Προς το περιεχόμενο

Βιντεοκάμερα


tolstoy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλω μία βιντεοκάμερα για να γυρίσω μικρού μήκους ταινίες και θα ήθελα προτάσεις. Τα ταινιάκια θα ανεβούν στο YouTube και πάντα αναρρωτιόμουν τι κάμερες έχουν όλοι αυτοί που έχουν πολύ καθαρή εικόνα.

Κάνει κάποια από αυτές;

https://www.skroutz.gr/c/58/videocameres/f/335785/Full-HD.html

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ό,τι ταινία μικρού/μεγάλου μήκους παίζεται στον κινηματογράφο ως προς τα ιστορικά και συγχρονα δεδομένα ευρωπαικού και ρώσικου κινηματογράφου πρέπει να είναι τουλάχιστον σε ανάλυση HD 1280 x 720. όλες οι κάμερες γράφουν σήμερα τουλάχιστον Full HD. Η ''καθαρή'' εικόνα δεν είναι πάντα προτεραιότητα. Τα λεμε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνήθως αυτή η καθαρή εικόνα προέρχεται από κάποια DSLR ή mirrorless κάμερα, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις που καλές βιντεοκάμερες ( αυτά στον ερασιτεχνικό/YouTube χώρο).

Τώρα το να αγοράσεις μια οποιαδήποτε βιντεοκάμερα γιατί λέει Full HD θα ήταν λάθος.

Το θέμα είναι τι ακριβώς θα κάνεις, θα έχεις ανάγκη κάποια σταθεροποίηση, έχεις κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις (πχ να είναι μικρή ή να έχει θύρα για εξωτερικό μικρόφωνο) και φυσικά ποιο είναι το budget σου!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σου προτεινα να επενδυσεις σε συστημα σταθεροποιησης τυπου γυροσκοπικου. εκει θα δεις διαφορα περισσοτερο στο να μην φαινεται ερασιτεχνικη τελειως η ληψη εκτος και αν δεν σκοπευεται να εχετε πλανα που εχουν κινηση της καμερας κ κοιτανε καπου "σταθερα"

https://www.google.gr/search?q=gimbal+stabilizers&oq=gymbal+stab&aqs=chrome.2.69i57j0l5.7341j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας μας πει τις ανάγκες του και το budget του. Γιατί μπορεί να μην χρειαστει gimbal πηγαίνοντας σε μια τέτοια λύση: https://www.skroutz.gr/s/6802752/Sony-FDR-AX33-4K.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Η οποία έχει 5 axis stabilizer, και δεν μιλάμε για ψηφιακή σταθεροποίηση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/8/2018 στις 11:04 ΜΜ, tolstoy είπε

Ναι δεν είναι, αλλά καλό είναι να υπάρχει η δυνατότητα.

χρειάζεσαι εξωτερική σταθεροποίηση για καλύτερα αποτελέσματα (ούτε οπτική ούτε ψηφιακή), τα φτηνά μικρόφωνα - εκτός από το Pro της Rode δεν ειναι κάτι ιδιαίτερο υστερούν πάρα πολύ σε μεσαίους και χαμηλούς τόνους. Όσο για κάμερα μην απογοητευτείς με τις τιμές που βλέπεις, υπάρχουν πιο οικονομικές επιλογές με άριστη εικόνα. Αν κάνεις για παράδειγμα ντοκυμαντερ χρειάζεσαι απλά dslr, ένα φακό (ζουμ ή σταθερό + ND φίλτρο), ένα μικρόφωνο και το Μαγικό Φανάρι. 

για παράδειγμα η επόμενη ταινία που θα κάνω θα είναι με iPhone SE, ένα φτηνό τρίποδα για να μην κρατάω το κινητό στα χέρια σε πλάνα με κινήσεις και ήχος (πάρα πολύ σημαντικό) εξωτερικο ήχο περιβαλλοντικό όχι κατευθυντικό.. Φυσικά με Filmic Pro.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή γίνεται και με iPhone? Έχω δει γύρω στα 200€ το 6 μτχ. Το λέω επειδή έτσι κι αλλιώς θα αγοράσω λόγω Garageband (δεν βολεύουν τα iPad).

Ο σταθεροποιητής σίγουρα με ενδιαφέρει επειδή θα υπάρχουν και εξωτερικά πλάνα. Κυρίως όμως θα είναι μέσα (ένας χώρος διαμορφωμένος για το θέμα).

Το θέμα του ήχου τώρα.. τι να πω. Δεν ξέρω. Αν αυτή η σόνυ βγάζει καλό ήχο τότε να το σκεφτώ.

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

o εσωτερικός διαμορφωμένος χώρος τι έιναι ακριβώς; απο φωτιστικές πηγές/συνθήκες πως έιναι; Ναι γίνεται και με iPhones με Filmic Pro.  Η σταθεροποίηση της Sony που σου στείλανε είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει ενσωματωμένο σε κάμερα. Είναι handycam. Αλλά δεν είναι απαραίτητο εαν σ' αρέσει να χρησιμοποιείς εξωτερική σταθεροποίηση. Καμιά εικόνα δεν θα είναι καλή αν δεν ξέρεις να την ρυθμίσεις ανάλογα στις φωτιστικές και ακουστικές συνθήκες των πλάνων εξωτερικών και εσωτερικών. H sony που σου στείλανε είναι πλήρως παραμετροποιήσημη. Τα λεμε

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρέπει λίγο να σκεφτείς τί θα τραβήξεις.

Θέλεις ζουμ?

Θα έχεις πάντα φωτισμένο χώρο?

Θέλεις σταθεροποίηση?

Θα τραβάς πάντα εσύ ή θα ήθελες να είσαι και μπροστά από την κάμερα?

Αν δεν σε νοιάζει πολύ το ζουμ και θα είσαι σε καλό φως, ένα καλό κινητό πολύ πιθανό να σε καλύψει. Θα έχεις και 4Κ που θα σου δίνει και περίπου 3Χ ψηφιακό ζουμ αν το ρίξεις σε απλό HD (που δε θα φαίνεται άσχημο αν είναι σε περιορισμένες σκηνές).

Αν θέλεις σταθεροποίηση υπάρχουν gimbal με ενσωματωμένους αισθητήρες 1 ίντσας. H DJI νομίζω πρέπει να έχει.

Αν θέλεις κάτι που να τραβάει αποδεκτά και σε μέτριο φως (που τα κινητά πάσχουν) και να δίνει λίγο ζουμ θέλεις RX100 III ή G7X II που όμως τραβάνε 1080p μόνο. Θέλεις RX100 IV για 4Κ και RΧ100 V για καλό autofocus (που γενικά σε σχέση με τα κινητά οι κάμερες υστερούν).

Η https://www.skroutz.gr/s/6802752/Sony-FDR-AX33-4K.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share#specs που προτάθηκε πιο πάνω φαίνεται πολύ καλή και θα υστερεί μόνο σε δύσκολο φωτισμό (λίγο φως ή σκληρό φως με απαιτήσεις σε dynamic range)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η εικόνα της δεν μου έκατσε καλά στο μάτι πολύ σκληρή, χρώματα κάπως κουμπωμένα χωρίς παραμετροποιήσεις γεμάτο πιξελς κτλπ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...