Προς το περιεχόμενο

Seat Arona 1.0 TSI

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το έχει αγοράσει κάποιος να γράψει εντυπώσεις ; 

Γενικά τι γνώμες έχετε για το μοτέρ που φοράει ; 

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η γνώμη μου για αυτά τα μοτέρ είναι πολύ θετική. 115 άλογα με χαμηλότατη κατανάλωση... τι γνώμη να έχουμε δλδ? Επίσης το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βγαίνει με 6τάχυτο κιβώτιο απ΄ ότι ξέρω, άρα είσαι σένιος από κάθε άποψη. Το Arona κι όλας έχει και λίγο πιο σφικτή ανάρτηση για να στέκεται καλύτερα στην άσφαλτο, παρά σε off-road, άρα σε γενικές γραμμές μοιάζει κομπλέ. Τώρα από άποψης αντοχής στον χρόνο και αξιοπιστίας, δεν γνωρίζω. Αυτό θα φανεί 😛

Δημοσ.

Με τα λεφτά της κατηγορίας b-suv πάντως παίρνεις καλύτερα αυτοκίνητα. Κοινώς πληρώνεις life style. Το μοτέρ αυτό πάντως λέγεται ότι είναι αστέρι. Το Arona πήγα το είδα από κοντά, ωραίο, νεανικό με πολύ καλούς χώρους. Στα μείον τα σκληρά πλαστικά μέσα. Δείχνει λίγο φτηνό. 

Δημοσ.
1 hour ago, Rzarector said:

Το Arona κι όλας έχει και λίγο πιο σφικτή ανάρτηση για να στέκεται καλύτερα στην άσφαλτο, παρά σε off-road, άρα σε γενικές γραμμές μοιάζει κομπλέ. 😛

Κάτι τεστ που έχω δει πάντως δεν θα έλεγα ότι δείχνουν κάτι τέτοιο. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, NickTG είπε

Κάτι τεστ που έχω δει πάντως δεν θα έλεγα ότι δείχνουν κάτι τέτοιο. 

Είναι πιο σφικτή για SUV, όχι σε σχέση με ένα hot hatchback πχ. Εγώ διάβασα σε review ότι εξ αιτίας της σκληρότητας γίνεται αρκετά άβολο σε off-road διαδρομές. Άρα, για άσφαλτο θα είναι ταμάμ. Για την κατηγορία πάντα...

51 λεπτά πριν, tsiro7 είπε

Με τα λεφτά της κατηγορίας b-suv πάντως παίρνεις καλύτερα αυτοκίνητα. Κοινώς πληρώνεις life style. Το μοτέρ αυτό πάντως λέγεται ότι είναι αστέρι. Το Arona πήγα το είδα από κοντά, ωραίο, νεανικό με πολύ καλούς χώρους. Στα μείον τα σκληρά πλαστικά μέσα. Δείχνει λίγο φτηνό. 

Δώσε κανένα παράδειγμα b-suv που δεν πληρώνεις lifestyle και είναι καλύτερη επιλογή όπως λες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον  δεν έγινα κατανοητός. Αυτό που λέω είναι ότι όλα τα b-suv δεν αξίζουν τα λεφτά τους. Αφού μιλάμε για το Arona, ένα ψηλό Ibiza στην ουσία, θα δεις ότι το Ibiza fr 1.5 με τα 150 άλογα έχει 15750 και το Arona style  1.0 tsi 115 ξεκινάει  από τα 16500. 

Επεξ/σία από tsiro7
Δημοσ.
14 minutes ago, Rzarector said:

Είναι πιο σφικτή για SUV, όχι σε σχέση με ένα hot hatchback πχ. Εγώ διάβασα σε review ότι εξ αιτίας της σκληρότητας γίνεται αρκετά άβολο σε off-road διαδρομές. Άρα, για άσφαλτο θα είναι ταμάμ. Για την κατηγορία πάντα...

Εγώ πάντως μετά από αυτό δεν είμαι αισιόδοξος:

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το τεστ ταράνδου είναι πολύ απαιτητικό και εκεί χάνουν όλα τα suv σε σχέση με τα υπόλοιπα, λογικό πάντως. 

Επεξ/σία από tsiro7
Δημοσ.
4 ώρες πριν, tsiro7 είπε

Μάλλον  δεν έγινα κατανοητός. Αυτό που λέω είναι ότι όλα τα b-suv δεν αξίζουν τα λεφτά τους. Αφού μιλάμε για το Arona, ένα ψηλό Ibiza στην ουσία, θα δεις ότι το Ibiza fr 1.5 με τα 150 άλογα έχει 15750 και το Arona style  1.0 tsi 115 ξεκινάει  από τα 16500. 

Βασικά οι 10 παραπάνω πόντοι σε ύψος και μήκος νομίζω ότι θα του δίνουν ένα πλεονέκτημα στους χώρους σε σχέση με το ibiza

Σκεφτόμουν και το Leon, αλλά επειδή έχω θέμα στο γκαράζ μου δεν ήθελα να πάω στα 4,3 μέτρα, συν ότι το arona έχει μεγαλύτερο πορτ μπαγκάζ και από τα 2 

Η αρχική σκέψη ήταν Arona FR (το 1.5) έναντι VW T-roc, αλλά ούτε το μεν ούτε το δε είναι ετοιμοπαράδοτα, και αν προχωρήσω δε θέλω να περιμένω 4 μήνες που μου λένε

Συν τοις άλλοις, το 1000άρι μοτέρ sto Τ-roc μου έδωσε την αίσθηση ότι είναι σχετικά μικρό, αύριο θα οδηγήσω το σεατάκι να δω τι λέει και αυτό 

Η καρδιά θέλει Ιάπωνα (HRV - Eclipse Cross), αλλά η λογική με σπρώχνει προς Ευρώπη :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θα κοίταγα και το kona. Το leon πάντως  που δεν φημίζεται για την ποιότητα του εσωτερικού του  σε σχέση με το Arona το λες και premium.😋 Θα τα δεις και από κοντά. Τώρα αυτό με τους χώρους επειδή τα είδα από κοντά και τα τρία μπορώ να σου πω ότι το leon υπερτερεί σαφώς στο χώρο επιβατών και παρόλο τα λιγότερα λίτρα σε χώρο αποσκευών, έχει πιο εκμεταλευσιμο σχήμα από το Arona. 

Επίσης όταν τα είχα δει έτρεχε μια προσφορά το leon fr 1.4 150hp με το plus πακέτο (πανοραμική, full led, 18αρες)+μεταλλικό +εξοδα κλπ στα 20.5κ 

Υ. Γ ωραία όλα αυτά αλλά έρχεται το focus σε ένα μήνα... 

Επεξ/σία από tsiro7
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Για άγνωστο λόγο τρέφω μια αντιπάθεια στα Ford (και περισσότερο στην Opel) :P 

Θα σε φάνε ζωντανό με αυτά που λες 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, amagawd είπε

Θα σε φάνε ζωντανό με αυτά που λες 

Κοίτα, σίγουρα ειδικά η Ford έχει κάνει τεράστια βήματα τα τελευταία χρόνια 

Μόνο και μόνο η 8ετής εγγύηση είναι πολύ μεγάλο ατού (βέβαια ποιος ξέρει πόσο θα πηγαίνουν τα σέρβις σε αυτά τα χρόνια)

Από εκεί και πέρα το αμάξι είναι και θέμα ταύλας, αν δε γουστάρεις μια γκόμενα όσο όμορφη, έξυπνη και λεφτού να είναι, ε αργά ή γρήγορα θα το μετανιώσεις :) :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Για άγνωστο λόγο τρέφω μια αντιπάθεια στα Ford (και περισσότερο στην Opel) :P 

Βαλε ακομα μια στο group vag ,  bmw  ,συν τα γαλλικα απο μενα.😜

παραδοξως τα σκοντα και τα σεατ μου αρεσουν. δεν ειναι υπερεκτιμιμενα σε αξια  οπως τα vw.

Επεξ/σία από mp123
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, mp123 είπε

Βαλε ακομα μια στο group vag ,  bmw  ,συν τα γαλλικα απο μενα.😜

παραδοξως τα σκοντα και τα σεατ μου αρεσουν. δεν ειναι υπερεκτιμιμενα σε αξια  οπως τα vw.

Κοίτα η BMW κατά τη γνώμη μου έχει τα πιο όμορφα αμάξια, απλά επειδή είχα κακή εμπειρία, ακόμα και αν μπορούσα να αγοράσω, δε θα το έκανα 

Συμφωνώ για τα γαλλικά ( + τα ιταλικά :D )

Τα skoda πάλι επειδή έχω μεγαλώσει βλέποντας τα felicia στους δρόμους, μου βγάζουν μια αντιπάθεια, εν αντιθέσει με την Seat την οποία συμπαθώ + ότι το ibiza της συζύγου μια 12ετία τώρα μας έχει βγει παλικάρι 

Τώρα η VW είναι περίεργο καπέλο 

Ναι μεν, αλλά όταν πας στον Γερμαναρά που έχει δικιά του τράπεζα και σου λέει ότι για αμάξι που έχει 20000 θα πληρώσεις 24500 στην 4ετία, και θα έχεις ασφάλεια (allianz) / εγγύηση / σέρβις, και οι τόκοι μέσα (με καλή προκαταβολή βέβαια), είναι ένα πακέτο που δε μπορείς να αγνοήσεις...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...