Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, BorrowedTime είπε

1. Eίμαι "δεμένος" στο οικοσύστημα της Google. Μπορώ να εγκαταστησω στο Linux Backup & Sync client;

2. Χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά το Office. Ειμαι συνδρομητής του Office 365. Μπορώ να εχω εγκατεστημενο στο Linux Office; Και οχι τα alternatives δεν με απασχολούν. Χρειάζομαι το Office.

3. Χρησιμοποιώ σε πολύ μεγαλο βαθμο τα Adobe Photoshop και Premier. Μπορώ να τα εγκαταστησω στο Linux; Και οχι τα alternatives δεν με απασχολούν.

4. Παιχνίδια. Δεν είμαι hardcore gamer. Αλλά παίζω World of Warcraft, Football Manager, Assasin's Creed και παιχνιδια τύπου Witcher. Μπορώ να τα παίξω στο Linux; Και οχι Wine και αλλες ανοητες εξομοιώσεις δεν με απασχολούν. Δεν πλήρωσα ενα σκασμο λεφτα για i9 και GTX 1080 Ti για να χανω frames απο την εξομοιωση.

5. Υπάρχει τρόπος να καταργησω το terminal; Ούτε ξέρω και ούτε εχω χρονο να μαθω να γράφω κατεβατα εντολών σε terminal καθε φορά που ενας driver δεν παιζει ή θελω να εγκαταστησω ενα προγραμμα και πρεπει να το βαλω μεσω terminal.

1-4: Τα παράπονα σου στις ανάλογες εταιρείες

5: Ναι

Δεν σας ζήτησε κανείς να βάλετε Λίνουξ, είτε βάλετε είτε όχι το ίδιο μας κάνει.

Όταν θα μάθετε πως  την ευθύνη για το ότι δεν υπάρχουν οι εφαρμογές στο Λινουξ την έχουν οι εταιρείες και όχι οι developers του Linux τότε θα σταματήσει αυτή η κόντρα.

Θέλετε windows; Δικό σας θέμα.  Δεν μας αφορά.  Συζήτηση κάνουμε, αλλά καλό θα ήταν στη συζήτηση να πατάμε σε κάποια λογική βάση.

Ούτε σας θεωρούμε κατώτερους ούτε τίποτα, εμείς δεν γουστάρουμε windows και M$, εσείς τη γουστάρετε.  Οκ, που το πρόβλημα;

• Thanks 1
  • Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, woopsi είπε

Όταν θα μάθετε πως  την ευθύνη για το ότι δεν υπάρχουν οι εφαρμογές στο Λινουξ την έχουν οι εταιρείες και όχι οι developers του Linux τότε θα σταματήσει αυτή η κόντρα.

Θέλετε windows; Δικό σας θέμα.  Δεν μας αφορά.  Συζήτηση κάνουμε, αλλά καλό θα ήταν στη συζήτηση να πατάμε σε κάποια λογική βάση.

Ούτε σας θεωρούμε κατώτερους ούτε τίποτα, εμείς δεν γουστάρουμε windows και M$, εσείς τη γουστάρετε.  Οκ, που το πρόβλημα;

ρε φιλε τι "γουστάρω" και "δε γουστάρω" 12χρονα είμαστε να συζητάμε για αμάξια; Τη δουλειά μας λέμε να κάνουμε και σε linux δεν βγαίνει σε γραφιστικό επίπεδο τουλάχιστον...

Άν μιλάμε για χρήση βλεπω ταινίες κατεβάζω torrent, διαβάζω Pdf και ακούω mp3 μια χαρά είναι.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Volga είπε

ρε φιλε τι "γουστάρω" και "δε γουστάρω" 12χρονα είμαστε να συζητάμε για αμάξια; Τη δουλειά μας λέμε να κάνουμε και σε linux δεν βγαίνει σε γραφιστικό επίπεδο τουλάχιστον...

Άν μιλάμε για χρήση βλεπω ταινίες κατεβάζω torrent, διαβάζω Pdf και ακούω mp3 μια χαρά είναι.

δεν μιλάμε για αυτούς που είναι αναγκασμένοι να  δουλέψουν σε windows γιατί εκεί είναι τα εργαλεία που χρειάζονται

μιλάμε για αυτούς που "κράζουν" το linux γιατί δεν είναι σοβαρό λειτουργικό.

• Thanks 1
Δημοσ.

Το λινουξ είναι σαν τα αριστερά κόμματα σε διάφορες γεύσεις και φιλοσοφίες. Δεν πάει μπροστά. 

Όλα το ίδιο πάσχουν όσο πάνε να σε πείσουν ότι είναι διαφορετικά και καλύτερα.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Volga είπε

Μπλέ οθόνη...που τη θυμήθηκες... έχω να τη δω καμιά 10ετία σε περιβάλλον Windows.

Παντως η Apple φροντίζει να μας θυμίζει την μπλε οθόνη κάθε φορά που εντοπίζεται απο τα Sierra ένα pc με windows στο τοπικό δικτυο 😆 (ok, τρελλη τρολιά).. 

8003E3FD-2D0E-41AF-9B99-2965C4331018.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, Lomar είπε

Αγόρι μου τι λες; Από τα win95 έως και τα 10ρια η πλειοψηφία τα έχει σπασμένα ή OEM...

1ον Παίζει να είσαι από τους τελευταίους που ισχυρίζονται πως πετυχαίνουν (συχνά κιόλας λολ) μπλέ οθόνες.
2ον Σοβαρά τώρα το "kill" είναι το φοβερό feature στο linux; Μήπως να κλαίγονται οι windows users που δεν έχουνε και το -9 switch ή το REISUB;

Το desktop linux πάει κατά διαόλου ακριβώς επειδή φαντασμένοι σαν και εσάς λέτε τις σαχλαμάρες αυτές. Μια χαρά είναι όλα τα λειτουργικά, το οτι μάθατε να κάνετε ένα sudo ή ακόμα και compile στο compile βγάλατε το Linux from Scratch αυτό δεν σημαίνει πως όλοι οι υπόλοιποι θέλουν/μπορούν/έχουν τον χρόνο.

Και στο τέλος είστε τα ίδια πιθήκια που κράζετε όσους επιλέγουν ubuntu/mint/elementary. Τραβάτε να κατεβάσετε κανένα Kali μπας και σπάσετε τον κωδικό του ρούτερ στο σπίτι σας και χαρείτε λίγο.

Το linux έχει κυριαρχήσει μέσω του android και δεκαετίες τώρα σε server, embedded και πάει λέγοντας. Μέχρι και η M$ έφτιαξε δική της διανομή για το iot ecosystem που ετοιμάζει.

Στο desktop μια ζωή θα είναι μηδαμινό το ποσοστό λόγο των κομμουνιστών του Σταλμαν, και μετά τους Ιαχωβάδες πρήξ@ρχίδες όπως εσάς που ξενερώνετε τον κόσμο και μηδενίζεται με επιχειρήματα 20ετίας τα windows, για αυτό και γελάει ο κόσμος με την γραφικότητα σας.

Αν θέλετε να βοηθήσετε το desktop linux, μπορείτε να ξεκινήσετε με το να μην ρεζιλεύεστε και μαζί και όλους εμάς τους υπόλοιπους που αγαπάμε το linux, αλλά δεν αιθεροβατούμε κιόλας.

Desktop: Arch | Laptop: Elementary OS | Work Terminal: Windows10 & VPS WebServices: CentOS (not containerized yet)

Το γράφω και παρακάτω χρησιμοποιώ και windows εκτός από Linux και macOS.

ΥΓ

Χρήστης Linux από το 1998 🤘

οπότε αυτά που γράφεις ελπίζω να μην τα λες σε εμένα. 

Επεξ/σία από coffeex
Δημοσ.
2 minutes ago, .mastersakis. said:

το steam έχει αρκετά παιχνίδια να παίξεις με ubuntu, αν βελτιωθεί το κομμάτι με τα παιχνίδια τότε θα εκτοξευτούν και οι χρήστες.......

Χρειάζεται περισσότερα ΑΑΑ games.

Προσωπικά πάντως, είναι ο μόνος λόγος που έχω ακόμα Windows. Είχα δοκιμάσει παλαιότερα Dual boot αλλά είναι απαράδεκτο. Βοοt για να παίξεις, ξανά boot γιατί θέλεις να δεις κάτι, πάλι boot για να παίξεις, άλλο ένα γιατί πρέπει να γράψεις ένα email... Σιχτήριασα...

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, woopsi είπε

Οχι δεν θα κανω παράπονα στις εταιρειες. Δεν με απασχολεί το γιατι δεν υπάρχει το Χ προγραμμα. Με απασχολει αν υπάρχει. Στα Windows υπαρχει αρα Windows θα εχω. Δεν μας απασχολεί γιατι δεν υπαρχει κατι. Δεν ειμαι developer. Ειναι οπως στα αυτοκινητα. Δεν με νοιάζει τι κινητήρα εχει ενα αμαξι. Με νοιάζει να ειναι οικονομικο και να με πηγαινει στην δουλειά μου και στις βολτες μου. Οσο για το τελευταιο; Εσυ μπορεί να μην το κανεις. Αλλά μπες σε ενα οποιοδήποτε forum στον κοσμο. Με το που θα δουμε θεμα για windows θα δεις απο κατω πιτσιρικαδες (ηλικιακα και διανοητικα) να λενε ακομα windows εχετε, ειστε προβατα και αλλα ωραια

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, BorrowedTime είπε

1. Eίμαι "δεμένος" στο οικοσύστημα της Google. Μπορώ να εγκαταστησω στο Linux Backup & Sync client;

2. Χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά το Office. Ειμαι συνδρομητής του Office 365. Μπορώ να εχω εγκατεστημενο στο Linux Office; Και οχι τα alternatives δεν με απασχολούν. Χρειάζομαι το Office.

3. Χρησιμοποιώ σε πολύ μεγαλο βαθμο τα Adobe Photoshop και Premier. Μπορώ να τα εγκαταστησω στο Linux; Και οχι τα alternatives δεν με απασχολούν.

4. Παιχνίδια. Δεν είμαι hardcore gamer. Αλλά παίζω World of Warcraft, Football Manager, Assasin's Creed και παιχνιδια τύπου Witcher. Μπορώ να τα παίξω στο Linux; Και οχι Wine και αλλες ανοητες εξομοιώσεις δεν με απασχολούν. Δεν πλήρωσα ενα σκασμο λεφτα για i9 και GTX 1080 Ti για να χανω frames απο την εξομοιωση.

5. Υπάρχει τρόπος να καταργησω το terminal; Ούτε ξέρω και ούτε εχω χρονο να μαθω να γράφω κατεβατα εντολών σε terminal καθε φορά που ενας driver δεν παιζει ή θελω να εγκαταστησω ενα προγραμμα και πρεπει να το βαλω μεσω terminal.

...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ LINUX η πανσυμπαντια ανωτεροτητα στα λειτουργικα. Ειναι ενα χομπιστικο λειτουργικο. Ναι χομπιστικο. Γιατι σε εταιρικο περιβάλλον ΔΕΝ μπορεις να το χρησιμοποιείς και σε home περιβάλλον πρεπει να γουσταρεις να ασχολεισαι με το λειτουργικο για να το έχεις. Κατεβείτε λοιπόν απο το high horse σας και σταματήστε να κραζετε χωρίς λογο

1. Ναι, τα περισσότερα DE έχουν ενσωματωμένη υποστήριξη για Google account και υποστηρίζουν και τα αρχεία.

2 και 3. Όχι και όχι.

4. Το FM έχει έκδοση για Linux. Τα άλλα μάλλον όχι (δεν το χω ψάξει). Το Wine, ωστόσο, δεν είναι εξομοίωση (βασικά η σωστή λέξη είναι προσομοίωση) και δε σου ρίχνει το framerate. Διάβασε καλύτερα περί τίνος πρόκειται.

5. Στο Linux μπορείς να απεγκαταστήσεις όλες τις εφαρμογές που δε σου κάνουν, όπως το gterminal/Konsole κλπ. Αντίθετα, στα Windows δεν μπορείς να απεγκαταστήσεις το command prompt. Βέβαια, αν θες να καταργήσεις το terminal από Linux, τότε σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνεις τι είναι ένα λειτουργικό σύστημα και ότι κακώς ασχολείσαι με το να βάλεις Linux.

Γενικά, είναι σαφές ότι δεν εξήγησες ποτέ για ποιό λόγο θες να πας σε Linux κάνοντας χρήση Windows! Συνήθως, όταν είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις 2-3+k σε εφαρμογές για να κάνεις τη δουλειά σου (τόσο κάνουν τα προγράμματα που ανέφερες και υποθέτω ότι τα πλήρωσες) δεν είσαι το κυρίως target group του Linux.

Όσο για τη διαπύστωσή σου, βασίζεται στην ίδια λογική με αυτή που προσπαθείς να αντικρούσεις. Προσπάθησε να επαναπροσδιορίσεις τις ανάγκες σου και αν τα Windows σε καλύπτουν τόσο τέλεια, κακώς ασχολείσαι και γράφεις κατεβατά για κάτι που ξέρεις ότι δε θες να κάνεις.

Φιλικά, πάντα...

• Like 1
Δημοσ.

Καλά ρε , ένας δεν σιχτίρησε τη valve που ασχολείται με τα παιχνίδια στο Linux αντί να ασχολείται με το HL3 ¿

Την κατάρα μου ναχουν. :P 

Δημοσ.
17 minutes ago, coffeex said:

Το γράφω και παρακάτω χρησιμοποιώ και windows εκτός από Linux και macOS.

ΥΓ

Χρήστης Linux από το 1998 🤘

οπότε αυτά που γράφεις ελπίζω να μην τα λες σε εμένα. 

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ αθάνατο κόμπλεξ άντε και με Plan 9 🤣

• Super Moderators
Δημοσ.
41 minutes ago, woopsi said:

το sub είναι των windows, άρα μόνο για windows θα μιλάνε.

Άλλο πράγμα ήθελα να πω εγώ με τη συγκεκριμένη φωτογραφία.

Τι ήθελες να πεις, ότι στο νοσοκομείο υπάρχουν άρρωστοι? 😛

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Volga είπε

Μπλέ οθόνη...που τη θυμήθηκες... έχω να τη δω καμιά 10ετία σε περιβάλλον Windows. Αντιθέτως τη μαύρη οθόνη στα linux σε ένα terminal χωρίς ίχνος περιγραφής προβλήματος τη βλέπεις 3/5 kernel updates.
Και μετά... κλασσικά... χρειάζεσαι ένα δεύτερο pc για να μπεις σε κάποια πικραμένη κοινότητα linuxάδων που θα ρωτάς τα άπαντα, οι μισοί μπιπ θα τρολάρουν τις ερωτήσεις σου και οι άλλοι μισοί θα πετάτε λύσεις τύπου ότι τους καπνίσει και εσύ με μεθόδους trial and error θα προσπαθείς να βγάλεις άκρη για μέρες μέχρι που ή θα βρεις λύση (κάτα τύχη) ή θα κάνεις τελικά επανεγκατάσταση....

Ασε αδερφέ... 1000 φορές Windows! Το linux είναι για hoby. Ωραία φρέσκια η αλλαγή και απροβλημάτιστη η λειτουργία του, μέχρι το πρώτο σοβαρό update.

Παίρνω άπλετες σε Windows 10 κάθε τόσο . Όσο και πολλοί άλλοι σε 10αρια τουλάχιστον . Σε 7αρια δεν είχα πάρει σχεδόν ποτέ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, woopsi είπε

Τι θα έλεγες όμως στο να σταματήσεις να λες πως το Λίνουξ δεν είναι ικανό για αυτές της δουλειές αλλά το ότι οι εταιρείες δεν βγάζουν λογισμικό για το Linux; 

Μου θυμίζει αντίστοιχα threads για τα windows phone. Φταίει η άτιμη η  γοογλε που δεν βγάζει το YouTube στα κινητά. Μπλα μπλα

Κάθε εταιρεία στοχεύει στο κέρδος και γι'αυτό είναι εταιρεία αλλιώς θα ήταν φιλανθρωπικό ίδρυμα. Αν κάποια εταιρεία έχει αποφασίσει για τον Χ,ψ λόγο πως δεν την συμφέρει η παρουσία της στα Linux δεν θα ασχοληθεί. Τελεία και παύλα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...