Προς το περιεχόμενο

Time Machine

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φίλε @Agraf το Time Machine κάνει εξ' ορισμού backup ολόκληρο τον δίσκο. Γιατί είναι κατά κύριον λόγο System Backup. Προφανώς δεν γνωρίζεις να το χρησιμοποιείς και γι αυτό νομίζεις πως κάνει full backup, παρά incremental.

Πρώτον την επαναφορά αρχείων την κάνεις από το interface του TM και όχι ψάχνοντας το archive. Τσέκαρε τα βασικά.(το πρώτο που βρήκα...)

Δεύτερον, όταν έσβησες χειροκίνητα τα παλαιότερα backup από τον δίσκο του TM, έσβησες και ολόκληρο το αρχικό backup! Γι αυτό στο επόμενο έκανε 90+ GB ξανά!

Τρίτον και σημαντικότερον, βρίσκεσαι σε έναν forum όπου ζητάς βοήθεια, το να ειρωνεύεσαι αυτούς που καταναλώνουν χρόνο να σε βοηθήσουν και δυσπιστώντας απέναντί τους συνεχώς (λόγω ξεκάθαρης ημιμάθειας) δεν βοηθά την κατάστασή σου. Τουναντίον αποθαρρύνει νέους να σε βοηθήσουν.

Τέταρτον, δεν έχει σημασία αν είσαι σε hackintosh. To System Backup του ΤΜ είναι bootable και σε hackintosh και δουλεύει απρόσκοπτα. Δοκιμασμένο! (ζήτησες άποψη από χρήστη Hackintosh...) Αντίγραφο του Clover έχεις πάντα σε φλασάκι για το αναπάντεχο.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
44 λεπτά πριν, jumaru99 είπε

Φίλε @Agraf το Time Machine κάνει εξ' ορισμού backup ολόκληρο τον δίσκο. Γιατί είναι κατά κύριον λόγο System Backup. Προφανώς δεν γνωρίζεις να το χρησιμοποιείς και γι αυτό νομίζεις πως κάνει full backup, παρά incremental.

Πρώτον την επαναφορά αρχείων την κάνεις από το interface του TM και όχι ψάχνοντας το archive. Τσέκαρε τα βασικά.(το πρώτο που βρήκα...)

Δεύτερον, όταν έσβησες χειροκίνητα τα παλαιότερα backup από τον δίσκο του TM, έσβησες και ολόκληρο το αρχικό backup! Γι αυτό στο επόμενο έκανε 90+ GB ξανά!

Τρίτον και σημαντικότερον, βρίσκεσαι σε έναν forum όπου ζητάς βοήθεια, το να ειρωνεύεσαι αυτούς που καταναλώνουν χρόνο να σε βοηθήσουν και δυσπιστώντας απέναντί τους συνεχώς (λόγω ξεκάθαρης ημιμάθειας) δεν βοηθά την κατάστασή σου. Τουναντίον αποθαρρύνει νέους να σε βοηθήσουν.

Τέταρτον, δεν έχει σημασία αν είσαι σε hackintosh. To System Backup του ΤΜ είναι bootable και σε hackintosh και δουλεύει απρόσκοπτα. Δοκιμασμένο! (ζήτησες άποψη από χρήστη Hackintosh...) Αντίγραφο του Clover έχεις πάντα σε φλασάκι για το αναπάντεχο.

ευχαριστω για το βιντεο θα το δω. Μιλάς καλά και ΔΕΝ ΕΙΡΩΝΕΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑΝ δεν ειναι του στυλ μου αλλά αντίθετα άλλος το ξεκίνησε..  Προφανως και τώρα μαθαίνω το time machine. Απο το να μου λενε εξυπναδες και τυπου δεν ξέρεις τι κανεις και δεν εχεις καταλαβει την λογικη κτλπ  μπορεις να μου δειξεις με βηματα να το μάθω εκτως εαν το κρατας μυστικο.. τι να πω..δεν ειστε και η apple support αλλα η προθυμια σε ο,τι κανετε στη ζωη σας δεν βλαπτει. Ευχαριστω για το βιντεο θα το δω. Βολευτικα με Ccc αλλά αφου δω τι συμβαινει και στον clover bootloader μου τοτε θα ξαναγυρισω στο time machine. Σιγουρα αν το καταφέρω θα το χρησιμοποιησω για αυτο που προοριζεται για backup ολου του drive του Os X και εννοειτε bootable recovery disk απ τον bootloader. Για την χρήση που προανεφερα δυο τρεις εντεκα φορες δεν με καλύπτει : )

το είδα το βίντεο δεν μου λέει κάτι. Αυτό το κατάλαβα από εχθες. Οπως ειπα σωστο αλλα δεν ενδιαφέρομαι για resotre αρχείων ή library προηγούμενων ημερών..

επίσης η ημιμάθεια που είπες έχει αρνητική χροιά και λυπάμαι αν ηρθες στο θέμα να μου την πεις για ημιμάθεια.

Με είπες και ημιμαθή που να μιλήσουμε και για κλασική/συγχρονη μουσικη και για λογοτεχνία.. καλό απόγευμα σε όλους

Επεξ/σία από Επισκέπτης

21 hours ago, CheOnWeb said:

Κάτι άλλο έχεις στο μυαλό σου που δεν το πιάνω ή δεν έχεις καταλάβει τη λογική τού Time Machine.

Αυτό δεν είναι ειρωνία, sorry αν το είδες έτσι. Τη θεωρώ λογική απάντηση, όταν σου έχω πει 2 φορές ότι δεν τα ξαναγράφει και επιμένεις ότι τα ξαναγράφει. Αλήθεια, πώς πίστεψες ότι ξαναγράφει τόσα GB τόσο γρήγορα; Πιστεύω ότι αν είχες καταλάβει τη λογική του Time Machine δεν θα τα ρωτούσες όλα αυτά. Οπότε ήταν κυριολεκτική η απάντηση και όχι ειρωνική. 

21 hours ago, Agraf said:

σιγά τη λογική που δεν έχω καταλάβει, εσύ που έχεις πιάσει το νόημα πως κάνεις backup ;

Αυτό είναι ειρωνία, την οποία προσπέρασα γιατί είχα καταλάβει ότι σε είχε εκνευρίσει το θέμα και σκοπός εκείνη τη στιγμή ήταν να σε βοηθήσω και όχι να συζητάμε για το ύφος μας. Είχα πάντως την αίσθηση ότι έπρεπε να απολογηθώ για το ότι το Time Machine δεν έκανε αυτό που ήθελες αλλά όπως είπα το απέδωσα στον εκνευρισμό.

Ξαναλέω, να βοηθήσω ήθελα, sorry αν δεν το πέτυχα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν πειράζει μπορεί να χεις δίκιο τέτοια φαινόμενα συναντάω κάθε μέρα ας μην κάνουμε την μίγα βόδι. Συγνώμη και απ τη μεριά μου. Φυσικά παίζει ρόλο και ο εκνευρισμός αλλά σημασία έχει να πάμε παρα κάτω.. Να ξεζουμίσουμε το time machine ωστε να μάθω και εγω τι μπορεί να μου δώσει και τι όχι και εσεις να μάθεται κάτι και από μένα. Και έχετε να μάθετε πολλά σε θέματα άλλα όμως.. Εγώ γενικότερα μοιράζομαι αλλά δεν θα γίνω και κομμάτια για το time machine. Επίσης δυο μερες πριν εκάνα το πρωτο μου fusion drive και raid. Eλπίζω να πανε ολα καλα μη χάσω αρχεία και σύστημα. Όποιος έχει κέφι και χρόνο ας κάνει την αρχή με οδηγίες για bootable backup drive (κατα προτίμηση σε δίσκο εξωτερικό) με την Μηχανή του Χρόνου. Και τελικά είναι πολύ πιο δύσκολο να είσαι μόνος σε ό,τι κάνεις (όσον αφορά στους υπολογιστές) απο το να έχεις βοήθεια από άλλα άτομα. Εγω είμαι σόλο.

και μια συμβουλή και τελειώνω όταν θα είστε πρόθυμοι να βοηθήσετε να το κάνετε με ψυχή. Τα λίγα λόγια με μπερδεύουν.

εκτώς θέματος αλλά για καλό σκοπό.. : )

Επεξ/σία από Επισκέπτης

18 ώρες πριν, dim_mnia είπε

Φακ μπήκα για να δω υλοποίηση ενός time machine, disappointed... I got clickbaited

να πολύ ωραία και κάποιοι εδώ που απλά χαχανίζουν αντί να βοηθήσουν. Μπραβο χειρίζεσαι τέλεια το εγγλεζικο χιούμορ.. Μήπως θα ήθελες να κάνεις την αρχή πως κάνω bootable backup σε hackintosh;;

recovery partition εχεις τελικα η οχι? Αν δεν έχει δημιουργήσει θέλει δημιουργία.

άνοιξε τερμιναλ και δώσε diskutil list και δες αν λέει πουθενά για recovery

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

έλα, όχι πουθενά δεν έχω. Και θυμάμαι ότι πριν κάνω το fusion πρέπει να είχα..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

1 λεπτό πριν, Agraf είπε

οχι ειναι αδειο.. στο disk2s1 EFI του SSD 120 GB του fusion

909622729_ScreenShot2018-08-17at21_58_04.png.1e3973fa915ce68a4194c6b48c06f6a7.png

Δηλαδή ο clover bootloader είναι εγκατεστημένος εκεί μέσα ; Βλέπω ακόμα 3 δίσκους με efi. Πως γκενεν. Είδες εκεί μέσα; Αν ανοίξεις δηλαδή το config.plist είναι αυτό που κανείς boot? Confit.plist backup δεν έχεις ; Πρπεει να βάλεις πράγματα μέσα. Πως δουλεύει απορώ. 

Έχεις iPhone ? Messages FaceTime λειτουργούν ; 

Hwmonitor έχεις ;ένα πράσινο εικονίδιο που δείχνει θερμοκρασίες 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ηwmonitor έχω δουλεύει, messages FaceTime δεν χρησιμοποιω νομίζω δεν δουλεύουν iphone θα παρω σε λίγο. Δουλεύει τι να πω : )

περίμενε..

όλα τα EFI άνοιξα, αυτό που μπουτάρω είναι το disk2 *120.0 GB του fusion. Εκεί είναι η config.plist. Σήμερα είδα ότι ενώ άλλαζα το Timeout 0 second η plist δεν νιώθει.. εχω backup

1669094891_ScreenShot2018-08-17at22_10_43.png.cf019ccd4b9cf510e805dc746284572a.png

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όλα τα κανονικά και Multibeast 9.2.1

αν θυμαμαι καλα δεν χρειαστηκα ουτε ενα kext να κανω με το χερι τα εκανε ολα το multibeast

2119720371_ScreenShot2018-08-17at22_18_54.png.ee51e8d0054922c642342ac055f01782.png

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...