Προς το περιεχόμενο

*** ΠΑΛΑΒΟΜΑΡΑ *** Πρόβλημα υποτίτλων...

salig

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσέξτε ένα παλαβό που συμβαίνει με μία ταινία που έγραψα...

Πρόκειται για το American Pie (το πρώτο), το οποίο έκανα backup από το πρωτότυπο ακολουθώντας τα εξής βήματα:

1. Ripping στο δίσκο με το DVD Decrypter

2. Έλεγχος αν χρειάζεται συμπίεση - διαπίστωσα με βεβαιότητα ότι αν κρατούσα μόνο την original γλώσσα και greek subs θα ήμουν ΟΚ

3. Κράτημα μόνο του κύριου τίτλου με επιθυμητή γλώσσα και υποτίτλους με χρήση του IFO Edit

4. Έλεγχος του τελικού απ'ευθείας στο PC διαπίστωση ότι είναι OK

5. Γράψιμο σε δισκάκι με το CopyToDVD

Την παραπάνω διαδικασία την ακολουθώ πάντοτε, με διαφοροποίηση στο βήμα 3 όπου, αν η ταινία είναι μεγάλη, κάνω transcode με το DVD2One.

ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΛΑΒΟ: βάζοντας χθες το βράδυ το δισκάκι στο επιτραπέζιο player για να δω την ταινία, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΩ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ!!! Η πλάκα είναι ότι με χρήση του τηλεχειριστηρίου του player επιλέγω κανονικά και με το νόμο τους ελληνικούς υπότιτλους...!

Δοκίμασα το δισκάκι και στα δύο PC που έχω και βλέπω κανονικά τους υπότιτλους. Δοκίμασα επίσης πάνω από 30 άλλα γραμμένα δισκάκια στο player και επίσης έχω υπότιτλους. Όλες οι ταινίες, είτε χρησιμοποίησα IFO Edit είτε οτιδήποτε άλλο είναι εντάξει. Με άλλα λόγια έχω παντού και πάντα υπότιτλους ΕΚΤΟΣ από αυτή την ταινία... Σκέφτηκα να την ξαναγράψω από το υπάρχον δισκάκι (όχι το πρωτότυπο) αλλά ήταν ήδη αργά και έπρεπε να κοιμηθώ.

Βρε σαϊνια, έχετε καμιά ιδέα; Πάει να μου στρίψει ρε γαμώτο! Άντε να δούμε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σε ρωτησω κατι?

Γιατι, γενικα, δεν χρησιμοποιεις το DVD2ONE και για το 3ο βημα της διαδικασιας σου?

Ποτε δεν μου εχει παρουσιασει προβλημα σε υποτιτλους το συγκεκριμενο προγραμμα και εξαλλου αν, ετσι και αλλιως, η ταινια+γλωσσα+υποτιτλοι χωρουν σε ενα DVD δεν κανει καμια συμπιεση.

Να σε ρωτησω κατι?

Γιατι' date=' γενικα, δεν χρησιμοποιεις το DVD2ONE και για το 3ο βημα της διαδικασιας σου?

Ποτε δεν μου εχει παρουσιασει προβλημα σε υποτιτλους το συγκεκριμενο προγραμμα και εξαλλου αν, ετσι και αλλιως, η ταινια+γλωσσα+υποτιτλοι χωρουν σε ενα DVD δεν κανει καμια συμπιεση.[/quote']

Ναι, ομολογώ πως έχεις δίκιο. Μάλλον μου έχει μείνει ένα είδος συνήθειας από τότε που πρωτοξεκίνησα τα DVD backup. Αλλά η απορία μου παραμένει: γιατί όσες ταινίες έγραψα με αυτή τη μέθοδο και με χρήση IFO Edit δεν έχουν πρόβλημα;

Τεσπα, θα δοκιμάσω να ξαναγράψω την ίδια από το υπάρχον δισκάκι με DVD2One και βλέπουμε... Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση.

Παίδες, το πρόβλημα ξεκινάει από το πρωτότυπο. Το έβαλα να παίξει και ούτε αυτό δείχνει υπότιτλους!!!

Κάτι δεν αρέσει στο επιτραπέζιο player μάλλον... Είναι το SONY DAV-S550 (compact με ενισχυτή, ηχεία κλπ). Αλλά ρε γαμώτο, ουδέποτε έως τώρα συνάντησα κάτι τέτοιο.

Καμιά άλλη ιδέα???

Ευχαριστώ...

Παίδες' date=' το πρόβλημα ξεκινάει από το πρωτότυπο. Το έβαλα να παίξει και ούτε αυτό δείχνει υπότιτλους!!!

Κάτι δεν αρέσει στο επιτραπέζιο player μάλλον... Είναι το SONY DAV-S550 (compact με ενισχυτή, ηχεία κλπ). Αλλά ρε γαμώτο, ουδέποτε έως τώρα συνάντησα κάτι τέτοιο.

Καμιά άλλη ιδέα???

Ευχαριστώ...[/quote']

Einai geniko provlima tou DVD. Thimame oti otan to eixa noikiasei me eixan proeidopoiisei sto video club oti mporei na min paizoun oi ypotitloi.

Egw vevaia exw mono pc k doulevan mia xara...

Yparxei sta sticky ligo pio panw ena post pou leei pws na valete ypotitlous se tainies pou den exoun. Dokimase me auto ton tropo na valeis kapoious subs katevasmenous apo net... Isws (lew isws) doulepsei etsi.

Σας ευχαριστώ όλους για όσα γράψατε. Τελικά θα πιστέψω ότι το πρόβλημα είναι του πρωτότυπου - όπως έγραψε και ο badvariemai, τον είχαν προειδοποιήσει. Anyway, αφού τουλάχιστον στο PC έχω κανονικά subs, δε με χαλάει να το κρατήσω (το αντίγραφο), θα το βλέπω όποτε θέλω εκεί.

Και πάλι ευχαριστώ. Καλό τριήμερο!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...