Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, dolph είπε

Σε καμία περίπτωση...

Στον εργασιακό μου χώρο (που αφορά δεκάδες χιλιάδες σε όλο τον κόσμο), το κύριο software μπορεί να τρέξει μόνο σε Internet Explorer.

Εντάξει, υπερβολή τους, αλλά παρομοίως συμβαίνει με πολλά προγράμματα που τρέχουν μόνο σε windows.

Τα τελευταία πολλά χρόνια, ζήτημα να βλέπω μπλε οθόνη μια φορά τον χρόνο.

Σύνολο.

Σε τρία διαφορετικά μηχανήματα που τρέχουν windows και δεν έχω κάνει "καθαρό installation" δεν ξέρω κι εγώ από πότε, ενώ έχω αλλάξει κομμάτια hardware (κάρτες γραφικών, δίσκους) και έχω κάνει upgrade χωρίς καθαρό installation από 7 σε 10 στα δύο μηχανήματα από αυτά.

Και ΟΛΑ τρέχουν πολύ καλά, σε σημείο που εκνευρίζομαι που δεν μου έχουν δώσει το δικαίωμα να κάνω ένα καθαρό installation όπως κάναμε συχνά-πυκνά τα παλιά χρόνια.

Στον εργασιακό χώρο, είναι θέμα της εταιρίας να τρέξει σε gnu/linux. Το κάνανε κατά καιρούς και κρατική φορείς ανά τον κόσμο.

Και βέβαια ο εργασιακός χώρος είναι ιδιαίτερος χώρος.

Για τη χρήση Η/Υ από τον καθένα μας, για προσωπική χρήση, δεν βρίσκω διαφορά στο gnu/linux, πέρα από την μεγαλύτερη ταχύτητα των συστημάτων με linux και τη δυσκολία βέβαια κάποιες φορές να κάνω κάτι με αυτό. Πάντα όμως βρήκα βοήθεια από την κοινότητα. Θα βρεις απάντηση στο καθετί.

τα win σίγουρα έχουν βελτιωθεί πολύ από άποψη σταθερότητας. Εξακολουθεί όμως να είναι πιο αργό και πιο ευάλωτο (όχι απαραίτητα λόγω κατασκευής, όσο λόγω στοχοποίησης, μια και είναι πιο διαδεδομένο, οπότε γίνεται αυτό στόχος).

• Like 2
  • Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, dolph είπε

Σύνολο.

Σε τρία διαφορετικά μηχανήματα που τρέχουν windows και δεν έχω κάνει "καθαρό installation" δεν ξέρω κι εγώ από πότε, ενώ έχω αλλάξει κομμάτια hardware (κάρτες γραφικών, δίσκους) και έχω κάνει upgrade χωρίς καθαρό installation από 7 σε 10 στα δύο μηχανήματα από αυτά.

Και ΟΛΑ τρέχουν πολύ καλά, σε σημείο που εκνευρίζομαι που δεν μου έχουν δώσει το δικαίωμα να κάνω ένα καθαρό installation όπως κάναμε συχνά-πυκνά τα παλιά χρόνια.

Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες πχ όταν είχαν βγει τα 10άρια αρκετός κόσμος είχε διάφορα θέματα ενώ εγώ κανένα, μετά από κάποιο update της MS άρχισαν τα προβλήματα, ακόμη και με clean install, latest drivers κτλ τίποτα...

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, hyperspaced είπε

Άσε μας ρε φίλε που μας "δένει και μας αρμέγει"... Με 40 δολάρια την άδεια αγόρασα 10 άδειες Windows 8 από το 2011 και τις έχω περάσει σε όλα τα PC μου, αναβαθμίζοντας τα σε Windows 10 Pro ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς ούτε ένα πρόβλημα.

Εν έτη 2018 και πρέπει να κάνουμε edit το Xorg.conf για να βάλουμε αναλύσεις που υποστηρίζει το monitor!  ΕΛΕΟΣ, έχουμε και δουλειά να κάνουμε....

Το παραμύθι με τα Windows έχει τελειώσει...

Και έτσι γιγαντώνονται οι εταιρίες και μετά υπάρχει το μονοπώλιο.

Το ότι η microsoft δίνει τα win σχεδόν δωρεάν όπως αναφέρεις, έχει να κάνει με το μερίδιο αγοράς που έχασε τα τελευταία χρόνια. Αν ήμασταν στην εποχή των winxp που ήταν μονόδρομος (ελάχιστοι χρήστες mac, κυρίως επαγγελματίες, δύσχρηστο linux), τώρα θα πλήρωνες τα win 80-90€.

Μη ξεχνιόμαστε....

• Like 1
Δημοσ.

Eίπα να βάλω windows σε ένα ξεχασμένο δίσκο να παίζω κανα παιχνίδι όταν βαριέμαι.

1.5 - 2 GB ram στην έναρξη; Cortana αναγκαστικά;

Έχετε γειά

Στα 5 λεπτά το σούταρα.

Μία καλή κάρτα γραφικών να πάρω και θα μπορέσω να παίξω στο Linux.

• Confused 3
  • Sad 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, athasbill είπε

Για τη χρήση Η/Υ από τον καθένα μας, για προσωπική χρήση, δεν βρίσκω διαφορά στο gnu/linux, πέρα από την μεγαλύτερη ταχύτητα των συστημάτων με linux και τη δυσκολία βέβαια κάποιες φορές να κάνω κάτι με αυτό. Πάντα όμως βρήκα βοήθεια από την κοινότητα. Θα βρεις απάντηση στο καθετί.

Για την ταχύτητα δεν ξέρω πώς να συμφωνήσω, δεδομένου ότι δεν έχω προβλήματα ταχύτητας σε κανένα από τα μηχανήματά μου, τα οποία δεν είναι και αρχαία, αλλά ούτε τελευταίας τεχνολογίας. Ίσως σε αρχαία μηχανήματα να παίζει καλύτερα το Linux, αλλά με αυτή τη λογική και το Raspberry P και το Arduino τρέχουν κάποια πράγματα σε minimum hardware. 

Για προσωπική χρήση, από την στιγμή που σε αυτή περιλαμβάνονται τα παιχνίδια, τα windows είναι ο απόλυτος κυρίαρχος.

Επίσης, σε προγράμματα επεξεργασίας εικόνας/ήχου, ερασιτεχνικά πάντα, σε windows έχεις πρόσβαση σε κορυφαία προγράμματα που κάνουν εύκολη την ζωή του ερασιτέχνη. Σίγουρα και σε Linux θα υπάρχουν προγράμματα που κάνουν την δουλειά, αλλά υποθέτω δεν φτάνουν στο επίπεδο του Photoshop, για παράδειγμα.

Σχετικά με την «κοινότητα», εδώ μπερδεύεται το πράγμα, γιατί ένας απλός χρήστης των Η/Υ δεν πρέπει να χρειάζεται πλέον την όποια κοινότητα για να χρησιμοποιήσει έναν Η/Υ και σταθερά προγράμματα του εμπορίου.

Ασχολούμαι ερασιτεχνικά με Η/Υ από εποχή ZX Spectrum, έχω περάσει άπειρες ώρες μαθαίνοντας διάφορα σε αυτούς και λύνοντας προβλήματα με την βοήθεια ή όχι της κοινότητας, έχω ζήσει το technical service της F**net που όποτε την καλούσες για πρόβλημα στην σύνδεση σου έλεγε «Κάντε ένα Format πρώτα» και έχω κουραστεί να χαλάω πολύτιμο χρόνο για χαζά προβλήματα - και στα windows, για να μην πω ψέμματα.

Πλέον, από την μία αγοράζω σχεδόν κάθε πρόγραμμα που χρειάζομαι, από την άλλη έχουν σταθεροποιηθεί απίστευτα τα Windows, και δεν βλέπω τον λόγο να κυκλοφορώ σε κοινότητες για λύσεις.

Σίγουρα αυτό βοηθάει και αφορά μια κοινότητα νεώτερων που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στους Η/Υ, αλλά πλέον ο μέσος χρήστης δεν έχει λόγο να απευθυνθεί σε άλλο λειτουργικό πλην Windows & Mac/iOS.

Και να κλείσω και με κάτι που αφορά και την άποψη ότι οι επαγγελματίες και «αυτοί που ξέρουν» χρησιμοποιούν Linux.

Όσους γνωστούς επαγγελματίες έχω στον χώρο, κανένας δεν χαλάει τον χρόνο του σε Linux καθώς κάνουν τα πάντα στα Windows, γρήγορα και με επαγγελματική υποστήριξη, ενώ έχουν και ένα σωρό επαγγελματικά εργαλεία (3rd party) που τους κάνουν την ζωή εύκολη.

Ο χρόνος είναι χρήμα και κανένας επαγγελματίας δεν έχει την πολυτέλεια να ψάχνει σε κοινότητες ερασιτεχνών για λύσεις σε επαγγελματικά προβλήματα.

• Like 5
  • Thanks 3
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, dolph είπε

Όσους γνωστούς επαγγελματίες έχω στον χώρο, κανένας δεν χαλάει τον χρόνο του σε Linux καθώς κάνουν τα πάντα στα Windows, γρήγορα και με επαγγελματική υποστήριξη, ενώ έχουν και ένα σωρό επαγγελματικά εργαλεία (3rd party) που τους κάνουν την ζωή εύκολη.

Ο χρόνος είναι χρήμα και κανένας επαγγελματίας δεν έχει την πολυτέλεια να ψάχνει σε κοινότητες ερασιτεχνών για λύσεις σε επαγγελματικά προβλήματα. 

Τι θα έλεγες όμως στο να σταματήσεις να λες πως το Λίνουξ δεν είναι ικανό για αυτές της δουλειές αλλά το ότι οι εταιρείες δεν βγάζουν λογισμικό για το Linux;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια φορά έβαλα Kali Linux στο laptop και για να μπαίνω μέσα έπρεπε να πατάω το e και να γράφω κάθε φορά "nouveau.modeset=0" γιατί κάποιο θέμα έχει με την κάρτα γραφικών της nvidia αλλιώς κόλλαγε σε μια μαύρη οθόνη. 

Έψαχνα μια ώρα να βρώ πώς να το κάνω να δουλέψει σε διάφορα ξεχασμένα forums.

Να μου λείπει.

Επεξ/σία από Silverage
Δημοσ.
Μόλις τώρα, woopsi είπε

Τι θα έλεγες όμως στο να σταματήσεις να λες πως το Λίνουξ δεν είναι ικανό για αυτές της δουλειές αλλά το ότι οι εταιρείες δεν βγάζουν λογισμικό για το Linux;

Τί να πώ, μάλλον έτσι είναι.

Αλλά δεν νομίζω ότι αυτό αφορά τους χρήστες, που το μόνο που ζητούν είναι επιλογές και σταθερότητα.

Αυτά τα προσφέρουν (πλέον) και τα Windows και τα Apple OS.

Και για να κλείσω απ' την πλευρά μου, δεν λέω ότι δεν υπάρχει μεγάλη χρησιμότητα στο Linux. Απλά λέω ότι δεν αφορά την πλειοψηφία αυτή η χρησιμότητα. Και σέβομαι απόλυτα την δουλειά που γίνεται σε αυτό.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, coffeex είπε

Στα windows βλέπω κάθε μέρα γαλάζια οθόνη, (από ένα περσινό update της ms και μετά γ#@κε το σύμπαν), σε linux και hackintosh όλα τέλεια.

Το linux δεν είναι για χόμπι καθώς τα χρησιμοποιούν και άνθρωποι για επαγγελματικούς σκοπούς.

Όσο για τα ποσοστά της ms ας είναι καλά το gaming. 

Έχω Windows 10 σε 2 PC στο σπίτι, και άλλα 40+ στη δουλειά. Σε κανέναν μας δεν έχει βγάλει μπλε οθόνη. Να τσεκάρεις το hardware σου μήπως κάτι έχει χαλάσει (ram, σκληρός, motherboard).

51 λεπτά πριν, hyperspaced είπε

Άσε μας ρε φίλε που μας "δένει και μας αρμέγει"... Με 40 δολάρια την άδεια αγόρασα 10 άδειες Windows 8 από το 2011 και τις έχω περάσει σε όλα τα PC μου, αναβαθμίζοντας τα σε Windows 10 Pro ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς ούτε ένα πρόβλημα.

Εν έτη 2018 και πρέπει να κάνουμε edit το Xorg.conf για να βάλουμε αναλύσεις που υποστηρίζει το monitor!  ΕΛΕΟΣ, έχουμε και δουλειά να κάνουμε.... 

Το παραμύθι με τα Windows έχει τελειώσει...

Πες τα ρε φίλε γιατί γελάω!
Έχω μπει σε ένα group στο facebook εδώ https://www.facebook.com/groups/ubuntugr/  και τα προβλήματα που συναντά ο κόσμος στο Linux είναι πράγματα που στα windows έχουν λυθεί από...τα Windows Xp...
Εχουν κανει πιπίλα όλοι μια μπλέ οθόνη που στο 90% των περιπτώσεων οφείλεται σε πρόβλημα hardware ή driver κάρτας γραφικών και δεν κάθονται να δουν τα χάλια στο linux που πριν κάνεις αναβάθμιση πρέπει να κρεμάσεις σκόρδα, να έχεις καβάτζα ένα δευτερο Pc, να προσευχηθείς στους αγίους και μετά να πατήσεις upgrade. Και πάλι οταν-αμα γίνει η αναβάθμιση αν παει κατι στραβά θα πρέπει να κάνεις καμια 20αριά ρυθμίσεις χειροκίνητες σε περιβάλλον terminal μήπως
και σωθεί η κατασταση.

καλη η προπαγάνδα του άγιου linux αλλά μεγαλώσαμε και μάθαμε... Να το έχουν να το χαίρονται όσοι τους αρέσει...!

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.

Βασικά  μας ενδιαφέρει να μπορούμε να παίξουμε μέσα από τον linux client windows games με emulation.

Οπότε ευπρόσδεκτη η αλλαγή. Αν ερχεται κιόλας καθε παιχνίδι τεσταρισμένο με έτοιμα τα απαραίτητα settings για να παίξει θα είναι αρκετά καλό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Volga είπε

Έχω Windows 10 σε 2 PC στο σπίτι, και άλλα 40+ στη δουλειά. Σε κανέναν μας δεν έχει βγάλει μπλε οθόνη. Να τσεκάρεις το hardware σου μήπως κάτι έχει χαλάσει (ram, σκληρός, motherboard).

Πες τα ρε φίλε γιατί γελάω!
Έχω μπει σε ένα group στο facebook εδώ https://www.facebook.com/groups/ubuntugr/  και τα προβλήματα που συναντά ο κόσμος στο Linux είναι πράγματα που στα windows έχουν λυθεί από...τα Windows Xp...
Εχουν κανει πιπίλα όλοι μια μπλέ οθόνη που στο 90% των περιπτώσεων οφείλεται σε πρόβλημα hardware ή driver κάρτας γραφικών και δεν κάθονται να δουν τα χάλια στο linux που πριν κάνεις αναβάθμιση πρέπει να κρεμάσεις σκόρδα, να έχεις καβάτζα ένα δευτερο Pc, να προσευχηθείς στους αγίους και μετά να πατήσεις upgrade. Και πάλι οταν-αμα γίνει η αναβάθμιση αν παει κατι στραβά θα πρέπει να κάνεις καμια 20αριά ρυθμίσεις χειροκίνητες σε περιβάλλον terminal μήπως
και σωθεί η κατασταση.

καλη η προπαγάνδα του άγιου linux αλλά μεγαλώσαμε και μάθαμε... Να το έχουν να το χαίρονται όσοι τους αρέσει...!

6/12 απ τα τελευταία άρθρα στο sub των windows είναι προβλήματα.

Όλα όμορφα και ωραία αλλά να να μπορείτε να υποστηρίξετε αυτά που λέτε θα ήταν πολύ καλύτερα.

Untitled.png

Επεξ/σία από woopsi
  • Like 2
  • Confused 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...