Προς το περιεχόμενο

Sony X700 Ultra HD Blu-ray Player

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον αγόρασα πρόσφατα και είπα να ενημερώσω την κοινότητα για μερικά θεματακια που έχει.

Καταρχήν, στην αγορά μερικοί τον έχουν ως X700B.

Είναι ο ίδιος player, απλά το Β δηλώνει τη ζώνη που παίζει τα δισκάκια 4Κ. Ευρώπη κλπ.

Με software update υποστηρίζει dolby vision.

Δε μου το έκανε απο το internet που το συνδέσα. Έμπαινε YouTube κλπ από τις εφαρμογές που έχει, αλλά δεν έβρισκε server έγραφε κάθε φορά που προσπάθησα για το update.

Το έκανα τελικά χειροκίνητα με USB το οποίο υποστηρίζει.

Το dolby vision έχει επιλογές ΟΝ και off. Αν το ενεργοποιήσεις, υποστηρίζει δεν υποστηρίζει ο δίσκος, γράφει ότι δουλεύει.

Κοινώς δε δουλεύει σε auto mode.

Αν μάλιστα δεν το απενεργοποιήσεις, δε βλέπεις hdr 10.

Και το σημαντικότερο, κάθε φορά που βάζω ένα δισκάκι 4Κ με hdr, η τηλεόραση ενεργοποιεί το ultra deep color για τη θύρα HDMI που παίζει ο player.

Έτσι βλέπω σε hdr. Αν σταματήσω την αναπαραγωγη του δίσκου, χάνεται το σήμα και δε βλέπω το μενού του player.

Πρέπει να απενεργοποιήσω το ultra deep color από την τηλεόραση οπότε επανέρχεται το σήμα.

Κοινώς, κάθε φορά που θέλω να δω ένα δίσκο 4K, πρέπει μετά να απενεργοποιώ την επιλογή ultra deep color. ΞΕΝΕΡΑ! Δεν ξέρω αν φταίει ο player ή η LG 55sj800v που εχω.

Επεξ/σία από thanosAIAS
Δημοσ.

Λύθηκε το μυστήριο. Πήγα στο πλαίσιο και το δοκιμάσαμε σε μια LG και μια Samsung. Έκανε τα ίδια.

Όταν όμως το βάλαμε σε μια Sony, όλα καλά. 

Η διαφορά είναι ότι οι LG και Samsung έχουν στο HDMI colour mode επιλογή on ή off, ενώ η Sony έχει ΚΑΙ auto.

Ο player έχει στο μενού του για το deep colour mode επιλογή Auto ή off.

Οπότε με το που σταματάει η αναπαραγωγή, κόβει το deep colour mode αυτόματα, αλλά όχι η τηλεόραση! Η Sony, το κόβει αυτόματα μια και έχει την επιλογή.

Σε άλλους player εκτός της Sony, απ'οτι διαβάζω, έχει επιλογή off ή on στη συγκεκριμένη επιλογή.

Αν μπορεί κανείς, ας μας το επιβεβαιώσει.

Οπότε εκεί, μένει πάντα ενεργοποιημένο και δεν κόβεται το σήμα ποτέ.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χτες παρέλαβα τον UBK90 player της LG και έκανε τα ίδια με το παλιό καλώδιο.

Αγόρασα ένα καινούριο από Κοτσοβολο με ταμπελακι premium certified και όλα δούλεψαν ρολόι. 17 ευρώ τα 1,8 μετρα. Επίσης πρόσεξα ότι η ίδια μάρκα, σε μεγαλύτερα μέτρα δεν έφερε την εν λόγο πιστοποίηση.

Μάλλον το ίδιο έπαιζε και στον προηγουμενο player της Sony, αλλά στο auto παίζει να μην υπήρχε hdr και απλά να νομίζαμε ότι δούλευε ή να χρησιμοποίησε το καλώδιο της τηλεόρασης της Sony.

Άρα το καλώδιο μετράει παιδιά. Γράφω το update για όσους πιθανόν έχουν ίδια προβλήματα.

Και γω νόμιζα, επηδη το σήμα είναι ψηφιακό μπλα μπλα μπλα, όλα είναι ίδια.

Αμ δε!

Επεξ/σία από thanosAIAS
Δημοσ.

Μπα, εγώ όταν απενεργοποιώ το DV τότε παίζει HDR εφ' όσον ο δίσκος είναι HDR. Κάτι με τις ρυθμίσεις έχεις κάνει λάθος. Εννοείται ότι αν δεν είναι DV και το έχεις στο on το DV, τότε το κάνει forced. Όλα αυτά βέβαια σε TV που υποστηρίζει DV. Γιατί σε πιο απλές που υποστηρίζουν μόνο HDR, τότε καλό είναι να μην το έχεις ενεργοποιημένο.

Το μηχανάκι τα σπάει. Καλύτερο απ' ό,τι φτηνό κυκλοφορεί εκεί έξω. Ούτε LG, ούτε Samsung. Μόνο αν δεις πολύ ακριβότερα UHD Blu-ray αξίζει.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβες ποιό ήταν το πρόβλημα. Έχανε τελείως το σήμα η τηλεόραση, μόλις ενεργοποιούσα το deep color mode, είτε είχα ενεργοποιημένο απο τον Player το DV είτε όχι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...