Προς το περιεχόμενο

Sony 55XE8596 VS Samsung 55NU7102

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Βρίσκομαι σε αναζήτηση 55" TV και έχω καταλήξει ανάμεσα σε 2 μοντέλα.

Sony:  55XE8596 -> 800E  https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x850e
Samsung: UE55NU7102 -> 650E https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/nu7100

Η χρήση της θα είναι κυρίως ταινίες, Netflix, ποδόσφαιρο, PS4. Σε σκοτινό σχετικά χώρο οπότε προτιμώ VA panel.
Δεν μπορώ να βρώ πολλές πληροφορίες για την σειρά NU της samsung. Υποτίθεται ότι αντικαθιστά την MU σειρά, αλλα αυτό δεν συνεπάγεται οτι ειναι και καλύτερη, π.χ η νεα σειρα XF85XX της sony έχει IPS panel και είναι χειρότερη απο την περσινή.
Τα βασικά πλεονεκτήματα της sony είναι νομιζω τα 120Hz και τα 10 real bits και οχι με FRC, αλλά θα δω διαφορά?
Το βασικό πλεονέκτημα της samsung ειναι η τιμή της.
Στο κατάστημα που είδα  είδα την samsung δίπλα με την sony 55XE8505, η sony μου άρεσε καλύτερα στα χρώματα, αλλα στο κατάστημα και με τις default ρυθμίσεις είναι δύσκολο να καταλάβεις, και ίσως ήμουν προκατειλημμένος υπέρ της sony.
Ο ήχος δεν με ενδιαφέρει και τόσο μιας και έχω πάρει soundbar.
Επίσης σαν λογισμικό Android TV vs Tizen τι γνώμη έχετε? Να πάρω ένα TV box καλύτερα?

Εδώ είναι τα χαρακτηριστικά τους: https://www.displayspecifications.com/en/comparison/cec46b660

Οποιαδήποτε πληροφορία, γνώμη, πρόταση ευπρόσδεκτες!

Ευχαριστώ και sorry αν κούρασα :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Sony εννεοιται. 

Η nu7102 είναι εισαγωγική σειρά. 

Η 8596 είναι premium σειρά.

120hz,va,περισσότερη φωτεινότητα, καλύτερο πάνελ, πιο φυσικά χρώματα, wide color gamut,Android, περισσότερο contrast.

Ασυζητητί Sony. 

Η σονυ έχει Android tv και θα πάρεις box ? 

Επεξ/σία από alexakos89
  • Thanks 1
Δημοσ.

Sony by far.......από μένα.

Va panel, και όχι IPS, 120hz, android, ,τι άλλο θες;    

Και να σημειωθεί εδώ ότι ειδικά στα εισαγωγικα μοντέλα, κάθε πέρυσι και καλύτερα.........δυστυχώς!!!!!!

• Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Everest είπε

Τη sony σε σχέση με τη nu. Όμως η mu που έχεις στη σύγκριση φαίνεται κι αυτή πολύ καλή.

Ναι, καλή φαίνεται η MU. Παραπλήσια με την Sony, αλλά στα ίδια χρήματα που τις βρίσκω και τις 2 νομίζω θα προτιμίσω την sony, για τα πιο φυσικά χρώματα που έχει.

9 λεπτά πριν, cabdik είπε

Sony by far.......από μένα.

Va panel, και όχι IPS, 120hz, android, ,τι άλλο θες;    

Και να σημειωθεί εδώ ότι ειδικά στα εισαγωγικα μοντέλα, κάθε πέρυσι και καλύτερα.........δυστυχώς!!!!!!

Ναι αυτό βλέπω και εγώ. Και σε sony και samsung στα μοντέλα κάτω απο 1000Ε είναι χειρότερα απο τα αντίστοιχα περσινά...
Ιδικά η sony το γύρισε σε IPS panels στις σειρές κάτω της 9000. :( 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, JackSparrow21 είπε

Ναι, καλή φαίνεται η MU. Παραπλήσια με την Sony, αλλά στα ίδια χρήματα που τις βρίσκω και τις 2 νομίζω θα προτιμίσω την sony, για τα πιο φυσικά χρώματα που έχει.

Ναι αυτό βλέπω και εγώ. Και σε sony και samsung στα μοντέλα κάτω απο 1000Ε είναι χειρότερα απο τα αντίστοιχα περσινά...
Ιδικά η sony το γύρισε σε IPS panels στις σειρές κάτω της 9000

H 8596 πάντως που είναι στο λινκ έχει va panel...πάντως..!!!

Επεξ/σία από cabdik
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, cabdik είπε

H 8596 πάντως που είναι στο λινκ έχει va panel...πάντως..!!!

Ναι αυτή του λίνκ είναι ΧΕ85ΧΧ που είναι περσινό μοντέλο (2017). Οι φετινές 2018 απ ότι είδα η σειρά XF85XX έχει IPS panel.

Δημοσ.

αδερφε μου εχω την 8505 και εχω παθει πλακα

δεν ξερω να σου πω για την samsung αλλα ξερω για την sony

πραγματικα θα τον παιξεις με το πανελ της sony.....................

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θέτω ερώτημα.

720 ευρω για εκθεσιακή 65xe7096 η 799 για 55αρα xe8596 σφραγισμένη? και οι 2 με 2 έτη εγγύηση

Επεξ/σία από alexakos89
Δημοσ.

δεν μπορώ να πάω παραπάνω σε λεφτά. και εγώ θα ήθελα μια 65αρα 8596.

Θα την τσεκάρω πρώτα στο κατάστημα. Αν και φοβάμαι τις πολλές ώρες λειτουργιας ρε γαμώτο.

Δημοσ.

Μακρυά από εκθεσιακές. Ή κάνε υπομονή και μάζεψε τα λεφτά όπως πρέπει - μπορεί να παίξει κάποια στιγμή σε προσφορά η 65αρα 8596 ή πάρε την 55".

• Like 2
Δημοσ.

Αν η εκθεσιακη ειναι σε καλη κατασταση κ καλη τιμη εγω θα την αγοραζα (ετσι πηρα την lg 55b7v) και εκανα κ μια επεκταση εγγυησης στα 5 χρονια απο 2 και εχω το κεφαλι μ ησυχο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...