Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι κοινά αποδεκτό ότι η πλατφόρμα Steam Machine δεν έχει συναντήσει την επιτυχία που περίμενε η Valve και ο λόγος δεν είναι μόνο το διαθέσιμο hardware.

Από τη στιγμή που ελάχιστοι developers είναι πρόθυμοι να κυκλοφορήσουν εγγενείς εκδόσεις των παιχνιδιών τους για το Linux τα οποία θα τρέχουν στο Steam OS, η διαθέσιμη βιβλιοθήκη παιχνιδιών είναι αρκετά μικρή. Όλα δείχνουν πάντως ότι η Valve έχει μια λύση στο πρόβλημα για να φέρει περισσότερα παιχνίδια στην πλατφόρμα. Όπως αρκετοί χρήστες του Reddit ανακάλυψαν, τα αρχεία για το γραφικό περιβάλλον του Steam περιλαμβάνουν μια ενότητα μέσω της οποίας γίνεται αναφορά στη λειτουργία Steam Play και η οποία μπορεί να «φορτώσει αυτόματα, εργαλεία συμβατότητας για αναπαραγωγή παιχνιδιών που έχουν δημιουργηθεί για άλλα λειτουργικά συστήματα». Το πιθανότερο είναι ότι κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει ότι το Steam OS θα αποκτήσει δυνατότητα emulation.

Αν πάντως επιβεβαιωθούν οι φήμες, αυτό δε σημαίνει ότι η συγκεκριμένη λειτουργία θα δίνει τη δυνατότητα σε ένα Steam Machine να τρέχει κάθε παιχνίδι των Windows παρά μόνο «υποστηριζόμενους τίτλους» και αφού ενεργοποιηθεί η σχετική ρύθμιση μέσω της οποία ο χρήστης θα ενημερώνεται για πιθανότητα παρουσίασης προβλημάτων. Χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί για την ώρα οτιδήποτε σχετικό, αν η Valve στηριχτεί σε emulation, δε θα πρέπει να περιμένουμε παρόμοιες επιδόσεις με Windows συστήματα εκτός και αν η εταιρεία κάνει την έκπληξη. 

Η Valve εξακολουθεί να δηλώνει ότι «εργάζεται σκληρά» πάνω στην ανάπτυξη του Steam OS θέλοντας να κάνει πιο ελκυστική την αγορά ενός Steam Machine, και ίσως το σχέδιο αυτό να αποτελεί τον καλύτερο τρόπο να το καταφέρει.

Engadget

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βρήκα την λύση για τους λινουξάδες που θέλουν να παίζουν παιχνίδια:

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.Να βάλουν Windows 😂

Επεξ/σία από Janoss
  • Like 2
  • Thanks 4
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αντε επιτελους μηπως απαλλαγούμε απ το χειρότερο και προβληματικοτερο λειτουργικό ολων των εποχων και βαλουμε κανα linux.

Επεξ/σία από giorgosmcmc
  • Like 5
  • Confused 8
Δημοσ.

Θα είναι ασέβεια προς το Linux να κάνει κάτι που θέλει μια μεγάλη κοινότητα χρηστών.

Καλύτερα να παραμείνει ένα cool λειτουργικό για λίγους που θέλουν να αναπαράγουν mp3 και να σερφάρουν χωρίς τα μοχθηρά windows.

• Like 3
  • Thanks 4
  • Sad 5
Δημοσ.

Καιρός να στηρίξει και κάποιος αυτό το Linux.Ειχε ξεκινήσει δυναμικά αλλά έμεινε χωρίς υποστηριξη ειδικά σε παιχνίδια.

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, dolph είπε

Θα είναι ασέβεια προς το Linux να κάνει κάτι που θέλει μια μεγάλη κοινότητα χρηστών.

Καλύτερα να παραμείνει ένα cool λειτουργικό για λίγους που θέλουν να αναπαράγουν mp3 και να σερφάρουν χωρίς τα μοχθηρά windows.

Θα πρεπει να βρουν καινουριο μετα. Ή εστω καινουρια διανομη Linux. 

"Ubuntu εχεις; Πσσσσς, προβατο των πολυεθνικων. Οποιος ξερεις εχει Fedora" 

• Like 2
Δημοσ.

Το Linux τρέχει ήδη πάρα πολλά παιχνίδια Windows μέσω Wine. Φαντάζομαι κάτι τέτοιο θα ενσωματώσουν στο Steam OS.

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, dolph είπε

Αυτό που δεν βλέπουν οι windows χρήστες 😎

DkvrAihV4AA-Q30.jpg

• Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Janoss είπε

Βρήκα την λύση για τους λινουξάδες που θέλουν να παίζουν παιχνίδια:

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.Να βάλουν Windows 😂

Όταν θα πάρετε χαμπάρι πως η microsoft το μόνο που κάνει, σε συνδυασμό με πλήθος άλλων εταιριών software και hardware, είναι να σας δένει και να σας αρμέγει, τότε θα καταλάβετε πως το gnu/linux είναι μια εξαιρετική επιλογή για το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών Η/Υ.

Θα συμφωνήσω πως για τα παιχνίδια είναι μονόδρομος τα win.

Και μη ξεχνιόμαστε....Ακόμα και αν τα win10 δίνονται δωρεάν από αναβάθμιση των win7, win8, η μικρομαλακή έχει βρει τον τρόπο να τα παίρνει από άλλού (store, από τις πωλήσεις των λαπτοπ με win10). Δεν βάζω τις δικιακές της πλατφόρμες που προσφέρουν υπηρεσίες και σαφώς πρέπει να τις πληρώσεις.

Όσοι αγνοούν, καλώς χαίρονται με την παρούσα κατάσταση.

1 ώρα πριν, dolph είπε

Κάνει τα πάντα εκτός από παιχνίδια. Αυτή είναι η αλήθεια. Το αν ξέρεις να το κάνεις, έχει να κάνει με το πόσο χρόνο διαθέτεις. Άλλωστε και στα win δε διαθέτεις χρόνο, ώστε να μάθεις κάποιο πρόγραμμα ή διαδικασία;

• Confused 6
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Volga είπε

Μπλέ οθόνη...που τη θυμήθηκες... έχω να τη δω καμιά 10ετία σε περιβάλλον Windows. Αντιθέτως τη μαύρη οθόνη στα linux σε ένα terminal χωρίς ίχνος περιγραφής προβλήματος τη βλέπεις 3/5 kernel updates.
Και μετά... κλασσικά... χρειάζεσαι ένα δεύτερο pc για να μπεις σε κάποια πικραμένη κοινότητα linuxάδων που θα ρωτάς τα άπαντα, οι μισοί μπιπ θα τρολάρουν τις ερωτήσεις σου και οι άλλοι μισοί θα πετάτε λύσεις τύπου ότι τους καπνίσει και εσύ με μεθόδους trial and error θα προσπαθείς να βγάλεις άκρη για μέρες μέχρι που ή θα βρεις λύση (κάτα τύχη) ή θα κάνεις τελικά επανεγκατάσταση....

Ασε αδερφέ... 1000 φορές Windows! Το linux είναι για hoby. Ωραία φρέσκια η αλλαγή και απροβλημάτιστη η λειτουργία του, μέχρι το πρώτο σοβαρό update.

Στα windows βλέπω κάθε μέρα γαλάζια οθόνη, (από ένα περσινό update της ms και μετά γ#@κε το σύμπαν), σε linux και hackintosh όλα τέλεια.

Το linux δεν είναι για χόμπι καθώς τα χρησιμοποιούν και άνθρωποι για επαγγελματικούς σκοπούς.

Όσο για τα ποσοστά της ms ας είναι καλά το gaming. 

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, athasbill είπε

Κάνει τα πάντα εκτός από παιχνίδια. Αυτή είναι η αλήθεια.

Σε καμία περίπτωση...

Στον εργασιακό μου χώρο (που αφορά δεκάδες χιλιάδες σε όλο τον κόσμο), το κύριο software μπορεί να τρέξει μόνο σε Internet Explorer.

Εντάξει, υπερβολή τους, αλλά παρομοίως συμβαίνει με πολλά προγράμματα που τρέχουν μόνο σε windows.

8 λεπτά πριν, coffeex είπε

Στα windows βλέπω κάθε μέρα γαλάζια οθόνη, (από ένα περσινό update της ms και μετά γ#@κε το σύμπαν), σε linux και hackintosh όλα τέλεια.

Το linux δεν είναι για χόμπι καθώς τα χρησιμοποιούν και άνθρωποι για επαγγελματικούς σκοπούς.

Όσο για τα ποσοστά της ms ας είναι καλά το gaming. 

Τα τελευταία πολλά χρόνια, ζήτημα να βλέπω μπλε οθόνη μια φορά τον χρόνο.

Σύνολο.

Σε τρία διαφορετικά μηχανήματα που τρέχουν windows και δεν έχω κάνει "καθαρό installation" δεν ξέρω κι εγώ από πότε, ενώ έχω αλλάξει κομμάτια hardware (κάρτες γραφικών, δίσκους) και έχω κάνει upgrade χωρίς καθαρό installation από 7 σε 10 στα δύο μηχανήματα από αυτά.

Και ΟΛΑ τρέχουν πολύ καλά, σε σημείο που εκνευρίζομαι που δεν μου έχουν δώσει το δικαίωμα να κάνω ένα καθαρό installation όπως κάναμε συχνά-πυκνά τα παλιά χρόνια.

Επεξ/σία από dolph
  • Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, athasbill είπε

Όταν θα πάρετε χαμπάρι πως η microsoft το μόνο που κάνει, σε συνδυασμό με πλήθος άλλων εταιριών software και hardware, είναι να σας δένει και να σας αρμέγει, τότε θα καταλάβετε πως το gnu/linux είναι μια εξαιρετική επιλογή για το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών Η/Υ.

Άσε μας ρε φίλε που μας "δένει και μας αρμέγει"... Με 40 δολάρια την άδεια αγόρασα 10 άδειες Windows 8 από το 2011 και τις έχω περάσει σε όλα τα PC μου, αναβαθμίζοντας τα σε Windows 10 Pro ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς ούτε ένα πρόβλημα.

Εν έτη 2018 και πρέπει να κάνουμε edit το Xorg.conf για να βάλουμε αναλύσεις που υποστηρίζει το monitor!  ΕΛΕΟΣ, έχουμε και δουλειά να κάνουμε....

Το παραμύθι με τα Windows έχει τελειώσει...

Επεξ/σία από hyperspaced
  • Like 13
  • Thanks 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, Volga είπε

Μπλέ οθόνη...που τη θυμήθηκες... έχω να τη δω καμιά 10ετία σε περιβάλλον Windows. Αντιθέτως τη μαύρη οθόνη στα linux σε ένα terminal χωρίς ίχνος περιγραφής προβλήματος τη βλέπεις 3/5 kernel updates.
Και μετά... κλασσικά... χρειάζεσαι ένα δεύτερο pc για να μπεις σε κάποια πικραμένη κοινότητα linuxάδων που θα ρωτάς τα άπαντα, οι μισοί μπιπ θα τρολάρουν τις ερωτήσεις σου και οι άλλοι μισοί θα πετάτε λύσεις τύπου ότι τους καπνίσει και εσύ με μεθόδους trial and error θα προσπαθείς να βγάλεις άκρη για μέρες μέχρι που ή θα βρεις λύση (κάτα τύχη) ή θα κάνεις τελικά επανεγκατάσταση....

Ασε αδερφέ... 1000 φορές Windows! Το linux είναι για hoby. Ωραία φρέσκια η αλλαγή και απροβλημάτιστη η λειτουργία του, μέχρι το πρώτο σοβαρό update.

Οχι και για hobby :P Τα τελευταία χρόνια δουλεύω μόνο σε linux και δεν ειχα κανενα (σοβαρο) θέμα. Τωρα δε ξερω σε ποια κοινότητα λινουξαδων ειχες ρωτησει αλλα το AskUbuntu που εχω ρωτησει απειρες φορες πηρα σοβαροτατες απαντησεις. 

PS η μοναδικη φορα που ειχα προβλημα ηταν χρονια πισω (τουλαχιστον 5-6 χρονια) οπου τα Ubuntu αποφασισαν οτι δε θελουν να bootαρουν 😂

Επεξ/σία από DaemonLord92

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...