progulias Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Καλησπέρα. Θα ήθελα βοήθεια για ένα τεχνικό θέμα laptop απο κάποιον που γνωρίζει. Πρόσφατα αγόρασα από γνωστή εταιρεία laptop HP AMD E2 9000eDual Core / 4GB / 1TB / Full HD . Το επέλεξα κυρίως γιατί ήταν φθηνό και χρειαζόμουν αντικατάσταση για το παλιό φορητό που δεν παίζει η κάρτα ήχου και χάλασε και η μπαταρία του. Δεν έχω πολλές απαιτήσεις αφού και η χρήση που κάνω είναι απλή (Καμιά ταινία και λίγο ίντερνετ-όχι παιχνίδια όχι βαριά προγράμματα). Το πρόβλημα είναι ότι ο firefox αργεί απελπιστικά τόσο στο άνοιγμα όσο και στη φόρτωση σελίδων (facebook έως και 5 λεπτά). Έχω απενεργοποιήσει τα προγράμματα εκκίνησης του υπολογιστή,έχω μπλοκάρει τα περισσότερα extensions και έβαλα και το CC cleaner αλλά δεν είδα μεγάλη βελτίωση. Ο παλιός υπολογιστής συνεχίζει να τρέχει σφαίρα άρα δεν είναι θέμα σύνδεσης. Οποιαδήποτε πρόταση θα με βοηθούσε αφάνταστα. Ευχαριστώ
GKnewsted Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Καλησπέρα φίλε μου, εξαρχής είχες θέμα με τον Firefox ή την άκουσε ξαφνικά;;;
progulias Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) κοίτα τι γίνεται. Τον υπολογιστή τον χρησιμοποιώ 20 μέρες. Ηταν από την αρχή σχετικά αργός. Πριν μια εβδομάδα έκανε το ΗP assistant αναβάθμιση σε κάρτα γραφικών, audio card, Realtek κλπ. Από τότε νομίζω ότι έγινε ακόμη πιο αργός. Επίσης και ο chrome που χρησιμοποίησα είναι επίσης αργός Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2018 από progulias
fujitsuA530 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Ο επεξεργαστής του φταίει, είναι για κλάματα. Πούλα το ή άλλαξε τον δίσκο με ssd. 1
progulias Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Είναι τόσο χάλια που δεν μπορεί να ανοίξει 2 σελίδες στο ίντερνετ; Ο δίσκος που έχει πάνω ειναι HDD σύμφωνα με τις προδιαγραφές του μηχανήματος. Τι κερδίζω αν βάλω SSD;
GKnewsted Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Η αλήθεια δεν απέχει μακριά από αυτό που λέει ο fujitsuA350... Είναι ένας απλός διπυρινος... ούτε καν συμπαθής... Στη θέση σου για να μην κλαίω τα λεφτά μου θα δοκίμαζα τα εξής: Ξανά εγκατάσταση Win10 αλλά 32bit αφού τα 4 τα κάνει χρήση και για VGA δεν θα χάσεις κάτι, αντίθετα θα κερδίσεις καθώς τα 64bit τρώνε πόρους, αλλαγή του hdd σε SSD (με 30€ βρίσκεις έναν 120gb) και αλλάζεις το DVD σε hdd tray (10€) που θα βάλεις το 1TB. Νομίζω θα είσαι μια χαρά... Αλλιώς το πουλάς να μειώσεις την χασουρα... Δεν νοείται πλέον αγορά dual core... Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2018 από GKnewsted 1
David20 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 20 λεπτά πριν, GKnewsted είπε Η αλήθεια δεν απέχει μακριά από αυτό που λέει ο fujitsuA350... Είναι ένας απλός διπυρινος... ούτε καν συμπαθής... Στη θέση σου για να μην κλαίω τα λεφτά μου θα δοκίμαζα τα εξής: Ξανά εγκατάσταση Win10 αλλά 32bit αφού τα 4 τα κάνει χρήση και για VGA δεν θα χάσεις κάτι, αντίθετα θα κερδίσεις καθώς τα 64bit τρώνε πόρους, αλλαγή του hdd σε SSD (με 30€ βρίσκεις έναν 120gb) και αλλάζεις το DVD σε hdd tray (10€) που θα βάλεις το 1TB. Νομίζω θα είσαι μια χαρά... Αλλιώς το πουλάς να μειώσεις την χασουρα... Δεν νοείται πλέον αγορά dual core... Συμφωνω σε ολα οσα λες ,αλλα με την προσθηκη αλλων 4 GB RAM θα ηταν ακομη καλυτερα και ας εμενε στα 10αρια 64 Bit..Πιστευω ειναι καλη λυση.
fujitsuA530 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 7 λεπτά πριν, David20 είπε Συμφωνω σε ολα οσα λες ,αλλα με την προσθηκη αλλων 4 GB RAM θα ηταν ακομη καλυτερα και ας εμενε στα 10αρια 64 Bit..Πιστευω ειναι καλη λυση. Δεν είναι καλή λύση να ρίχνει κανεις πολλά λεφτά σε τοσο αδύνατο μηχάνημα. Η μόνη επέμβαση που αξίζει είναι ο ssd. Ακόμη και να το πετάξει το μηχάνημα αυτό, θα του μείνει ο ssd για το επόμενο. Ενώ, αν πάρει περισσότερη RAM, θα του μείνει στο ράφι αργότερα. Επιπλέον: μπορεί να φταίει ο συγκεκριμένος δίσκος πέρα από τον αδύναμο επεξεργαστή για τις χάλια επιδόσεις. Σε αυτήν την περίπτωση θα μπορούσε να επικαλεστεί την εγγύηση, να επιστρέψει το μηχάνημα και να ζητήσει αλλαγή με κάτι καλύτερο.
progulias Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Τις βασικές εργασίες τις εκτελεί ικανοποιητικά. Και δεν με ενδιαφέρει να τις εκτελεί πιο γρήγορα. Το ιντερνετ όμως είναι σπάσιμο. 5 λεπτά για μαιλ , 5 λεπτά για φαισμπουκ είναι πολλά
bill27 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Οπως σου ειπανε τα παιδια ο cpu του ειναι αργος αλλα πιστευω πως με εναν ssd θα δεις διαφορα.
ss13 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, progulias είπε Καλησπέρα. Θα ήθελα βοήθεια για ένα τεχνικό θέμα laptop απο κάποιον που γνωρίζει. Πρόσφατα αγόρασα από γνωστή εταιρεία laptop HP AMD E2 9000eDual Core / 4GB / 1TB / Full HD . Το επέλεξα κυρίως γιατί ήταν φθηνό και χρειαζόμουν αντικατάσταση για το παλιό φορητό που δεν παίζει η κάρτα ήχου και χάλασε και η μπαταρία του. Δεν έχω πολλές απαιτήσεις αφού και η χρήση που κάνω είναι απλή (Καμιά ταινία και λίγο ίντερνετ-όχι παιχνίδια όχι βαριά προγράμματα). Το πρόβλημα είναι ότι ο firefox αργεί απελπιστικά τόσο στο άνοιγμα όσο και στη φόρτωση σελίδων (facebook έως και 5 λεπτά). Έχω απενεργοποιήσει τα προγράμματα εκκίνησης του υπολογιστή,έχω μπλοκάρει τα περισσότερα extensions και έβαλα και το CC cleaner αλλά δεν είδα μεγάλη βελτίωση. Ο παλιός υπολογιστής συνεχίζει να τρέχει σφαίρα άρα δεν είναι θέμα σύνδεσης. Οποιαδήποτε πρόταση θα με βοηθούσε αφάνταστα. Ευχαριστώ Καλώς όρισες , απενεργοποίησε τον Flash Player , θα δεις μεγάλη διαφορά http://www.tomsguide.com/us/flash-click-to-run-how-to,news-20422.html κατέβασε αυτό , αφαίρεσε ότι τρέχει στην εκκίνηση https://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb963902.aspx http://www.makeuseof.com/tag/manage-windows-startup-programs-autoruns/ αλλά μόνο και μόνο με Windows 10 με τέτοιο επεξεργαστή , δίσκο στις ( 5.400 rpm ) δεν έχεις μέλλον , ποιο Antivirus έχεις ; Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2018 από ss13
progulias Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Σε ευχαριστώ, θα τα δοκιμάσω. Απο antivirus το microsoft defender αν δε κάνω λάθος
symbios Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Περνα windows 7 καθεσε και παιδεύεσαι με τα 10 αρια που σερνονται ακομα και σε μετρια μηχανηματα, το συγκεκριμενο οτι και να κανεις θα σερνετε με τα 10 με τα 7 παει ρουκετα Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2019 από symbios
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα