ProponitisTouKanape Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, Rzarector είπε Κοίτα, μπορεί το Linux να μην έφτασε τα φοβερά ποσοστά ακόμη, αλλά ανέβηκε σημαντικά. Το 2003 πχ είχε περίπου 2% της μερίδας, το 2008 πήγε στο 4%, και αυτή την στιγμή που μιλάμε είναι στο 6%. Το θέμα είναι πως αν η MS είχε πιο επιθετική πολιτική, πχ. δεν άφηνε pirated versions (που πίστεψέ με είναι πολύ εύκολο για αυτούς να το τελειώσουν αυτό το θέμα) το Linux θα είχε ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά. Το πρόβλημα για την MS είναι η ύπαρξη του Linux γιατί ξέρουν ότι τα ποσοστά μπορούν να διογκωθούν γρήγορα και εύκολα, αφού δεν μιλάμε για ένα αντίπαλο προϊόν. Για αυτό όπως σου είπα σε προηγούμενο σχόλιο απειλούσαν developers του Linux kernel για copyright infringmenets και προέκτιναν τις απειλές τους ακόμη και σε απλούς χρήστες. Όλα αυτά από τότε που το Linux είχε 1%. Γνώριζαν από τότε ότι ή θα το σκοτώσουν ή θα έχουν να το αντιμετωπίσουν σύντομα ως απειλή. Αν θέλεις link για αυτά που γράφω υπάρχουν να ξέρεις... Wow. Σε 15 χρονια ανεβηκε 4% (αν ισχυουν τα στατιστικα σου). Παιρνει 0.27% τη χρονια κατα μεσο ορο. Για να παρει ακομα ενα 25% με τον ιδιο ρυθμο θα χρειαστει κατι λιγοτερο απο εναν αιωνα ακομα Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2018 από ProponitisTouKanape Μαθηματικα απο τα Lidl... 1 1
Aztec Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Το μόνο θέμα που κρατάει πισω το desktop linux είναι οι εφαρμογές και η υποστήριξη hardware. Λόγω αυτης της αδυναμίας προσπαθουν τα διάφορα project - wine με οποιοδήποτε wrapper , virtualization με GPU passthrough, looking glass , DXVK etc- να καταφέρουν να καλύψουν αυτο το κενό. Έρχεται και το steam που ελπίζω να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Απορώ πως κατεληξε το θέμα πάλι σε win vs linux όταν είναι προφανές - ότι γίνεται πολύ δουλειά/προσπάθεια απο την κοινότητα του linux να μπορέσει να βοηθησει το λειτουργικό σε αυτο τον τομέα. Αντί να κρίνετε και να συζητήσετε την τεχνολογική προσπάθεια.υλοποίηση που γίνεται, γιαν να μπορέσουν εφαρμογές που δεν παρέχονται απο τους developers να τρέξουν, καθεστε και ΤΙΣ συγκρίνετε τόσες σελίδες τώρα. Ουτε συζήτηση για το πως θα το καταφέρει αυτό κτλ. Έβαλα kali linux και δεν επαιξε , δεν έχει την μία και την άλλη εφαρμγογή κτλ, κοιμήθηκα στραβά χθες το βράδυ. Δεν έχει καλό πoσοστό ? στα τετοια μου το DxVK κτλ Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2018 από Aztec 1
woopsi Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δεν το χω ψάξει πολύ αλλά γιατί ο κόσμος δεν πατάει πάνω σε Vulkan που παίζει και στα 3 λειτουργικά και πατάει συνέχεια σε DirectX;
Aztec Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, woopsi είπε Δεν το χω ψάξει πολύ αλλά γιατί ο κόσμος δεν πατάει πάνω σε Vulkan που παίζει και στα 3 λειτουργικά και πατάει συνέχεια σε DirectX; Απο τα καλύτερα αναγνώσματα αν και μιλάει για OpenGL εδώ
woopsi Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 5 λεπτά πριν, Aztec είπε Απο τα καλύτερα αναγνώσματα αν και μιλάει για OpenGL εδώ Χμ ναι, κάτι τέτοιο θυμόμουν. Πάντως αυτό ήρθε να λύσει το Vulkan. Δεν ξέρω όμως κατα πόσο θα το χρησιμοποιήσουν οι devs εφόσων πλέον τους έχει απορροφήσει η MS.
Aztec Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, woopsi είπε Χμ ναι, κάτι τέτοιο θυμόμουν. Πάντως αυτό ήρθε να λύσει το Vulkan. Δεν ξέρω όμως κατα πόσο θα το χρησιμοποιήσουν οι devs εφόσων πλέον τους έχει απορροφήσει η MS. Είναι σχετικά καινούργιο API επομένως χρειάζεται χρόνο για να ενσωματωθεί πλήρως στις commercial graphic engines. Απο εκεί και πέρα πιστευω λόγω της cross platform εποχής που διανύουμε ένα cross platform API με ευκολο port στα συστήματα θα δώσει μια ώθηση προς τα εκεί. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2018 από Aztec
adtakhs Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Έχουμε το ποιο ολοκληρωμένο λειτουργικό χωρίς υποστήριξη σε εφαρμογές...... Μακάρι να το γυρίσουν καμία 10αρια εταιρίες σε linux να ακολουθήσει και το gaming ώστε να γίνει η αλλαγή. Πχ. Το λειτουργικό που τρέχει το 90% του κόσμου στο desktop δεν μπορεί να αξιοποιήσει τον 2990WX και μπορεί η έκδοση linux της Microsoft . Γελάνε και οι πέτρες..... https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=2990wx-linux-windows&num=1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, ThReSh είπε Και ποιο από τα 3 sites είναι σωστό? 😛 Κανένα. Και τα τρία συλλέγουν δεδομένα και τα παρουσιάζουν, αλλά κανένα δεν αντικατοπτρίζει την απόλυτη πραγματικότητα. Το θέμα ρε παιδιά δεν είναι τα ποσοστά, ούτε το πόσο αργά ή γρήγορα ανεβαίνουν. Έγραψα 15 σχόλια να εξηγώ το ίδιο πράγμα. Το ποσοστό μπορεί να είναι 5% για 40 χρόνια και να πάει 99% σε έναν μήνα. Παραμένει 5% γιατί η MS δεν τολμάει να κάνει απότομη επιθετική πολιτική απέναντι στους χρήστες της (την κάνει σταδιακά), και ο λόγος που δεν το τολμάει είναι η ύπαρξη του Linux. Ακόμη και αν είχε 0.01%, το ίδιο θα ήταν το effect του στην στρατηγική της MS. Αυτό κάποιοι δεν το δέχεστε ή δεν μπορείτε να το καταλάβετε. ΟΚ. I have made my point. Τέλος.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 @Rzarector Κοίτα, δε ξέρω πως να σου το πω ευγενικά..... είσαι βαθιά ταραγμένος στην καλύτερη. Παρόλα αυτά όμως έχει ενδιαφέρον από κλινικής άποψης η περίπτωση ενός λινουξ φανμποι
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, giotis1982 είπε @Rzarector Κοίτα, δε ξέρω πως να σου το πω ευγενικά..... είσαι βαθιά ταραγμένος στην καλύτερη. Παρόλα αυτά όμως έχει ενδιαφέρον από κλινικής άποψης η περίπτωση ενός λινουξ φανμποι Αυτό δηλαδή το σκεφτόσουν πολύ ώρα πριν το γράψεις? Βάλε 😀 όταν πρέπει να γελάσουμε. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2018 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, giotis1982 είπε @Rzarector Κοίτα, δε ξέρω πως να σου το πω ευγενικά..... είσαι βαθιά ταραγμένος στην καλύτερη. Παρόλα αυτά όμως έχει ενδιαφέρον από κλινικής άποψης η περίπτωση ενός λινουξ φανμποι Ευχαριστώ για τους χαρακτηρισμούς, ήταν πολύ ευγενικοί πραγματικά. Τι ακριβώς προσθέτει το σχόλιό σου στην συζήτηση που κάνουμε. Μιας και είσαι web admin, πες μου, έγραψα κάτι που είναι ανακρίβεια ή ψέμα? Fanboy δεν μπορείς να με πεις γιατί χρησιμοποιώ και τα τρία λειτουργικά και γνωρίζω καλά τον χαρακτήρα που έχει το καθένα. Δεν ήρθα εδώ για να αμολήσω αλόγιστα επιχειρήματα. Είπα κάτι πολύ συγκεκριμένο. Ότι αν δεν υπήρχε το Linux η MS θα είχε πιο επιθετική πολιτική. Διαφωνείς με αυτό σαν επαγγελματίας του χώρου? Edit: Δεν χρειάζεται να απαντήσεις τίποτα, κατάλαβα 100% γιατί μου επιτέθηκες με τέτοιο τρόπο από εδώ https://social.technet.microsoft.com/profile/panagiotis pataridis/ Σου θίξαμε την μαμά που σε ταΐζει ε? Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2018 από Rzarector
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 6 λεπτά πριν, Rzarector είπε Δεν ήρθα εδώ για να αμολήσω αλόγιστα επιχειρήματα οκ πάμε να δούμε, Α) Έχεις πάρει συνέντευξη από άτομα στην MS Β)Η Microsoft το κατά έκλεψε ! Γ)Ανέβασε τις τιμές και σκοτεινές πρακτικές Δ)Ήταν η δουλειά σου να ασχολείσαι με τις πρακτικές! Ε) Η επόμενη version θα ειναι subscription, cloud based κιόλας Ζ) Το cloud στην ουσία πουλάει σε consumers Και πόσα άλλα άσχετα … τσάμπα τα γράφω.. έχω γεράσει
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, giotis1982 είπε οκ πάμε να δούμε, Α) Έχεις πάρει συνέντευξη από άτομα στην MS Β)Η Microsoft το κατά έκλεψε ! Γ)Ανέβασε τις τιμές και σκοτεινές πρακτικές Δ)Ήταν η δουλειά σου να ασχολείσαι με τις πρακτικές! Ε) Η επόμενη version θα ειναι subscription, cloud based κιόλας Ζ) Το cloud στην ουσία πουλάει σε consumers Και πόσα άλλα άσχετα … τσάμπα τα γράφω.. έχω γεράσει Τι από τα παραπάνω είναι ψέμματα? Α.) Συνέντευξη με Brian Swan για το osarena (έχω κάνει πάνω από 100 συνεντεύξεις για διάφορα site, μεταξύ άλλων Jono Bacon, Michael Meeks, Jean-Baptiste Kempf) B.) Δεν έχει κλέψει κώδικα η MS από το Linux? Πες μου όχι και το συζητάμε Γ.) Δεν είναι σκοτεινές πρακτικές να απειλείς developers για copyright infrigment??? Δ.) Ήταν η δουλειά μου γιατί δούλευα σαν συντάκτης σε σχετικά site Ε.) Αυτό γνωρίζω εγώ Ζ.) Οι μεγάλες εταιρίες στήνουν τα δικά τους servers για cloud networks, δεν εμπιστεύονται τρίτους. Λέω ψέμματα?
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Το Dropbox για οποιον δεν το ξερει ανακοινωσε οτι σταματαει την υποστηριξη Linux. Οχι μονο δεν εχει βασικες εφαρμογές λοιπον αλλα χανει και αυτές που ειχε. Μετα αναρωτιέστε γιατι το Linux δεν μπορει να ξεκολήσει απο 10 υπογεια σε καθε χώρα
woopsi Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 4 λεπτά πριν, BorrowedTime είπε Το Dropbox για οποιον δεν το ξερει ανακοινωσε οτι σταματαει την υποστηριξη Linux. Οχι μονο δεν εχει βασικες εφαρμογές λοιπον αλλα χανει και αυτές που ειχε. Μετα αναρωτιέστε γιατι το Linux δεν μπορει να ξεκολήσει απο 10 υπογεια σε καθε χώρα To dropbox σταματάει να υποστηρίζει encrypted partitions. To ext4 παραμένει. Οπότε για τον μέσο χρήστη δεν αλλάζει κάτι. Για τους πιο προχωρημένους αλλάζει αλλά έτσι και αλλιώς αυτοί δεν χρησιμοποιούν dropbox 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα