Προς το περιεχόμενο

Seat Arona 1.0 TSI

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι προσφορά είναι αυτή, καλή ακούγεται, από vw για το t roc? To vitara το σκέφτηκες? Έρχεται μέχρι τέλος του χρόνου με facelift και καινούριους κινητήρες από 1.0 κυβικά turbo. 

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

Κοίτα η BMW κατά τη γνώμη μου έχει τα πιο όμορφα αμάξια, απλά επειδή είχα κακή εμπειρία, ακόμα και αν μπορούσα να αγοράσω, δε θα το έκανα 

Συμφωνώ για τα γαλλικά ( + τα ιταλικά :D )

Τα skoda πάλι επειδή έχω μεγαλώσει βλέποντας τα felicia στους δρόμους, μου βγάζουν μια αντιπάθεια, εν αντιθέσει με την Seat την οποία συμπαθώ + ότι το ibiza της συζύγου μια 12ετία τώρα μας έχει βγει παλικάρι 

Τώρα η VW είναι περίεργο καπέλο 

Ναι μεν, αλλά όταν πας στον Γερμαναρά που έχει δικιά του τράπεζα και σου λέει ότι για αμάξι που έχει 20000 θα πληρώσεις 24500 στην 4ετία, και θα έχεις ασφάλεια (allianz) / εγγύηση / σέρβις, και οι τόκοι μέσα (με καλή προκαταβολή βέβαια), είναι ένα πακέτο που δε μπορείς να αγνοήσεις...

350 x4 = 1400 ευρω ασφαλειες βαλε αλλα 4 σερβις αλλα 800 το πολυ.   αρα 2300 ευρω οι τοκοι.δεν θα το ελεγα οτι σου κανει χαρη ο γερμανος.

ψαξτο καλυτερα. για μενα σε ψιλο suv θα πηγαινα αλλου που με ολα αυτα που λες συν 7 χρονια εγγυηση το πολυ 20000.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λίγα έβαλες για ασφάλεια και service. Το service στην vw πάει 250 και λίγα λέω. Και το kia stonic είναι πολύ όμορφο και με καλή χρηματοδότηση αλλά σε χώρους είναι το χειρότερο από όσα αναφέρθηκαν. 

Επεξ/σία από tsiro7
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Λίγα έβαλες για ασφάλεια και service. Το service στην vw πάει 250 και λίγα λέω. Και το kia stonic είναι πολύ όμορφο και με καλή χρηματοδότηση αλλά σε χώρους είναι το χειρότερο από όσα αναφέρθηκαν. 

μην νομιζεις .κια χιουνται φτηνα ειναι στην αντιπρoσωπια. εκανα το πρωτο σερβις στο i10 το ετησιο εδωσα 98 ευρω .τρελαθικα.

λαδια , φιλτρο λαδιου , φιλτρο αερα , τακακια , μπουζι 98 ευρω. δεν ξερω αν εκανε ειδικη τιμη γιατι απο εκει το πηραμε το αμαξακι.αρα για το στονικ η το κονα το καινουργιο αντα να παει 180 ευρω το πολυ τον χρονο.   98 ευρω το σερβις.σε ενα χρονο θα το ξαναπαω.μια χαρα.ακομα 4 χρονια εγγυηση. 340 η ασφαλεια τον χρονο συν 100 το σερβις το ετησιο.τιποτα αλλο παρατραγουδο για ζημιες.αμα ληξει η εγγυηση καινουργιο.

Επεξ/σία από mp123
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, mp123 είπε

εκανα το πρωτο σερβις στο i10 το ετησιο εδωσα 98 ευρω .τρελαθικα.

λαδια , φιλτρο λαδιου , φιλτρο αερα , τακακια , μπουζι 98 ευρω. 

Σε ποιόν το έκανες τόσο φθηνά?  Προσεξε τι θα απαντήσεις διότι έχουμε και εμείς i10 ,και στον 1ο σερβις δε αλλάζεις ούτε τακακια ουτε μπουζι ουτε φίλτρα εκτός από λαδιού.

Περιμένω λοιπόν το τιμολόγιο σου με όλα τα παραπάνω που αναφέρεις για 98€. 

13 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Εγώ λέω για την vw και όλο το γκρουπ που χρεώνει service με τιμές porsche. 

Λιπαντικό σε skoda kodiaq με γνήσια ανταλλακτικά και λάδια ,όχι του κυρ. Μήτσου , σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο κοντά στο Ρέντη κάτω από 100€.. Για να μην λες χωρίς να έχεις ιδέα απλά για να πετάξεις λάσπη.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι λάσπη να πετάξω, στο δικό μου seat leon 12ετιας ακόμα μου ζητάνε 240 ευρώ για το μεγάλο service όλα τα φίλτρα  λάδια  μπουζί κτλ. Εννοείται το πηγαίνω αλλού, εσύ που το κάνεις τόσο φθηνά το service? Αν δεν θες να πεις στείλε πμ. Μιλάμε για service στην επίσημη αντιπροσωπεία αυτές οι τιμές, όχι σε εξωτερικό εξουσιοδοτημενο. Το οποίο μου κοστίζει 160 με καθαρισμό πεταλούδας γκαζιού πάντα μέσα. 

Επεξ/σία από tsiro7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, tsiro7 said:

Τι λάσπη να πετάξω, στο δικό μου seat leon 12ετιας ακόμα μου ζητάνε 240 ευρώ για το μεγάλο service όλα τα φίλτρα  λάδια  μπουζί κτλ. Εννοείται το πηγαίνω αλλού, εσύ που το κάνεις τόσο φθηνά το service? Αν δεν θες να πεις στείλε πμ. 

Eπιβεβαιωνω τρελες τιμες σερβις σε επισημη αντιπροσωπεια σε σεατακι ibiza που κατειχε η οικογενεια παλαιοτερα.

Μαλιστα σε καποια απο τις διενεξεις που ειχα μαζι τους για τις χρεωσεις τους, η απαντηση ηταν ορθη κοφτη και σαφης "volskwagen πληρωνεις".

Δεν βγηκε ποτε μικρο σερβις (αλλαγη λαδιων, φιλτρο λαδιου) κατω των 150 ευρω. Για μεγαλο σερβις ας μην πω τιμη, γιατι θα παθει εγκεφαλικα ο ts και δεν φταιει σε τιποτα. Απο ενα σημειο και μετα επειδη ηταν και ασυμφορο πλεον, τους αγοραζα εγω τα λαδια απο αλλου (μιας που εκαιγε αβερτα κιολας το σεατακι, ψωνιζα ουτως ή αλλως τακτικα...) και τους τα πηγαινα να κανουν την αλλαγη. Βεβαια δεν γλυτωνα και πολλα, γιατι ειχαν μυριστει τη δουλεια και τα λαδια τα χρεωναν ψιλονορμαλ τιμες και ριχναν στα αυτια σε εργατικα και λοιπα ανταλλακτικα.

Nα μην μιλησω για τις εξτρα χρεωσεις απο τις ασταματητες βλαβες-ζημιες που εβγαζε ως αμαξι...Ο κουκος αηδονι μας ειχε βγει.

Αυτα τις εποχες των παχιων αγελαδων. Δεν γνωριζω αν λογω κρισης συνετιστηκαν. Αλλα και παλι, εκτιμω οτι θα ειναι ψηλοτερα απο τον Μ.Ο. κι οτι το επιχειρημα "volskwagen πληρωνεις" θα κυριαρχει στους χωρους τους. Λες και η volkswagen ειναι κανα premium brand name σε φαση maserati ξερω γω που να δικαιολογει τις αστρονομικες χρεωσεις ακομα και σε μαρκες που η ιδια τις διαφημιζει ως "φθηνες" (skoda, seat).

Επεξ/σία από YourTrueLegend
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Τι λάσπη να πετάξω, στο δικό μου seat leon 12ετιας ακόμα μου ζητάνε 240 ευρώ για το μεγάλο service όλα τα φίλτρα  λάδια  μπουζί κτλ. Εννοείται το πηγαίνω αλλού, εσύ που το κάνεις τόσο φθηνά το service? Αν δεν θες να πεις στείλε πμ. Μιλάμε για service στην επίσημη αντιπροσωπεία αυτές οι τιμές, όχι σε εξωτερικό εξουσιοδοτημενο. 

Δεν είπες για μεγάλο service με μπούτι και ποιός ξέρει τι άλλο.. Δηλαδή σε άλλες εταιρίες ποσο νομίζεις ότι θα έδινες? Δεν είναι οικονομικά αλλά δεν είναι και Porsche.

Και μην ακούς τα μούσια του παραπάνω με 98€ .. Μόνο ιμάντα δεν μας είπε ότι του άλλαξαν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Εγώ λέω για την vw και όλο το γκρουπ που χρεώνει service με τιμές porsche. 

ακόμη υπάρχει το κύκλωμα; Είχα την εντύπωση οτι τους είχαν μπουζουριάσει..

Θυμάμαι το πήγαινα στον απατεώνα τον Παζαρόπουλο εκανε σέρβις με τα μάτια και χρέωνε 800άρια..

Σε Opelaki Corsa που έχουμε πάμφηνα τα service στην αντιπροσωπεία και ασε που δεν έβγαλε ποτε σοβαρή βλάβη σε σχέση με το σαράβαλο Golf..

Οσο για το Seat του θέματος φαίνεται ωραίο αμάξι αλλά δεν ξέρω αν θα πήγαινα σε ισπανο. Πριν την επιλογή αμαξιού να κοιτάξετε τις εγγυήσεις και τα service να είναι ανθρώπινα και οχι τύπου κλέφτες VW.. 

Επεξ/σία από Prof_Chaos
  • Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, Prof_Chaos said:

ακόμη υπάρχει το κύκλωμα; Είχα την εντύπωση οτι τους είχαν μπουζουριάσει..

Θυμάμαι το πήγαινα στον απατεώνα τον Παζαρόπουλο εκανε σέρβις με τα μάτια και χρέωνε 800άρια..

Μουσια κι εσυ, ας περασει ο επομενος :lol:

Δημοσ.

Ακόμα περιμένω το i10 με τα 98€.. Θέλω να προπληρωσω 10 χρόνια σέρβις για το δικό μου i10

Δημοσ.

Έχω 18 χρόνια σερί seat στην κατοχή μου και παράλληλα και άλλα αμάξια στην οικογένεια. Τα γουστάρω με χίλια, παίρνεις πολύ αμάξι για τα λεφτά που δίνεις αλλά από after sales πάσχουν. Βρίσκεις όμως άνετα καλά συνεργεία με λογικές τιμές και όλα καλά. Εγώ έχω παράπονο μόνο από τις επίσημες αντιπροσωπείες για τις τιμές, που φαντάζομαι κάποιος που αγοράζει τώρα θα τις υποστεί λόγω εγγύησης. 

1 ώρα πριν, amagawd είπε

Και μην ακούς τα μούσια του παραπάνω με 98€ .. Μόνο ιμάντα δεν μας είπε ότι του άλλαξαν.

Έχει η αδερφή μου ένα i10 και το corolla του 17 θα τη ρωτήσω τιμές service. Πάντως της λέω με αυτές τις μπανιέρες που έχεις ούτε γράμμα δεν στέλνω. Group και πάλι group 🔥🔥🔥

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, mp123 είπε

350 x4 = 1400 ευρω ασφαλειες βαλε αλλα 4 σερβις αλλα 800 το πολυ.   αρα 2300 ευρω οι τοκοι.δεν θα το ελεγα οτι σου κανει χαρη ο γερμανος.

ψαξτο καλυτερα. για μενα σε ψιλο suv θα πηγαινα αλλου που με ολα αυτα που λες συν 7 χρονια εγγυηση το πολυ 20000.

7 ώρες πριν, tsiro7 είπε

Τι προσφορά είναι αυτή, καλή ακούγεται, από vw για το t roc? To vitara το σκέφτηκες? Έρχεται μέχρι τέλος του χρόνου με facelift και καινούριους κινητήρες από 1.0 κυβικά turbo. 

Λοιπόν για να τα πω πιο σωστά, τα παραπάνω χρήματα το αμάξι έχει 20,250 και το τελικό ποσό βγαίνει 24,550 άρα 4,300 η διαφορά 

Τώρα για να απαντήσω και στον mp3, η VW βάζει 850 σέρβις, 400 επέκταση εγγύησης και το απίθανο ποσό των 1026 € για ασφάλεια σε μια τετραετία !!! 

Οι τόκοι λοιπόν είναι 1700 € συν 300€ τα έξοδα φακέλου 

Εν τω μεταξύ το χαρτί που μου έχουν δώσει γράφει ότι οι τόκοι είναι 1300€ (ποσό το οποίο επιβεβαιώνεται μαθηματικά αν βάλεις το ονομαστικό επιτόκιο πλέον της εισφοράς που μου έχουν δώσει), προσπαθώ να καταλάβω γιατί προκύπτει η διαφορά των 400€

Επίσης αν κατάλαβα καλά, η ασφάλεια που δίνουν αποζημειώνει για την αξία τιμολογίου του αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή στην τετραετία 

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν συμπολίτη μου  @mp123, τέτοιου τύπου ασφάλεια υπό το brand name και της Allianz δε τη βρίσκουμε εμείς ούτε με 500€ το χρόνο

Κάντε τους υπολογισμούς και δείτε ότι ευτυχώς ή δυστυχώς (για μένα προφανώς δυστυχώς) τέτοιο πακέτο δε δίνει κανείς άλλος

Από εκεί και πέρα, για να απαντήσω και στους υπόλοιπους το Arona δε με ενθουσίασε παρόλο που οδηγικά μου φάνηκε πιο ενδιαφέρον από το T-roc

Αρκετά φασαριατζίδικο, και γενικά έγραψε ο @tsiro7 τα έγραψε πολύ σωστά :)

Για το σέρβις που ρώτησα μου είπαν ότι αν είναι ανάλογο με του ibiza θα είναι στα 120-130 € το ετήσιο... 

Παρενθετικά εδώ να πω ότι συνάδελφος πούλησε το Yaris (diesel) ακόμα στην εγγύηση (είχε κάνει 5 ετήσια) και (είχε 50000 χλμ το αμάξι) είχε δώσει 1250 € στην Toyota, χωρίς να έχει κάποια ζημιά το αμάξι (άρα άντε να άλλαξε κάνα τακάκι)

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To vw 4 all νομίζω ότι είναι το χρηματοδοτικο που λες. 

Όντως είναι πολύ καλό οικονομικα , όταν κοιτούσα προς golf/polo tgi ήμουν πολύ κοντά, λόγω της κάλυψης services και της ασφάλειας allianz στη τιμή του τιμολογίου και όχι της τρέχουσας αξίας του αυτοκινήτου. 

Το έξτρα πόσο πρέπει να είναι για την ασφάλεια της χρηματοδότησης του δανείου σε περίπτωση ατυχήματος / θανάτου και μερικής/ολικής αναπηρίας. 

Κάτι το οποίο θα δεις όταν παραλάβεις το φάκελο δόσεων/χρηματοδότησης δανείου . 

Σε ετήσιο υπολογισμό μεικτής (τελικα πήρα ibiza tgi) σε hellas direct έβγαινε 370€/έτος αλλά στη τρέχουσα αξία του αυτοκινήτου και όχι στου τιμολογίου αγοράς που ασφαλίζει η allianz. 

Επεξ/σία από terry308

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...