Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν επειδή το ντεσκτοπ μου έκανε επανεκκινήσεις έχοντας μόνο ανοικτά το FB και το Twitter το άνοιξα, άνοιξα το τροφοδοτικό και το καθάρισα με την ηλεκτρική. Το τοποθέτησα το άνοιξα και ως δια μαγείας χάθηκε ο ήχος. Άρχισα να δοκιμάζω όλα τα πορτς, αλλά τίποτα, βρήκα σπασμένο το driver easy το έβαλα να  σκανάρει όλο το πισι έκανα ανανέωση ότι driver χρειαζόταν, τίποτα. Κατέβασα το ρώσικο windows PE10 να δω  μήπως με αυτό θα μου έβγαζε ήχο, ούτε με αυτό όμως μου βγάζει ήχο. Τα ηχεία τα παίρνω τα δοκιμάζω σε άλλο κομπιούτερ και παίζουν κανονικά, τι μπορώ να κάνω;

Τι μπορώ να κάνω να μου παίξει τελικά ήχο; 

Δημοσ.

Η λύση βέβαια είναι αυτή που σου έγραψαν παραπάνω. Προσοχή όμως: Είναι λάθος να καθαρίζεις υπολογιστή με ηλεκτρική σκούπα. Θέλεις κάτι που "φυσάει αέρα" όχι κάτι που "ρουφάει". Να εύχεσαι να μην έχει γίνει μεγαλύτερη ζημιά.

Δημοσ.

Μπες στην διαχείριση συσκευών και κάνε απενεργοποίηση της κάρτας ήχου, κάνε επανεκκίνηση, ξαναμπες διαχείριση συσκευών και ενεργοποίησε την, δες αν έφτιαξε ο ήχος.

Αν δεν άλλαξε κάτι κάνε το ίδιο το παραπάνω αλλά αντί για απενεργοποίηση συσκευής κάνε απεγκατάσταση (και τον driver σούταρε αν σε ρωτήσει).

Αν δεν βλέπει την κάρτα ήχου στην διαχείριση συσκευών τότε δες για συσκευές με θαυμαστικά εκεί ή στο bios αν έχεις απενεργοποιήσει την κάρτα ήχου.

Driver κατέβασε απο το site του κατασκευαστή της μητρικής σου, δες το μοντέλο που γράφει απάνω της (ή απο κανένα CPUz) και κατέβασε τους ανάλογους.

Αν ακόμα δεν έχεις ήχο δες στον header της μητρικής που πάει στο front panel για τα ακουστικά κτλπ αν έχει κουνήσει κάτι, αν όχι δοκίμασε να κλείσεις το pc, να βγάλεις τον header και μετά βάλτο μπρος να δεις αν έχεις ήχο πίσω. Αλλιώς δοκίμασε μέσα στο bios αν έχει διαφορετικά mode για το front panel (HDaudio ή AC97 αν θυμάμαι καλά) και δοκίμασε και στα 2.

Δοκίμασε σε κανένα live λειτουργικό αν έχεις ήχο (ubuntu live σε κανένα στικάκι πχ).

Τέλος δοκίμασε Clear CMOS (άστο χωρίς ρεύμα και βγάλε την μπαταρία για 1 λεπτό~).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...