή πριν μερικά χρόνια αγχωνόμουνα και εγώ σε παρόμοιες περιστάσεις, χαίρομαι να βοηθάω όπου μπορώ...

Επίσης χαίρομαι να συνδιαλέγομαι με φίλους που γνωρίζουν περισσότερα από εμένα, ώστε να μαθαίνω και να βελτιώνομαι...

Αυτή είναι και η αξία του forum: ανιδιοτελής μετάδοση γνώσεων και ανταλλαγή εμπειριών μέσα από ένα πλαίσιο καλής συμπεριφοράς.

καλή συνέχεια στην όμορφη Θεσσαλονίκη...:-D

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες,

Επανέρχομαι για να σας ευχαριστήσω όλους για τις συμβουλές και τις εμπειρίες σας, σας είμαι ευγνώμων! Λέω να βάλω τελικά ένα dimmaki  των 4Gb μια και γίνεται!!!
Το ένα slot συμπέρανα ότι ήταν προβληματικό μετά από πολλά τεστ με συνδυασμό των τσιπ και τρέχοντας το memtest!Γιατί είχα τακτικά μπλε οθόνη.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Kokkinolemis είπε

Καλησπέρα παίδες,

Επανέρχομαι για να σας ευχαριστήσω όλους για τις συμβουλές και τις εμπειρίες σας, σας είμαι ευγνώμων! Λέω να βάλω τελικά ένα dimmaki  των 4Gb μια και γίνεται!!!
Το ένα slot συμπέρανα ότι ήταν προβληματικό μετά από πολλά τεστ με συνδυασμό των τσιπ και τρέχοντας το memtest!Γιατί είχα τακτικά μπλε οθόνη.

Μία από τις δύο

https://www.skroutz.gr/s/2828970/Crucial-Ballistix-4GB-DDR3-1600MHz-BLT4G3D1608DT1TX0CEU.html

https://www.skroutz.gr/s/2665617/Crucial-Ballistix-Sport-4GB-DDR3-1600MHz-BLS4G3D1609DS1S00CEU.html

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...