Προς το περιεχόμενο

Πιθανο προβλημα με τα μπροστινα ηχεια

slk200gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πιθανο προβλημα με τα μπροστινα ηχεια

Απ οτι καταλαβατε αντι να παω διακοπες ασχολουμε αυτες τις μερες με τα ηχεια μου .Το προβλημα μου ειναι οτι στα ηχεια μου τα μπροστινα jbl es 90 τα 2 γουφερ που εχει δεν φαινεται να ενεργοποιούνται, σε μπασαριστα τραγούδια τα ακουμπάω και με το ζορι νοιωθω να δονουνται απο πισω που ειναι η εξοδος για τον αερα δεν νοιωθω τιποτα,τα ηχεια γενικος ειναι καινουρια και δεν εχουν δουλεψει ουτε πολυ ουτε σκληρα σε ψηλες εντάσεις γιαυτο θελω να πιστευω οτι δεν εχουν καποιο προβλημα επισης συμβαινει και στα 2 ηχεια ,καποιες ενεργιες που εκανα ηταν εκτος απο το να παιξω μπασαριστα τραγούδια να αλαξω το καλωδιο με καλώδιο καθαρου χαλκου 2,5 m,στις ρυθμισεις απο small που τα ειχα να τα βαλω large ,να απομονωσω εντελος το sub παντα ομως με το ιδιο αποτελεσμα ,πιστευετε οτι φταει καποια αλλη ρυθμιση?υπαρχει καποιος τροπος να διαπιστωσω οτι κατι εχει χαλασει οποτε να τα παω σε καποιον μαστορα στην θεσσαλονικη ( κατι που δεν ειναι το πιο ευκολο γιατι ειμαι περιχωρο θεσσαλονικη και στο αυτοκινητο μου δεν χωρανε θα πρεπει να βρω αλλο αυτοκινητο ) ,ξεχασα να αναφέρω οτι τα περιφεριαακα ηχεια αν και μικρα ,jbl es 30 ,βγαζουν πολυ περισσοτερο μπασο και βλεπεις οτι πάλλονται, τα φωτα σας παιδεια
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχήν τα δηλωνεις large για να παιξουν και μπασο.

Τα ηχεια πως τα εχεις συνδεσει? Εξοδο απο τον ενισχυτή FRONT RIght σε Front right εισοδο των μεσαιων και απο εκει σε FRont right εισοδο των χαμηλων? και το ιδιο για τα αριστερα?

Επεξ/σία από alexakos89

7 λεπτά πριν, alexakos89 είπε

Καταρχήν τα δηλωνεις large για να παιξουν και μπασο.

Τα ηχεια πως τα εχεις συνδεσει? Εξοδο απο τον ενισχυτή FRONT RIght σε Front right εισοδο των μεσαιων και απο εκει σε FRont right εισοδο των χαμηλων? και το ιδιο για τα αριστερα?

Ναι οκ το δοκιμασα και ετσι απλα τα ειχα small γιατι στις ταινιες επαιζε καλυτερα,το δευτερο δεν καταλαβα ναι τα εχω συνδεσει στον ενισχυτη front right και αντίστοιχα το αριστερο,5,1 το εχω 

1 λεπτό πριν, slk200gr είπε

Ναι οκ το δοκιμασα και ετσι απλα τα ειχα small γιατι στις ταινιες επαιζε καλυτερα,το δευτερο δεν καταλαβα ναι τα εχω συνδεσει στον ενισχυτη front right και αντίστοιχα το αριστερο,5,1 το εχω 

Το fr απο τον ενισχυτή παει στο fr του ηχειο στο πανω μερος και απο το πανω στο κατω μερος.ετσι το εχεις κανει?

Μικροφωνο εχει ο ενισχυτης για να ρυθμιση αποσταση ενταση?

Το κεντρικο το εχεις small η large?

Σε ποια συχνοτητα  ειναι το woofer ρυθμισμενο?

6695ff82eef843578fe1a46fb3dd4771.jpg

Οχι εχω συνδεσει μονο τα πανω καλωδια οχι τα κατω και οι γεφυρες ενώνουν τα κατω ειναι λαθος?ναι με μικροφωνο το ρυθμισα ειναι ο  Yamaha rx 2050 και το κεντρικό ειναι small ,την συχνοτητα του sub εγινε αυτοματα δεν φαινεται καπου στις ρθυμισεις η συχνοτητα του

13 λεπτά πριν, slk200gr είπε

Οχι εχω συνδεσει μονο τα πανω καλωδια οχι τα κατω και οι γεφυρες ενώνουν τα κατω ειναι λαθος?ναι με μικροφωνο το ρυθμισα ειναι ο  Yamaha rx 2050 και το κεντρικό ειναι small ,την συχνοτητα του sub εγινε αυτοματα δεν φαινεται καπου στις ρθυμισεις η συχνοτητα του

άμα έχει γέφυρες από πίσω μεταλικες κάνουν αυτές την δουλεια. δώσε large το κεντρικο. Κανονικά καπου σου λέει frequency. ξεκινάει συνήθως από 80 και φτάνει μέχρι 150.αλλες φορές πάει παραπάνω άλλες παρακάτω. Αλλα τα home είναι 80 με 120hz. θα λέει crossover. αλλα αφού το έκανε το μηχάνημα με το calibrator είσαι εντάξει.

Τώρα μπορείς να τα γεφυρώσεις εσύ με καλώδια για να αποριψεις και το ενδεχόμενο ότι κάτι δεν γίνεται καλα με το την δικη του γεφυρα. αφού βγάλεις την δικη του όμως.

Που νομίζω ότι βγαίνει.

Ετσι τα εχω εγω και τα εχω στο large ( αν και ακουστικα small me large δεν αλλάζει κατι )

rps20180817_090444.jpg

Λεω να δοκιμασω να βαλω δευτερο καλωδιο  το δευτερο θα παει στον ενισχυτη ενώνοντας το + με το πρωτο καλωδιο και αντιστοιχα το -?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, slk200gr είπε

Ετσι τα εχω εγω και τα εχω στο large ( αν και ακουστικα small me large δεν αλλάζει κατι )

rps20180817_090444.jpg

Λεω να δοκιμασω να βαλω δευτερο καλωδιο  το δευτερο θα παει στον ενισχυτη ενώνοντας το + με το πρωτο καλωδιο και αντιστοιχα το -?

δεν χρειαζεται να παει στον ενισχυτη. βαλε το πανω δεξια με γεφυρα στο κατω δεξια. και το πανω αριστερα στο κατω αριστερα.

Οταν εχεις large περναν και οι χαμηλες συχνοτητες και τις βγαζει στο woofer εφοσον εχει το ηχειο που το δικο σου εχει.

Ετσι το εχω και εγω.Την ενταση ενος LFE WOOFER(active)δεν θα την παρεις. Θα ειναι συμπληρωματικη.

Οταν κανεις τα τεστ να βαζεις τον ενισχυτη στο 5ch mode η stereo mode 5ch δεν ξερω πως το εχει.ωστε να παιρνουν ολα το ιδιο ρευμα.

Επεξ/σία από alexakos89

Ευχαριστω φιλε μου για τον χρονο ,ψάχνοντας λιγο στο google  βρηκα αυτο το τραγούδι που τα εχει με JBL ,

,και ναι παιζουν σαν τρελλα και στο στερεο και σαν 5 ηχεια αρα μαλλον τα αλλα τραγουδια δεν ειχαν πολυ απο καποιες συχνοτητες και δεν παιζαν ιδιατερα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, slk200gr είπε

Ευχαριστω φιλε μου για τον χρονο ,ψάχνοντας λιγο στο google  βρηκα αυτο το τραγούδι που τα εχει με JBL ,

,και ναι παιζουν σαν τρελλα και στο στερεο και σαν 5 ηχεια αρα μαλλον τα αλλα τραγουδια δεν ειχαν πολυ απο καποιες συχνοτητες και δεν παιζαν ιδιατερα 

Τα τραγουδια ειναι στερεο.οταν εσυ τα βαζεις σε 5.1 με καποιο preset ο ενισχυτης κανει το διαχωρισμο των ηχων και προσπαθει να σου δωσει μια virtual εμπειρια.Δεν ειναι η πραγματικη.

Θετωντας εσυ σε στερεο 2ch που ετσι ειναι το τραγουδι ειτε σε στερεο 5ch του δινεις την δυναμη των μπροστα σε ολες τις εξοδους. πχ σε μια ταινια 5.1 που ειναι πραγματικο 5,1 τα ηχεια θα παιζουν οπως πρεπει εφοσον το εχεις στο STRAIGHT.

Αλλιως οταν εχεις στερεο να βαζεις στερεο. Και αν θες ενταση βαζεις 5ch να παιζουν ολα. 

Αν θες virtual κατασταση βαλε pro logic 2

Επεξ/σία από alexakos89
  • Like 1

1 λεπτό πριν, M@dB0x είπε

Βασικα αν εχεις sub....... small πρεπει να τα δηλωσεις και κοψτα στους 80.  Ετσι ειναι η προδιαγραφη.

ναι εκει τα εχω τωρα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...