Προς το περιεχόμενο

Η Intel με ένα teaser video αρχίζει να οικοδομεί το «hype» γύρω από τις επερχόμενες κάρτες γραφικών της


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τον περασμένο Ιούνιο έγινε γνωστό ότι η Intel σκοπεύει να λανσάρει σε δύο χρόνια περίπου τις δικές της κάρτες γραφικών, κάτι που βεβαίως υποψιαζόμασταν και από τις προσλήψεις των Jim Keller, Chris Hook και Raja Koduri που αποχώρησαν από την AMD λίγο πριν.

Κατά την διάρκεια της πολυετούς θητείας του στην AMD, o Jim Keller βοήθησε την AMD να παρουσιάσει επιτυχημένες αρχιτεκτονικές, όπως τις K7 (με τους Athlon, Athlon XP, Duron) και K8 (Athlon64) με το σετ εντολών AMD64 (x86-64) και αργότερα, αφού μεσολάβησε «ένα πέρασμα» από την Apple για να αναπτύξει τα A4 και A5 SoC, επανήλθε στην AMD για να την βοηθήσει να αναπτύξει την αρχιτεκτονική “Zen”. Στην συνέχεια ξεκίνησε να εργάζεται στην Tesla, και αργότερα αποχώρησε για να βρεθεί στην Intel που από την θέση του Senior Vice President θα επιβλέπει την ανάπτυξη system-on-chips (SoCs).

Ο Chris Hook, ήταν επικεφαλής marketing στο τμήμα Radeon Technologies Group και μετά την παραίτηση του ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος marketing για τις ανεξάρτητες κάρτες γραφικών της Intel που όπως αναφέραμε πρόκειται να λανσάρει από το 2020.

Βεβαίως, για να σχεδιάσει κάρτες γραφικών του είδους, η Intel χρειαζόταν ένα ακόμη βασικό πυλώνα, τον οποίο βρήκε στο πρόσωπο του Raja Koduri, που ήταν επικεφαλής του τμήματος Radeon Technologies Group της AMD. Στην Intel ανέλαβε το νεοσύστατο τμήμα Core & Visual Computing Group.   

Τώρα, και πάνω στην ώρα για το φετινό συνέδριο SIGGRAPH, ο γίγαντας της κατασκευής ημιαγωγών έδωσε στην δημοσιότητα ένα μικρό βίντεο μέσω του νέου λογαριασμού της εταιρείας στο Twitter, "Intel Graphics" για τις επερχόμενες διακριτές κάρτες γραφικών της. Η αισθητική και το στυλ του βίντεο θυμίζουν παλαιότερες παραγωγές της AMD όταν ο Chris Hook ήταν επικεφαλής μάρκετινγκ του Radeon Technologies Group.

2.png.459ca6d0b0959d8b4f0c5c60e8daf424.png

Το βίντεο επιβεβαιώνει ότι η Intel θέλει να ξεκινήσει να οικοδομεί το “hype” γύρω από τα επερχόμενα προϊόντα της και πως οι διακριτές ή αν θέλετε ανεξάρτητες κάρτες γραφικών της συνεχίζουν να βρίσκονται εντός του σχεδιαγράμματος για λανσάρισμα το 2020, που θα αποτελέσει τη χρονιά που η Intel θα «απελευθερώσει» τα γραφικά της, και αυτό είναι «μόνο η αρχή».

Σχολιάζοντας το βίντεο, ο Chris Hook είπε ότι “θα απαιτηθεί χρόνος και προσπάθεια για να γίνει ο πρώτη επιτυχημένη είσοδος στον τομέα dGPU εδώ και 25 χρόνια, αλλά υπάρχει απίστευτο ταλέντο στην Intel και πάνω από όλα πάθος για τα ανεξάρτητα γραφικά».

TechPowerUp


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μακάρι, αν και ο στόχος δεν είναι τόσο εύκολος, ειδικά ότι πρέπει να γίνει το hardware όσο το δυνατόν ποιο συμβατό με το software που τρέχει τώρα στην αγορά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναμένουμε να δούμε...κρατάμε μικρό καλάθι για την intel απο ότι μας έχει δείξει ως τώρα....

Καλό πάντα είναι να υπάρχει ανταγωνισμός για εμάς τους καταναλωτές. Καλη συνέχεια σε όλους! 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα κανουν ανταγωνισμο με την Nvidia στο ποιος απο τους 2 θα πουλαει ακριβοτερα και θα προσφερει λιγοτερα.

Επεξ/σία από umbrella co.
  • Like 9
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λογικό να προωθεί Hype και πραγματικά μακάρι να μπεί και άλλος στο "παιχνίδι" για να ανοίξει η αγορά πρός όφελος εμάς των καταναλωτών, όμως αν δεν δείξει και κάνει κάτι πραγματικά ξεχωριστό και αν δεν υπάρξουν χειροπιαστά και μετρήσιμα αποτελέσματα σε διάφορα επίπεδα,δεν θα της φτάσει κανένα μέτρο Hype στο να καθιερωθεί σε μια τόσα χρόνια κλειστή απο 2 εταιρίες,αγορά.

Επεξ/σία από ELMastas
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

24 λεπτά πριν, umbrella co. είπε

Θα κανουν ανταγωνισμο με την Nvidia στο ποιος απο τους 2 θα πουλαει ακριβοτερα και θα προσφερει λιγοτερα.

Εχω την εντυπωση πως η τελευταιες 2 γενιες της amd ηταν τετοιας κατηγοριας :P

  • Like 6
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ καλά νέα. Χρειαζόμαστε ανταγωνισμό.

Ο επικεφαλής είναι ο Raja Koduri που έφυγε από την AMD. Σίγουρα φέρει αρκετή τεχνογνωσία από πίσω του.

Το θέμα είναι να δούμε σε ποιες κατηγορίες θα ανταγωνιστούν. Άραγε θα δούμε τίποτα στην high-end κατηγορία για να χτυπήσει την nVidia? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είμαστε όλοι "παιχνιδάδες". Καλοδεχούμενος πάντα ο ανταγωνισμός αλλά μεγάλο ποσοστό χρηστών μένει στο ενσωματωμένο στους επεξεργαστές κύκλωμα γραφικών. (Η θύρα PCI-ex χάσκει άδεια 😉) Λύση που δεν υπήρχε μερικά χρόνια πριν και που η υποστήριξη γραφικών στο chipset λίγο - πολύ δεν έλεγε και πολλά πράγματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...