MakisFilip Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Σημερα αποφασισα να παραγγειλω ενα laptop. Δεν εχει σημασια πιο. Ετσι λοιπον προτου προβω στην αγορα του τηλεφωνησα στο καταστημα και τους ζητησα να μου δωσουν τον αριθμο του μοντελου ουτες ωστε να μπορεσω να τσεκαρω καποιες αποριες και λεπτομεριες στην επισημη ιστοσελιδα της κατασκευαστριας εταιριας που με απασχολουσαν. Και δεν μιλαω απλως για το ταδε μοντελο, αλλα αποκληστικα για το συγκεκριμενο, με τον συγκεκριμενο επεξεργαστη, συγκεκριμενη καρτα γραφικων, συγκεκριμενη μνημη, συγκεκριμενο χωρο αποθηκευσης, για τον λογο οτι ηθελα να ξερω αν μπορω να προσθεσω δευτερο σκληρο οπως και μνημη(και ως ποση) στο αμεσο η εμμεσο μελλον. Τιποτα φυσικα δεν γνωριζαν απο οτι τους ρωτησα, ουτε τον αριθμο μοντελου και ετσι με παραμπεψαν σε καποιο αλλο τμημα το οποιο εστηλα e-mail και περιμενω απαντηση οσο αναφορα τις αποριες μου σαν αγοραστης. Περα απο αυτο μου ειπαν κιολας οτι σε περιπτωση που ανοιξω το laptop για να προσθεσω σκληρο η μνημη θα χασω την εγγυηση. Κατι ομως που δεν ειμαι σιγουρος αν ισχυει συμφωνα με οσα εχω διαβασει. Βρηκα λοιπον ενα παρομοιο της ιδιας σειρας στο internet(αμαζον-εκει σου γραφουν τον αριθμο μοντελου) με διαφορετικα χαρακτηρηστικα και προσπαθουσα να λυσω τις αποριες μου.Γινετε να βαλω δευτερο ssd η hdd,εχει υποδοχη, και μπορω να αναβαθμησω την μνημη και ολα αυτα χωρις να χασω την εγγυηση? Το ερωτημα μου ακομα παραμενει, γιατι δεν γνωριζω αν στο συγκεκριμενο μοντελο που σκοπευω να αγορασω θα ισχυουν τα ιδια με το αλλο μοντελο με τα διαφορετικα χαρακτηρηστικα. Και ρωταω τωρα, τι κανω εδω? Πως μπορω να τα γνωριζω αυτα πριν προβω στην αγορα?
Left13S Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Αν έχεις βρει το λαπτοπ από το skroutz στα χαρακτηριστικά σου χει μοντέλο.
MakisFilip Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Οχι φιλε, δεν γραφει. Εκτος αν εννοεις τον τυπο του επεξεργαστη τι αριθμο μοντελου ειναι, και οχι το laptop
Left13S Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, MakisFilip είπε Οχι φιλε, δεν γραφει. Εκτος αν εννοεις τον τυπο του επεξεργαστη τι αριθμο μοντελου ειναι, και οχι το laptop Ακυρο Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2018 από Left13S
eaglos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) On topic Θες να μάς πεις ποιό laptop κοιτάς μήπως βγάλουμε άκρη με το αν και πως αναβαθμίζεται; -- Off topic. Θεωρητικά, για τα πάντα μπορούν να σου κάνουν μανούρα για να μην σε καλύψουν με εγγύηση. Μου είχε τύχει φάση σε Toshiba, όπου είχε γεμίσει bad sectors ο δίσκος εντός εγγύσης, να μου λένε ότι "Το laptop ερχόταν με το Α λειτουργικό και εσείς έχετε βάλει το Β, άρα είστε εκτός εγγύησης". Οπότε κάθησα και πέρασα στην μαμίσια εγκατάσταση την οποία είχα πάρει κλώνο και τους το πήγα. Μιλάμε τώρα για εταιρικό laptop προ κρίσης. Όχι τώρα που όλοι σου βγάζουν το λάδι για τα αυτονόητα. Γενικά, εαν το ανοίξεις και βάλεις χέρι χάνεις την εγγύηση. Οπότε αν είναι να βάλεις χέρι, θα πρέπει να κρατήσεις τα μαμίσια εξαρτήματα ώστε σε περίπτωση βλάβης να τους το πας στην αρχική του μορφή. Κάποια laptops μπορεί να έχουν στικεράκια ή αυτοκόλλητα εσωτερικά τα οποία εαν χάλασεις να στο πετάξουν εκτός εγγύησης. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2018 από eaglos
MakisFilip Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Κοιταξε να δεις τι γινετε ρε eaglos, γιατι εχω παθει την πλακα μου και αρχισα να φοβαμαι. Ψαχνω εδω και κανα μηνα ενα gaming laptop ως850, αυτο ειναι το μπατζετ μου. Λοιπον κατεληξα δτο lenovo legion y520-15ikbn στην τιμη των 839ευρο https://www.skroutz.gr/s/13305954/Lenovo-Legion-Y520-15IKBN-i5-7300HQ-8GB-256GB-GeForce-GTX-1050-FHD-W10.html. Μου φαινετε καλο για τα λεφτα αυτα που διαθετω. Τους πηρα τηλ. λοιπον(electroholic) και τους ρωτησα αυτα που εγραψα παραπανω. Απαντηση δεν πηρα. Την εψαξα οσο μπορουσα και τελικα απο αλλο e-shop βρηκα τον αριθμο μοντελου, ο οποιος ειναι 80wk018rpi. Απο οτι καταλαβα απο αυτα που διαβασα, γιατι δεν κατεχω πολλα, μπορει να γινει αναβαθμηση(ετσι δεν ειναι;). Πηρα λοιπον την αποφαση και πριν απο λιγο το παρηγγηλα. Κοιταξε να δεις τωρα το ωραιο. Τροπο πληρωμης επελεξα αντικαταβολη, συν μεταφορικα, και μου ρχετε ακριβως στα850. Στο καπακιμου ρχετε μαιλ, οτι συμφωνα με εναν καινουριο νομο, πλεον αγορες πανω απο 500 η πληρωμη θα γινετε μεσω τραπεζης, οχι μετρητα. Στην αγορα μου εχω χρεωθει αντικαταβολη συν 3.5ευρω. Σιγα τα αυγα θα μου πεις ρε φιλε, και δεν διαφωνω αφου επελεξα αντικαταβολη. Εδω ομως ρε παλικαρια δεν προκειτε για αντικαταβολη. Θα πρεπει η να πληρωσω με πιστωτικη η να τρεξω στην τραπεζα να τους καταθεσω τα λεφτα. Και τα εχω παρει. Γιατι χρεωνομαι αντικαταβολη; Αφου δεν ειναι. Εννοειτε οτι περιμενω να ανοιξουν και να τους παρω τηλ. και αν δεν μου το εξηγησουν θα ακυρωσω την παραγγελια. Τωρα οσο αναφορα αυτα που αναφερες φιλε eaglos εχω χασει τον μπουσουλα και δεν ξερω τι να κανω. Τι να αγορασω, και απο που να το αγορασω
MakisFilip Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Για το συγκεκριμενο τι γνωμη εχετε; https://www.amazon.com/Dell-Inspiron-7567-Laptop-i5-7300HQ/dp/B07793DRK9/ref=mp_s_a_1_3?ie=UTF8&qid=1534746072&sr=8-3&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=dell+inspiron+15+7567&dpPl=1&dpID=41UOlGUlcEL&ref=plSrch Και οποιος γνωριζει για αγορες απο αμαζον, οταν γραφει συν στην τιμη του λαπτοπ τοσα δολαρια για shipping & import fees, αυτο σημαινει οτι θα ειναι η τελικη τιμη χωρις να χρειαστει να πληρωσω επιπλεον μετα τελωνιο η φορους; π.χ. το συγκεκριμενο αξιζει 738+ 145.60 shipping and import fees = συνολο 884δολαρια, με την ισοτιμια 776 ευρω;
Moderators Spect~ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Moderators Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Αυτό με το νόμο και την τράπεζα ισχύει. οπότε θα τους πεις να σου επιστρέψουν τα 3.5 € ή θ κάνεις κατάθεση στην τράπεζα όσα λέει -3.5€. Για 2ο δίσκο ακόμη και αν δεν έχει υποδοχή μπορείς να βγάλεις το cd rom και να βάλεις στη θέση του 2o δίσκο. Εκτός αν το λαπτοπ υποστηρίζει μ2 που τότε παιρνεις ενα τέτοιο και αφήνεις τον αλλο στη θέση του. Περι εγγύησης, ναι αν βάλεις χέρι χάνεις την εγγύηση όσο απλό και αν είναι αυτο που κάνεις. Τώρα το να σου βγάλουν κατι εκτος εγγύησης λόγω software το θεωρώ τέρμα χαζό αλλα τι να πεις με τα αστέρια που έχουμε εδώ (δεν μιλάμε να εχεις βάλει το πισι να κανει Mining και αν το χεις καψει αλλα αλλαγή λειτουργικου). Δηλαδή αν ειχε ερθει με 8 και έκανε μονο του update Σε 10 θα στο βγάζαν εκτός εγγύησης! No logic (σε πιστεύω εσενα που το εγραψες δεν σε αμφισβητώ) Για το λενοβο που έβαλες εδω http://psref.lenovo.com/syspool/Sys/PDF/Lenovo Laptops/Lenovo Legion Y520/Lenovo_Legion_Y520_spec-win505.pdf λεει αυτο Storage (opt) 2.5" wide, 5400 rpm, 7mm high, SATA 6.0Gb/s support M.2 SSD (opt) M.2 SSD / PCIe 3.0 x 4 οπότε οπως είπα βάζεις ενα Μ2 πάνω και καθάρισες. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2018 από Spect~
MakisFilip Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Μαλιστα, ευχαριστω φιλε spect, οπως και να χει την ακυρωσα την παραγγελια. Μιλησα το πρωι και μου παν οτι η αντικαταβολη θα ισχυσει, απλως αντι cash, θα πρεπει να γινει με καρτα η πληρωμη στο καταστημα της courier. Τι λογικη ειναι αυτη δεν καταλαβαινω. Πεςτε απο την αρχη να πληρωσω με καρτα και τελειωσε η δουλεια. Τωρα για την εγγυηση και εδω το θεμα ειναι αχταρμας μου φαινετε. Στο αμαζον, σε ερωτησεις πελατων, οσο αναφορα το συγκεκριμενο θεμα, η απαντηση ειναι οτι δεν χανεις την εγγυηση, αρκει να μην κανεις καποια ζημια οταν θα προσθεσεις δευτερο σκληρο, η περισσοτερο μνημη, και αφου κρατησεις το κομματι που αντικατεστησες. Αντε βγαλε ακρη. Οσο αναφορα για αμαζον που ρωτησα, γνωριζει κανεις;
Moderators Spect~ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Moderators Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Θεωρητικά έτσι θα πρέπε να είναι με την εγγύηση αλλά απο τη στιγμή που δεν μπορείς να αποδείξεις αν έκανες μόνο αυτο και προσεκτικά το βγάζουν εκτος εγγύησης, εν μέρει εχουν δίκιο. Καντην ξανα και επέλεξε πληρωμή με κάρτα εξαρχής ετσι δεν θα σου χρεώσει τα 3€
MakisFilip Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δηλαδη ρε συ spect, αν το παω στον τεχνικο και του ζητησω να μου προσθεσει τον δευτερο σκληρο, και οταν το κανει τον τραβαω video και φαινετε οτι δεν εχει γινει ζημια , δεν ειναι αποδειξη αυτο;
Moderators Spect~ Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Moderators Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 17 ώρες πριν, MakisFilip είπε Δηλαδη ρε συ spect, αν το παω στον τεχνικο και του ζητησω να μου προσθεσει τον δευτερο σκληρο, και οταν το κανει τον τραβαω video και φαινετε οτι δεν εχει γινει ζημια , δεν ειναι αποδειξη αυτο; Και πως ξέρω εγω οτι δεν το έχεις ανοίξει αλλες 5 φορές χωρίς να βγάλεις βίντεο? Πως ξέρω οτι δεν έχεις πειράξει κάτι άλλο!? Εγω μαζί σου είμαι μιας και πάντα τα ανοίγω μονος μου απλά καταλαβαίνω τη λογική πίσω απο αυτο
mphxths Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 1.Το legion παιρνει m.2 nvme δισκο + sata κανονικο δισκο.Μνημη εως 32gb (2x16gb).Αλλα το ακυρωσες απο ο,τι λες. 2.Οποιοδηποτε φορητο αν ανοιχτει εκτος εξουσιοδοτημενου σερβις θεωρητικα χανει την εγγυηση. 3.Αγορες πανω απο 500 ευρω γινονται με τραπεζικη συναλλαγη (χρεωστικη/πιστωτικη/καταθεση).Ισχυει εδω και πολυ καιρο. 4.Το Dell-ακι απο το αμαζον δεν ειναι ασχημη περιπτωση.Πανω απο ολα ειναι Dell.Που και σε κομματια να τους το πας δεν ρωτανε τιποτα..στο φτιαχνουν και στο ξαναδινουν Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2018 από mphxths
MakisFilip Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Ενταξει μην βαρατε. Αναφερομαι στην εγγυηση, γιατι σε πολλα σαιτ ανθρωποι που αναβαθμησαν η προσθεσαν σκληρο πρωτα ρωτησαν την αντιπροσωπια και η απαντηση που πηραν ηταν αυτη που ανεφερα. Οσο αναφορα την αντικαταβολη μπορει να ισχυει καιρο κατι που δεν γνωριζα γιατι εχω να κανω αγορα ονλαιν κατι χρονια, αλλα οπως και να χει χανετε το πλεονεκτημα της αντικαταβολης, το οποιο ηταν δεν κανω τιποτα απλως περιμενω να μου το φερουν και δεν μπλεκω με καρτες και τραπεζα. Αρα ουδης λογος να πληρωνω επιπλεον για κατι που εχω χασει το πκεονεκτημα. Την παραγγελια την ακυρωσα γιατι 1ον δεν ειχα λαβει απαντηση στις ερωτησεις μου απο το eshop(μεχρι χθες), και δευτερον γιατι η λογικη της αντικαταβολης με ψιλοξενερωσε. Δεν αποκλειω να ξανακανω την παραγγελια τις επομενες μερες, απο την στιγμη που με απαντησαν, και αφου δεν βγαλω ακρη με αμερικα. Τιεννοω; Ρωτησα εδω και μου παν οτι δεν προκειτε να πληρωσω κατι extra περα απο το τελικο ποσο που θα μου δοθει απο αμαζον. Απο την αλλη ομως πριν κανα 2χρονια παρηγγηλε ο αδερφος μου κινητο απο αμαζον, με την ιδια λογικη(η τιμη του ειχε μεγαλη διαφορα με την ελληνικη αγορα) και οταν του ρθε αναγγαστηκε να πληρωσει extra τοσα που στο τελος του βγηκε οσο θα τον εβγαινε εδω. Και προσπαθω τωρα να βρω ακρη, μην βρεθω εκτεθημενος, γιατι οπως αναφερα το μπατζετ μου ειναι ενα ποσο και απο κι και πανω εγω θα ειμαι εκτεθημενος. Δεν το συζηταω, εννοειτε οτι σημερα κιολας θα παραγγελνα οποιδηποτε απο την λιστα παραπανω(το vfm ειναι φοβερο οπως αναφερες ),αν ημουν σιγουρος 100% οτι δεν θα με ζητηθουν αλλα λεφτα αργοτερα. Με λιγα λογια προσπαθω να μαθω εγκυρα τι παιζει για να παραγγειλω, γιατι εχει εδω και εναμιση μηνα που μου κλεψαν το λαπτοπ και με χει πιασει μουρλα.
mphxths Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Η εννοια της αντικαταβολης δεν εχει τοσο την εννοια του "περιμενω να μου το φερουν και δεν μπλεκω με καρτες και τραπεζα" , οσο την εννοια "ειμαι σε απομακρυσμενο σημειο και δεν μπορω να λαβω το προιον αυτοπροσωπως στο καταστημα" ή "ειμαι γερος και δεν παιζει να κουνηθω" ή "εχω εργασια οποτε δεν μπορω να παω να το παρω" και αλλες πολλες περιπτωσεις. Αυτο με το "500 ευρω και ανω = καρτα/καταθεση" , ισχυει εδω και καιρο ακομα και στο καταστημα να πας.Δεν μπορεις να παρεις π.χ. macbook air που κανει ξερωγω 2 χηνες και να αρχισεις να μετρας λεφτα στο ταμειο.Δεν θα τα δεχτουν.Νομιζω το κανανε για να αποφευγονται συναλλαγες μεγαλων ποσων σε μετρητα που μπορει ναναι τιποτα μαυρα/κλεμμενα κλπ. Η φαση με το αμαζον ειναι ξεκαθαρη πλεον.Οποια τιμη βλεπεις + τα κερατιατικα που αναγραφει διπλα ως "shipping/import" και τελος.Αν απο την αλλη μπορεις να καλυφθεις με προιον αγορασμενο απο την Ελλαδα , γιατι οχι... Στο ειπα και στο αλλο θεμα , το lenovo legion ειναι καλο φορητο.Οπως και καποια αλλα gaming laptops που κυκλοφορουν.Αν μπορεσεις να βρεις καποιο καλο configuration σε καλη τιμη εισαι αρχοντας.Το Dell επισης του αμαζον κορυφαιο μηχανημα..dell..ξερεις τι σημαινει dell? Σημαινει του αλλαζεις τα παντα εσωτερικα..του καις την μητρικη και τους λες θελω αλλο..και σου φερνουν αλλο , χωρις ερωτησεις..για τετοιο support μιλαμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα