Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 ώρες πριν, talibanakos είπε

Το θεμα ειναι να απαντησει καποιος που γνωριζει πραγματικα,οχι να μας λετε τις γνωμες σας.

Τωρα που διαβασα το νημα συνειδητοποιησα οτι το Golf ειναι ακομα στο ονομα της μανας μου,αλλα το ασφαλιστηριο ειναι στο δικο μου,που συνεπαγεται διαφορετικες διευθυνσεις.
Εκει παιζει να υπαρχει προβλημα;

Είσαι στην Hellas direct? Αν όχι πρέπει να κάνεις αλλαγές αφού η ασφάλεια βγαίνει στο όνομα του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Μόνο την HD ξέρω να βγάζει την ασφάλεια στον οδηγό. 

Την έχει πατήσει φίλος μου που είχε πάρει αυτοκίνητο της οικογένειας στο όνομά του και δεν το δήλωσε στην ασφάλεια. 

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, moure είπε

Είσαι στην Hellas direct? Αν όχι πρέπει να κάνεις αλλαγές αφού η ασφάλεια βγαίνει στο όνομα του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Μόνο την HD ξέρω να βγάζει την ασφάλεια στον οδηγό. 

Την έχει πατήσει φίλος μου που είχε πάρει αυτοκίνητο της οικογένειας στο όνομά του και δεν το δήλωσε στην ασφάλεια. 

Οποιοσδηποτε οδηγει αυτοκινητο και εχει τις νομιμες προϋποθεσεις ειναι καλυμενος .Εχω 3 αυτοκινητα στο ονομα μου και οδηγω το ενα .Δεν σημαινει οτι τα αλλα δυο που ειναι των παιδιων μου δεν μπορω να τα οδηγησω ή αυτα (ειναι ανω των 25 και πολλα χρονια διπλωμα) δεν μπορουν το δικο μου Ειμαι σε Hellas direct

Ολες οι ασφαλειες στο ονομα του ιδιοκτητη βγαινουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν το αυτοκίνητο δεν είναι επαγγελματικό και δεν το οδηγάει κάποιος κάτω των 23 (αν δε κάνω λάθος) είναι πλήρως ασφαλισμένο και δε χρειάζεται να γίνει κάποια επιπλέον διευκρίνηση. Αν ωστόσο εκδοθεί πράσινη κάρτα για να βγει στο εξωτερικό εκεί πρέπει να δηλωθούν οι οδηγοί (νομίζω max 2) απαραιτήτως για να μην υπάρχουν τρεχάματα.

Αν το αυτοκίνητο είναι leasing το οδηγούν μόνο όσοι έχουν σχέση με την εταιρία στην οποία είναι γραμμένο, δηλαδή υπάλληλοι. Αν το αυτοκίνητο είναι επαγγελματικό εννοείται επίσης ότι οδηγείται μόνο από τους υπαλλήλους. Και στις 2 περιπτώσεις δεν δηλώνονται στο ασφαλιστήριο.

Επεξ/σία από 1988panos2171
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Γιάννης Platano είπε

Οποιοσδηποτε οδηγει αυτοκινητο και εχει τις νομιμες προϋποθεσεις ειναι καλυμενος .Εχω 3 αυτοκινητα στο ονομα μου και οδηγω το ενα .Δεν σημαινει οτι τα αλλα δυο που ειναι των παιδιων μου δεν μπορω να τα οδηγησω ή αυτα (ειναι ανω των 25 και πολλα χρονια διπλωμα) δεν μπορουν το δικο μου Ειμαι σε Hellas direct

Ολες οι ασφαλειες στο ονομα του ιδιοκτητη βγαινουν.

Άλλο θέλω να πω Γιάννη προφανώς δεν το εξήγησα σωστα, αν το αυτοκίνητο που έχεις εσύ στο όνομα σου και το ασφαλιζεις το μεταβιβάσεις στα παιδιά σου και αμελήσεις να δηλώσεις αυτήν την αλλαγή στην ασφαλιστική σου σε περίπτωση ατυχήματος το όχημα θεωρείται ανασφαλιστο.

Επεξ/σία από moure
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, moure είπε

Άλλο θέλω να πω Γιάννη προφανώς δεν το εξήγησα σωστα, αν το αυτοκίνητο που έχεις εσύ στο όνομα σου και το ασφαλιζεις το μεταβιβάσεις στα παιδιά σου και αμελήσεις να δηλώσεις αυτήν την αλλαγή στην ασφαλιστική σου σε περίπτωση ατυχήματος το όχημα θεωρείται ανασφαλιστο.

Αυτο σωστο .Πρεπει αμεσα διακοπη και νεο συμβολαοιο στο ονομα του νεου ιδιοκτητη .

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, moure είπε

Ρωτησα αστυνομικο το ιδιο αλλα για μεταβιβαση σε τριτο ( οχι παιδια δλδ ) και μου ειπε οτι το οχημα ειναι ασφαλισμενο κανονικα.
Οπως ειναι κανονικα ασφαλισμενο στο ονομα μου με το δικο μου διπλωμα με την αδεια στο ονομα της μανας μου.
Ομοιως και στο παπι,ειναι ασφαλισμενο στο ονομα μου αλλα η αδεια ειναι στο ονομα φιλου.
Εαν υπηρχε θεμα θα μου το ειχε πει ο ασφαλιστης σιγουρα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, talibanakos είπε

Ρωτησα αστυνομικο το ιδιο αλλα για μεταβιβαση σε τριτο ( οχι παιδια δλδ ) και μου ειπε οτι το οχημα ειναι ασφαλισμενο κανονικα.
Οπως ειναι κανονικα ασφαλισμενο στο ονομα μου με το δικο μου διπλωμα με την αδεια στο ονομα της μανας μου.
Ομοιως και στο παπι,ειναι ασφαλισμενο στο ονομα μου αλλα η αδεια ειναι στο ονομα φιλου.
Εαν υπηρχε θεμα θα μου το ειχε πει ο ασφαλιστης σιγουρα.

Με την τροχαία δεν έχεις θέμα. Στην ασφάλιστικη όμως η μεταβίβαση πρέπει να δηλωθεί αλλιώς θα μπλέξεις. Ήμουν μαζί με φίλο σε ατύχημα και η ασφαλιστική του δεν τον κάλυψε.Η ασφάλεια δεν μεταβιβαζεται μαζί με το όχημα, διακόπτεται και γίνεται καινούρια. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, moure είπε

Με την τροχαία δεν έχεις θέμα. Στην ασφάλιστικη όμως η μεταβίβαση πρέπει να δηλωθεί αλλιώς θα μπλέξεις. Ήμουν μαζί με φίλο σε ατύχημα και η ασφαλιστική του δεν τον κάλυψε.Η ασφάλεια δεν μεταβιβαζεται μαζί με το όχημα, διακόπτεται και γίνεται καινούρια. 

Αστειο να μην εχω θεμα με την τροχαια αλλα να εχω θεμα με την ιδια την ασφαλιστικη..
Με καλυψες παντως.

Δημοσ.

Η τροχαία βλέπει την ισχύ του ασφαλιστηρίου  οπότε δε μπορεί να σου

49 λεπτά πριν, moure είπε

Ήμουν μαζί με φίλο σε ατύχημα και η ασφαλιστική του δεν τον κάλυψε.

Τι εννοείς δε τον κάλυψε, έπρεπε να αποζημιωθεί και δεν πήρε τίποτα;

Δημοσ.

Με το αμάξι ασφαλισμένο στη δευτερεύουσα κατοικία υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα. Δεν το είχα ξανακούσει αυτό, ούτε το είχα σκεφτεί ποτέ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, 1988panos2171 είπε

Η τροχαία βλέπει την ισχύ του ασφαλιστηρίου  οπότε δε μπορεί να σου

Τι εννοείς δε τον κάλυψε, έπρεπε να αποζημιωθεί και δεν πήρε τίποτα;

Ο φίλος μου έφταιγε αφού έπεσε πίσω από έναν άλλον. Η ασφαλιστική του αποζημίωσε μεν τον άλλον αλλά στράφηκε εναντίον του φίλου μου γιατί δεν είχε δηλώσει την μεταβίβαση. Ο φίλος μου τα πλήρωσε και ευτυχώς η ζημιά ήταν μικρή (400 ευρώ). 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Jiakometi είπε

Η έδρα του οχήματος είναι η φορολογική έδρα του κατόχου του.

Η διεύθυνση που αναγράφεται στην φορολογική δήλωση του κατόχου.

Το αναφέρει κάποιος νόμος, κανονισμός κτλ ή είναι απλώς η άποψή σου;

Δημοσ.

Δεν έχω πρόχειρο το νόμο αλλά...

Εχω αγοράσειδύο φορές όχημα σε μακρυνή από την κατοικία μου πόλη. 

Μένω Αθήνα. Το πρώτο όχημα μεταχειρισμένο από Αλεξανδρούπολη.

Η μεταβίβαση στην εκεί εφορία. Η άδεια βγήκε μα τα στοιχεία μου της Αθήνας κανονικά (από την Αλεξανδρούπολη επι τόπου).

Αγορά δευτέρου οχήματος καινούργιου από Ναύπλιο ...

Οι πινακίδες (ενώ θα μπορούσαν να είναι Αργολίδας λογικά)  ενώ βγήκαν από την εκεί υπηρεσία συγκοινωνιών είχαν αριθμοσειρά Αττικής μια και το ΑΦΜ μου όπως μου εξήγησαν είναι με διεύθυνση Αθήνας άρα η αριθμοσειρά των πινακίδων μου απ όπου και να εκδοθούν θα εκδοθούν με βάσει την φορολογική μου έδρα - Αθήνα.

Αυτά. Ελπίζω να βοήθησα.

Δημοσ.

Σήμερα πήγα σε μεγάλη ασφαλιστική εταιρία, μίλησα με παλιό ασφαλιστή και μου εξήγησε τα πάντα σχετικά με την έδρα του αυτοκινήτου και την ασφάλιση.

Ως αποδεικτό έδρας του αυτοκινήτου μπορεί να θεωρηθεί είτε η περιοχή που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας είτε η διεύθυνση που υπάρχει στο εκκαθαριστικό της εφορίας. Εάν είναι διαφορετική επιλέγεις εσύ τι θα δηλώσεις.

Εάν η διεύθυνσή σου  στο εκκαθαριστικό είναι στην Αθήνα λόγω εργασίας, αλλά  η άδεια κυκλοφορίας  του αυτοκινήτου αναγράφει Άρτα για παράδειγμα μπορείς να δηλώσεις την Άρτα εφόσον μπορείς να το δικαιολογήσεις. πχ Έχεις το πατρικό σου εκεί και πηγαίνεις συχνά, έχεις ιδιόκτητη κατοικία ή κάτι παρόμοιο.

Η οδική βοήθεια σε πηγαίνει στο πλησιέστερο συνεργείο στην περιοχή που βρίσκεσαι ή στον τόπο που δήλωσες έδρα του αυτοκινήτου.

Πχ. Εάν έχεις δηλώσει έδρα την Καρδίτσα και χρειαστείς οδική βοήθεια ενώ είσαι Κόρινθο ή Τρίπολη, θα σε μεταφέρουν Αθήνα, εφόσον το θέλεις. Εάν χρειαστείς όμως στη Λάρισα θα σε πάνε στην Καρδίτσα αφού είναι πιο κοντά.

• Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Ξεθαβω το θέμα για μια σχετική ερώτηση. Αν ένας γονιός με την άδεια κυκλοφοριας στο όνομα του, τοπο διαμονής  επαρχία, και Τ.Κ στην ασφάλεια  επαρχια, δώσει στο παιδί του άνω των 23 και με 5 χρόνια δίπλωμα αλλά με μόνιμο τόπο κατοικίας Αττική σε ενδεχόμενη περίπτωση ατυχήματος θα υπάρξει πρόβλημα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...