Προς το περιεχόμενο

Time Machine

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εχω κάνει τρία backup σε εξωτερικό με time machine αρχεία που θέλω συγκεκριμένα αρχεια βίντεο, ήχου και φωτογραφίες αλλά μπορεί και άλλους φακέλους επιλεκτικά πχ documents και βλέπω ότι δεν κάνει synching. Γράφει απο την αρχή τα ίδια και τα ίδια.. Ποιό πρόγραμμα free ή με πληρωμή κάνει αυτό που πρέπει ;;

edit: πάει κάτι λάθος στο time machine ;;

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Τι εννοείς, τα ίδια και τα ίδια; Προσθέτει τα αρχεία που προσθέτεις στους φακέλους;

Σε κάθε back θα εμφανίζονται όλα όσα έχει κάνει backup. Δεν τα ξαναγράφει όμως. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εννοώ αυτό που λέω: γράφει ξανά και τα προηγούμενα αντί να γράψει μερικά megabyte για παράδειγμα. Κάνω κάτι λάθος ;

και τα ξεχωρίζει σε φακέλους κατά ημερομηνία και ώρα.. προφανώς αυτό το κάνει για το recovery ;

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάθε αρχείο το γράφει μία φορά. Εφόσον δεν το σβήσεις ή αλλάξεις, θα εμφανίζεται σε κάθε backup το alias του (shortcut). Δεν καταναλώνει επιπλέον χώρο.

Σε κάθε backup εμφανίζει όλη την εικόνα τού δίσκου όπως ήταν εκείνη τη στιγμή. 

Ναι, το κάνει έτσι ώστε να μπορείς να επαναφέρεις τον υπολογιστή σε όποια χρονική στιγμή θέλεις. Μπορείς βέβαια να κάνεις restore και επιλεγμένα αρχεία. 

Αν θελήσεις να σβήσεις κάτι απ’ το backup, θα το κάνεις με δεξί κλικ μέσα απ’ το Time Machine app. Ποτέ manually μέσα απ’ το finder. 

Επεξ/σία από CheOnWeb

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για να ειμαι πιο σαφής δείτε την εικόνα (screen shot). Αυτά ειναι Exclude από όσα ΔΕΝ κάνω backup. Ειναι 93,34 GB τα οποία στο επόμενο backup θα τα ξαναγράψει όλα! προσθέτωντας και τα καινούρια αρχεία..οπως ειπαμε πριν σε ξεχωριστούς φακέλους. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο όμως..

Screen Shot 2018-08-16 at 20.25.11.png

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 minutes ago, Agraf said:

για να ειμαι πιο σαφής δείτε την εικόνα (screen shot). Αυτά ειναι Exclude από όσα ΔΕΝ κάνω backup. Ειναι 93,34 GB τα οποία στο επόμενο backup θα τα ξαναγράψει όλα! προσθέτωντας και τα καινούρια αρχεία..οπως ειπαμε πριν σε ξεχωριστούς φακέλους. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο όμως..

Screen Shot 2018-08-16 at 20.25.11.png

Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, το Time Machine σου, λειτουργεί όπως πρέπει. Φαντάζομαι ότι στο 1ο Backup δεν είχες κάνει τα excludes.

Απ’ το υπόλοιπο χώρου στον δίσκο, τι συμπέρασμα βγάζεις;

Ποιο είναι το δικό σου ζητούμενο;

Επεξ/σία από CheOnWeb
Προσθήκες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, το Time Machine σου, λειτουργεί όπως πρέπει. Ποιο είναι το δικό σου ζητούμενο;

Χεχ να μην ξαναγράφει τα ίδια αρχεία, τα νεότερα μόνο! σε συγκεκριμένο φάκελο ώστε να μπορώ να ανατρέξω για copy paste αν χρειαστώ (απο το backup στους δίσκους μου). Είνα εφικτό αυτό να γίνει σε Time Machine και αν όχι σε τι άλλο ;

επίσης κάνει backup και το φάκελο Library, το οποίο πιάνει παραπάνω από 10 GB και φυσικά εμένα αυτό δεν μου χρειάζεται. Εγώ αρχεία φωτογραφίας, βίντεο και ήχου θέλω να κάνω μονο backup..

Screen Shot 2018-08-16 at 21.06.28.png

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΔΕΝ τα ξαναγράφει. Είναι ήδη γραμμένα από προηγούμενο Backup, απλώς συνεχίζουν να εμφανίζονται εφόσον δεν τα έχεις σβήσει.

Τι εννοείς, σε συγκεκριμένο φάκελο; Στον φάκελο που τα έχεις θα είναι.

Δεν ξέρω κάτι άλλο. Και το Acronis στο PC έτσι δουλεύει. Κάτι άλλο έχεις στο μυαλό σου που δεν το πιάνω ή δεν έχεις καταλάβει τη λογική τού Time Machine.

Επεξ/σία από CheOnWeb

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μαθαίνω να κάνω αυτόματο backup για να μην τα κανω με το χέρι. Ποιά είναι η λογική του Time Machine ; Δεν χρησιμοποιώ windows.

πως τον σβήνω τώρα τον φάκελο Library, πιάνει 10 GB και δεν έδωσα εγώ εντολή στο TM να τον αντιγράψει..!!

8 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

ΔΕΝ τα ξαναγράφει. Είναι ήδη γραμμένα από προηγούμενο Backup, απλώς συνεχίζουν να εμφανίζονται εφόσον δεν τα έχεις σβήσει.

μπορείς να το ξανα πεις αυτό με οδηγίες να το κάνω τωρα ;;

σιγά τη λογική που δεν έχω καταλάβει, εσύ που έχεις πιάσει το νόημα πως κάνεις backup ;

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Το time machine γραφει τον δισκο σου. Αν δεν αλλαξεις κατι δεν θα τ ο ξαναγραψει αλλα θα ειναι στο νέο backup. 

Αν μπεις σε ενα φακελο πχ Documents και πατησεις να ανοιξει το time machine θα σου δειξει ολα τα backup του folder.σκρολαρεις και βελεπςι που θες να πας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λοιπόν ο δίσκος έχει ελεύθερα 599 GB σε 17 λεπτά θα γίνει backup. Έχω προσθέσει ΜΟΝΟ ΤΡΕΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ στον φάκελό μου Photography στο Raid. Θα το δουμε αυτό που λέτε και θα σας πω.

(το δεύτερο που περιγράφεις δεν το καταλαβαίνω, δώσε οδηγίες)

ο υπολογιστής μου δεν είναι original mac, hackintosh είναι και backup του δίσκου κάνω με το CCCloner

κι ακόμη ένα screen shot που δείχνει αυτό που σας λέω. Και στους δύο φακέλους έχει ακριβώς τα ίδια ..108 ..800

24282231_ScreenShot2018-08-16at21_27_10.png.64f791a016e0b81beb29834bb7039f90.png

Επεξ/σία από Επισκέπτης

55 minutes ago, Agraf said:

πως τον σβήνω τώρα τον φάκελο Library, πιάνει 10 GB και δεν έδωσα εγώ εντολή στο TM να τον αντιγράψει..!!

Όταν λες δεν έδωσες εντολή, εννοείς ότι τον φάκελο Library τον έχεις στα excluded? Γιατί αλλιώς θα τον γράψει.

Τον σβήνεις μέσα απ’ το Time Machine app με δεξί κλικ. 

1 hour ago, Agraf said:

και

58 minutes ago, Agraf said:

σιγά τη λογική που δεν έχω καταλάβει, εσύ που έχεις πιάσει το νόημα πως κάνεις backup ;

Έχω έναν δίσκο 1,5 φορά μεγαλύτερο απ’ τον τοπικό και κάνω backup τα πάντα, εκτός από Dropbox και κάτι άλλα ψιλά.

Στο Screenshot φαίνονται όλα φυσιολογικά. Κάθε φάκελος σου δείχνει ποια αρχεία υπήρχαν στον υπολογιστή τη δεδομένη στιγμή. Το όνομα του φακέλου είναι η ημερομηνία και η ώρα που έγινε το backup. Αν ένα ένα αρχείο έχει γίνει backup μια φορά δεν το ξανακάνει copy. Απλώς συνεχίζει να σου το δείχνει εφόσον δεν το έχεις σβήσει. 

1 hour ago, Agraf said:

μπορείς να το ξανα πεις αυτό με οδηγίες να το κάνω τωρα ;;

Ποιο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το πως τα σβήνω από το backup του εξωτερικού.. μέσα από την εφαρμογή του time machine δεν με οδηγεί καπου σε αυτό που λες. Γράψε οδηγίες αν μπορείς.

14 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Ποιο;

τώρα έγινε πιο φυσιολογικό

60940093_ScreenShot2018-08-16at22_18_33.png.1d54dc4c8789a7f44f65d6d3ff54690e.png

μάλλον δεν έπρεπε να βάλω τίτλο Time Machine γιατί κολλάτε στις δύο λέξεις. Εμένα στόχος μου είναι απλά να κάνω backup αρχείων ΒΙΝΤΕΟ, ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ όχι συστήματος και δίσκου ολόκληρου..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

11 minutes ago, Agraf said:

Γράψε οδηγίες αν μπορείς.

Αν έχεις εικονίδιο Time Machine πάνω δεξιά στο menu bar, κάνε κλικ και μετά Enter Time Machine. Αλλιώς πήγαινε Applications>Time Machine και τρέξ’ το. 

1 λεπτό πριν, CheOnWeb είπε

Αν έχεις εικονίδιο Time Machine πάνω δεξιά στο menu bar, κάνε κλικ και μετά Enter Time Machine. Αλλιώς πήγαινε Applications>Time Machine και τρέξ’ το. 

μετά;;;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...