NickBalis Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2018 Καλησπέρα! Θέλω σε ένα κτήριο να στείλω μέσω link internet και VOIP. Πήγα σε μία εταιρία με συναγερμούς κλπ. και μου έκαναν την εξής ¨Προσφορά¨ Ubiquiti airMAX LiteBeam M5 23dBi, 5GHz b x2 260€ TP-LINK TL-SG1008D V.8 8-Port Gigabit Desktop Switch 35€ HT801 (από ότι κατάλαβα είναι αντάπτορας για voip;) 50 ευρώ και ένα HT503 που δεν καταλαβαίνω διαφορές από το HT801 +την εγκατάσταση 150€ πόνεσε η καρδιά μου από το χρηματικό ποσό και παρόμοια πράγματα και ακόμα καλύτερα από skroutz έχουν την ίδια τιμή με τις 2 κεραίες. Επομένως αποφάσισα να το στήσω εγώ. Οι κεραίες είναι το μόνο εύκολο νομίζω να στηθούν καθώς και το ίντερνετ. Θέλω να ρωτήσω : τα δύο αυτά τα HT801 και HT503 τι ακριβώς δουλειά κάνουν; Πώς θα στέλνω τηλέφωνο στο "κτήριο" και τέλος, θα έχω και στο σπίτι μου τηλέφωνο; Για router έχω το speedport του ΟΤΕ Να σημειωθεί ότι έχω οπτική επαφή με το "κτήριο" Αυτό γίνεται γιατί εκεί υπάρχουν πολλές διακοπές. Βρίσκομαι σε χωριό. Με Adsl 24αρα στο σπίτι πιάνω 12mbps ενώ εκεί πιάνω 4 με το ζόρι γιατί θεωρείται απομακρυσμένη περιοχή κλπ κλπ. Ευχαριστώ!
jkoukos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2018 Έχεις VoIP τηλεφωνία του ΟΤΕ ή θέλεις να περάσεις αντίστοιχη τηλεφωνία άλλου παρόχου; Οι τηλεφωνικές συσκευές που έχεις, είναι απλές αναλογικές (σταθερές ή ασύρματες) ή μήπως έχεις και ΙΡ; Οι τιμές που σου έδωσε για τις συσκευές είναι πανάκριβες, ακόμη και μαζί με τα υλικά στερέωσης κλπ. Το κόστος εγκατάστασης, σε λογικά πλαίσια (ελαφρά τσιμπημένο). Το ζευγάρι HT801/HT503 είναι για να μεταφέρεις μέσω δικτύου την τηλεφωνία από μία αναλογική γραμμή ή το VoIP του ΟΤΕ από μία θύρα PHONE της συσκευής της. Όμως υπάρχουν και άλλες λύσεις προτιμότερες, αλλά εξαρτάται πως θέλεις να το στήσεις και τον προϋπολογισμό (φυσικά και τις σχετικές γνώσεις που έχεις). Όσον αφορά τα 2 εξωτερικά ΑΡ θα επέλεγα τα σαφώς καλύτερα Litebeam AC αντί του απλού Μ5 που προτείνει.
NickBalis Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 16 ώρες πριν, jkoukos είπε Έχεις VoIP τηλεφωνία του ΟΤΕ ή θέλεις να περάσεις αντίστοιχη τηλεφωνία άλλου παρόχου; Οι τηλεφωνικές συσκευές που έχεις, είναι απλές αναλογικές (σταθερές ή ασύρματες) ή μήπως έχεις και ΙΡ; Οι τιμές που σου έδωσε για τις συσκευές είναι πανάκριβες, ακόμη και μαζί με τα υλικά στερέωσης κλπ. Το κόστος εγκατάστασης, σε λογικά πλαίσια (ελαφρά τσιμπημένο). Το ζευγάρι HT801/HT503 είναι για να μεταφέρεις μέσω δικτύου την τηλεφωνία από μία αναλογική γραμμή ή το VoIP του ΟΤΕ από μία θύρα PHONE της συσκευής της. Όμως υπάρχουν και άλλες λύσεις προτιμότερες, αλλά εξαρτάται πως θέλεις να το στήσεις και τον προϋπολογισμό (φυσικά και τις σχετικές γνώσεις που έχεις). Όσον αφορά τα 2 εξωτερικά ΑΡ θα επέλεγα τα σαφώς καλύτερα Litebeam AC αντί του απλού Μ5 που προτείνει. Έχω την VOIP του ΟΤΕ που θέλω να μεταφέρω εκεί. Είναι αναλογικές συσκευές Οι γνώσεις μου είναι αρκετά λίγες, έχω κάνει αρκετή έρευνα γενικά με τα διαδικτυακά κλπ αλλά με ένα καλό οδηγό θα τα καταφέρω σίγουρα. Οι άλλες προτιμότερες λύσεις τι ακριβώς είναι; Ευχαριστώ!
jkoukos Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2018 Ζητάς και παίρνεις τον κωδικό της τηλεφωνίας και τον ρυθμίζεις (απενεργοποιώντας την τηλεφωνία στο Speedport) σε: Ένα SIP τηλεφωνικό κέντρο, που κάλλιστα μπορεί να είναι ένα Raspberry Pi. Ένα Fritz router, από το 7170 και πάνω που θα παίξει ως SIP server. Μπορεί αν είναι ακόμη κι ένα φθηνό μεταχειρισμένο 7140 (υπάρχουν με 15-20€) που θα του περάσεις firmware από το 7170. Χωρίς να πάρεις τον κωδικό της τηλεφωνίας, ώστε αυτή να λειτουργεί όπως το έχεις τώρα, απλά με την Νο2 λύση παραπάνω. Και στις 2 περιπτώσεις θα χρειαστείς ένα ΑΤΑ VoIP adapter ή ένα φθηνό μεταχειρισμένο Fritz στην άλλη θέση που θα μεταφέρεις την τηλεφωνία, που θα επικοινωνεί με τον όποιο SIP Server.
NickBalis Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 18/8/2018 στις 6:09 ΜΜ, jkoukos είπε Ζητάς και παίρνεις τον κωδικό της τηλεφωνίας και τον ρυθμίζεις (απενεργοποιώντας την τηλεφωνία στο Speedport) σε: Ένα SIP τηλεφωνικό κέντρο, που κάλλιστα μπορεί να είναι ένα Raspberry Pi. Ένα Fritz router, από το 7170 και πάνω που θα παίξει ως SIP server. Μπορεί αν είναι ακόμη κι ένα φθηνό μεταχειρισμένο 7140 (υπάρχουν με 15-20€) που θα του περάσεις firmware από το 7170. Χωρίς να πάρεις τον κωδικό της τηλεφωνίας, ώστε αυτή να λειτουργεί όπως το έχεις τώρα, απλά με την Νο2 λύση παραπάνω. Και στις 2 περιπτώσεις θα χρειαστείς ένα ΑΤΑ VoIP adapter ή ένα φθηνό μεταχειρισμένο Fritz στην άλλη θέση που θα μεταφέρεις την τηλεφωνία, που θα επικοινωνεί με τον όποιο SIP Server. Μάλλον η λύση με τους αντάπτορες φαίνεται πιο εύκολη και οικονομική. Ποιο από τα δύο Grandstream θα βάλω στο Speedport; Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2018 από NickBalis
jkoukos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2018 Όπως νομίζεις, προσωπικά έχω διαφορετική γνώμη κι εμπειρία. Στο Speedport θα μπει αυτό που έχει FXO θύρα, που είναι το HT503.
tyf Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Καταρχην φιλε τα ubiquiti εχουν 60 ευρω η μια κεραια. στα 250 νομιζω σε εχει κοπανησει. μια ερωτηση να κανω? επειδη ψαχνομαι για το ιδιο setup. εχω κανει αυτο με τις κεραιες και ειμαι κομπλε. αλλα για το voip. μπορω να παρω μονο το HT503 να μπει σε γραμμη τηλεφωνικη που ερχεται απο (isdn απο το μηχανημα της netmod wind το nt1+ παιζει ρολο αν συνδεεται σε isdn η Pstn?) και απο την αλλη να παιξω με softphone μεσα απο το pc μου με το 3cxphone Που το δινει free Για μια δυο γραμμες? μου κανει ετσι γιατι θα παιξω με bluetooth handsfree μετα. γινεται αυτο? Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2018 από tyf
jkoukos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Στο ερώτημά σου, όχι δεν παίζει έτσι το ΗΤ801. Ένα απλό ΑΤΑ είναι που συνδέεται σε ένα ΙΡ κέντρο και μετατρέπει την VoIP τηλεφωνία σε αναλογική για να συνδεθεί μια απλή συσκευή πάνω της. Το ΗΤ802 είναι αντίστοιχο αλλά μπορεί να λειτουργήσει σε 2 SIP accounts και με 2 αναλογικές θύρες (FXS). Η συσκευή που χρειάζεσαι είναι κάποιο VoIP Gateway που να έχει τουλάχιστον FXO θύρα, όπως το HT503. Αλλά και πάλι αυτό δεν έχει SIP server στον οποίο να συνδεθεί άμεσα μία ΙΡ τηλεφωνική συσκευή ή εφαρμογή (π.χ. 3CX κλπ.) και λειτουργεί με τον τρόπο που ανέφερα στο link παραπάνω. Αυτό το κάνουν τα Fritz και μάλιστα όσα έχουν S0 θύρα μπορούν να συνδεθούν άμεσα με το ΝΤ, αντί της απλής αναλογικής FXO θύρας. Έτσι το έχω στο σπίτι, όπου ένα Oxygen του ΟΤΕ συνδέεται μέσω S0 θύρας στο Fritz 7270 και πάνω σ' αυτό συνδέονται αναλογικές συσκευές, ασύρματα DECT και ΙΡ συσκευές ή εφαρμογές. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα