Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από SPANK
Ημέρα : Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018
Ώρα :      7:00μ.μ ('Ωρα Ελλάδος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, phanispal είπε

Εγώ πάντως το φωνάζω εδώ και καιρό ότι το θέμα με τις τιμολογήσεις έχει ξεφύγει αλλά λίγοι με άκουγαν. Από χθες νομίζω ότι μερικοί το εμπέδωσαν.

Το θέμα είναι πού θα έχει πάει η βαλίτσα σε βάθος δεκαετίας. Για μένα είναι λάθος που κάποιοι παρομοιάζουν τις κάρτες γραφικών με τα iPhone και τα Galaxy. iPhone έχει και η κουτσή Μαρία, έχουν τόσες και τόσες γυναίκες που δε σκαμπάζουν από iOS, μόνο σε Instagram και FB μπαίνουν. Το smartphone είναι μια συσκευή που καλώς ή κακώς την έχεις σχεδόν όλη μέρα στα χέρια σου. Η κάρτα γραφικών είναι άλλο πράγμα.

Δυσκολεύμαι να πιστέψω ότι σε κάποια χρόνια ο κόσμος που τόσα χρόνια έδινε 200-400€ για mid range/high end θα δίνει 800-1.000€ για ένα αντίστοιχο προϊόν, με τη λογική ότι τα δίνει για iPhone.

Είναι που ήταν λίγοι, έτσι όπως το πάνε, νομίζω ότι θα μείνουν ακόμα πιο λίγοι να τα σκάνε σε τέτοια parts. Και δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον κλάδο και το gaming γενικότερα.

Βέβαια είναι και το mining στη μέση που δεν ξέρω τι θα γίνει και με αυτό.

Αν δεν αγοραζε ο κοσμος δεν θα πηγαιναν σε τετοια επιπεδα οι τιμες. Αν βγαλω καρτα 2000 και αυριο ξεπουλησει του χρονου θα παει 2200. Εταιριες ειναι δεν τις νοιαζει τιποτα αλλο περα απο τα χρηματα.

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Acmilangr2 είπε

Ανακυκλωνεται η κουβέντα και λέμε συνεχώς τα ίδια

E, και οι κάρτες ανακυκλώνονται και απαξιώνονται κάθε λίγο και λιγάκι, οπότε είμαστε on topic;).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, narta είπε

Αν σε αυτο συμπεριλαβουμε οτι οι νεες κονσολες εχουν μεγαλυτερο μερος της αγορας, απλα το pc gaming θα περιοριστει στο competitive gaming και σε μια niche αγορα που θα τα σκαει χοντρα για να εχει eye candy, ακριβως οπως εγινε και στο κομματι του home audio πριν αρκετα χρονια. Παντα θα υπαρχουν οι καταναλωτες/κολλημενοι που θα δινουν 1000€ για επιχρυσωμενα καλωδια ηχου επειδη εχουν 1% καλυτερη αποδοση στην διελευση του σηματος

Ολοι οι αλλοι PS/XBOX και αγιος ο Αλλαχ

Στον υπολογιστη κανεις πολυ καλυτερο gaming. Θες για τα mods θες για τα γραφικα θες για τα reshades θες για το Mouse/keyboard θες για το UW σε 55αρα επαιζα αλλα απολαμβανω πιο πολυ τα παιχνιδια που παιζω στον υπολογιστη σε monitor. Πιο ξεκουραστο σιγουρα και εννοειται πιο eye candy.

1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Δεν νομιζω ολοι να αγορασαν την εν λογω καρτα κατα την περιοδο του mining.

Απόκρυψη περιεχομένων

Ακομα και τους τελευταιους μηνες που το mining εχει πεσει αισθητα,οι τιμες σε ορισμενες χωρες σαν την δικη μας παραμενουν πολυ υψηλες(χωρις βεβαια να σημαινει οτι οποιος μπορει και θελει δεν αγοραζει απεξω)

https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=vega+64&order_by=pricevat&order_dir=asc

Στην Ελλαδα εχουμε και τα καταστηματα. Οτι αρμεξουν το mining επεσε πολυ αλλα τα καταστηματα θελουν να βγαζουν τα τρελα κερδη που εβγαζαν. Δεν συμβαινει αυτο σε αλλες χωρες.

57 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Σίγουρα αν δεν έχουν καλό overclockability τις έφαγε η μαρμάγκα τις μικρές 2070/2080........πολύ μικρές αποδόσεις σε compute έχουν.........μόνο το καλό overclockability σε πυρήνα αλλά και στην gddr6 vram (αν σηκώνει και αυτή εξίσου καλά κλόκια) θα σώσει την παρτίδα για τους πράσινους σε non rtx perfomance......εγώ πάντως πιστεύω ότι κάτι θα φυλάνε οι πράσινοι τουλάχιστον για να ξεφύγει έστω και λίγο (5%-10%) η gtx 2080 (που έχει 10.1 TFLOPs ) της 1080ti ( που έχει 11.3 TFLOPs )......

https://wccftech.com/nvidia-geforce-rtx-2080-ti-massive-gpu-die-pictured/

Χωρίς τίτλο.png

Τα gflops τα γραφαμε χθες ειναι πολυ λιγα. Αν η gddr6 δωσει παραπανω επιδοσεις δεν ξερω. Ουτε αν κλοκαρουν τιποτα 2500core. Stock εχουν 1300 και boost 1800 δηλαδη τα ιδια με pascal.

57 λεπτά πριν, narta είπε

Drivers

Απ οτι καταλαβα πρεπει σε 1 μηνα να σπρωξουν τα 300k τσιπακια που τους ξεμειναν παση θυσια.

Δεν τους εχεις ικανους να δωσουν κακους drivers να ριξουν performance στις pascal ωστε να αναδειξουν τις turing οποτε και να αγορασει ο κοσμος? 

31 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Και μιας και αναφέρατε για 2060....

Τι ρόλο θα βαράει αυτή η κάρτα; θα έχει ίδιες σχεδον επιδόσεις με την 1060 + RTX που θα ρίχνει τα fps στα 20 ξερω εγώ;

Η 2060 δεν νομιζω να εχει καν rtx. Η 2070 εχει 6giga ray ποσα να εχει η 2060? 5fps θα πιανει.

12 λεπτά πριν, DEADLAZARUS είπε

Λέω να περιμένουμε λίγο ακόμη. Τα πράγματα θα γίνονται ολοένα και χειρότερα.

Είναι δυνατόν να μην δείχνει ένα συγκριτικό γράφημα μεταξύ 2080ti και 1080ti;

Ούτε 5 λεπτά δεν αφιέρωσε. Κάτι χειροπιαστό και ξεκάθαρο (αφού η rtx είναι τόσο πολύ μπροστά).

Επίσης, γιατί θα δούμε παρουσιάσεις σε έναν μήνα; Με τις καμήλες θα παραλάβουν οι reviewers τις κάρτες;

Όταν το προϊόν σου είναι τόσο μπροστά, δεν καθυστερείς. Το στέλνεις και δείχνεις σε όλους πόσο έχεις ξεφύγει και τι επιδόσεις προσφέρεις.

Marketing+damage control+drivers optimization incoming....

Απο τα tflops καταλαβαινεις τι θα γινεται. Συν τα χαμηλα clocks. Να σωσει την κατασταση η gddr6? Ποσα fps να δωσει η καλυτερη vram? Σε καθε παρουσιαση εδειχναν συγκριτικα χθες απολυτως τιποτα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην γωνία οι AIB partners.....

https://www.guru3d.com/news-story/nvidia-talks-about-higher-oc-clocks-on-the-founder-2080-cards-also-pcb-photo.html

εξού και τα υψηλότερα ρολόγια στις founders......

19 λεπτά πριν, Arkin είπε

Δεν τους εχεις ικανους να δωσουν κακους drivers να ριξουν performance στις pascal ωστε να αναδειξουν τις turing οποτε και να αγορασει ο κοσμος?

Με perfomance hit από driver λόγω rtx θα φάνε σφαλιάρες και οι gtx 2060 και κάτω 2000series....όχι μόνο οι pascal.........

Μόνο καλό overclockability σε πυρήνα αλλά και σε vram gddr6 θα σώσει την παρτίδα......

Επεξ/σία από BabisTs
  • Like 4
Δημοσ.

Η ανοησία περί downgrade προηγούμενης γενιάς καλά κρατεί βλέπω..Κόψτε τη γιατί δεν ισχύει και κούρασε.

51 minutes ago, BabisTs said:

Στην γωνία οι AIB partners.....

https://www.guru3d.com/news-story/nvidia-talks-about-higher-oc-clocks-on-the-founder-2080-cards-also-pcb-photo.html

εξού και τα υψηλότερα ρολόγια στις founders......

Με perfomance hit από driver λόγω rtx θα φάνε σφαλιάρες και οι gtx 2060 και κάτω 2000series....όχι μόνο οι pascal.........

Μόνο καλό overclockability σε πυρήνα αλλά και σε vram gddr6 θα σώσει την παρτίδα......

Απ' ότι φαίνεται δεν έκανες και τόσο κακά που πήρες 1080Ti..Αν ισχύουν τα χάλια της 2080Ti..

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Η ανοησία περί downgrade προηγούμενης γενιάς καλά κρατεί βλέπω..Κόψτε τη γιατί δεν ισχύει και κούρασε.

Προσωπικά πιστεύω ότι περισσότερο κρατάνε πίσω τους RTX drivers παρά ότι θα κάνουν downgrade τους GTX. 

Δημοσ.
8 ώρες πριν, narta είπε

Αν το δεις απο την αλλη, την αποψη που λεει "αν δεν ξερεις απο ray tracing τι ασχολησε με τις RTX, δεν ξερεις εσυ ασε να ασχολουμαστε εμεις που ξερουμε" ειδικα απο μελη που το ray tracing το μαθανε "χθες" και ξαφνικα εγινε το holy grail τoυ gaming, ε σου καθεται καπως.

Φυσικα και ο καθενας ξοδευει τα χρηματα που εχει διαθεσιμα οπως θελει, αυτο δεν επιδεχεται κριτικης, αλλα απο την αλλη το να αποκλειονται οι γνωμες που δεν συναδουν με την ανωθεν αποφαση, μου θυμίζει κατι ψηλους ξανθους γαλανοματηδες της δεκαετιας του 40.

Αν και πιστευω οτι σε ενα μηνα που θα βγουνε τα bencmarks αυτοι που περιμενουν θα ωφεληθουν και αυτοι που θα πεσουν με τα μουτρα να αγορασουν preorder (χωρις καν επισημα ρολογια lol ) θα προσπαθουν, οπως κανουν ΟΛΟΙ (και εγω μερικες φορες) να δικαιολογησουν την αγορα "ναι αλλα μπορεις να βλεπεις την φατσα σου στο ματι του, την ωρα που τρως το μαχαιρωμα απο τον αντιπαλο επειδη εχεις RTX on και 30fps" 

Σίγουρα, το raytracing το μάθαμε χτες...

• Like 1
Δημοσ.

NVIDIA GeForce RTX 2080Ti unable to run Shadow of the Tomb Raider with 60fps at 1080p with RTX On [UPDATE: Developers respond]

UPDATE:

The developers of Shadow of the Tomb Raider have responded to the lower than expected performance of the game on the GeForce RTX 2080Ti when using RTX. According to them, the current build of the game features an early work in progress version of NVIDIA’s tech, and the final version will run better.

Ε πόσο better..Αν υποθέσουμε ότι η 2080Ti είναι αρκετή να τρέξει το παιχνίδι σε 4K/60 χωρίς RTX, θα περίμενα με RTX να έχει 1440P/60 έστω..Αλλιώς τι κουβεντιάζουμε..Άστο για τα 7nm και βάλε..1300 ευρώ για 1080P sub-60FPS δεν θα δώσει κανένας λογικός όσο κι αν έχει ενθουσιαστεί με το RTX(Όπως εγώ π.χ.).

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.

Εμένα με τρομάζουν οι τιμες που έχουν εδραιωθεί. Και δε μιλάω για το top dog της σειράς μόνο.

Διαβάζω συνέχεια περι ανταγωνισμού και να κάνει κάτι η amd και δεν ξέρω γω τι. Άντε και βγάζει σήμερα παρόμοια σειρά και παίζει -150€ σε όλα τα μοντέλα. So what. Πάλι υπερκοστολογημένες θα είναι οι κάρτες. Και πάλι θα αγοράζουμε, με λίγη κλάψα, αλλά θα αγοράζουμε.

Κρίμα για όσους περιμένουν να αναβαθμίσουν τόσους μήνες, βλέπω τα 1080ti να γίνονται συλλεκτικά μοντέλα.

Δεν είναι γκρινια τύπου δεν έχω να τα δώσω, ας κράξω, απογοητεύτηκα.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, BabisTs είπε

Δεν υπάρχει υποστήριξη rtx από gtx 2060 και κάτω.....η ελάχιστη με rtx θα είναι η 2070.

Από εκεί καταλαβαίνεις πόσο "ανίκανες" θα ήταν αν το υποστήριζαν,και πόσο αδύναμες είναι οι μεγαλύτερες. Entry level υποστήριξη rtx στο entry level στάδιο του rtx για να παίξεις τίτλους με ελάχιστα δείγματα ray tracing..take the egg and give it a haircut δηλαδη

1 ώρα πριν, Acmilangr2 είπε

Ανακυκλωνεται η κουβέντα και λέμε συνεχώς τα ίδια

Δεν λέμε τα ίδια ρε συ, μερικές σελίδες αναλώθηκαν για να απαντηθεί το ερώτημα του αν ο heybro είναι προφητης η όχι ;) 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Sarandis είπε

Εμένα με τρομάζουν οι τιμες που έχουν εδραιωθεί. Και δε μιλάω για το top dog της σειράς μόνο.

Διαβάζω συνέχεια περι ανταγωνισμού και να κάνει κάτι η amd και δεν ξέρω γω τι. Άντε και βγάζει σήμερα παρόμοια σειρά και παίζει -150€ σε όλα τα μοντέλα. So what. Πάλι υπερκοστολογημένες θα είναι οι κάρτες. Και πάλι θα αγοράζουμε, με λίγη κλάψα, αλλά θα αγοράζουμε.

Κρίμα για όσους περιμένουν να αναβαθμίσουν τόσους μήνες, βλέπω τα 1080ti να γίνονται συλλεκτικά μοντέλα.

Δεν είναι γκρινια τύπου δεν έχω να τα δώσω, ας κράξω, απογοητεύτηκα.

Δεν πάει έτσι. Θα πέσει σφάξιμο για marktshare όπερ μεθερμηνευομενο οι τιμές θα πέφτουν συνεχόμενα

Δημοσ.

Από τους αναγνώστες που έχουν ασχοληθεί με ray tracing, μπορεί κάποιος να εξηγήσει (ή να υποθέσει) τι ακριβώς κάνει accelerate το RT core; Τι είναι τα RTX-OPS; Είναι FP16, FP32, FP64, άλλο; Έχει άποψη κανείς;

RTX 2080 Ti: 78T RTX-Ops, 10 Gigarays/s

RTX 2080: 60T RTX-Ops, 8 Gigarays/s

RTX 2070: 45T RTX-Ops, 6 Gigarays/s

Αναλογικά, κάθε ray/sec χρειάζεται 7500 RTX-Ops.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, malakudi είπε

Από τους αναγνώστες που έχουν ασχοληθεί με ray tracing, μπορεί κάποιος να εξηγήσει (ή να υποθέσει) τι ακριβώς κάνει accelerate το RT core; Τι είναι τα RTX-OPS; Είναι FP16, FP32, FP64, άλλο; Έχει άποψη κανείς;

RTX 2080 Ti: 78T RTX-Ops, 10 Gigarays/s

RTX 2080: 60T RTX-Ops, 8 Gigarays/s

RTX 2070: 45T RTX-Ops, 6 Gigarays/s

Αναλογικά, κάθε ray/sec χρειάζεται 7500 RTX-Ops.

Νουμερα της nvidia που δυσκολα θα βγαλεις ακρη.... τα fps σε ενδιαφερουν....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...