Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 hours ago, ObeyWario! said:

Σκεφτόμουν να πάρω τη Μόνα Λίζα , ravensburger και clementoni έχουν κάποια διαφορά στη ποιότητα;

Το έχουν και οι δύο στην ίδια τιμή

και οι δυο μια χαρα ειναι.δες οποιο σου αρεσει αν εχει καμια διαφορα.

• Thanks 1
  • 2 μήνες μετά...
  • Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα θες 10 χρόνια να το φτιάξεις αυτό. 

Αλλά δεν μου αρέσει που είναι πολλές εικόνες μαζί. Εγώ προτιμώ να είναι μία. Είχα πάρει μια φορά ένα με 1000 κομμάτια αλλά τελικά δεν το έφτιαξα ποτέ. 

Δημοσ.
8 hours ago, poulinos said:

Δες τα comments εδώ XD https://petapixel.com/2019/02/01/kodaks-worlds-largest-puzzle-has-51300-pieces-and-costs-600/

Πάντως φαίνονται όντως πολύ επεξεργασμένες οι φωτό που διάλεξαν...περισσότερο σαν πίνακες μοιάζουν παρά με ρεαλιστικές φωτό.

Δημοσ.
5 hours ago, *nenya* said:

Δες τα comments εδώ XD https://petapixel.com/2019/02/01/kodaks-worlds-largest-puzzle-has-51300-pieces-and-costs-600/

Πάντως φαίνονται όντως πολύ επεξεργασμένες οι φωτό που διάλεξαν...περισσότερο σαν πίνακες μοιάζουν παρά με ρεαλιστικές φωτό.

το 99 τις 100 των σχολιων δεν αξιζει να τα διαβασει καν καποιος. και επεξεργασμενες να ειναι παρα ρεαλιστικες δεν βλεπω καπου το κακο. επισης το Realistic οπως διαβαζω την περιγραφη δεν το χρησιμοποιουν οτι οι φωτογραφιες ειναι τραβηγμενες ρεαλιστικα αλλα οτι εχουν αποτυπωθει στο Puzzle ρεαλιστικα σε σχεση με την φωτογραφια(επεξεργασμενη ή μη).αλλα κλασσικα απο κατω ο καθενας θα πει και την ... οπως γινεται και στο Insomnia.

παντως ειναι ωραιο το θεμα που διαλεξαν αν και τα 90 χρονια disney της Ravensburget το θεωρω πιο ωραιο.το καλο ειναι οτι ειναι 27 Puzzle των 1900 κομματιων περιπου οποτε θεωρητικα ευκολο να το φτιαξεις.

6 hours ago, Silverage said:

Θα θες 10 χρόνια να το φτιάξεις αυτό. 

Αλλά δεν μου αρέσει που είναι πολλές εικόνες μαζί. Εγώ προτιμώ να είναι μία. Είχα πάρει μια φορά ένα με 1000 κομμάτια αλλά τελικά δεν το έφτιαξα ποτέ. 

ειναι 27 Puzzle των 1900 κομματιων οποτε δεν ειναι δυσκολο αλλα θες χρονο να φτιαξεις 27 puzzle. θα δεις οτι πανω απο 10000 κομματια δεν θα βρεις να ειναι μια εικονα.ο λογος ειναι για να μπορει να χωριστει το Puzzle σε μικροτερα Puzzle.  θα μου πεις και εσυ τωρα.γιατι αν ειναι μια εικονα δεν μπορουν να την χωρισουν νοητα σε 10 εικονες?ναι μπορει να γινει αλλα οπως φαινεται καμια εταιρεια δεν το εχει κανει.αλλες εταιρειες βαζουν 4 εικονες αλλες 10 αλλες 20 και το χωριζουν αναλογα.στο συγκεκριμενο ειναι πολλες οι εικονες οποτε βγαινει 2000 κομματια σχεδον το καθενα αντιθετα με αλλες υλοποιησεις που βγαινει 3000-5000 κομματια η εικονα. τα 1000 κομματια ειναι ευκολα.ειναι λιγων ημερων ενασχοληση ακομα και αν εχει δυσκολη εικονα.

• Like 1
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανακαλύπτοντας μετά από χρόνια ένα ξεχασμένο και σφραγισμένο των 4000 στην ντουλάπα μου, βρήκα και αυτό το thread...

Μέχρι τώρα έχω κάνει κάμποσα έως 2000 κομμάτια..Τα έφτιαξα, τους έβαλα και πλάτη, τα κόλλησα και τα έφαγε η αποθήκη..Σταδιακά πετάχτηκαν αλλά δε με νοιάζει και πολύ γιατί η επιτυχία είναι να το δω φτιαγμένο. Θα κρεμούσα κάποιο μόνο αν το ήθελα πολύ.

Από τα πολύ μεγάλα που κατά καιρούς έχουν τα ρεκόρ, το μοναδικό που θα έβαζα στον τοίχο μου είναι το Keith Haring 32000 της Ravensburger..Το θεωρώ πανέμορφο..

article-0-0D15AB81000005DC-997_634x450.j

@poulinos Το παρακάτω θεωρείται ψυχασθένεια? :D 

Επεξ/σία από eMike
  • Super Moderators
Δημοσ.

Έχω τη Νυχτερινή Περίπολο του Ρέμπραντ (2.000 κομμάτια) και κάθεται, χρόνια, κι όλο λέω θα φτιάξω το puzzle να το κρεμάσω, κι όλο κάτι γίνεται με τη δουλειά, με το σπίτι, και είναι εκεί και περιμένει.

Θέλω να φτιάξω και την Έναστρη Νύχτα του Βαν Γκογκ,αλλά κι αυτό στο περίμενε είναι.

Νοσταλγώ τις εποχές που είχα χρόνο να φτιάχνω puzzle, μεγάλη πόρωση. Είχα ένα πελώριο στη Θεσσαλονίκη, φοιτητής, ούτε θυμάμαι ακριβώς θέμα, ένα παλιό λιμάνι πρέπει να ήταν (έχουν περάσει και κάτι δεκαετίες...) 10.000 κομμάτια πρέπει να ήταν, τι απέγινε όταν έφυγα ειλικρινά δεν θυμάμαι, πρέπει να ρωτήσω τους δικούς μου αν το έχουν καταχωνιασμένο πουθενά. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λέω να ξεκινήσω να μπαίνω και γω στο χόμπυ των παζλ και είδα συγκεκριμένα αυτό και μου άρεσε:

https://www.skroutz.gr/s/10905738/Starry-Night-Over-the-Rhone-Van-Gogh-1000pcs-15614-Ravensburger.html

Όμως δεν γράφει πουθενά τις διαστάσεις που θα έχει όταν φτιαχτεί. Ξέρεις μήπως κανείς πόσο θα είναι? Προσπάθησα να ψάξω στο επίσημο σάιτ της εταιρείας αλλά δεν το βρήκα.

Επίσης άλλη καλή πηγή με ποικιλία πέρα από σκρουτζ υπάρχει? Όχι εξωτερικό γιατί θέλω να το παραγγείλω Δευτέρα και να έρθει σε 2 μέρες το συγκεκριμένο

Επεξ/σία από cthulhucarbide
Δημοσ.

Κατά 99% 70x50 είναι, το αναφέρουν κάποια από τα καταστήματα στο Σκρουτζ και με βάση τον κωδικό της εταιρείας τις ίδιες διαστάσεις δίνουν και καταστήματα του εξωτερικού. 

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά πήρα το εν λόγω παζλ από πάμπλικ αλλά με παραξένεψε ότι πάνω έγραφε Clementoni αντί για Ravensburger.

1) Πόσο σύμπτωση είναι δύο εταιρείες να βγάζουν ακριβώς το ίδιο παζλ (ίδιος πίνακας, διαστάσεις και αριθμός κομματιών) ?

2) Είναι μήπως από το ίδιο εργοστάσιο με άλλη επωνυμία?

Αν ισχύει το 1 τότε μήπως υπάρχει διαφορά στην ποιότητα και καλύτερα να προτιμάμε μια από τις δύο μάρκες?

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Τελικά πήρα το εν λόγω παζλ από πάμπλικ αλλά με παραξένεψε ότι πάνω έγραφε Clementoni αντί για Ravensburger.

1) Πόσο σύμπτωση είναι δύο εταιρείες να βγάζουν ακριβώς το ίδιο παζλ (ίδιος πίνακας, διαστάσεις και αριθμός κομματιών) ?

Αν ισχύει το 1 τότε μήπως υπάρχει διαφορά στην ποιότητα και καλύτερα να προτιμάμε μια από τις δύο μάρκες?

These two brands are top-notch. Both Ravensburger and Clementoni have excellent quality pieces, a good finish, and provide cleaned pieces. Neither provide a print-out of the image (in my experience), but the rest of the experience is so good that I don't mind. These brands are also fairly similar to each other - if you were to compare the pieces side-by-side, you would probably not be able to tell a difference.

https://bhilburn.org/puzzle-brands-compared/

• Like 1
Δημοσ.
On 19/09/2019 at 12:27, eMike said:

Ανακαλύπτοντας μετά από χρόνια ένα ξεχασμένο και σφραγισμένο των 4000 στην ντουλάπα μου, βρήκα και αυτό το thread...

Μέχρι τώρα έχω κάνει κάμποσα έως 2000 κομμάτια..Τα έφτιαξα, τους έβαλα και πλάτη, τα κόλλησα και τα έφαγε η αποθήκη..Σταδιακά πετάχτηκαν αλλά δε με νοιάζει και πολύ γιατί η επιτυχία είναι να το δω φτιαγμένο. Θα κρεμούσα κάποιο μόνο αν το ήθελα πολύ.

Από τα πολύ μεγάλα που κατά καιρούς έχουν τα ρεκόρ, το μοναδικό που θα έβαζα στον τοίχο μου είναι το Keith Haring 32000 της Ravensburger..Το θεωρώ πανέμορφο..

@poulinos Το παρακάτω θεωρείται ψυχασθένεια? :D 

για το Video στο Utube Ναι το θεωρω βλακεια.καταλαβαινω οτι ειναι λιγο Cheat που το χωριζουν απο την αλλη αν βαλεις 40000 κομματια μαζι θα σου παρει πολλες φορες πολλαπλάσιο χρονο για να το τελειωσεις.εκτος αν το εκανε μονο για τα Views. to μεγαλυτερο που εχω φτιαξει ειναι 5000 κομματια.και πλεον δεν το εχω καν και παιζει να μην εχω κανενα απο τα παρα πολλα puzzle που εφτιαξα.

το Puzzle που λες το θεωρουσα πανεμορφο μεχρι που ειδα αυτο

91LPpR1IcHL._SL1500_.jpg

On 19/09/2019 at 12:34, Snoob said:

Έχω τη Νυχτερινή Περίπολο του Ρέμπραντ (2.000 κομμάτια) και κάθεται, χρόνια, κι όλο λέω θα φτιάξω το puzzle να το κρεμάσω, κι όλο κάτι γίνεται με τη δουλειά, με το σπίτι, και είναι εκεί και περιμένει.

Θέλω να φτιάξω και την Έναστρη Νύχτα του Βαν Γκογκ,αλλά κι αυτό στο περίμενε είναι.

Νοσταλγώ τις εποχές που είχα χρόνο να φτιάχνω puzzle, μεγάλη πόρωση. Είχα ένα πελώριο στη Θεσσαλονίκη, φοιτητής, ούτε θυμάμαι ακριβώς θέμα, ένα παλιό λιμάνι πρέπει να ήταν (έχουν περάσει και κάτι δεκαετίες...) 10.000 κομμάτια πρέπει να ήταν, τι απέγινε όταν έφυγα ειλικρινά δεν θυμάμαι, πρέπει να ρωτήσω τους δικούς μου αν το έχουν καταχωνιασμένο πουθενά. 

2000 kommatia φτιαχνεται ευκολα.αλλα ναι το να φτιαξεις ενα 10000 κομματια θελει παρα πολυ χρονο .το 5000 κομματια μαζι με bro μας πηρε μηνες και τοτε ημουν πιο χαλαρος.το τελευταιο που εφτιαξα ηταν ενα 1000 κομματια για ενα φιλο αλλα ηταν δυσκολη εικονα.πολυ μαυρο.

κατα τα αλλα μου εχει λειψει και μενα το να φτιαξω μεγαλα Puzzle.ολοκληρα 8 ωρα καθομουν.

• Super Moderators
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, poulinos είπε

[...]

2000 kommatia φτιαχνεται ευκολα.αλλα ναι το να φτιαξεις ενα 10000 κομματια θελει παρα πολυ χρονο .το 5000 κομματια μαζι με bro μας πηρε μηνες και τοτε ημουν πιο χαλαρος.το τελευταιο που εφτιαξα ηταν ενα 1000 κομματια για ενα φιλο αλλα ηταν δυσκολη εικονα.πολυ μαυρο.

κατα τα αλλα μου εχει λειψει και μενα το να φτιαξω μεγαλα Puzzle.ολοκληρα 8 ωρα καθομουν.

Η Νυχτερινή Περίπολος έχει επίσης μπόλικο μαύρο. Σίγουρα όσο περισσότερα κομμάτια, τόσο δυσκολότερο (είχα κάνει και ένα παλιό χάρτη κάποτε, με μικρές υδρογείους και πορτραίτα περιμετρικά, ζόρι ακριβώς γιατί το μπεζ/γκρι είχε πάρα πολλά κομμάτια) αλλά και το να έχεις ίδια -σκούρα- χρώματα είναι ζόρι. 

Πλέον, το βασικό εμπόδιο είναι ο χρόνος, όμως.

Δημοσ.
On 21/09/2019 at 22:06, cthulhucarbide said:

Λέω να ξεκινήσω να μπαίνω και γω στο χόμπυ των παζλ και είδα συγκεκριμένα αυτό και μου άρεσε:

https://www.skroutz.gr/s/10905738/Starry-Night-Over-the-Rhone-Van-Gogh-1000pcs-15614-Ravensburger.html

Όμως δεν γράφει πουθενά τις διαστάσεις που θα έχει όταν φτιαχτεί. Ξέρεις μήπως κανείς πόσο θα είναι? Προσπάθησα να ψάξω στο επίσημο σάιτ της εταιρείας αλλά δεν το βρήκα.

Επίσης άλλη καλή πηγή με ποικιλία πέρα από σκρουτζ υπάρχει? Όχι εξωτερικό γιατί θέλω να το παραγγείλω Δευτέρα και να έρθει σε 2 μέρες το συγκεκριμένο

δες διαστασεις στο περιπου απο αλλο 1000αρι.αν και λογικα στο site τις ravensburger θα στις γραφει. δεν εχω ψαξει που αλλου εχει Puzzle περα απο τα διαφορα παιχνιδαδικα. Jumbo,μουστακας κτλ γιατι πολυ απλα υπαρχει το Internet για παραγγελιες :)

8 minutes ago, Snoob said:

Η Νυχτερινή Περίπολος έχει επίσης μπόλικο μαύρο. Σίγουρα όσο περισσότερα κομμάτια, τόσο δυσκολότερο (είχα κάνει και ένα παλιό χάρτη κάποτε, με μικρές υδρογείους και πορτραίτα περιμετρικά, ζόρι ακριβώς γιατί το μπεζ/γκρι είχε πάρα πολλά κομμάτια) αλλά και το να έχεις ίδια -σκούρα- χρώματα είναι ζόρι. 

Πλέον, το βασικό εμπόδιο είναι ο χρόνος, όμως.

το 5000 που ειχα φτιαξει ηταν χαρτης οποτε επαιζε απειρο μπεζ μουσταδι πως το λενε αυτο το χρωμα του χαρτη.οποτε με δυσκολεψε.συν οτι η ravensburger εχει χαλιακομματια.μπορει να εχεις 3 κομματια ενωμενα και αυτα τα 3 κομματια να ταιριαζουν και στην δεξια πλευρα του Puzzle και στην αριστερη ακριβως στο ιδιο σημειο. οποτε εκει θελει να προσεχεις λεπτομερως και την εικονα.

On 21/09/2019 at 22:42, shodan said:

Κατά 99% 70x50 είναι, το αναφέρουν κάποια από τα καταστήματα στο Σκρουτζ και με βάση τον κωδικό της εταιρείας τις ίδιες διαστάσεις δίνουν και καταστήματα του εξωτερικού. 

το βλεπεις και Site κατασκευαστη συνηθως

On 23/09/2019 at 23:39, cthulhucarbide said:

πολλα τοπια οπως ενα καστρο γερμανια και διαφοροι πινακες βγαινουν απο πολλους.οποτε μην σε παραξενευει.ειναι διαφορετικες εταιρειες. μην κολλας στην εταιρεια.το βασικο ειναι να σου αρεσει η εικονα.και ειδικα σε μικρα Puzzle δεν σε ενδιαφερει και πολυ

On 24/09/2019 at 00:26, djcat said:

These two brands are top-notch. Both Ravensburger and Clementoni have excellent quality pieces, a good finish, and provide cleaned pieces. Neither provide a print-out of the image (in my experience), but the rest of the experience is so good that I don't mind. These brands are also fairly similar to each other - if you were to compare the pieces side-by-side, you would probably not be able to tell a difference.

https://bhilburn.org/puzzle-brands-compared/

και οι 2 ειναι πραγματι απο τις πολυ γνωστες

πλεον εχει γινει ανταγωνισμος για τα περισσοτερα κομματια σε Puzzle.

51300 απο την Kodak.

https://petapixel.com/2019/02/01/kodaks-worlds-largest-puzzle-has-51300-pieces-and-costs-600/

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Θέλω να βάλω το παζλ με τα 1000 κομμάτια στον τοίχο, μέσω ενός ξύλου (λέω να πάρω κόντρα πλακέ 8mm)

Για να κολλήσω τα κομμάτια μεταξύ τους τα περνάω με γλουτολίνη (κόλα ταπετσαρίας) ?

Για να κολλήσω το παζλ στο ξύλο το κάνω με την ίδια κόλα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...