Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έμενα επαρχία στο πατρικό μου μέχρι και πριν 5-6 χρόνια μέχρι να έρθω για δουλειά στην Αθήνα. Πλήρωνα κανονικά την ασφάλεια του αυτοκινήτου χωρίς να έχω αλλάξει ποτέ τη διεύθυνση κατοικίας. Ο ασφαλιστής μου είχε πει ότι δεν υπάρχει λόγος.

Αποφάσισα να αλλάξω ασφάλεια και βλέπω ότι εάν δηλώσω τόπο κατοικίας Αθήνα υπάρχει υψηλότερη χρέωση 50 ευρώ περίπου.

Εάν συνεχίσω να δηλώνω τη διεύθυνση του πατρικού μου στην επαρχία θα υπάρχει πρόβλημα;

Η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου αυτή γράφει έτσι και αλλιώς. Επίσης το ίδιο το αυτοκίνητο βρίσκεται εκεί για 3-4 μήνες τον χρόνο και εγώ πηγαίνω σχεδόν κάθε μήνα.

Δύο ασφαλιστές που ρώτησα μου είπαν διαφορετικά πράγματα. Επίσης τώρα τελευταία που άρχισα να το ψάχνω κατάλαβα ότι αυτό είναι σύνηθες πρακτική για να γλιτώνεις χρήματα.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ακριβώς, οπότε αν το ψάξουν μπορεί να έχεις θέμα. Βέβαια αυτό πρέπει να ισχύει μόνο στην περίπτωση που θα φταις εσύ ή θα φταίει ο άλλος και θα έχετε την ίδια ασφαλιστική. Δηλαδή αν κάποιος σου κάνει ζημιά και πρέπει να σε αποζημιώσει η ασφαλιστική του δε νομίζω να τη νοιάξει τι κάνεις εσύ με τη δική σου. Αλλά σε περίπτωση που για τον οποιονδήποτε λόγο χρειαστεί να αποζημιώσει η δική σου ασφαλιστική ίσως σου επιβάλει κάποιο πρόστιμο.

Διευκρίνισε το αυτό και ψάξε στους όρους τι λένε για αυτή την περίπτωση για να είσαι απολύτως σίγουρος στο τι πας να κάνεις.

Δημοσ.

Πάντα οι επαρχιακές πόλεις έχουν χαμηλότερη "τιμή ασφάλισης", λόγω χαμηλότερης επικινδυνότητας για ατυχήματα κτλ. 

• Like 1
Δημοσ.

Το θέμα όμως είναι τι κάνουμε; Τόσα χρόνια που δεν το ήξερα δεν είχα θέμα.

Είναι υποχρεωτικό η έδρα του αυτοκινήτου να είναι η διεύθυνση του κατόχου;

Δημοσ.
1 minute ago, Fan said:

Το θέμα όμως είναι τι κάνουμε; Τόσα χρόνια που δεν το ήξερα δεν είχα θέμα.

Είναι υποχρεωτικό η έδρα του αυτοκινήτου να είναι η διεύθυνση του κατόχου;

Nαι.

Απο εκει και περα καποιοι ασφαλιστες για να κρατησουν τους πελατες τους, προτεινουν αυτο που προτεινε και σε σενα ο ασφαλιστης σου, χωρις αυτο να σημαινει οτι αν/οταν σε παρει χαμπαρι η ασφαλιστικη (ειδικα αν πρεπει να σε αποζημιωσει) θα κανει απαραιτητως και τα στραβα ματια. Σαν πρακτικη τωρα δεν ξερω τι ισχυει, αλλα αν θες να εισαι σωστος 100% ειναι αυτονοητο πως δηλωνεις την πραγματικη σου εδρα.

Δημοσ.

από τη στιγμή που υπάρχει σπίτι και το επισκέπτεσαι κιόλας, δεν είναι δηλαδή κάποια αποθήκη, εγώ θα δήλωνα το χωριό χωρίς 2η σκέψη.

Αν είσαι τόσο γκαντέμης και την πατήσεις ε τι να πώ...σιγά μη πάνε και ρωτήσουν και τους γείτονες αν μένεις εκεί.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Γιαούρτι είπε

Αν είσαι τόσο γκαντέμης και την πατήσεις ε τι να πώ...σιγά μη πάνε και ρωτήσουν και τους γείτονες αν μένεις εκεί.

Kαλά το τι κάνει ο καθένας είναι δικαίωμά του, αλλά το παράδειγμά σου είναι τελείως ατυχές. Εννοείται ότι μια ασφαλιστική μπορεί να βρει τα πάντα για σένα πίσω από ένα τηλέφωνο, μέσα από ένα γραφείο...

Δημοσ.

καθόλου ατυχές.

εννοείται ότι μπορεί να βρεί. δεν είπαμε το αντίθετο. το θέμα είναι τι πιθανότητες υπάρχουν να τα βρει ή καλύτερα να ασχοληθεί για να τα βρει.

και τα αεροπλάνα μπορεί να πέσουν αλλά ταξιδεύουμε διότι οι πιθανότητες να πέσουν είναι ελάχιστες.

έτσι κι εγώ πιστεύω ότι οι πιθανότητες να την πατήσει είναι ελάχιστες. Να πω ότι δεν υπάρχει πλέον το σπίτι, ότι το πούλησε εκεί ναι.

αλλά τώρα και το σπίτι έχει και πηγαίνει κιόλας.

ο καθένας κάνει ότι νομίζει, εγώ πάντως αυτό θα το έκανα χωρίς 2η σκέψη. χωρίς ασφάλεια ή κράνος πχ δε θα κυκλοφορούσα διότι οι πιθανότητες να γίνει στραβή αυξάνονται.

Δημοσ.

Το θεμα ειναι να απαντησει καποιος που γνωριζει πραγματικα,οχι να μας λετε τις γνωμες σας.

Τωρα που διαβασα το νημα συνειδητοποιησα οτι το Golf ειναι ακομα στο ονομα της μανας μου,αλλα το ασφαλιστηριο ειναι στο δικο μου,που συνεπαγεται διαφορετικες διευθυνσεις.
Εκει παιζει να υπαρχει προβλημα;

Δημοσ.
6 minutes ago, talibanakos said:

Το θεμα ειναι να απαντησει καποιος που γνωριζει πραγματικα,οχι να μας λετε τις γνωμες σας.

Τωρα που διαβασα το νημα συνειδητοποιησα οτι το Golf ειναι ακομα στο ονομα της μανας μου,αλλα το ασφαλιστηριο ειναι στο δικο μου,που συνεπαγεται διαφορετικες διευθυνσεις.
Εκει παιζει να υπαρχει προβλημα;

Tι ακριβως απαντηση θες ; Να σου πουμε ακριβεις πιθανοτητες % για να τον τσιμπησει η ασφαλεια του;

Δημοσ.

Δεν είναι θέμα εάν θα με τσιμπήσει ή όχι.

Το ζήτημα είναι εάν βάσει νόμου η έδρα του αυτοκινήτου είναι υποχρεωτικό να είναι η ίδια με τη διεύθυνση κατοικίας του ιδιοκτήτη.

Και όταν λέω έδρα του αυτοκινήτου δεν εννοώ κάποιο άσχετο ορεινό μέρος, αλλά ένα μέρος όπου το αυτοκίνητο βρίσκεται αρκετά συχνά, σχεδόν το 1/3 του χρόνου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η έδρα του οχήματος είναι η φορολογική έδρα του κατόχου του.

Η διεύθυνση που αναγράφεται στην φορολογική δήλωση του κατόχου.

Επεξ/σία από Jiakometi
Δημοσ.

Εγώ πάντως μέχρι πρόσφατα ασφάλιζα τα οχήματα της οικογένειας μέσω ενός φίλου ασφαλιστή, και όλες οι ασφαλιστικές που συνεργαζόταν λάμβαναν υπόψιν τον ΤΚ που έγραφε η άδεια κυκλοφορίας.

Πρόσφατα τα ασφάλισα στην Hellas Direct, ε αυτή η εταιρεία στον υπολογισμό ασφαλίστρων λαμβάνει υπόψιν μόνο τον ΤΚ του κύριου οδηγού και όχι του ιδιοκτήτη.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Jiakometi είπε

Η έδρα του οχήματος είναι η φορολογική έδρα του κατόχου του.

Η διεύθυνση που αναγράφεται στην φορολογική δήλωση του κατόχου.

Και αν αλλαξει τοπο κατοικιας αρα και εφορια  αλλαζει και η εδρα του αυτοκινητου ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...