Προς το περιεχόμενο

Overwatch Topic v2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ε τουλαχιστον αυτα ειχαν γραφτει πιο παλια οταν αναφεροταν μετα τον πρωτο χρονο η απογοητευση αρκετων απο το competitive.

Αρκετες φορες ειχε αναφερθει ως αντι προταση το quick play ή το arcade ακριβως σαν προτασεις χαβαλε για να περναει καποιος πιο ευχαριστα την ωρα του αλλα η απαντηση που εδιναν οσοι δεν τα επαιζαν ειναι οτι ο καθενας κανει οτι του ρθει και δεν το παιρνουν στα σοβαρα το παιχνιδι(τρεχα γυρευε δηλαδη).

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το comp ειναι για χαβαλε....το qp ειναι για να δοκιμαζεις νεους χαρακτηρες το arcade για loot boxes

εκτος αν εισαι στους 500ους

Επεξ/σία από panagiotis54
Δημοσ.

Το competitive δεν ειναι για χαβαλε. Δεν εισαι/γινεσαι ανταγωνιστικος αν παιζεις για χαβαλε. Καλως ή κακως η φυση του Mode αυτου σε ολα τα παιχνιδια(το γνωστο Ranked/ladder)ειναι για να κανεις Try hard που μεσα σε αυτο θα υπαρχουν αναποφευκτα και νευρα/τσακωμοι.Ακομα και σε GM/top 500.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Mhlogiatros είπε

Συγνώμη να ρωτήσω αν ξεκινάς τώρα παίρνεις soldier η σε κοροιδευουν ; Τανκ ίσως πιο εύκολο ; - healer μου έρχεται η εικόνα από το Wow που τρέχεις να προλάβεις να healαρεις τα βλαμμένα ελπίζω να μην είναι έτσι .

Εξαρτάτε απ'τον healer που διαλέξεις, δηλαδή Ana και Zen κάνουν και damage και μπορούν να κάνουν πολλά από απόσταση. Εγώ θα έλεγα παίξε διάφορους ρόλους και ήρωες να δεις τι σου αρέσει σε πρώτη φάση και μετά δες πως μπορείς να προσαρμόσεις αυτό που σου αρέσει στην πραγματικότητα του competitive. Η πραγματικότητα του competitive είναι πως σχεδόν πάντα (όχι πάντα) το ιδανικό composition είναι 2 tank / 2 healer / 2 dps αλλά σχεδόν ποτέ δεν υπάρχουν 2 tank main στα team και κάποιες φορές δεν υπάρχουν 2 healers, ενώ dps παίκτες να φάνε και οι κότες. Επίσης το παιχνίδι λειτουργεί με counters και δεν είναι όλοι οι ήρωες το ίδιο καλοί σε όλα τα maps. Εσύ μπορεί να γουστάρεις να παίζεις π.χ. μόνο Pharah αλλά όπως και να το κάνουμε κάποιες στιγμές οι αντίπαλοι μπορεί να πάρουν widowmaker και dva και να είσαι για να σε κλαίνε οι ρέγγες. Όπως και να'χει, το ιδανικότερο για'μενα αν δεν αποφασίσεις να γίνεις main tank main είναι να κάνεις φίλο(υς) main tank main(s) και να παίζεις μαζί του(ς) duo+, έτσι θα μειώσεις πολλά απ'τα προβλήματα που κανονικά θα πετύχαινες αν έπαιζες μόνος σου.

Επεξ/σία από Sanjuro
Δημοσ.

Μα το ow ειναι ενα competitive game...γενικα παιζεις για να κερδας 😛
το qp ειναι εντελως μουφα ολοι παιζουν dps και μετα ζητανε healing....δεν εχει νοημα να παιξεις παρα μονο οταν δοκιμαζεις νεο χαρακτηρα...
το comp παιζεις σοβαρα εναντιον αλλων που παιζουν σοβαρα....δηλ εκει ειναι το πραγματικο παιχνιδι...το αλλο ειναι σαν να λεμε το "οτι ναναι/random mode"....αλλα και παλι εκτος και εαν εισαι 500αρης...ποιο το νοημα? δεν ειναι πως κερδιζεις κατι αν πας απο silver gold....ή master....παιζεις για να γινεις καλυτερος υποθετω...thats all...δεν υπαρχουν ιδιατερα βραβεια...οκ θα παρεις χρυσα οπλα νωριτερα αν κερδας αλλα κατα τα αλλα τιποτα...

οταν παιζεις σοβαρα..σιγουρα προσπαθεις σκληρα για την νικη...αλλα αυτο ειναι το ωραιο ενος ανταγωνιστικου παιχνιδιου...προσπαθεις να countareis τον αντιπαλο να κανεις σωστες επιλογες κτλ...δηλ οκ το qp σιγουρα ειναι πιο χαλαρο γιατι και εαν χασεις δεν εγινε τιποτα απολυτως, ουτε και εαν κερδισεις....αλλα και στο comp εαν πεσεις απο masters σε silver λεμε τωρα...τι εγινε και παλι? τιποτα....θα ανεβεις παλι και πολυ χαλαρα κιολας...ειναι θεμα mindset δηλ

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Mhlogiatros είπε

Συγνώμη να ρωτήσω αν ξεκινάς τώρα παίρνεις soldier η σε κοροιδευουν ; Τανκ ίσως πιο εύκολο ; - healer μου έρχεται η εικόνα από το Wow που τρέχεις να προλάβεις να healαρεις τα βλαμμένα ελπίζω να μην είναι έτσι .

Παιξε Sombra

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, Sanjuro είπε

^Οπότε, για να καταλάβω, κάποια στιγμή δεν ήσουν ~one-trick και όταν κατάλαβες πως είναι χαζοπαίχνιδο και είδες πως ξυπνάνε οι άλλοι έγινες.

Δεν είμαι της άποψης πως σε ένα συνεργατικό team-based παιχνίδι (που μεγάλο μέρος του συγκεκριμένου παιχνιδιού έχει να κάνει με αλλαγές ηρώων και counters) ένα ~one-trick που έχει προκαταβολικά γραμμένο (αν σε κάνουν counter ή απλά δεν είναι η μέρα σου όσων αφορά το aim ή αν έχει το team 3-4 dps players κλπ κλπ τότε συνήθως κλάφτα χαράλαμπε / soft throw) το team του θα πρέπει να μιλάει για το πως μπορεί να ξύπνησε το team του.

έχω 800 ώρες widow και ο επομενος χαρακτήρας είναι mei με 40 ώρες ...βασίκά 1-2 μήνες έπαιζα διάφορους για να καταλήξω να παίζω 1+χρόνο widow.Το competitive το σταμάτησα στις 250 ώρες, έφτασα κοντά σε platinum rank. Το να σε κάνουν counter σαν one trick είναι αυτό που σε κάνει να πουσάρεις τα όρια του skill που έχεις στο συγεκριμένο ήρωα. Αυτό κάποιους (όπως και εμένα) τους εξιτάρει. Στην αρχή πανικοβάλεσαι όταν στη πέφτει ένας winston αλλά μετά μαθαίνεις πως είναι σχετικά ευκολο το headshot αν κρατήσεις τη ψυχραιμία σου και τον πετύχεις στον αέρα.

Πλέον δεν γράφω τόσο ώρες που μαθαίνω την widow αλλά ώρες που μαθαίνω να κάνω counter τα hard counters μου (genji,tracer,winston etc) γιατί εκεί πρακτικά βρίσκεται το widow mastery. Ναι είναι πολύ πιο ευκολο να κάνω switch σε ένα reaper για να φάω τον winston για πρωινό αλλά προσωπικά το βλέπω σαν παραίτηση και στη τελική  where's the fun in that. Το satisfaction που παίρνεις όταν σκοτώνεις μια tracer με ένα flick-shot είναι πολύ μεγαλύτερο απο το να την κυνηγάς με έναν soldier ή μια dva.

Αυτό που μου αρέσει με τη widow και ο λόγος που η widow είναι τόσο ασταθές σαν χαρακτήρας για περισσότερους είναι το γεγονός πως πρέπει να είσαι όντως cold blooded για να τη παίξεις , θέλει τρομερή ψυχραιμία , αν χάσεις τη ψυχραιμία σου (όχι απαραίτητα να πανικοβληθείς) και αρχίζεις και είσαι επιπόλαιος, τότε τη πατάς πολύ ευκολα. Είναι μέρες που το έχω παρατηρήσει αυτό, που μπαίνω να παίξω και δε με νοίαζει τόσο, είμαι πολύ χαλαρός, πάνω απ'ολα ψυχραιμος και όντως κάνει τη διαφορά με το συγκεκριμένο χαρακτήρα. Πλέον όλες οι μέρες μου με το overwatch είναι έτσι, μπαίνω να παίξω και παίρνω αυτό που θέλω απο το παιχνίδι. Αν δω ότι τα παιχνίδια κλείνουν πολύ προς την αντίπαλη ομάδα τότε το κλείνω χωρίς να χαλαστώ.

Το team play έχει νόημα όταν παίζεις με γνωστούς, όταν παίζεις με random players για 10λεπτά ,τους οποίους παίζει να μη ξαναδείς , περισσότερο στρες προκαλείς στον εαυτό που θα επιδιώξει την συνεργασία παρά ευχαρίστηση. Που εδώ που τα λέμε πλέον ακόμα και στο team play με γνωστούς πάλι widow θα διάλεγα, έχω περάσει το σημέιο χωρίς επιστροφή γιατί δεν ξέρω τόσο καλά άλλο χαρακτήρα 😁

Επεξ/σία από shadowlike
Δημοσ.

Το παραπανω βασικα λεγεται trolling και γενικα το one trick (ειδικα σε dps) ειναι που ειναι το αντιθετο απο την ολη φιλοσοφια των team based παιχνιδιων(και η πλακα ειναι οτι στο OW μπορεις να αλλαξεις χαρακτηρα/ρολο επι τοπου).

Βασικα ειναι νοοτροπια Deathmatch που φυσικα ειναι εναντια στο gameplay του overwatch(ασχετως σε τι κατασταση ειναι τωρα το παιχνιδι).

Κοινως στην περιπτωση αυτη δεν ειναι οτι φταιει το ιδιο το παιχνιδι,αλλα απλα οτι το ιδιο το ατομο δεν κανει για τετοια παιχνιδια.

Και οκ ειναι δεκτο καποιος να παιζει πχ μονο 1 χαρακτηρα σε quick play ή αλλα mode.Αλλα να παιζει ενα χαρακτηρα(και dps) σε competitive και ειδικα widow ειναι οτι ναναι.

Ειναι αυτο που ελεγα πιο παλια.Παιζει ο αλλος μονο 1 χαρακτηρα και μετα εχει και απαιτησεις οι αλλοι να συμπληρωνουν τους ρολους για να κερδισει η ομαδα.

Ε λογικο μετα το OW να εχει και αυτο(οπως ολα τα online competitive παιχνιδια)τοξικη κοινοτητα,απο τετοια βασικα πραγματα ξεκινανε ολα.

Γιαυτο και ειδικα πιο παλια δεν βλεπαμε tank ή support στα χαμηλοτερα ranks,ακομα και σε gold/platinum.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν ήταν ενάντια στη φιλοσοφία του παιχνιδιού θα υπήρχε τρόπος να το αποτρέψουν. Προσωπικά δεν έχω καμία απαίτηση απο κανένα να παίξει οποιοδίποτε ρόλο. Μπορεί να το παρατηρήσω ότι δεν έχουμε τανκ η healer και να αλλάξω το gameplay μου, αλλά δεν θα πω σε κανέναν να αλλάξει.

Επεξ/σία από shadowlike
Δημοσ.

το αποτρεπουν εμμεσα υποθετω....οταν η ομαδα σου παει με την δικη σου λογικη ολοι βουρ dps instalock και παιρνετε τα 3 και πεφτετε SR...απορια οταν καποιος αλλος προλαβει και επιλεξει widow τι κανεις?!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...