sibir Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 3 ώρες πριν, Fulgore είπε Εγω παντως μεχρι και σε ψαξιμο για την evga 1080ti εχω μπει μιας και δεν με πολυ γεμιζει οτι ακουγεται και τον Σεπτεμβριο θελω να εχω καρτα να παιξω τα παιχνιδια,αλλα το review απο tomshardware με ψιλο ξενερωσε https://www.tomshardware.com/reviews/evga-gtx-1080-ti-ftw3-gaming,5061.html Γιατί σε ξενέρωσε?Η κάρτα είναι τουμπανάκι... Για το sold out δεν πειράζει...Αγοράζουμε το άλλο bundle με το εγγλέζικο καλώδιο (αν προλάβουμε) και του κάνουμε δώρο του αγοραστή ενα ευρωπαικό...😜 Και γω προς τα εκεί θα πάω μάλλον. Πληροφοριακά τώρα με το όλο θέμα,έβλεπα προχθές σε ένα βίντεο του kitguru όπου ανέφερε ότι η nvidia εχει γύρω στις 300k κάρτες στην γύρα (τις παραπάνω που βγάλανε για το mining κτλπ)...Αν αξίζουν 100$ το κομμάτι είναι κοντά στα 30μύρια,εγω λέω 100...100μύρια είναι ένα ποσό που σίγουρα επηρεάζει τα πάντα...απο τιμές μέχρι drivers.
phanispal Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Εγώ πάντως το φωνάζω εδώ και καιρό ότι το θέμα με τις τιμολογήσεις έχει ξεφύγει αλλά λίγοι με άκουγαν. Από χθες νομίζω ότι μερικοί το εμπέδωσαν. Το θέμα είναι πού θα έχει πάει η βαλίτσα σε βάθος δεκαετίας. Για μένα είναι λάθος που κάποιοι παρομοιάζουν τις κάρτες γραφικών με τα iPhone και τα Galaxy. iPhone έχει και η κουτσή Μαρία, έχουν τόσες και τόσες γυναίκες που δε σκαμπάζουν από iOS, μόνο σε Instagram και FB μπαίνουν. Το smartphone είναι μια συσκευή που καλώς ή κακώς την έχεις σχεδόν όλη μέρα στα χέρια σου. Η κάρτα γραφικών είναι άλλο πράγμα. Δυσκολεύμαι να πιστέψω ότι σε κάποια χρόνια ο κόσμος που τόσα χρόνια έδινε 200-400€ για mid range/high end θα δίνει 800-1.000€ για ένα αντίστοιχο προϊόν, με τη λογική ότι τα δίνει για iPhone. Είναι που ήταν λίγοι, έτσι όπως το πάνε, νομίζω ότι θα μείνουν ακόμα πιο λίγοι να τα σκάνε σε τέτοια parts. Και δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον κλάδο και το gaming γενικότερα. Βέβαια είναι και το mining στη μέση που δεν ξέρω τι θα γίνει και με αυτό. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2018 από phanispal 2
Fulgore Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 6 λεπτά πριν, narta είπε Μακαρι η Su να βγαλει το Navi με 4xchiplets, παμφθηνο, να βαλει ο Πετσινος τις Turing εκει που του αρμοζει Αυτη ειναι η μια καλη οψη του νομισματος οταν εισαι αγοραστης. Υπαρχει και η αλλη κακη οψη ομως σε αυτο. Ενα παραδειγμα η 980ti.Οταν κυκλοφορησε κοστιζε κοντα 750-850ευρω(κλασσικα αναλογα την υλοποιηση και καταστημα αγορας/χωρα). Οταν ομως μετα βγηκε η 1070 στα 470+ευρω οι κατοχοι 980ti(που την ειχαν αγορασει τοτε σε τιμη οσο οι αλλοι πιο πριν ειχαν αγορασει την απλη 980),τις πουλαγαν στις αγγελιες σχεδον μισοτιμης,γιατι και να ηθελαν για παραπανω ο αλλος θα αγοραζε καλυτερα κουτατη,νεωτερη και με ολη την εγγυηση μια 1070. Αν λοιπον βγουν οι Navi με οντως χαμηλες τιμες,μετα θα χασουν ολη την αξια τους οι vega οσων τα εσκασαν για να τις παρουν και θα τις πουλανε σχεδον σαν 580 8gb.... Μπορει οντως οι νεες καρτες της Nvidia να ειναι ψιλο απογοητευση εκ πρωτης οψεως για ενα νεο αγοραστη,αλλα απο την αλλη στις αγγελιες κατω απο 650-700+ευρω δεν παιζει μτχ 1080ti,καρτα 1.5χρονου παρακαλω,αρα εχουν καλη μεταπωληση οι υπαρχουσες οσων εχουν αγορασει.
narta Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 2 λεπτά πριν, phanispal είπε Και δεν ξέρω τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον κλάδο και το gaming γενικότερα. Αν σε αυτο συμπεριλαβουμε οτι οι νεες κονσολες εχουν μεγαλυτερο μερος της αγορας, απλα το pc gaming θα περιοριστει στο competitive gaming και σε μια niche αγορα που θα τα σκαει χοντρα για να εχει eye candy, ακριβως οπως εγινε και στο κομματι του home audio πριν αρκετα χρονια. Παντα θα υπαρχουν οι καταναλωτες/κολλημενοι που θα δινουν 1000€ για επιχρυσωμενα καλωδια ηχου επειδη εχουν 1% καλυτερη αποδοση στην διελευση του σηματος Ολοι οι αλλοι PS/XBOX και αγιος ο Αλλαχ 1
Fulgore Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 6 λεπτά πριν, sibir είπε Γιατί σε ξενέρωσε? https://www.tomshardware.com/reviews/evga-gtx-1080-ti-ftw3-gaming,5061-7.html We stumbled upon one rather puzzling behavior that we managed to reproduce only a few times and consider a bug. During the card's cool-down, the middle fan stops first. Now, if the card catches just the right (or actually, the wrong) moment to go back to full load, this fan remains inactive. Consequently, during gaming the card heats up to just above 80°C. At that point, only a reboot is able to get the middle fan working correctly again.
narta Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 1 λεπτό πριν, Fulgore είπε Αν λοιπον βγουν οι Navi με οντως χαμηλες τιμες,μετα θα χασουν ολη την αξια τους οι vega οσων τα εσκασαν για να τις παρουν και θα τις πουλανε σχεδον σαν 580 8gb.... Η Vega ηταν ο Bulldozer των gpu για την AMD. Ετσι θα μεινει στην ιστορια. Αν θα εχει τρεις καφεδες μεταχειρησμενη η V64 ποσως με ενδιαφέρει. 2
Fulgore Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Μόλις τώρα, narta είπε Αν θα εχει τρεις καφεδες μεταχειρησμενη η V64 ποσως με ενδιαφέρει. Εσενα οχι οπως και εμενα(μιας και δεν εχω)αλλα σιγουρα οχι αυτους που εχουν vega64(ειτε για freesync,ειτε για κατι αλλο)και θα θελουν να πανε σε Navi. Γιαυτο ειπα δυο οψεις του νομισματος,αναλογα απο ποια πλευρα το βλεπει ο καθενας.
Spasarxidas Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Επειγόντως καρταρες η amd γιατί η nvidia νιώθει intel.
malakudi Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Σε ότι αφορά το infiltrator demo και την διπλάσια απόδοση σε σχέση με την 1080 ti, προσωπικά βλέπω άλλο ένα μαρκετίστικο κόλπο. Το demo το παρουσίασε στο σημείο που έλεγε για το AI των tensor cores και πως μπορεί να ανεβάζει την ανάλυση σε ένα render χαμηλότερης ανάλυσης (DLSS - Deap Learning Super Sampling). Κάνοντας ένα wild guess, το παιχνίδι πχ από πίσω γίνονταν render σε 1440p και το AI των tensor cores "αναβαθμίζει" την ανάλυση σε 4Κ. Ωραίο ακούγεται δε λέω, αλλά κατά πόσο είναι 100% αντίστοιχο με πραγματικό 4k render μένει να το δούμε! 2
narta Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 3 λεπτά πριν, Fulgore είπε Εσενα οχι οπως και εμενα(μιας και δεν εχω)αλλα σιγουρα οχι αυτους που εχουν vega64(ειτε για freesync,ειτε για κατι αλλο)και θα θελουν να πανε σε Navi. Αν καποιος αγορασε V64 εν μεσω mining craze και στεναχωρηθει που θα πιανει το 1/3 της τιμης αγορας σε 2 χρονια επειδη ηταν λαθος αγορα, ειναι μια ευκαιρια να μαθει ποτε να αγοραζει. Τα μαθηματα στην ζωη σπανια ειναι free. Αν καποιος σημερα, κανει preorder την 2080ti στα 1300€ και σε 6 μηνες ο Πετσινος του πεταξει RTX 3080ti, με Turing 2 στα 7nm, 700€ επειδη η AMD θα ξεκουνησει τον πισινο της, και δεν μπορει να την σπρωξει ουτε καν στα 500€ ποιος θα του φταιει; Φυσικα και αν ειχα καρτα 3ετιας και ηθελα αλλαγη επειδη δεν με καλυπτε/ηταν αν ψοφησει θα σκεφτομουν για καινουρια, αλλα οχι RTX >1000€. Προσωπικα το θεωρω λαθος αγορα αλλα και επιβραβευση της αρπαχτης που παει να κανει ο Πετσινος λογο ανυπαρξιας ανταγωνισμου. Δυστυχως ομως ειμαστε λιγοι που σκεφτομαστε ετσι. Οι περισσοτεροι που εχουν το κασερι, τυφλωνονται και βουρ στον πατσα. Δικαιωμα τους φυσικα, να εξηγουμαστε. 3 1
Fulgore Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 3 λεπτά πριν, narta είπε Αν καποιος αγορασε V64 εν μεσω mining craze και στεναχωρηθει που θα πιανει το 1/3 της τιμης αγορας σε 2 χρονια επειδη ηταν λαθος αγορα, ειναι μια ευκαιρια να μαθει ποτε να αγοραζει. Τα μαθηματα στην ζωη σπανια ειναι free. Δεν νομιζω ολοι να αγορασαν την εν λογω καρτα κατα την περιοδο του mining. Spoiler Ακομα και τους τελευταιους μηνες που το mining εχει πεσει αισθητα,οι τιμες σε ορισμενες χωρες σαν την δικη μας παραμενουν πολυ υψηλες(χωρις βεβαια να σημαινει οτι οποιος μπορει και θελει δεν αγοραζει απεξω) https://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=vega+64&order_by=pricevat&order_dir=asc
MoviemakerGr Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Μέχρι ένα 1000ρικο θα το έδινα και εγώ για RTX .. 1300-1400 δεν θα τα δώσω ποτέ. Θα πω η γενιά μου δεν πρόλαβε το RT...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Super Moderators Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 8 minutes ago, MoviemakerGr said: Θα πω η γενιά μου δεν πρόλαβε το RT... Μια χαρά προλάβαμε το Rotten Tomatoes 😛 Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2018 από ThReSh
BabisTs Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Σίγουρα αν δεν έχουν καλό overclockability τις έφαγε η μαρμάγκα τις μικρές 2070/2080........πολύ μικρές αποδόσεις σε compute έχουν.........μόνο το καλό overclockability σε πυρήνα αλλά και στην gddr6 vram (αν σηκώνει και αυτή εξίσου καλά κλόκια) θα σώσει την παρτίδα για τους πράσινους σε non rtx perfomance......εγώ πάντως πιστεύω ότι κάτι θα φυλάνε οι πράσινοι τουλάχιστον για να ξεφύγει έστω και λίγο (5%-10%) η gtx 2080 (που έχει 10.1 TFLOPs ) της 1080ti ( που έχει 11.3 TFLOPs )...... https://wccftech.com/nvidia-geforce-rtx-2080-ti-massive-gpu-die-pictured/ Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2018 από BabisTs 1
narta Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Μόλις τώρα, BabisTs είπε εγώ πάντως πιστεύω ότι κάτι θα φυλάνε οι πράσινοι τουλάχιστον για να ξεφύγει έστω και λίγο (5%-10%) η gtx 2080 της 1080ti...... Drivers Απ οτι καταλαβα πρεπει σε 1 μηνα να σπρωξουν τα 300k τσιπακια που τους ξεμειναν παση θυσια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις