Επισκέπτης Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Γεια σας.. Επειδή έχω πήξει σε μια σοχλή που μισώ σκεφτόμουν είτε ένα γνωστό κολέγιο γραφιστικής, είτε να πάω σε κάποιο ιεκ. Οι δικοί μου είναι της άποψης οτι χωρίς πτυχίο κανονικό θα βρεθώ με το βασικό μισθό και θα έχω αποκατάσταση επαγγελματική τώρα, ενώ όσο μεγαλώνω θα βρεθώ χωρίς επιλογές. Τι νομίζετε? Υπάρχουν τόσα επαγγέλματα που τα κάνουν άνθρωποι χωρίς πτυχίο απ τη μια, απ την άλλη και ιεκ αισθητικής να πάω πχ δε θα μπορώ να ανοίξψ δικό μου κέντρο και απλά θα είμαι υπάλληλος. Τόσοι άνθρωποι που κάνουν επαγγέλματα τεχνιτών τα καταφέρνουν ή εργάζονται υπο άσχημες συνθήκες?
tsioulak Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Πρωτον τι εννοεις επαγγελματα τεχνιτων, επειδη εμενα δεν μου ερχεται κανενα επαγγελμα τεχνιτη στο μυαλο το οποιο να μην θελει εστω χαρτι απο ΙΕΚ. Δευτερον, και με κανονικο πτυχιο πανεπιστημιου να εισαι, η πιθανοτητα να καταληξεις με τον κατωτατο μισθο (και αν) ή την χρονια ανεργια ειναι μεγαλη.
NemeSis1990 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Εδω με πτυχίο και είσαι αναλώσιμος, χωρίς πτυχίο είσαι ένα τίποτα. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2018 από NemeSis1990
TopicStrarter Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, NemeSis1990 είπε Έχω με πτυχίο και είσαι αναλώσιμος, χωρίς πτυχίο είσαι ένα τίποτα. Ο πατέρας μου είναι απόφοιτος δημοτικού ζει έξω χρόνια έχει πάρει προαγωγή στην πολυεθνική που δουλεύει και παίρνει μισθό γύρο στα 6.000 ευρώ καθαρά... σίγουρα δεν είναι κάτι εντυπωσιακό αλλά δεν το λες και τίποτα.... Στην Ελλάδα απλά είμαστε βλάχοι και μισάνθρωποι (να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα κτλ) και τα πτυχία κτλ τα βλέπουν σαν ένα ακόμη εργαλείο στα χέρια τέτοιων ανθρώπων για να ταΐσουν το μίσος τον ναρκισσισμό και τον ρατσισμό τους... ΑΕΙ>ΤΕΙ (ενώ και βάσει νόμου είναι ίδια και γενικά τόσο τα ΑΕΙ όσο και τα ΤΕΙ σε σύγκριση με το εξωτερικό τα ίδια χάλια έχουν οπότε μετράνε ποιος είναι περισσότερος ψωριάρης και αυτός που έχει 99 ψείρες και όχι 101 είναι ανώτερος ο ορισμός της μιζέριας δηλαδή) και πάει λέγοντας Αυτή η παραπάνω αντίληψη ειναι η ρίζα που κρατάει κλειστά τα επαγγέλματα, κλειστά τα πανεπιστήμια (στην χώρα μας δεν περνάς σε πανεπιστήμιο περνάς σε τμήμα πανεπιστημίου -γιατί φυσικά δεν θα έπρεπε όλα τα τμήματα να είναι ίσα οπότε γιατί να μπορεί να μάθει αυτός απο το δικό μας τμήμα;;; ούστ!! ),τις πανελλήνιες και αυξάνει την γραφειοκρατεία στις ειδικότητες ή τις επιλογές κάποιου που θέλει να γίνει ελεύθερος επαγγελματίας η να ασκήσει ένα επάγγελμα που στην πράξη μπορεί να το κάνει αλλά βάσει γραφειοκρατίας όμως είτε του απαγορεύεται είτε πρακτικά ειναι ασύμφορο έως τελείως αδύνατο να ξεπεράσει την γραφειοκρατία (πχ Φυσικός να διδάσκει μαθηματικά σε σχολείο) ή πχ securitασ που η δουλειά του ειναι να κάθετε σε μια γωνία για 450 ευρώ να πρέπει να βγάλει (και να πληρώσει) 2 χρόνια ΙΕΚ (<απο τα λίγα πράματα που το χαρτί ΙΕΚ κάνει κάτι γιατί λόγω του παραπάνω μίσους που μας διακατέχει δεν υπάρχει κάποιο άλλο "χρήσιμο" χαρτί πέρα απο το χαρτί υγείας που μοιράζεται στα κρατικά πανεπιστήμια) Στο εξωτερικό (πάντα με την λέξη εξωτερικό εννοώ τα προχωρημένα κράτη και όχι ζουλού Βαλκάνια κτλ) τα πράματα ειναι πιο ακομπλεξάριστα αρκεί να κάνεις την δουλειά το πτυχίο βοηθάει σαν εργαλείο στην συνέντευξη κυρίως και μπορείς να κάνεις καριέρα και χωρίς πτυχίο Και ο τρόπος που παίρνεις πτυχίο ειναι πιο ακομπλεξάριστος και τα είδη ειναι πιο ακομπλεξάριστα... παίρνεις ένα comptia και γίνεσαι τεχνικός ΙΤ με προοπτικές εξέλιξης ας πούμε. Στην ελλάδα παίρνεις χαρτί ΙΕΚ ηλεκτρολόγος (δεν λέω κάτι σχετικό με ΙΤ γιατί εδώ δεν γίνεσαι τίποτα στην χώρα μας) και μένεις μια ζωή βοηθός δεν πα να έχει 10 χρόνια εμπειρία στο επάγγελμα... ή για παράδειγμα αν είσαι νοσοκόμος μπορείς να γίνεις (εφόσον έχεις εμπειρία και συνεχίσεις μερικά χρόνια εκπαίδευση χωρίς να αναγκαστείς να παρατήσεις την δουλειά του νοσοκόμου ) να γίνεις γιατρός όχι ξανά μανά απο την αρχή πανελλήνιες και 8 χρόνια Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2018 από TopicStrarter 2
NemeSis1990 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 10 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε Ο πατέρας μου είναι απόφοιτος δημοτικού ζει έξω χρόνια έχει πάρει προαγωγή στην πολυεθνική που δουλεύει και παίρνει μισθό γύρο στα 6.000 ευρώ καθαρά... σίγουρα δεν είναι κάτι εντυπωσιακό αλλά δεν το λες και τίποτα.... Στην Ελλάδα απλά είμαστε βλάχοι και μισάνθρωποι (να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα κτλ) και τα πτυχία κτλ τα βλέπουν σαν ένα ακόμη εργαλείο στα χέρια τέτοιων ανθρώπων για να ταΐσουν το μίσος τον ναρκισσισμό και τον ρατσισμό τους... ΑΕΙ>ΤΕΙ (ενώ και βάσει νόμου είναι ίδια και γενικά τόσο τα ΑΕΙ όσο και τα ΤΕΙ σε σύγκριση με το εξωτερικό τα ίδια χάλια έχουν οπότε μετράνε ποιος είναι περισσότερος ψωριάρης και αυτός που έχει 99 ψείρες και όχι 101 είναι ανώτερος ο ορισμός της μιζέριας δηλαδή) και πάει λέγοντας Αυτή η παραπάνω αντίληψη ειναι η ρίζα που κρατάει κλειστά τα επαγγέλματα, κλειστά τα πανεπιστήμια (στην χώρα μας δεν περνάς σε πανεπιστήμιο περνάς σε τμήμα πανεπιστημίου -γιατί φυσικά δεν θα έπρεπε όλα τα τμήματα να είναι ίσα οπότε γιατί να μπορεί να μάθει αυτός απο το δικό μας τμήμα;;; ούστ!! ),τις πανελλήνιες και αυξάνει την γραφειοκρατεία στις ειδικότητες ή τις επιλογές κάποιου που θέλει να γίνει ελεύθερος επαγγελματίας η να ασκήσει ένα επάγγελμα που στην πράξει μπορεί βάσει γραφειοκρατίας όμως είτε του απαγορεύεται είτε πρακτικά ειναι ασύμφορο έως τελείως αδύνατο να ξεπεράσει την γραφειοκρατία (πχ Φυσικός να διδάσκει μαθηματικά σε σχολείο) ή πχ securitασ που η δουλειά του ειναι να κάθετε σε μια γωνία για 450 ευρώ να πρέπει να βγάλει (και να πληρώσει) 2 χρόνια ΙΕΚ (<απο τα λίγα πράματα που το χαρτί ΙΕΚ κάνει κάτι γιατί λόγω του παραπάνω μίσους που μας διακατέχει δεν υπάρχει κάποιο άλλο "χρήσιμο" χαρτί πέρα απο το χαρτί υγείας που μοιράζεται στα κρατικά πανεπιστήμια) Στο εξωτερικό (πάντα με την λέξη εξωτερικό εννοώ τα προχωρημένα κράτη και όχι ζουλού Βαλκάνια κτλ) τα πράματα ειναι πιο ακομπλεξάριστα αρκεί να κάνεις την δουλειά το πτυχίο βοηθάει σαν εργαλείο στην συνέντευξη κυρίως και μπορείς να κάνεις καριέρα και χωρίς πτυχίο Και ο τρόπος που παίρνεις πτυχίο ειναι πιο ακομπλεξάριστος και τα είδη ειναι πιο ακομπλεξάριστα... παίρνεις ένα comptia και γίνεσαι τεχνικός ας πούμε. ή για παράδειγμα αν είσαι νοσοκόμος μπορείς να γίνεις (εφόσον έχεις εμπειρία και συνεχίσεις μερικά χρόνια εκπαίδευση) να γίνεις γιατρός όχι ξανά μανά απο την αρχή πανελλήνιες και 8 χρόνια Αν ο πατέρας σου ειναι χαμάλης ναι και 6 και 10 χιλιάδες μπορεί να πάρει. Εγώ μιλάω για δουλειά γραφείου που και με πτυχίο να είσαι σε έχουν αναλώσιμο.
TopicStrarter Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 2 λεπτά πριν, NemeSis1990 είπε Αν ο πατέρας σου ειναι χαμάλης ναι και 6 και 10 χιλιάδες μπορεί να πάρει. Εγώ μιλάω για δουλειά γραφείου που και με πτυχίο να είσαι σε έχουν αναλώσιμο. Ο πατέρας μου ειναι Bauleiter (construction manager/ προϊστάμενος έργου) στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης δηλαδή διαχειρίζεται πλέον την εκεί ομάδα και ξεκίνησε σαν τεχνικός πυρασφαλειών περνούσες δηλαδή τους σωλήνες τις αντλίες και τα υπόλοιπα συστήματα της εγκατάστασης. Και μόνο που ξεκίνησες με την λέξη "χαμάλης" επιβεβαιώνεις όσα έιπα. 3 1
NemeSis1990 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Φίλε μη κάνεις έτσι κι εγώ είχα παππού χαμάλη στην Γερμανία και έβγαλε τρέλα λεφτα. Το θέμα είναι ότι σήμερα χωρίς πτυχίο δεν πας πουθενά! Όχι μόνο στην Ελλάδα που είναι όπως είναι με την ανεργία αλλά παντού!! Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2018 από NemeSis1990
TopicStrarter Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Στην συγκεκριμένη εταιρία χωρίς πτυχίο μπορείς να πας (σε εκπαιδεύουν inhouse σε διάφορα θέματα της δουλειάς και κανόνες ασφαλείας κτλ) και ξεκινάς ως βοηθός τεχνικού (που μπορεί να γίνει μετά τεχνικός/εργάτης και μετά αρχητεχνικός(αυτός που παίρνει εντολές απο τον bauleiter για το έργο και οργανώνει την δουλειά της ημέρας λέγοντας στους τεχνικούς τι θα κάνουν και πως) και μετά bauleiter που οργανώνει τους αρχιτεχνικούς και μετά συνεχίζεις την σκάλα ανάλογα του ιστορικού και των εμπειριών σου) με αρχικό μισθό 1400 με 1800 ευρώ καθαρά (ανάλογα την περιοχή και πόσο μακριά ειναι απο το σπίτι σου) με όλα τα έξοδα μεταφοράς ή διαμονής αν χρειαστεί πληρωμένα και όταν απο βοηθός γίνεις τεχνικός παίρνεις απο 2000 έως 4000 περίπου ανάλογα το έργο και την δουλειά σου/τομέα ευθύνης σου κτλ. ^ παιδί εκπαιδευόμενος στην Minimax ^ και άλλοι εκπαιδευόμενοι ^και εδώ και άλλοι τιποτένιοι χαμάληδες(<κατα τους Έλληνες.. για τον υπόλοιπο κόσμο τεχνικοί)... 39 λεπτά πριν, TopicStrarter είπε Στην συγκεκριμένη εταιρία χωρίς πτυχίο μπορείς να πας (σε εκπαιδεύουν inhouse σε διάφορα θέματα της δουλειάς και κανόνες ασφαλείας κτλ) Και στην Ελλάδα κάτι τέτοιο φυσικά δεν συμβαίνει ούτε για αστείο γιατί απαγορεύουμε την ιδιωτική εκπαίδευση μην και τα χαρτιά υγείας που παίρνουμε απο τα δημόσια πανεπιστήμια μας (rank 400-500 ανάμεσα σε 600 άλλα στον κόσμο) υποτιμηθούν επειδή κάποιος ιδιότης κάνει καλύτερη δουλειά ... Επίσης γιατί έχουμε κλειδώσει ένα σωρό επαγγελματικά δικαιώματα να μπορούμε να τα κάνουμε μόνο εμείς με το συγκεκριμένο χαρτί! θα φέρουμε ανταγωνισμό τώρα για να κινηθεί η αγορά και να αναπτυχθεί η χώρα;;; όχι ας μείνουμε ψωροκώσταινα αρκεί να κρατήσουμε τα δικαιώματα μας ποιος κάθεται να ανταγωνίζεται με την πραγματική/πρακτική αξία του στην ελεύθερη αγορά; μας αρκεί το πλασματικό achievement -διαβάζοντας τα sos λιγο πριν την εκάστοτε εξεταστική-πχ του να είμαστε developers με πτυχίο και να μην μπορούμε να κάνουμε ένα απλό website χωρίς bugs.... έχουμε όμως το χαρτί και έτσι κοκορευόμαστε πως είμαστε ανώτεροι και σποουνταγκμένοι ..... Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2018 από TopicStrarter
Razor_7 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Όσο υπάρχουν άνθρωποι που εξισώσουν Πολυτεχνεία/Πανεπιστήμια/ΤΕΙ/ΙΕΚ κλπ. κλπ. , θα υπάρχουν και άλλοι που θα πηγαίνουν στο άλλο άκρο και θα τα μηδενίζουν όλα απο ΤΕΙ και κάτω. Παρ' το χαμπάρι (εσύ και οι όμοιοι σου) τίποτε δεν είναι το ίδιο όπως π.χ. το Stanford με το Arizona State στην Αμερική, έτσι και το ΕΜΠ με το Πανεπ. Δυτικής Αττικής λόγου χάρη στην Ελλάδα. Δε χρειάζεται να στρογγυλεύουμε τις γωνίες ούτε να λέμε για τεχνίτες που γίνανε managers και αλλά τέτοια ωραία. Όλα έχουν τη βαρύτητά τους και ταυτόχρονα αποτελούν προφανώς απλά "χαρτιά" άνευ ουσίας δίχως την προσωπικότητα/χαρακτήρα/προσόντα του φέροντος το όνομα επί αυτών. Αλλά δεν παύουν να έχουν τη βαρύτητά τους. Μην μπερδεύεσαι, όσοι κάναν πράγματα χωρίς πτυχία θα τα κάναν και με αυτά, γιατί απλά είχαν το attitude. Με λίγα λόγια δεν υπάρχει ασφαλές συμπέρασμα για τη χρησιμότητα ή μη του πτυχίου. Απλά παρατηρώ μια γενική τάση υποβάθμισης. Σίγουρα δεν είναι πανάκεια το πτυχίο, όπως σε τίποτα άλλωστε δεν υπάρχει μονόδρομος στη ζωή, αλλά μια λεωφόρος που πολλές φορές δύσκολα διαβαίνεις (αν πρόκειται για απαιτητική σχολή).
BlueBlade Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, NemeSis1990 είπε Φίλε μη κάνεις έτσι κι εγώ είχα παππού χαμάλη στην Γερμανία και έβγαλε τρέλα λεφτα. Το θέμα είναι ότι σήμερα χωρίς πτυχίο δεν πας πουθενά! Όχι μόνο στην Ελλάδα που είναι όπως είναι με την ανεργία αλλά παντού!! Καμία σχέση, αν σου κόβει και διαλέξεις να κάνεις κάτι που σου αρέσει και το κάνεις καλά τότε μια χαρά λεφτά θα πάρεις και καριέρα θα φτιάξεις. Στα γρήγορα μόνο να σου πω από άτομα που ξέρω προσωπικά 3 είναι στο εξωτερικό χωρίς πτυχίο που βγάζουν πολύ καλά λεφτά και έναν στην Ελλάδα με λεφτά που απόφοιτος κορυφαίου πανεπιστημίου της χώρας δεν τολμάει καν να φανταστεί. Άρα ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα, ούτε το πτυχίο είναι κουρελόχαρτο ούτε αν δεν έχεις ένα είσαι ένα σκουπίδι και βάρος στην κοινωνίας. Όλα είναι στον άνθρωπο και πόσο ο ίδιος είναι διατεθειμένος να παλέψει.
NemeSis1990 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 22 λεπτά πριν, BlueBlade είπε Καμία σχέση, αν σου κόβει και διαλέξεις να κάνεις κάτι που σου αρέσει και το κάνεις καλά τότε μια χαρά λεφτά θα πάρεις και καριέρα θα φτιάξεις. Στα γρήγορα μόνο να σου πω από άτομα που ξέρω προσωπικά 3 είναι στο εξωτερικό χωρίς πτυχίο που βγάζουν πολύ καλά λεφτά και έναν στην Ελλάδα με λεφτά που απόφοιτος κορυφαίου πανεπιστημίου της χώρας δεν τολμάει καν να φανταστεί. Άρα ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα, ούτε το πτυχίο είναι κουρελόχαρτο ούτε αν δεν έχεις ένα είσαι ένα σκουπίδι και βάρος στην κοινωνίας. Όλα είναι στον άνθρωπο και πόσο ο ίδιος είναι διατεθειμένος να παλέψει. Πρεπει να καταλαβεις οτι δεν ειναι τα παντα τα λεφτα. Το πτυχιο σου ανοιγει οριζοντες νοητικους, σε κανει εναν μορφωμενο ανθρωπο που εχει γνωμη και κριτικη σκεψη. Και ενα σχετικο ανεκδοτο για να γελασουμε λιγακι Spoiler Ένας γύφτος αγοράζει οικόπεδο δίπλα από το σπίτι ενός γιατρού. Φωνάζει λοιπόν ένα μηχανικό και τον βάζει να του κτίσει ένα ίδιο ακριβώς σπίτι. Όταν τελείωσε το σπίτι του ο γύφτος βγαίνει στο μπαλκόνι και φωνάζει το γιατρό. - Γιατρέ, γιατρέ! - Τι είναι ρε; του λέει ο γιατρός. - Να του λέει ο γύφτος εσύ μπορεί να μην με χωνεύεις αλλά εγώ είμαι ίδιος με σένα γιατί έχουμε το ίδιο σπίτι! - Αποκλείεται του λέει ο γιατρός γιατί δεν έχουμε τα ίδια έπιπλα... Σκυλιάζει ο γύφτος παραγγέλνει τα ίδια ακριβώς έπιπλα με του γιατρού και ξαναβγαίνει στο μπαλκόνι. - Γιατρέ, γιατρέ ίδιο σπίτι έχουμε ίδια έπιπλα είμαι ίδιος με σένα. - Τι λες ρε, του λέει ο γιατρός, έχουμε το ίδιο αυτοκίνητο; Και του δείχνει το πολυτελέστατο αυτοκίνητο που είχε στο γκαράζ.Σκυλιάζει ο γύφτος βάζει γραμμάτια παίρνει δάνεια και αγοράζει το ίδιο ακριβώς και βγαίνει πάλι στο μπαλκόνι. - Γιατρέ, γιατρέ! - Τι θες ρε γύφτε; του λέει ο γιατρός. - Είμαι καλύτερος από σένα! - Γιατί ρε; του λέει ο γιατρός. - Να του λέει ο γύφτος έχουμε ίδιο σπίτι ίδια έπιπλα και ίδιο αυτοκίνητο - Συμφωνώ, αλλά από που και ως που είσαι καλύτερος από μένα; - Γιατί εγώ έχω γείτονα γιατρό, ενώ εσύ έχεις γείτονα γύφτο!
TopicStrarter Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, BlueBlade είπε Άρα ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα, ούτε το πτυχίο είναι κουρελόχαρτο ούτε αν δεν έχεις ένα είσαι ένα σκουπίδι και βάρος στην κοινωνίας. Όλα είναι στον άνθρωπο και πόσο ο ίδιος είναι διατεθειμένος να παλέψει. Tα ελληνικά πτυχία ΕΙΝΑΙ κουρελόχαρτα το ίδιο και τα ελληνικά φροντιστήρια ΕΙΝΑΙ καρκίνος placebo και άχρηστα! Το μπέρδεμα (ηθελημένα απο την πλευρά των πανεπιστημίων και φροντιστηρίων και άθελα απο πλευράς κόσμου ) γίνεται με τις μονάδες. και τα δύο σφετερίζονται μονάδες. Τι θέλω να πω; Το πανεπιστήμιο δεν ειναι ένα εξεταστικό κέντρο που δίνει πιστοποιήσεις είναι ένας οργανισμός που παράγει ερευνητικό έργο στην χώρα που εδρεύει και παράλληλα εκπαιδεύει νέα άτομα που εισέρχονται σε αυτόν τον οργανισμό. Στην Ελλάδα ειναι κυρίως εξεταστικά κέντρα με ελλιπείς ή και ανύπαρκτες υποδομές και με καθηγητές που έχουν απλά ένα πλασματικό ερευνητικό έργο (έχω γνωστή με διδακτορικό στις οικονομικές επιστήμες και προπτυχιακά κτλ απο την ΑΣΟΕ σε βαθμούς άριστη και το πήρε για μια έρευνα ο θεός να την κάνει.. μαζεύαν τιμές στα σούπερ μαρκετ για να μας πουν ότι παίζει ρόλο που θα τοποθετήσεις το προϊόν σου και διάφορα τέτοια τετριμμένα.. και όλα αυτά στο "καλύτερο" (<- στους τυφλούς ο μονόφθαλμος με καταρράκτη) πανεπιστήμιο της Ελλάδας για αυτό τον σκοπό (θα πεταχτεί τώρα το παπεί να πει τα δικά του ότι αυτοί ειναι καλύτεροι αλλά το ίδιο άχρηστοι ειναι και εκει) ) και που η "διάλεξη" τους ειναι να έχουν τις προπερσυνες σημειώσεις στο ένα χέρι και με το άλλο να τις αντιγράφουν στον πίνακα έτσι ώστε τα παιδιά να αντιγράψουν το ότι βλέπουν στον πίνακα στο τετράδιο τους <--- αυτό είναι το 90% του να σπουδάζεις σε ελληνική σχολή. Υπάρχουν απλά μονάδες δηλαδή χαρισματικοί άνθρωποι/φοιτητές που και στο ταμτουμ να σπουδάζανε θα γινόταν επιστήμονες με @@ και επειδή αυτοί τα πάνε καλά και πολλές φορές έχουν διακρίσεις μέσα και έξω της χώρας σφετερίζονται αυτό το γεγονός και τα πανεπιστήμια μας(και το σύστημα παιδείας και κράτος ευρύτερα) που περισσότερο εμπόδιο στην σταδιοδρομία τους ήταν παρά βοήθεια... Επίσης υπάρχουν και κάποιοι σεβαστοί καθηγητές αλλά οι μονάδες ειναι αδιάφορα στοιχεία όταν κρίνουμε το σύστημα... και αυτό ειναι το μπέρδευα για να βγάλουμε συμπέρασμα για το σύστημα εστιάζουμε σε μονάδες/ειδικές περιπτώσεις και όχι στο σύνολο και κανόνα. Το ίδιο κάνουν και τα φροντιστήρια κάθε χρόνο βάζουν λίστα με τους μαθητές τους που παίρνουν 20 σε όλα αυτό που δεν σου λένε είναι ότι αυτοί ειναι απλά ένα μέρος των παιδιών που πηγαίνουν εκει και πως τα συγκεκριμένα παιδιά και στο κρυφό σχολείο να πηγαίνανε έχουν απο τους γονείς ή έμφυτα μεθοδικότητα και συγκέντρωση και όρεξη για δουλειά που θα βγάζανε 20 έτσι και αλλιώς.. Το θέμα είναι τι κάνουν οι μαθητές του 10 και του 12? η αλήθεια ειναι πως τα "καλά" (αυτά που μαζεύουν αρκετούς απο τους απο πάνω) δεν τους δέχονται !!!! για να μην χαλάσουν τα στατιστικά τους.. Μα αν εισαι καλό φροντιστήριο αυτό θα φανεί στο αν παίρνεις το 10 και το κάνεις 18-20!!! το 20 αν το διατηρείς 20 δεν ειναι επίτευγμα αυτό έλειπε θα έκλεβες λεφτά αν δεν μπορούσες να κάνεις ούτε αυτό. Και για να γυρίσω στα πανεπιστήμια μας το ότι ειναι άχρηστα φαίνεται στο ranking τους και στην τεχνολογική/οικονομική κτλ κατάσταση της χώρας που πλησιάζουμε πια αφρικανικές χώρες (και κάποιες απο αυτές μας έχουν ξεπεράσει) και σαν να μην φτάνανε αυτά τα χάλια καπηλευόμαστε και το γεγονός αυτό για να κατακερματίσουμε την κοινωνία μας ακόμη παραπάνω και δημιουργούμε με δικαιολογία τα απο πάνω επιπλέον αχρείαστη γραφειοκρατία στην αγορά στα δικαιώματα κτλ κλειδώνουμε την παιδεία και κλάδους των θέσεων εργασίας!! Καρίνος σκέτος. ... Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2018 από TopicStrarter 1 1
Ghjiklmnop Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Στις 19/8/2018 στις 5:36 ΜΜ, TopicStrarter είπε Ο πατέρας μου είναι απόφοιτος δημοτικού ζει έξω χρόνια έχει πάρει προαγωγή στην πολυεθνική που δουλεύει και παίρνει μισθό γύρο στα 6.000 ευρώ καθαρά... σίγουρα δεν είναι κάτι εντυπωσιακό αλλά δεν το λες και τίποτα.... Στην Ελλάδα απλά είμαστε βλάχοι και μισάνθρωποι (να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα κτλ) και τα πτυχία κτλ τα βλέπουν σαν ένα ακόμη εργαλείο στα χέρια τέτοιων ανθρώπων για να ταΐσουν το μίσος τον ναρκισσισμό και τον ρατσισμό τους... ΑΕΙ>ΤΕΙ (ενώ και βάσει νόμου είναι ίδια και γενικά τόσο τα ΑΕΙ όσο και τα ΤΕΙ σε σύγκριση με το εξωτερικό τα ίδια χάλια έχουν οπότε μετράνε ποιος είναι περισσότερος ψωριάρης και αυτός που έχει 99 ψείρες και όχι 101 είναι ανώτερος ο ορισμός της μιζέριας δηλαδή) και πάει λέγοντας Αυτή η παραπάνω αντίληψη ειναι η ρίζα που κρατάει κλειστά τα επαγγέλματα, κλειστά τα πανεπιστήμια (στην χώρα μας δεν περνάς σε πανεπιστήμιο περνάς σε τμήμα πανεπιστημίου -γιατί φυσικά δεν θα έπρεπε όλα τα τμήματα να είναι ίσα οπότε γιατί να μπορεί να μάθει αυτός απο το δικό μας τμήμα;;; ούστ!! ),τις πανελλήνιες και αυξάνει την γραφειοκρατεία στις ειδικότητες ή τις επιλογές κάποιου που θέλει να γίνει ελεύθερος επαγγελματίας η να ασκήσει ένα επάγγελμα που στην πράξη μπορεί να το κάνει αλλά βάσει γραφειοκρατίας όμως είτε του απαγορεύεται είτε πρακτικά ειναι ασύμφορο έως τελείως αδύνατο να ξεπεράσει την γραφειοκρατία (πχ Φυσικός να διδάσκει μαθηματικά σε σχολείο) ή πχ securitασ που η δουλειά του ειναι να κάθετε σε μια γωνία για 450 ευρώ να πρέπει να βγάλει (και να πληρώσει) 2 χρόνια ΙΕΚ (<απο τα λίγα πράματα που το χαρτί ΙΕΚ κάνει κάτι γιατί λόγω του παραπάνω μίσους που μας διακατέχει δεν υπάρχει κάποιο άλλο "χρήσιμο" χαρτί πέρα απο το χαρτί υγείας που μοιράζεται στα κρατικά πανεπιστήμια) Στο εξωτερικό (πάντα με την λέξη εξωτερικό εννοώ τα προχωρημένα κράτη και όχι ζουλού Βαλκάνια κτλ) τα πράματα ειναι πιο ακομπλεξάριστα αρκεί να κάνεις την δουλειά το πτυχίο βοηθάει σαν εργαλείο στην συνέντευξη κυρίως και μπορείς να κάνεις καριέρα και χωρίς πτυχίο Και ο τρόπος που παίρνεις πτυχίο ειναι πιο ακομπλεξάριστος και τα είδη ειναι πιο ακομπλεξάριστα... παίρνεις ένα comptia και γίνεσαι τεχνικός ΙΤ με προοπτικές εξέλιξης ας πούμε. Στην ελλάδα παίρνεις χαρτί ΙΕΚ ηλεκτρολόγος (δεν λέω κάτι σχετικό με ΙΤ γιατί εδώ δεν γίνεσαι τίποτα στην χώρα μας) και μένεις μια ζωή βοηθός δεν πα να έχει 10 χρόνια εμπειρία στο επάγγελμα... ή για παράδειγμα αν είσαι νοσοκόμος μπορείς να γίνεις (εφόσον έχεις εμπειρία και συνεχίσεις μερικά χρόνια εκπαίδευση χωρίς να αναγκαστείς να παρατήσεις την δουλειά του νοσοκόμου ) να γίνεις γιατρός όχι ξανά μανά απο την αρχή πανελλήνιες και 8 χρόνια Φαίνεται ότι ξέρεις πολλά ελιτ πως θέματος μπορω να σε ρωτήσω σε ποιες χώρες το χαρτί Ιεκ αναγνρωιζεται? Εννοω σε ποιες χώρα μπορω να δουλεψω με πτυχίο Ιεκ? Γιατί όσους Έλληνες ρωτάω μου λένε πως δεν αναγνωρίζονται, μου φαίνεται παράξενο διότι σιγπυρα σε όλες τις χώρες του κόσμους θα έχουν μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση φανταζομαι και κάπως θα ονομάζονται τα πτυχία.🤷♀️Πχ. Πριν λίγες μερες έμαθα πως τα ελληνικα πτυχία Ιεκ θεωρούνται ως associate degree στην Αμερική και στην Αγγλία νομίζω ξέρεις κάτι σχετικό και αν ισχύει?
ipal Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 41 λεπτά πριν, Ghjiklmnop είπε Φαίνεται ότι ξέρεις πολλά ελιτ πως θέματος μπορω να σε ρωτήσω σε ποιες χώρες το χαρτί Ιεκ αναγνρωιζεται? Εννοω σε ποιες χώρα μπορω να δουλεψω με πτυχίο Ιεκ? Γιατί όσους Έλληνες ρωτάω μου λένε πως δεν αναγνωρίζονται, μου φαίνεται παράξενο διότι σιγπυρα σε όλες τις χώρες του κόσμους θα έχουν μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση φανταζομαι και κάπως θα ονομάζονται τα πτυχία.🤷♀️Πχ. Πριν λίγες μερες έμαθα πως τα ελληνικα πτυχία Ιεκ θεωρούνται ως associate degree στην Αμερική και στην Αγγλία νομίζω ξέρεις κάτι σχετικό και αν ισχύει? Ίσως στη Γερμανία κλπ βόρειες χώρες που έχουν τεχνική εκπαίδευση και πάλι είναι μια διαδικασία αν ισχύουν αυτά: https://www.evrotext.de/pid_2866834/mobile/ Αμερική απίθανο, ίσως σου αναγνωρίσουν μερικά μαθήματα αλλά πρέπει να βρεις σχολη να σε δεχτεί να έχει παρόμοια μαθήματα με αυτά που έκανες στο ΙΕΚ. Στα associate στην Αμερική κυρίως κάνουν γενική παιδεία και λίγα μαθήματα εξειδίκευσης(πολύ λίγα άντε 5-6). Αλλά και στην Αμερική είναι όπως Ελλάδα, βασικά δεν υπάρχει οργανωμένη τεχνική εκπαίδευση όπως πχ στην Γερμανία. Αν εννοείς σαν βιογραφικό και όχι για να συνεχίσεις σπουδές Αμερική ,Και ολόκληρο το πτυχίο ΙΕΚ να αναγνωριζόταν δεν τους λέει κάτι το associate, το θεωρούν χαμηλού επιπέδου .
Ghjiklmnop Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, ipal είπε Ίσως στη Γερμανία κλπ βόρειες χώρες που έχουν τεχνική εκπαίδευση και πάλι είναι μια διαδικασία αν ισχύουν αυτά: https://www.evrotext.de/pid_2866834/mobile/ Αμερική απίθανο, ίσως σου αναγνωρίσουν μερικά μαθήματα αλλά πρέπει να βρεις σχολη να σε δεχτεί να έχει παρόμοια μαθήματα με αυτά που έκανες στο ΙΕΚ. Στα associate στην Αμερική κυρίως κάνουν γενική παιδεία και λίγα μαθήματα εξειδίκευσης(πολύ λίγα άντε 5-6). Αλλά και στην Αμερική είναι όπως Ελλάδα, βασικά δεν υπάρχει οργανωμένη τεχνική εκπαίδευση όπως πχ στην Γερμανία. Αν εννοείς σαν βιογραφικό και όχι για να συνεχίσεις σπουδές Αμερική ,Και ολόκληρο το πτυχίο ΙΕΚ να αναγνωριζόταν δεν τους λέει κάτι το associate, το θεωρούν χαμηλού επιπέδου . Καλα δεν έχει σημασια τι θεωρούν κατώτερο η τι ανώτερο εγώ έχω γνωστούς μόνο με απολυτήριο λυκείου και δουλεύουν σε δουλειά γραφείου γενικα δίνει ευκαιρίες όποτε για αυτό ρώτησα αν θωρούνται associate degree για να ξέρω, κατά τα αλλά εκτός από Γερμανία πως λέγονται τα αντίστοιχα πτυχία και σε ποια άλλη χώρα αναγνωρίζονται? Ισπανία πχ.?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα