Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα και απο εμένα και συγνώμη που θα μπώ εμβόλιμα στο νήμα.

Παρεμφερή περίπτωση με ενοικιαζόμενα και εγώ, με αναβάθμισαν προ ολίγων ημερών σε 30 αρι Vdsl.

Η μέγιστη ταχύτητα που συγχρονίζει το entry 2i είναι 20~21mbps,το οποίο ναι μεν είναι ουσιαστική αναβάθμιση απο τα 12~14 που είχα σε adsl,υπολείπεται κατα 1/3 απο αυτά που οφείλει να παρέχει ο ΟΤΕ δε.

Συγγενής διατηρεί επίσης ενοικιαζόμενα δωμάτια στο ίδιο κτήριο, άλλα το δικό του entry 2i συγχρονίζει στα 29994!

Η μόνη χτυπητή διαφορά είναι οτι η δική μου τηλεφωνική γραμμή παίζει με voip,ενώ η δική του όχι (κλασικό φίλτρο/splitter)

Σε τηλέφωνο που έκανα στο 13888 για να ζητήσω περισσότερες πληροφορίες,έλαβα την αποστομωτική απάντηση "Δέν μπορώ να σας απαντήσω γιατί δεν συγχρονίζετε οσο θα έπρεπε,είστε μέσα στο προβλέπόμενα πλαίσια για την περιοχή σας"...τα οποία πλαίσια δέν έμαθα και ποτέ.

Γενικότερα μου απέκλεισαν οποιαδήποτε δυνατότητα και πιθανότητα βελτίωσης,καθότι δέν υπήρχε κάτι το οποίο θα μπορούσε να γίνει απο την μεριά τους ή την δική μου.

Τα στατιστικά του εξάδελφου (basic):

DSL/Internet status Up/Up
Transmission mode VDSL2
Downstream 29994 kbps
Upstream 2997 kbps
SNR(Down/Up) 7.9/15.7 dB
Attenuation(Down/Up) 20.1/10 dB
CRC Errors(Down/Up) 266209/16
FEC Errors(Down/Up) 0/504504310

Τα στατιστικά της γραμμής μου:

Link Status Up 
Modulation Type VDSL2 
Actual Rate(Up/Down) 2999/20948 kbps 
Attainable Rate(Up/Down) 4884/21176 kbps 
Noise Margin(Up/Down) 12.1/8.9 dB 
Line Attenuation(Up/Down) 9.9/20.2 dB 
Output Power(Up/Down) 7/14.5 dBm 
Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved 
Interleave Depth(Up/Down) 1/107 
Interleave Delay(Up/Down) 0/10 ms 
INP(Up/Down) 0/0.5 symbols 
Profile 17a 
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM 
CRC Errors(Up/Down) 0/0 

FEC Errors(Up/Down) 0/43

Δημοσ.
1 hour ago, Tenshi said:

Καλημέρα και απο εμένα και συγνώμη που θα μπώ εμβόλιμα στο νήμα.

Παρεμφερή περίπτωση με ενοικιαζόμενα και εγώ, με αναβάθμισαν προ ολίγων ημερών σε 30 αρι Vdsl.

Η μέγιστη ταχύτητα που συγχρονίζει το entry 2i είναι 20~21mbps,το οποίο ναι μεν είναι ουσιαστική αναβάθμιση απο τα 12~14 που είχα σε adsl,υπολείπεται κατα 1/3 απο αυτά που οφείλει να παρέχει ο ΟΤΕ δε.

Συγγενής διατηρεί επίσης ενοικιαζόμενα δωμάτια στο ίδιο κτήριο, άλλα το δικό του entry 2i συγχρονίζει στα 29994!

Η μόνη χτυπητή διαφορά είναι οτι η δική μου τηλεφωνική γραμμή παίζει με voip,ενώ η δική του όχι (κλασικό φίλτρο/splitter)

Σε τηλέφωνο που έκανα στο 13888 για να ζητήσω περισσότερες πληροφορίες,έλαβα την αποστομωτική απάντηση "Δέν μπορώ να σας απαντήσω γιατί δεν συγχρονίζετε οσο θα έπρεπε,είστε μέσα στο προβλέπόμενα πλαίσια για την περιοχή σας"...τα οποία πλαίσια δέν έμαθα και ποτέ.

Γενικότερα μου απέκλεισαν οποιαδήποτε δυνατότητα και πιθανότητα βελτίωσης,καθότι δέν υπήρχε κάτι το οποίο θα μπορούσε να γίνει απο την μεριά τους ή την δική μου.

Τα στατιστικά του εξάδελφου (basic):

DSL/Internet status Up/Up
Transmission mode VDSL2
Downstream 29994 kbps
Upstream 2997 kbps
SNR(Down/Up) 7.9/15.7 dB
Attenuation(Down/Up) 20.1/10 dB
CRC Errors(Down/Up) 266209/16
FEC Errors(Down/Up) 0/504504310

Τα στατιστικά της γραμμής μου:

Link Status Up 
Modulation Type VDSL2 
Actual Rate(Up/Down) 2999/20948 kbps 
Attainable Rate(Up/Down) 4884/21176 kbps 
Noise Margin(Up/Down) 12.1/8.9 dB 
Line Attenuation(Up/Down) 9.9/20.2 dB 
Output Power(Up/Down) 7/14.5 dBm 
Data Path(Up/Down) Fast/Interleaved 
Interleave Depth(Up/Down) 1/107 
Interleave Delay(Up/Down) 0/10 ms 
INP(Up/Down) 0/0.5 symbols 
Profile 17a 
LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM 
CRC Errors(Up/Down) 0/0 

FEC Errors(Up/Down) 0/43

α.αν πιανουν τα χερια σου κανε δοκιμη στον κατανεμητη/χωνευτη διοτι μπορει να φταιει η καλωδιωση σου.αλλιως μετα μπορει να εχει προβλημα το συγκεκριμενο ζευγαρι καλωδιου οποτε δεν ξερω ποσο ευκολα θα τους πεισεις να σου δωσουν αλλο αφου εισαι μεσα στα ορια που θετουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, poulinos είπε

α.αν πιανουν τα χερια σου κανε δοκιμη στον κατανεμητη/χωνευτη διοτι μπορει να φταιει η καλωδιωση σου.αλλιως μετα μπορει να εχει προβλημα το συγκεκριμενο ζευγαρι καλωδιου οποτε δεν ξερω ποσο ευκολα θα τους πεισεις να σου δωσουν αλλο αφου εισαι μεσα στα ορια που θετουν.

Βασικά δέν θα ήθελα να βάλω χέρι,γιατί η κατάσταση θα γίνει πολυ physical  😅

Η οικοδομή φτιάχτηκε απο κοινού,οπότε καλωδιώσεις κλπ περάστηκαν την ίδια χρονική περίοδο, απο το ίδιο άτομο και με τον ίδιο τρόπο.

Το όλο θέμα μετάβασης σε vdsl με ταλανίζει απο αρχές Ιουλίου.Στην αρχη δέν εμφανιζόταν καν διαθεσιμότητα στο online tool του ΟΤΕ.Η απάντηση τότε ήταν οτι δέν έχει άλλες θέσεις στην καμπίνα.Μια βδομάδα μετά βλέπω διαθεσιμότητα στο online και κάνω την αίτηση (ενημερώνομαι οτι θέλει 12 εργάσιμες για την ολοκλήρωση).Ένα μήνα μετά,μέσα Αυγούστου καλώ το 13888 για να μάθω οτι βλέπουν την αίτηση μου,ναί μέν υπάρχει δυνατότητα στην περιοχή (το online που λέγαμε),άλλα όχι διαθεσιμότητα στην καμπίνα.Και για να μήν πλατειάζω άλλο,εκεί που είχα χάσει κάθε ελπίδα γίνεται εκ θαύματος η μετάβαση στις 21/8.

Γενικότερα δέν βλέπω φερεγγυότητα απο πλευράς ΟΤΕ,τεχνικός δέν είμαι και κάνω αυθαίρετους συνειρμούς.Μήπως έγινε κάποια πατάτα δηλαδή... 

Επεξ/σία από Tenshi
Δημοσ.

Πέρασα από το φιλαράκι με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια μέσα στα καμπινγκ του Παντελαιήμονα (κάτω από το κάστρο του πλαταμόνα) και του είχανε ενεργοποιήσει το vdsl (29999 κλείδωνε).

Επαναλαμβάνω ότι το vdsl ισχύει και για την περίπτωση κατεξοχήν, δηλαδή τους μισούς μήνες του χρόνου.

Τουλάχιστον έτσι του είπανε του ανθρώπου.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, divo είπε

Εγω αυτο που βλεπω ειναι διαφορετικο att σε ιδιο κτηριο. Το ενα 10 και το αλλο 20.2. Πραγμα αδυνατο εκτος αν στο 20αρι εχουν δωσει vdsl απο ΑΚ, ενω στον αλλο απο καμπινα. Κοιταξε και αυτη τη περιπτωση 

Είναι Down/Up και Up/Down τα στατιστικά,οπότε μπορεί να μπερδεύει.Η απόκλιση είναι 0,1

Επίσης προχτές σε μια καλή καταιγίδα, είχα και μια βύθιση απο τις κλασικές που ταλανίζουν τα νησιά του Ιονίου.Το modem συγχρόνισε (για πρώτη φορά) στα 26252.Το καλύτερο που είχα καταφέρει μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν 22560,με το σύνηθες να κυμαίνεται κάτω απο τα 21mbps.

Εξακολουθώ να πιστεύω οτι το πρόβλημα είναι του ΟΤΕ.

Δημοσ.
On 18/08/2018 at 09:31, rafa1919 said:

Πάτε σαν καλά κι όμορφα παιδάκια στην καρτέλα WAN και DSL Modulation του Web Interface του Modem κι αποεπιλέγετε όλα τα ADSL profiles αφήνοντας ενεργό μόνο της VDSL2 το 17a. Και τα 5 options - capabilities από κάτω ενεργά. Πατάτε save και μόλις καλοσωρίσατε στον κόσμο της VDSL! :)

Ντάξει φίλτατε είσαι ενας ΘΕΟΣ. Είχα πρόβλημα εδώ και καιρό , μια ζωή επιανα 8MBPS στο χωριο που μενω και πρόσφατα έπεσε στα 4. (No pun intended). Μετά απο 2 τηλεφωνήματα ηρθε ο τεχνικος οχι στο σπίτι (διότι ελλειπα στη δουλειά) αλλα παρακάτω στο καφάο που παίρνω, και μου ενεργοποίησε το VDSL. Για 2 μέρες επιανα 22. Not bad. Μετά απο μια βδομαδα επεσε στα 16 και οτι και να έκανα εκει εμενε. ΜΟΛΙΣ ειδα το ποστ σου και ενεργοποίήσα τα τελευταία capabilities γιατί ηδη ειχα αφήσει μονο το VDSL mode. ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΕ. Η ερώτηση μου ειναι η εξής. Δεν έχω πολύ noise τώρα ομως; Δεν θα έχω θέμα με "αστάθεια" γραμμής; Θα παραθεσω δύο φώτο. Πριν και μετά και δώστε τα φώτα σας. Ευχαριστώ θερμά παικταράδες μου!  Σημείωση. Η πρώτη ειναι η παλιά και μετά η τωρινή κατάσταση.

old pic.png

new pic.png

Δημοσ.
On 02/09/2018 at 09:36, tarantules said:

Ρε παιδιά , μια ερώτηση : Το upload για VDSL 30MBps είναι 1Mbps ή 3; Στα screenshot που έχετε ανεβάσει , ο ένας έχει 1Mbps και ο άλλος 3.Τι ισχύει;

o τελευταιος εχει vdsl 24/1  και ο αλλος vdsl 30/3.

On 02/09/2018 at 03:19, DeathStalkerGR said:

Ντάξει φίλτατε είσαι ενας ΘΕΟΣ. Είχα πρόβλημα εδώ και καιρό , μια ζωή επιανα 8MBPS στο χωριο που μενω και πρόσφατα έπεσε στα 4. (No pun intended). Μετά απο 2 τηλεφωνήματα ηρθε ο τεχνικος οχι στο σπίτι (διότι ελλειπα στη δουλειά) αλλα παρακάτω στο καφάο που παίρνω, και μου ενεργοποίησε το VDSL. Για 2 μέρες επιανα 22. Not bad. Μετά απο μια βδομαδα επεσε στα 16 και οτι και να έκανα εκει εμενε. ΜΟΛΙΣ ειδα το ποστ σου και ενεργοποίήσα τα τελευταία capabilities γιατί ηδη ειχα αφήσει μονο το VDSL mode. ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΕ. Η ερώτηση μου ειναι η εξής. Δεν έχω πολύ noise τώρα ομως; Δεν θα έχω θέμα με "αστάθεια" γραμμής; Θα παραθεσω δύο φώτο. Πριν και μετά και δώστε τα φώτα σας. Ευχαριστώ θερμά παικταράδες μου!  Σημείωση. Η πρώτη ειναι η παλιά και μετά η τωρινή κατάσταση.

old pic.png

new pic.png

γιατι πολλοι νομιζουν οτι το μεγαλο noise margin  ειναι προβλημα.????? .οσο πιο μεγαλο τοσο πιο καλα.και λογικο να εχεις τοσο μεγαλο noise margin αφου εχεις 24/1.επειδη στο adsl βλεπατε 6,11,8,15 φαινεται παραξενο το 30plus?αν ζητησεις 50αρι vdsl θα μειωθει το noise margin.οσο μεγαλυτερη ταχυτητα τοσο θα πεφτει μεχρι να φτασει 8 που το εχει εχει βαλει ο οτε σαν minimum.ειναι ποσο περιθωριο εχει η γραμμη που επισης θα δεις με βαση το attainable οτι φτανει μεχρι 70 mbit.υπαρχει και sticky topic για το snr και τα profiles.επισης κανονικα το Modem εφοσον εβλεπε vdsl θα πρεπε να κλειδωσει vdsl.καποιες φορες αυτο γινεται χειροκινητα απο το τεχνικο τμημα.μαλλον κατι εγινε.επισης οτι κλειδωνεις 16 πολλες φορες ειναι λογικο παροτι παιρνεις απο το kv διοτι οταν δινουν adsl απο το kv χαμηλωνουν το Output power για λιγοτερο Crosstalk στους εναλλακτικους παροχους που δινουν adsl απο το αστικο κεντρο

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, poulinos said:

o τελευταιος εχει vdsl 24/1  και ο αλλος vdsl 30/3.

γιατι πολλοι νομιζουν οτι το μεγαλο noise margin  ειναι προβλημα.?????😛 😛 .οσο πιο μεγαλο τοσο πιο καλα.και λογικο να εχεις τοσο μεγαλο noise margin αφου εχεις 24/1.επειδη στο adsl βλεπατε 6,11,8,15 φαινεται παραξενο το 30plus?αν ζητησεις 50αρι vdsl θα μειωθει το noise margin.οσο μεγαλυτερη ταχυτητα τοσο θα πεφτει μεχρι να φτασει 8 που το εχει εχει βαλει ο οτε σαν minimum.ειναι ποσο περιθωριο εχει η γραμμη που επισης θα δεις με βαση το attainable οτι φτανει μεχρι 70 mbit.υπαρχει και sticky topic για το snr και τα profiles

Ευχαριστώ φίλτατε , ΜΟΛΙΣ τώρα διαβασα σε ένα άλλο φορουμ μετρήσεις για DB και ειδα ακριβώς αυτό. Οπότε θαρρώ πως ειμαι κομπλε. και όλα αυτά επειδη εκανα enable το Vectoring. Κομπλέ. Να'στε καλά παλικάρια ^_^ Θα το τσεκάρω το sticky topic σε ευχαριστώ πολύ !

Επεξ/σία από DeathStalkerGR
Δημοσ.
On 24/08/2018 at 16:29, Tenshi said:

Βασικά δέν θα ήθελα να βάλω χέρι,γιατί η κατάσταση θα γίνει πολυ physical  😅

Η οικοδομή φτιάχτηκε απο κοινού,οπότε καλωδιώσεις κλπ περάστηκαν την ίδια χρονική περίοδο, απο το ίδιο άτομο και με τον ίδιο τρόπο.

Το όλο θέμα μετάβασης σε vdsl με ταλανίζει απο αρχές Ιουλίου.Στην αρχη δέν εμφανιζόταν καν διαθεσιμότητα στο online tool του ΟΤΕ.Η απάντηση τότε ήταν οτι δέν έχει άλλες θέσεις στην καμπίνα.Μια βδομάδα μετά βλέπω διαθεσιμότητα στο online και κάνω την αίτηση (ενημερώνομαι οτι θέλει 12 εργάσιμες για την ολοκλήρωση).Ένα μήνα μετά,μέσα Αυγούστου καλώ το 13888 για να μάθω οτι βλέπουν την αίτηση μου,ναί μέν υπάρχει δυνατότητα στην περιοχή (το online που λέγαμε),άλλα όχι διαθεσιμότητα στην καμπίνα.Και για να μήν πλατειάζω άλλο,εκεί που είχα χάσει κάθε ελπίδα γίνεται εκ θαύματος η μετάβαση στις 21/8.

Γενικότερα δέν βλέπω φερεγγυότητα απο πλευράς ΟΤΕ,τεχνικός δέν είμαι και κάνω αυθαίρετους συνειρμούς.Μήπως έγινε κάποια πατάτα δηλαδή... 

οτι ολα περαστηκαν μαζι δεν σημαινει οτι μπορει να μην εχει γινει κατι.το κατι μπορει να ειναι και οτι κατι δεν παταει καλα ή εχε οξειδωθει.επισης μια αλλη διαφορα μεταξυ εσενα και του γειτονα ΙΣΩΣ να ειναι και η εσωτερικη καλωδιωση.το vdsl για να παρεις τα μεγιστα πρεπει να εχει σωστη καλωδιωση χωρις παραλληλα.το 90 τις 100 των καλωδιωσεων στα σπιτια εχουν παραλληλα.οποτε θα πρεπει να γινει αυτο

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

On 28/08/2018 at 08:36, divo said:

Εγω αυτο που βλεπω ειναι διαφορετικο att σε ιδιο κτηριο. Το ενα 10 και το αλλο 20.2. Πραγμα αδυνατο εκτος αν στο 20αρι εχουν δωσει vdsl απο ΑΚ, ενω στον αλλο απο καμπινα. Κοιταξε και αυτη τη περιπτωση 

20 einai και τα 2.απλα στον εναν γραφει το attenuation του Download Πρωτα και στον αλλον του Upload πρωτα.

On 27/08/2018 at 13:15, skiabox said:

Πέρασα από το φιλαράκι με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια μέσα στα καμπινγκ του Παντελαιήμονα (κάτω από το κάστρο του πλαταμόνα) και του είχανε ενεργοποιήσει το vdsl (29999 κλείδωνε).

Επαναλαμβάνω ότι το vdsl ισχύει και για την περίπτωση κατεξοχήν, δηλαδή τους μισούς μήνες του χρόνου.

Τουλάχιστον έτσι του είπανε του ανθρώπου.

αν ισχυε για το adsl δεν βρισκω λογο να μην το εκαναν και για το vdsl.Ισως να εχει και 50αρι.

On 28/08/2018 at 20:58, Tenshi said:

Είναι Down/Up και Up/Down τα στατιστικά,οπότε μπορεί να μπερδεύει.Η απόκλιση είναι 0,1

Επίσης προχτές σε μια καλή καταιγίδα, είχα και μια βύθιση απο τις κλασικές που ταλανίζουν τα νησιά του Ιονίου.Το modem συγχρόνισε (για πρώτη φορά) στα 26252.Το καλύτερο που είχα καταφέρει μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν 22560,με το σύνηθες να κυμαίνεται κάτω απο τα 21mbps.

Εξακολουθώ να πιστεύω οτι το πρόβλημα είναι του ΟΤΕ.

αυτο που εγινε και κλειδωσες 25252 ειναι απολυτως φυσιολογικο και θα σου εξηγησω το γιατι.οταν κοβεται το ρευμα κοβεται και το ρευμα και απο τα modem των πελατων και πολλες φορες και απο το αστικο κεντρο αν δεν αντεξουν οι μπαταριες.οταν ερχεται το ρευμα ολοι οι συνδρομητες ειναι Down οποτε δεν υπαρχει crosstalk στα καλωδια.οποτε αυτοι που θα συγχρονισουν πρωτοι γιατι μπορει να αφησαν το router ανοιχτο επειδη οταν παει να κανει training δεν θα βρει crosstalk θα συγχρονισει πιο ψηλα.αντι για 22 πχ στα 26.οταν θα συγχρονισουν ολοι τοτε θα γινει ενα απο τα δυο. το Margin σου θα πεσει πιο χαμηλα απο το 8-9 που το κλειδωνει ο οτε αλλα ο συγχρονισμος θα μεινει στα 26.αν ομως το margin πεσει παρα πολυ χαμηλα και δεν καταφερει η γραμμη να μεινει σταθερη τοτε θα αποσυγχρονισεις και οταν συγχρονισεις θα εισαι παλι στα 22.αν πχ τωρα εισαι στα 26 θα δεις πιο χαμηλο margin και αμα κανεις reboot θα ξαναπας 22.

22 hours ago, DeathStalkerGR said:

Ευχαριστώ φίλτατε , ΜΟΛΙΣ τώρα διαβασα σε ένα άλλο φορουμ μετρήσεις για DB και ειδα ακριβώς αυτό. Οπότε θαρρώ πως ειμαι κομπλε. και όλα αυτά επειδη εκανα enable το Vectoring. Κομπλέ. Να'στε καλά παλικάρια ^_^ Θα το τσεκάρω το sticky topic σε ευχαριστώ πολύ !

κανονικα το vectoring πρεπει να ειναι ενεργοποιημενο απο default>αν δεν ειναι και πεφτεις σε kv με vectoring τοτε ενα απο τα παρακατω θα γινει.ειτε θα συγχρονισεις σε adsl ειτε θα συγχρονισεις σε vdsl αλλα σε χαμηλοτερη ταχυτητα. και περιπτωσεις να μην συγχρονισει καθολου.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...