Προς το περιεχόμενο

Router για smart home

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω το speedport plus και cosmote 50αρι fiber. Εχω ξεκινησει να κανω το σπιτι "εξυπνο" οποτε πανω του αυτη τη στιγμη ειναι 10-15 συσκευες, οι 4 ενσυρματα, και σκοπευω να βαλω καμια 10αρια ακομα (smart switchs, plugs λαμπες κτλ). Δεν ξερω κατα ποσο μπορει να τις διαχειριστει. Ειδικα οταν δινει εντολες η alexa παρατηρω καποιες φορες να τις εκτελει αμεσως και καποιες να κανει αρκετη ωρα, μιλαω παντα για την ιδια εντολη. 

Μου χει καρφωθει η ιδεα να παρω ενα καλυτερο modem/router γυρω στο 100αρικο. Να μπορει θα διαχειριζεται ανετα παρα πολλες συσκευες. Θα ηθελα καποια δοκιμασμενη προταση, ειδικα απο καποιον που εχει "στησει" smart home.

Κοιταω το archer vr900v2 και τα αρκετα ακριβοτερα asus dsl ac68u και netgear d7000

Pouline τα φωτα σου !!!!

Επεξ/σία από heavyrain
Δημοσ.
On 15/08/2018 at 21:40, heavyrain said:

Εχω το speedport plus και cosmote 50αρι fiber. Εχω ξεκινησει να κανω το σπιτι "εξυπνο" οποτε πανω του αυτη τη στιγμη ειναι 10-15 συσκευες, οι 4 ενσυρματα, και σκοπευω να βαλω καμια 10αρια ακομα (smart switchs, plugs λαμπες κτλ). Δεν ξερω κατα ποσο μπορει να τις διαχειριστει. Ειδικα οταν δινει εντολες η alexa παρατηρω καποιες φορες να τις εκτελει αμεσως και καποιες να κανει αρκετη ωρα, μιλαω παντα για την ιδια εντολη. 

Μου χει καρφωθει η ιδεα να παρω ενα καλυτερο modem/router γυρω στο 100αρικο. Να μπορει θα διαχειριζεται ανετα παρα πολλες συσκευες. Θα ηθελα καποια δοκιμασμενη προταση, ειδικα απο καποιον που εχει "στησει" smart home.

Κοιταω το archer vr900v2 και τα αρκετα ακριβοτερα asus dsl ac68u και netgear d7000

Pouline τα φωτα σου !!!!

με 100 ευρω μην περιμενεις πολλα δυστυχως.αν ειναι θεμα wireless απλα μπορεις να βαλεις απο πισω ενα καλο access point πχ ubiquiti  που να παιζει dual band.αλλα να πας σε router η να πας σε modem router ανεβαινει η τιμη.πχ το fritz 7590 κανει αρκετα και παιζει και σε οτε με  voip αλλα κανει 300αρα ευρω.mikrotik πολυ καλα αλλα θα πρεπει να ξερεις να τα σεταρεις.

κατα τα αλλα σιγουρα και ενα  tp link dual band  θα παιξει καλυτερα απο το speedport στο wifi απλα το speedport πρεπει να μπει απο πισω για να σηκωσει την τηλεφωνια.εκτος αν παρεις σκετο ρουτερ ή access point και μπει απλα πισω απο το speedport οποτε στο speedport δεν πειραζεις τιποτα.η το κανεις bridge/pppoepassthrough αμα βαλεις router απο πισω ή απλα κλεινεις το wifi αν βαλεις access point. 

Δημοσ.

Κοιτα το τηλεφωνο δεν με ενδιαφερει καθολου, δεν εχω καν συνδεμενη συσκευη πανω! Τελικα παρηγγειλα το asus ac68u στα 200€. Το περιμενω μες τη βδομαδα!

Δημοσ.

Τα 200€ που προκύπτουν; το Asus 140-150€ έχει.

Το Asus αν δεν κάνω λάθος είναι σκέτο ρουτερ, οπότε θέλει και το speedport στην γραμμή για να παίξει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα 140 που λες ειναι το ρουτερ "RT". Το modemrouter  "DSL" εχει 190. Επισης δεν θελω 2 συσκευες για μια δουλεια.

Επεξ/σία από heavyrain
Δημοσ.

όπα όντως το μπέρδεψα με το RT , καλορίζικο όταν με το καλό το βάλεις στην γραμμή ανέβασε στατιστικά να δούμε τι ψάρια πιάνει

Δημοσ.
Στις 20/8/2018 στις 5:24 ΜΜ, heavyrain είπε

Στα 140 που λες ειναι το ρουτερ "RT". Το modemrouter  "DSL" εχει 190. Επισης δεν θελω 2 συσκευες για μια δουλεια.

Δεν είναι καλύτερα να αφήσεις το DSL router που έχεις τώρα για να συνδέεσαι απλώς στο internet και να συνδέσεις αυτό στο RT AC68U;

Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς πάντα να μεταφέρεις το RT όπου θες, χωρίς να σε νοιάζει το είδος της σύνδεσης, αλλά θα έχεις τη διαχείριση που σου προσφέρει το RT.

Ρωτάω γιατί με ενδιαφέρει και εμένα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, gan970 είπε

Δεν είναι καλύτερα να αφήσεις το DSL router που έχεις τώρα για να συνδέεσαι απλώς στο internet και να συνδέσεις αυτό στο RT AC68U;

Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς πάντα να μεταφέρεις το RT όπου θες, χωρίς να σε νοιάζει το είδος της σύνδεσης, αλλά θα έχεις τη διαχείριση που σου προσφέρει το RT.

ειμαι της γνωμης οσο λιγοτερες συσκευεςτοσο το καλυτερο.  Τεχνικα δεν νομιζω να εχει καμια διαφορα. Εκτος της διαφορας τιμη, η οποια δεν μ ενδιεφερε, δε νομιζω να υπαρχει κατι αλλο. Και "dsl" λειτουργει και ως αυτονομο ρουτερ ετσι και αλλιως.

Επεξ/σία από heavyrain
Δημοσ.

Αυτής της λογικής ήμουν και εγώ αλλά το Asus δεν υποστηρίζει  voip και για να μην το πετάξω μελλοντικά, πήρα το r7000 στην προσφορά και τρέχει μια χαρά με tomato wrt.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και ενα modem router ειναι δεμενο με το λογισμικο του κατασκευαστη, ενω ενα router συνηθως οχι. και μονο αυτο ειναι τεραστιο + του ρουτερ σε σχεση με ενα modem router.

πχ μιας και αναφερθηκε  απο τον απο πανω, οσο καλο ειναι το r7000 που πετας καποιο custom fw και εισαι αρχοντας, τοσο μπαζο ειναι το d7000, που τουλαχιστον το v1 εχει απ οτι λενε χοντρα προβληματα λογω fw και εισαι δεμενος με to firmware του κατασκευαστη.

σε μικροτερο βαθμο γιατι η asus δεν κανει τοσο απαραδεκτα fw, αλλα το ιδιο συμβαινει και με το asus. προφανως το RT ειναι καλυτερο απο το DSL για τον ιδιο λογο.

το RT παιρνει 4 διαφορετικα fw το DSL κανενα...

αν δεν σε ενδιαφερει να αλλαξεις το εργοστασιακο δεν εχει διαφορα, αλλα απο επεκτασιμοτητα , futureproof και features το RT και το DSL ειναι η μερα με τη νυχτα, μονο και μονο γιαυτο

Επεξ/σία από rofl
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 19/08/2018 at 19:57, heavyrain said:

Κοιτα το τηλεφωνο δεν με ενδιαφερει καθολου, δεν εχω καν συνδεμενη συσκευη πανω! Τελικα παρηγγειλα το asus ac68u στα 200€. Το περιμενω μες τη βδομαδα!

μια χαρα αγορα.το μονο κακο ειναι οτι δεν ειναι Super vectoring. παντως και μενα κανα access point ubiquiti εκανες δουλεια και πολυ πιο φτηνα αφου θα ηταν σκετο access point

On 20/08/2018 at 14:55, chios said:

Τα 200€ που προκύπτουν; το Asus 140-150€ έχει.

Το Asus αν δεν κάνω λάθος είναι σκέτο ρουτερ, οπότε θέλει και το speedport στην γραμμή για να παίξει.

στα asus οτι ειναι Rt ειναι router οτι ειναι dsl ειναι adsl ή  adsl/vdsl.πολλες εταιρειες εχουν τα ιδια μοντελα απλα αλλαζουν τα γραμματα πιο πριν για το αν ειναι router ή modem router.

On 20/08/2018 at 15:19, M@dB0x said:

Ε ναι.....η και κανα μικροτικ με 70-90. 

αν ξερει να τα σεταρει και μπορει γιατι δεν ειναι οτι πιο ευκολο.

On 20/08/2018 at 17:24, heavyrain said:

απο την μια εχεις μια συσκευη απο την αλλη ομως αν πας σε 200Mbit vdsl δεν παιζει .εκει ειτε θα το κανεις σκετο ρουτερ μετα οποτε θα εχεις και το Modem του παροχου ειτε θα το κανεις access point.

On 23/08/2018 at 18:54, gan970 said:

αν θες τηλεφωνια απο το speedport θα πρεπει να παιξεις με διαφορετικο τροπο.ειτε pppoepassthrough Οπως ειπες με το Rt ac68u να κανει το Router ειτε να παρεις adsl/vdsl router και να βαλεις το speedport απο πισω να παιζει για την τηλεφωνια.εκτος αν παρεις modem router να ειναι και voip. το καλο αμα παρεις το Rt ειναι οτι και η τηλεφωνια θα παιξει στο speedport κατευθειαν και αν αργοτερα πας σε 35b super vectoring δεν θα χρειαστει αλλαγη το asus rt ac68

On 23/08/2018 at 21:39, heavyrain said:

ειμαι της γνωμης οσο λιγοτερες συσκευεςτοσο το καλυτερο.  Τεχνικα δεν νομιζω να εχει καμια διαφορα. Εκτος της διαφορας τιμη, η οποια δεν μ ενδιεφερε, δε νομιζω να υπαρχει κατι αλλο. Και "dsl" λειτουργει και ως αυτονομο ρουτερ ετσι και αλλιως.

μονο στο super vectoring θα εχεις θεμα.με 300 ευρω χτυπαγες και super vectoring για να εισαι καλυμμενος και πιο μελλοντικα.

On 24/08/2018 at 11:07, vrwmiaris said:

Αυτής της λογικής ήμουν και εγώ αλλά το Asus δεν υποστηρίζει  voip και για να μην το πετάξω μελλοντικά, πήρα το r7000 στην προσφορά και τρέχει μια χαρά με tomato wrt.

αφου μπορεις να βαλεις το speedport πισω απο το Modem /router που εχεις και να παιξει απλα θελει κατι ρυθμισεις που οκ υπαρχουν γραμμενες στο ινσομνια απο τον jkoukos

On 24/08/2018 at 17:56, rofl said:

και ενα modem router ειναι δεμενο με το λογισμικο του κατασκευαστη, ενω ενα router συνηθως οχι. και μονο αυτο ειναι τεραστιο + του ρουτερ σε σχεση με ενα modem router.

πχ μιας και αναφερθηκε  απο τον απο πανω, οσο καλο ειναι το r7000 που πετας καποιο custom fw και εισαι αρχοντας, τοσο μπαζο ειναι το d7000, που τουλαχιστον το v1 εχει απ οτι λενε χοντρα προβληματα λογω fw και εισαι δεμενος με to firmware του κατασκευαστη.

σε μικροτερο βαθμο γιατι η asus δεν κανει τοσο απαραδεκτα fw, αλλα το ιδιο συμβαινει και με το asus. προφανως το RT ειναι καλυτερο απο το DSL για τον ιδιο λογο.

το RT παιρνει 4 διαφορετικα fw το DSL κανενα...

αν δεν σε ενδιαφερει να αλλαξεις το εργοστασιακο δεν εχει διαφορα, αλλα απο επεκτασιμοτητα , futureproof και features το RT και το DSL ειναι η μερα με τη νυχτα, μονο και μονο γιαυτο

το κακο ειναι αυτο που λες .οτι δεν θα βρεις firmware custom για adsl modem/routers παρα μονο για Routers.οποτε αν θες να πειραματιστεις για οποιον εχει ορεξη εκει καλυτερα να εχεις Router.και βεβαια με το ρουτερ θα την εχεις βγαλει πιο φτηνα και θα εισαι Futureproof αφου και super vectoring να πας θα το κρατησεις και απλα θα αλλαξεις το modem ρουτερ του παροχου

Δημοσ.

Όσο πληθαίνουν σε ένα LAN οι συνδεδεμένες συσκευές, το ζητούμενο bandwidth και ειδικά των ασύρματων συσκευών, τόσο αυξάνουν οι απαιτήσεις κυρίως του router αλλά κι ενός καλού ΑΡ. Ακολουθεί το modem για τον συγχρονισμό σε xDSL.

Συνήθως λοιπόν οι περισσότεροι θέλουν μια καλή all-around συσκευή και σε ικανοποιητική τιμή. Εε, απλά δεν γίνεται και πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς. Ας ξεκινήσουμε μια μικρή ανάλυση των υπηρεσιών που έχουμε από αυτές τις συσκευές:

1.  Modem. Όσο ήμαστε στο ADSL ή το απλό 50άρι του VDSL, είναι μια χαρά τα πράγματα και υπάρχουν πληθώρα συσκευών και σε χαμηλό κόστος που μπορούμε να τα έχουμε όσο χρόνο θέλουμε. Όμως αν αναφερόμαστε σε Vectoring μειώνονται οι επιλογές και αυξάνεται ελαφρά το κόστος. Τι γίνεται όμως στο Super Vectoring (35b) ή το μελλοντικό G.Fast; Εκεί μιλάμε για βαθειά το χέρι στην τσέπη ή απλά κάνουμε χρήση της συσκευής του παρόχου και πίσω της το δικό μας router που θα το έχουμε διαχρονικά, ότι υπηρεσία κι αν έχουμε και σε οποιονδήποτε πάροχο. Εδώ λοιπόν το δίλημμα είναι καθαρά οικονομικό και κατά πόσο έχουμε την ευχέρεια να αλλάζουμε συσκευές όταν αλλάζει η υπηρεσία που λαμβάνουμε.
  2.  Router. Οι περισσότερες συσκευές που δίνουν οι πάροχοι κάνουν αξιοπρεπώς την δουλειά τους. Και ισχύει σε όλο τον πλανήτη. Έχουν τα βασικά που χρειάζεται ο μέσος χρήστης και ορισμένα επιπλέον δυνατότητες. Όμως αν ο χρήστης έχει θέμα διαχείρισης του bandwidth, VPN, smart home κλπ, τότε ξεφεύγουμε από τον μέσο χρήστη και πάμε σε κάτι ανώτερο. Και το ερώτημα είναι ένα σκέτο router πίσω από το modem ή ένα νέο modem/router; Στην πρώτη περίπτωση είναι σχετικά απλά τα πράγματα και υπάρχει πληθώρα επιλογών ανάλογα το βαλάντιο του καθενός και τις δυνατότητες που χρειάζεται. Στην δεύτερη όμως περίπτωση υπάρχουν μετρημένες επιλογές και μάλιστα ακριβές. Εδώ λοιπόν το δίλημμα είναι οικονομικό μόνο στην περίπτωση της all-around συσκευής.
  3.  Access Point. Είναι γενικά αποδεκτό ότι οι συσκευές των παρόχων πάσχουν σε αυτό το θέμα κάτι που είναι απόλυτα λογικό, διότι καταρχήν οι περισσότερες λειτουργούν μόνο στην κορεσμένη μπάντα των 2,4GHz και με εσωτερικές κεραίες. Για αυξημένες απαιτήσεις κάποιες φορές μπορούμε να καλυφθούμε με ένα επιπλέον router που θα έχει καλύτερο ασύρματο αλλά γενικά κάθε συσκευή έχει τον ρόλο της. Κανένα router δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα αμιγές Access Point, όχι του κιλού (που υπάρχουν εκατοντάδες) αλλά και σε αυτά μπορεί να υπάρξουν διαμάντια. Φυσικά στο ασύρματο δίκτυο παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, οπότε δεν είναι και τόσο απλά τα πράγματα. Θαύματα μην περιμένει κανείς αλλά ένα καλό ΑΡ πάντα θα έχει καλύτερη απόκριση σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες συσκευές του χρήστη, την μπάντα και το πρωτόκολλο λειτουργίας. Εδώ υπάρχει πάλι οικονομικό θέμα αλλά κυρίως είναι θέμα εγκατάστασης και επιθυμίας του χρήστη.
  4.  Switch. Περιττό να επεκταθώ και όλοι το καταλαβαίνεται. Ακόμη και ο μέσος χρήστης ήδη έχει 1-2 ενσύρματες συσκευές παραπάνω από τις 4 μόλις θύρες LAN της συσκευής του παρόχου. Αν επίσης θέλει και Gigabit δίκτυο, τότε είναι εκ των ουκ άνευ ότι θα πάρει οπωσδήποτε ένα επιπλέον switch, εκτός κι αν έχει router με περισσότερες θύρες (υπάρχουν τέτοια).
  5.  Τηλεφωνία. Το αναφέρω διότι ένεκα του ΟΤΕ αλλά και του κανονισμού που προβλέπει μόνο VoIP από καμπίνα Vectoring, είναι το τελευταίο hit σε όλα τα τεχνολογικά φόρουμ. Εδώ οι επιλογές είναι μόλις 2. Είτε καθόμαστε στα αυγά μας με την συσκευή του παρόχου, είτε βάζουμε βαθειά το χέρι στην τσέπη και παίρνουμε κάποια συμβατή συσκευή κι εφόσον το επιτρέπει ο πάροχος και δεν είναι κλειδωμένη η τηλεφωνία με την συσκευή του.

Εν κατακλείδι, εξετάζουμε πολύ καλά τι υπηρεσία λαμβάνουμε, τι θέλουμε να πετύχουμε και τι έχουμε στην τσέπη μας επιλέγοντας το βέλτιστο. Και σύμφωνα με τα δικά μου δεδομένα είναι καλύτερα να έχω 2-3 συσκευές και να είμαι ικανοποιημένος, παρά μία και να ρωτώ για ένα καλό και οικονομικό all-around modem/router που ταυτόχρονα να είναι συμβατό με το όποιο πάροχό μου.

Δημοσ.

Ωραια ολα αυτα. Αλλα και το dsl modem/router γινεται σκετο ρουτερ βαζοντας του παροχου για τη τηλεφωνια και ως modem. Σωστα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...