tselehub Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2018 Καλησπερα, μου χαλασε η rx 580 strix 8gb TOP edition που ειχα και την εστειλα πισω στο καταστημα για εγγυηση! Μου ειχαν πει οτι αν βρουν προβλημα θα γινει αντικατασταση! βρηκαν το προβλημα και μου ειπαν οτι θα μ κοψουν ενα πιστωτικο 345ευρω!(Δηλαδη θα παρω απο το καταστημα οτι 8ελω με 345Ε) Εγω τους ειπα γιατι δεν μου την κανουν αντικατασταση και μου ειπαν οτι ο προμηθευτης δεν την δινει! Συγνωμη δεν ξερω απο αυτα αλλα ετσι λειτουργει? Αυτο φανταζομαι γινεται γιατι η καρτα ειχε αγοραστει 345 πριν 1,5 χρονο και τωρα στο καταστημα εχει 450Ε! Είναι λογικο αυτο? Εμενα δεν με ενδιαφερει ποσο εχει η καρτα τωρα, αλλα αφου την πηρα απο εκει και μου χαλασε φανταζομαι ειναι αναγκασμενοι να μου την αντικαταστησουν...ειμαι λαθος?
rayven18 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Δες απο το κατάστημα που την πήρες, πως λειτουργούν οι εγγυήσεις τους. Λογικά στην ιστοσελίδα τους θα υπάρχει κάπου αυτό. Απλά απ'ότι κατάλαβα θέλουν να σου δώσουν πιστωτικό προφανώς για να γλιτώσουν χρήμα, μιάς και ο προμηθευτής θα τους έχει ανεβάσει τις τιμές 1
tselehub Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 53 λεπτά πριν, rayven18 είπε Δες απο το κατάστημα που την πήρες, πως λειτουργούν οι εγγυήσεις τους. Λογικά στην ιστοσελίδα τους θα υπάρχει κάπου αυτό. Απλά απ'ότι κατάλαβα θέλουν να σου δώσουν πιστωτικό προφανώς για να γλιτώσουν χρήμα, μιάς και ο προμηθευτής θα τους έχει ανεβάσει τις τιμές Πόσα μαγαζιά είδα στο site που λένε τα πάντα περί εγγύησης, στο msystems που πήρα την κάρτα ΤΙΠΟΤΑ!
Havik Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Είτε επικοινωνείς ο ίδιος με την Asus αν δεχτούν rma (πληρώνεις μεταφορικά) ή κάνεις καταγγελία καθώς πάνε να σε πιάσουν κότσο… το ίδιο μου συνέβη σε κατάστημα με σκληρό πριν λίγα χρόνια, ήθελαν να μου κόψουν πιστωτικό και να συμπληρώσω χρήματα για να πάρω το ίδιο προϊόν που μου χάλασε…. Λαμόγια! Για μένα καταγγελία, δεν είσαι καν υποχρεωμένος να επωμιστείς το κόστος, την ταλαιπωρία ή το χρόνο που θα χρειαστεί χωρίς κάρτα με τα πήγαινε-έλα, τέλος και σημαντικότερο, επειδή δεν είσαι θύμα! τι λένε στο site τους είναι αδιάφορο, υπάρχει νόμος. 4
tselehub Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 8 ώρες πριν, Havik είπε Είτε επικοινωνείς ο ίδιος με την Asus αν δεχτούν rma (πληρώνεις μεταφορικά) ή κάνεις καταγγελία καθώς πάνε να σε πιάσουν κότσο… το ίδιο μου συνέβη σε κατάστημα με σκληρό πριν λίγα χρόνια, ήθελαν να μου κόψουν πιστωτικό και να συμπληρώσω χρήματα για να πάρω το ίδιο προϊόν που μου χάλασε…. Λαμόγια! Για μένα καταγγελία, δεν είσαι καν υποχρεωμένος να επωμιστείς το κόστος, την ταλαιπωρία ή το χρόνο που θα χρειαστεί χωρίς κάρτα με τα πήγαινε-έλα, τέλος και σημαντικότερο, επειδή δεν είσαι θύμα! τι λένε στο site τους είναι αδιάφορο, υπάρχει νόμος. Αυτό το πιστωτικο είναι νόμιμο κανονικά?
MoviemakerGr Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 2 λεπτά πριν, tselehub είπε Αυτό το πιστωτικο είναι νόμιμο κανονικά? Είναι μια κάρτα σε διαθεσιμότητα αρα η στην αλλάζουν η παίρνεις πισω μετρητά όσα ακριβώς πλήρωσες.. Το πιστωτικό ειναι νόμιμο αλλα χρειάζεται την συγκατάθεση σου.,δηλαδη δεν ειναι υποχρεωτικό.. 2
Havik Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 "Σας ευχαριστώ πολύ, δεν με ενδιαφέρει πιστωτικό, εγώ αγόρασα κάρτα γραφικών η οποία χάλασε μέσα στην εγγύησης και από την στιγμή που υπάρχει διαθέσιμη θέλω αντικατάσταση, σε αντίθετη περίπτωση θα κάνω καταγγελία για αθέμιτες πρακτικές. " Σύμφωνα με τον αστικό κώδικα αρθρο 540 δικαιούσαι να επιλέξεις ανάμεσα σε αντικατάσταση ή επιστροφή χρημάτων* (ούτε καν πιστωτικού) το δεύτερο φυσικά δεν σε συμφέρει λόγο διαφοράς τιμής, αυτούς τους συμφέρει γιατί θα ξαναπληρώσεις για να αγοράσεις το ίδιο προϊόν που έχεις και μάλιστα μετά από Χ χρόνια. *«δικαίωμα υπαναχώρησης» από τη σύμβαση - «δηλώνω πως υπαναχωρώ από τη σύμβαση» άρθρο 5 παρ. 5 Ν.2251/1994) άρθρα 540 επ. Αστικού Κώδικα 3043_2002.pdf N2251-1994-enc2007-el1.pdf 3
tselehub Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 5 λεπτά πριν, Havik είπε "Σας ευχαριστώ πολύ, δεν με ενδιαφέρει πιστωτικό, εγώ αγόρασα κάρτα γραφικών η οποία χάλασε μέσα στην εγγύησης και από την στιγμή που υπάρχει διαθέσιμη θέλω αντικατάσταση, σε αντίθετη περίπτωση θα κάνω καταγγελία για αθέμιτες πρακτικές. " Σύμφωνα με τον αστικό κώδικα αρθρο 540 δικαιούσαι να επιλέξεις ανάμεσα σε αντικατάσταση ή επιστροφή χρημάτων* (ούτε καν πιστωτικού) το δεύτερο φυσικά δεν σε συμφέρει λόγο διαφοράς τιμής, αυτούς τους συμφέρει γιατί θα ξαναπληρώσεις για να αγοράσεις το ίδιο προϊόν που έχεις και μάλιστα μετά από Χ χρόνια. *«δικαίωμα υπαναχώρησης» από τη σύμβαση - «δηλώνω πως υπαναχωρώ από τη σύμβαση» άρθρο 5 παρ. 5 Ν.2251/1994) άρθρα 540 επ. Αστικού Κώδικα 3043_2002.pdf N2251-1994-enc2007-el1.pdf Ωραίος, άρα δεν παίζει θέμα να μην γίνει ούτε αντικατάσταση ούτε επιστροφή χρημάτων ε?
Havik Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 9 λεπτά πριν, tselehub είπε Ωραίος, άρα δεν παίζει θέμα να μην γίνει ούτε αντικατάσταση ούτε επιστροφή χρημάτων ε? Αφού είναι μέσα στην εγγύηση και σου είπαν ότι όντως είναι χαλασμένη δεν βλέπω πώς να μην γίνει είτε το ένα είτε το άλλο, επικοινώνησε μαζί τους και αν κάνουν τους κινέζους πολύ πιθανό, μίλα με Συνήγορος του Καταναλωτή http://www.synigoroskatanaloti.gr ήΓενική γραμματεία καταναλωτη http://www.efpolis.gr/ 2
Xristaras12 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Πάλι τα ίδια το Msystems τελικά. Τώρα δίνει όλο το ποσό γιατί δεν συμφέρει η αντικατάσταση λόγω αυξημένης τιμής, αν είχε παρακάτω απο την τιμή αγοράς θα στην άλλαζαν κανονικά. Παλιότερα ειχαν κάνει και το εξης ωραιο σε κάρτα asus πάλι. η κάρτα χάλασε αν θυμάμαι καλά λιγους μήνες πριν λήξει η 3ετης εγγύηση και δεν εδιναν ολο το ποσό πίσω επειδή ο προμηθευτής (οκταμπιτ) δίνει κάποιο % χρημάτων ανα έτος.
Havik Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 To Π είχε (πολύ) παλιά το καλύτερο after sale, μετά άρχισαν τα κόλπα με τα πιστωτικά, μειωμένη αξία, αντικατάσταση ή πιστωτικό ανάλογα με το αν ανέβηκε ή όχι η τιμή κτλ, φυσικά όλοι μαζί και εγώ το κράζαμε, μετά βγήκε το Msystems που λέγαμε τι καλό after sale που έχει… τώρα βλέπω ακριβώς τις ίδιες πρακτικές… Αν αναλύσει κάποιος την περίσταση θα καταλάβει την λαμογια, αν υποθέσουμε ότι παλιά η κάρτα στοίχιζε (αυθαίρετα και στην τύχη)250€ στην εταιρία και τώρα με της ανατιμήσεις 350€ έχουμε τον TS που αγόρασε την strix 345€ (έσοδα πρώτη φορά για το κατάστημα), του δίνουν πιστωτικό και συμπληρώνει αλλά 105€(δεύτερη φορά έσοδα), η εταιρία στέλνει την κάρτα που είναι αγορασμένη έστω 250€ στην Asus η οποία κάνει αντικατάσταση και το κατάστημα την πουλάει 450€ με αρχική τιμή αγοράς την παλιά πριν την έξαρση των τιμών αλλά λιανική την φουσκωμένη (τρίτη φορά με πολύ μεγαλύτερο κέρδος), μια κάρτα, ένας πελάτης, 3 φορές έσοδα…. 4
Xristaras12 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, Havik είπε To Π είχε (πολύ) παλιά το καλύτερο after sale, μετά άρχισαν τα κόλπα με τα πιστωτικά, μειωμένη αξία, αντικατάσταση ή πιστωτικό ανάλογα με το αν ανέβηκε ή όχι η τιμή κτλ, φυσικά όλοι μαζί και εγώ το κράζαμε, μετά βγήκε το Msystems που λέγαμε τι καλό after sale που έχει… τώρα βλέπω ακριβώς τις ίδιες πρακτικές… Αν αναλύσει κάποιος την περίσταση θα καταλάβει την λαμογια, αν υποθέσουμε ότι παλιά η κάρτα στοίχιζε (αυθαίρετα και στην τύχη)250€ στην εταιρία και τώρα με της ανατιμήσεις 350€ έχουμε τον TS που αγόρασε την strix 345€ (έσοδα πρώτη φορά για το κατάστημα), του δίνουν πιστωτικό και συμπληρώνει αλλά 105€(δεύτερη φορά έσοδα), η εταιρία στέλνει την κάρτα που είναι αγορασμένη έστω 250€ στην Asus η οποία κάνει αντικατάσταση και το κατάστημα την πουλάει 450€ με αρχική τιμή αγοράς την παλιά πριν την έξαρση των τιμών αλλά λιανική την φουσκωμένη (τρίτη φορά με πολύ μεγαλύτερο κέρδος), μια κάρτα, ένας πελάτης, 3 φορές έσοδα…. ακριβώς όπως τα λες. Σε κάθε ποστ όλο και καποιο μαγαζάκι έχει τέτοια αντιμετώπιση, δυστυχώς πρέπει να προσεύχεσαι να μην χαλάσει τίποτα γιατι θα ταλαιπωρηθείς για μια νορμάλ αντικατάσταση οπως ορίζει ο νόμος. Συνήθως πατάνε στο οτι δεν ξερουν την νομοθεσία η δεν θα κάτσουν να ασχοληθούν και τελείωσε το θέμα.
tselehub Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Σε περίπτωση που δεν δεχτούν τπτ πέρα από το πιστωτικο, αξίζει να το τρέξω με συνήγορο του καταναλωτή και πάει λέγοντας? Θα βγάλει πουθενά? Γνώμη σάς
Havik Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Ναι για μένα αξίζει, τις περισσότερες φορές καταλήγει υπέρ αυτού που έχει δίκιο, στην συγκεκριμένη περίπτωση εσένα, θα πάρει σίγουρα περισσότερο χρόνο αλλά θα έχεις το σημαντικότερο, την ηθική ικανοποίηση, όχι ότι εγώ δεν την έχω πατήσει πιο μικρός αλλά πλέον προσπαθώ να μην είμαι θύμα, όχι τίποτα άλλο, αλλά τουλάχιστον να αισθάνομαι εγώ καλά με τον εαυτό μου, κάπως έτσι τους κάνουμε μάγκες και κύριους…. Μίλα μαζί τους πες ότι το πιστωτικό δεν σε ικανοποιεί και ότι δέχεσαι μόνο αντικατάσταση όπως αναφέρει και ο νόμος, σημαντικό να αναφέρεις νόμο η κάποια υπηρεσία, μπορεί να πάρουν το μνμ ότι θα το τραβήξεις και να κάνουν το σωστό έστω και τώρα, και αν δεν βλέπεις φως προχώρα με κάποια υπηρεσία, αν αργήσουν και θες να είσαι και μάγκας ζήτα και κάρτα να κάνεις την δουλειά σου. 1
tselehub Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, Havik είπε Ναι για μένα αξίζει, τις περισσότερες φορές καταλήγει υπέρ αυτού που έχει δίκιο, στην συγκεκριμένη περίπτωση εσένα, θα πάρει σίγουρα περισσότερο χρόνο αλλά θα έχεις το σημαντικότερο, την ηθική ικανοποίηση, όχι ότι εγώ δεν την έχω πατήσει πιο μικρός αλλά πλέον προσπαθώ να μην είμαι θύμα, όχι τίποτα άλλο, αλλά τουλάχιστον να αισθάνομαι εγώ καλά με τον εαυτό μου, κάπως έτσι τους κάνουμε μάγκες και κύριους…. Μίλα μαζί τους πες ότι το πιστωτικό δεν σε ικανοποιεί και ότι δέχεσαι μόνο αντικατάσταση όπως αναφέρει και ο νόμος, σημαντικό να αναφέρεις νόμο η κάποια υπηρεσία, μπορεί να πάρουν το μνμ ότι θα το τραβήξεις και να κάνουν το σωστό έστω και τώρα, και αν δεν βλέπεις φως προχώρα με κάποια υπηρεσία, αν αργήσουν και θες να είσαι και μάγκας ζήτα και κάρτα να κάνεις την δουλειά σου. ωραια! Αυριο το πρωι θα παρω τηλεφωνο να ενημερωσω τους κυριους και θα δω τι θα μου πουν...θα εχω νεοτερα αυριο το μεσημερι! Σας ευχαριστω ολους! 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα