narta Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 2 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Στο τέλος της ημέρας RTX θα αγοράσουν όσοι θέλουν το latest and greatest(Early adopters), οι υπόλοιποι ας μείνουν με τα Pascal και τα RX, μια χαρά παίζουν τα πάντα. Και στο τελος αυτοι που θελουν το latest and greatest θα καταντησουν σαν τους hifidelαδες που εχουν μεινει 3 και ο κουκος και συζητανε για το πιο επιχρυσο βυσμα στα 5.000€ εχει 0.1% λιγοτερο θορυβο. 4
narta Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε Αν δεν ξυπνήσει η AMD, εύκολα. Το θεμα ειναι οτι μερικοι το βλεπουν και σαν status symbol: "I got 2x280ti nvlinked!1!1!" βεβαια δεν κατανοουν κατι πολυ απλο. Ναι φυσικα υπαρχουν elite club που το γεγονος οτι τα σκας χοντρα σε κανει μερος της elite και μπορεις να το παινευσαι, αλλα η συντριπτικη πλειονοτητα δεν κατανοει οτι αυτο δεν αφορα καταναλωτικα αγαθα ΠΟΤΕ. Αρα το να υποστηρίζεις τα 1300€ σαν λογικη εξελιξη, το μονο που καταφερνεις ειναι να παιρνει καλυτερα πετσινα ο Πέτσινακιας και λιγοτερη αποδοση το αγαθο σου. Απο την αλλη περι ορεξεως....
Psycho_Warhead Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Σιγά τι είναι μια κάρτα γραφικών για να παινευτείς..Να έχεις lambo να παινευτείς ναι, η GPU δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Τα 1300 ευρώ είναι λογική εξέλιξη όταν δεν υπάρχει ανταγωνισμός(Ο οποίος δεν μπορεί να κοντράρει καν την προηγούμενη γενιά) και αυτό που έγινε με το mining. Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση και το να μην αγοράσουμε 50-100-1000 άτομα στην Ελλάδα RTX, δεν θα αλλάξει κάτι στην πολιτική της NVIDIA. Αφού πάτησε στα πόδια της η AMD με τους Ryzen, σιγά σιγά πιστεύω θα το κάνει και με τις GPUs.
narta Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 2 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Τα 1300 ευρώ είναι λογική εξέλιξη όταν δεν υπάρχει ανταγωνισμός(Ο οποίος δεν μπορεί να κοντράρει καν την προηγούμενη γενιά) και αυτό που έγινε με το mining. Δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση και το να μην αγοράσουμε 50-100-1000 άτομα στην Ελλάδα RTX, δεν θα αλλάξει κάτι στην πολιτική της NVIDIA. Συμφωνω με το ανταγωνισμο. Παντα, παντου ετσι γινεται. Η Nvidia εχωσε ενα non performing feature (στην σημερινη μορφη) σε ενα προιόν και ζηταει νεφρο. Φυσικα και ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ. Οπως ειπες δεν ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα. Επίσης ο καθε ενας που θελει να αγορασει σε αυτα τα επιπεδα τιμης, ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ. Δεν το αμφισβητει κανενας αυτο. Η ενσταση μου ειναι στο να υπερασπιζεται/δικαιολογει την αποφαση του αυτη, προσπαθωντας να την εκλογικευσει (ειναι μαματες οι αντανακλασεις, ειναι επαναστατικες, μοναδικες και οσοι δεν το βλεπεται αυτο ειστε γκαβοι/στραβοι/ζουλιαδηρες ή/και φτωχομπινεδες). Αν εχεις το θαρος της επιλογης, εχε και το θαρος να γραψεις στα @@ σου οτι λενε οι υπολοιποι για την επιλογη σου. 4
Arkin Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Ο Aten-Ra και όσοι του πάτησαν like, έχουν μείνει σε άλλες εποχές. Οι εποχές που θυμούνται, είχαν ανταγωνισμό(Επίσης δεν είχαμε mining και άλλες τσατσαριές) , το PC έκανε άλμα με κάθε API και οι devs έφτιαχναν AAA αποκλειστικούς τίτλους για PC. Πάνε αυτά. Τώρα δεν υπάρχει ανταγωνισμός, φάγαμε και την αύξηση τιμών με το mining στη μάπα και ήρθε νέα GPU με νέες τεχνολογίες και φάγαμε την 1300άρα στη μάπα, η οποία θα μπορούσε να ήταν και 2000αρα αφού δεν έχει αντίπαλο και χρεώνει όσο θέλει. Είναι εταρεία που έχει στόχο το μέγιστο κέρδος, δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, τα είπαμε αυτά. Στο τέλος της ημέρας RTX θα αγοράσουν όσοι θέλουν το latest and greatest(Early adopters), οι υπόλοιποι ας μείνουν με τα Pascal και τα RX, μια χαρά παίζουν τα πάντα. Δεν ειναι ετσι ρε συ. Οκ δεν υπαρχει ανταγωνισμος υπαρχει mining βαλε και τον πληθωρισμό οι τιμες παλι ειναι απαραδεκτες. Ο aten ra τα εγραψε πολυ σωστα. Ουτε με τις pascal δεν υπηρχε ανταγωνισμος αλλα βγηκαν σε πιο λογικες τιμες. Το 2008 επερνες 8800gt στα 150 ευρω και ηταν σαν να επερνες 1070 του σημερα. Τα θυμασαι φανταζομαι ειχε γινει χαμος με τη συγκεκριμενη καρτα στα 150 ευρω επαιζε τα παντα. Αν δεν αγορασεις στα 1300 οπως και κανενας αλλος θα πανε στα 1000 σε λιγες μερες και οι επομενες θα βγουν στα 900 day one και οχι 1500 που θα εχει η 3080ti εφοσον συνεχιζετε αυτο το τροπαρι. Κατσε και σκεψου εκτος αν δεν εκτιμας τα χρηματα που βγαζεις με τη δουλεια σου. 19 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Αν δεν ξυπνήσει η AMD, εύκολα. Δεν φταιει η ΑMD σε ολα ο καταναλωτης πρεπει να ξυπνησει κανεις αλλος. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2018 από Arkin 2
Psycho_Warhead Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Το RTX είναι το μέλλον σίγουρα, απλά για την ώρα είναι όπως ήταν το tessellation το 2010-2011 που γονάτιζε τα πάντα και η χρήση του ήταν απειροελάχιστη στα τότε παιχνίδια. Έγινε η αρχή απλά, δε νομίζω να αγοράσει κάποιος RTX αποκλειστικά γι' αυτό. Σε αυτή τη γενιά είναι να το ενεργοποιείς απλά για να χαζέψεις λίγο και μετά να το κλείσεις και να επιστρέψεις στο 1440P/120 ή στο 4K/60. Εκτός κι αν δουλέψει το DLSS μαζί με το RTX σε κάποιο παιχνίδι και δώσει playable frame-rate σε 1440P/4K. Από την δική μου πλευρά δεν με ενδιαφέρει τι λένε, έχω 1440P/144Hz monitor, έχω μια 1070 η οποία αυτή τη στιγμή δεν βγάζει καν 1440P/60. Επίσης κάποια παιχνίδια τα παίζω στην 55άρα 4K TV και θέλω μια GPU να μπορεί να τρέξει και 4K/60 αν είναι δυνατόν. Θέλω οπωσδήποτε αρκετά δυνατότερη GPU, τι υπάρχει ; 1080Ti(Τώρα με την πτώση τιμής) η οποία σιγά σιγά δεν κρατάει 4K/60, η 2080 θα είναι στα ίδια περίπου ή 10% καλύτερη(Πάλι δεν φτάνει για 4Κ/60 δηλαδή) και μας μένει μόνο η 2080Ti η οποία ευελπιστώ να τα έχει στους περισσότερους τίτλους. Εφόσον έχω την οικονομική δυνατότητα να πάρω την μεγάλη, γιατί να μην την πάρω ; Θα με πουν θύμα του marketing επειδή οι απαιτήσεις μου ζητάνε την καλύτερη δυνατή GPU ; Στα @@ μου. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2018 από Psycho_Warhead 1
narta Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 7 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Εφόσον έχω την οικονομική δυνατότητα να πάρω την μεγάλη, γιατί να μην την πάρω ; Θα με πουν θύμα του marketing επειδή οι απαιτήσεις μου ζητάνε την καλύτερη δυνατή GPU ; Στα @@ μου. Τωρα μιλας σωστα ρε φιλε. ΚΑι το λεω με ολη την ειλικρίνεια που εχω. 🙂
Psycho_Warhead Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 21 minutes ago, Arkin said: Δεν ειναι ετσι ρε συ. Οκ δεν υπαρχει ανταγωνισμος υπαρχει mining βαλε και τον πληθωρισμό οι τιμες παλι ειναι απαραδεκτες. Ο aten ra τα εγραψε πολυ σωστα. Ουτε με τις pascal δεν υπηρχε ανταγωνισμος αλλα βγηκαν σε πιο λογικες τιμες. Το 2008 επερνες 8800gt στα 150 ευρω και ηταν σαν να επερνες 1070 του σημερα. Τα θυμασαι φανταζομαι ειχε γινει χαμος με τη συγκεκριμενη καρτα στα 150 ευρω επαιζε τα παντα. Αν δεν αγορασεις στα 1300 οπως και κανενας αλλος θα πανε στα 1000 σε λιγες μερες και οι επομενες θα βγουν στα 900 day one και οχι 1500 που θα εχει η 3080ti εφοσον συνεχιζετε αυτο το τροπαρι. Κατσε και σκεψου εκτος αν δεν εκτιμας τα χρηματα που βγαζεις με τη δουλεια σου. Η 8800GT είχε ~250 ευρώ, όχι 150 και ναι ήταν σαν μια 1070(Όταν αυτή βγήκε, όχι τώρα). Λογικές τιμές δεν είχε το Pascal, στις αρχές η 1070 έπαιζε στα 550-600 ευρώ και η 1080 είχε 800 και τον ανήφορο. Απλά βγήκε αργότερα η 1080Ti και την έδωσε στην τιμή που έδινε την 1080 αρχικά. Τώρα δίνει και την 2080Ti κατευθείαν γιατί δεν υπάρχει μετάβαση στα nm με αποτέλεσμα η απλή 2080 να μην μπορεί να δώσει ένα 25% πάνω από την 1080Ti. Χρεώνει όσο θέλει γιατί δεν έχει αντίπαλο. Τώρα αυτά που λέτε ότι αν δεν αγοράσουμε οι 50-100-1000 insomniacs RTX ότι θα πέσουν οι τιμές στις επόμενες, πιστεύω δεν τα πιστεύετε ούτε εσείς που τα γράφετε.. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2018 από Psycho_Warhead
Aten-Ra Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, Acmilangr2 είπε 🤔 Ωραία τα λέτε μερικοί αλλά παραποιειτε τα λεγόμενα μας. Όπως ο @Aten-Raπου έγραψε το εξης: Διαβάζω κάτι σαν ¨αν έχει 50% παραπάνωεπιδόσεις από την 1080Τι δικαιολογείτε να έχει 1300 Ευρώ¨. Και επειδή ξέρω πως το έγραψε για μένα, εγώ είπα πως αν θα είναι 50% παραπάνω από την 1080ti θα την αγοράσω. Έχει πολύ μεγάλη διαφορά το ένα με το άλλο. Δεν είπα ότι δικαιολογεί την υιμη της Και επίσης το σκέφτομαι για αγορά αλλά όχι στην τιμή των 1300ευρω. Και πολλές φορές μας βγαίνει πολύ πιο φθηνά κάποιους Δεν το είπα για εσένα, διαβάζω και άλλα forums
ilos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Οι μόνες κάρτες γραφικών που είχαν ξεφτίλα τιμή τόσα χρόνια που αγοράζω ήταν σε κάποια φάση οι 4850/4870 με το που βγήκε η 5xxx σειρά. Απαξιώθηκαν εντελώς και τις έβρισκες μεταχειρισμένες/refurbished στα 50-100 ευρώ. Είχα πάει στο Πλαίσιο κιόλας για άλλο λόγο και είχα τσιμπήσει μια refurbished non reference sapphire 4870 1 GB στα 80 ευρώ. Η πλάκα είναι την έχω δώσει πάσα σε τόσα άτομα από τότε και ζει ακόμα.🤩 Αν εξαιρέσουμε αυτή τη κάρτα λοιπόν, ότι άλλο έχω αγοράσει διαχρονικά είχε πάντα αρχική τιμή 250+, με την πλειονότητα να παίζει γύρω στα 300-400. Τώρα να περιμένουμε από την nvidia χαμηλές τιμές με 0 ανταγωνισμό από την amd είναι όνειρο θερινής νυκτός.
optimus prime Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 36 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Εφόσον έχω την οικονομική δυνατότητα να πάρω την μεγάλη, γιατί να μην την πάρω ; Θα με πουν θυμα του marketing επειδή οι απαιτήσεις μου ζητάνε την καλύτερη δυνατή GPU ; Στα @@ μου. Οχι φιλε μου εισαι θυμα και μεγαλο μαλιστα..Ακους εκει να θελεις να παιζεις σε 4k και σε 60fps και να σκας και 1300€ απο πανω...Ντροπη!!
Aten-Ra Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 53 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Ο Aten-Ra και όσοι του πάτησαν like, έχουν μείνει σε άλλες εποχές. Οι εποχές που θυμούνται, είχαν ανταγωνισμό(Επίσης δεν είχαμε mining και άλλες τσατσαριές) , το PC έκανε άλμα με κάθε API και οι devs έφτιαχναν AAA αποκλειστικούς τίτλους για PC. Πάνε αυτά. Τώρα δεν υπάρχει ανταγωνισμός, φάγαμε και την αύξηση τιμών με το mining στη μάπα και ήρθε νέα GPU με νέες τεχνολογίες και φάγαμε την 1300άρα στη μάπα, η οποία θα μπορούσε να ήταν και 2000αρα αφού δεν έχει αντίπαλο και χρεώνει όσο θέλει. Είναι εταρεία που έχει στόχο το μέγιστο κέρδος, δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, τα είπαμε αυτά. Στο τέλος της ημέρας RTX θα αγοράσουν όσοι θέλουν το latest and greatest(Early adopters), οι υπόλοιποι ας μείνουν με τα Pascal και τα RX, μια χαρά παίζουν τα πάντα. O Aten και όσοι του πάτησαν like έχουν παραμείνει καταναλωτές/PC Gamers, εσύ προσπαθείς να δικαιολογήσεις την αύξηση τιμής από την πλευρά της εταιρείας. Για μια φορά φερθείτε σαν καταναλωτές και όχι σαν επιχειρηματίες. Δεν με νοιάζει τι θέλει να κάνει η NVIDIA και η κάθε άλλη εταιρεία, εγώ βλέπω από την οπτική μεριά του καταναλωτή και του PC Gamer ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και πλέον δεν έχουμε ποιοτικά παιχνίδια αλλά και ακριβότερο hardware και αυτό επηρεάζει εμάς τους καταναλωτές/PC Gamers αρνητικά. Και για να το καταλάβετε ότι άρχισε να μας επηρεάζει αρνητικά, κάτω από τα $500 οι κάρτες της NVIDIA δεν έχουν RT, κάτι που συμβαίνει πάλι για πρώτη φορά. Οι φτηνές κάρτες μένουν χωρίς features που παλιότερα είχαν όλες οι κάρτες τις ίδιας γενιάς. Όλες οι Pascal κάρτες έχουν τα ίδια Features, ακόμα και η GT1030 έχει ίδια features με την GTX1080Ti. Μόνο η επιδόσεις αλλάζουν. Τώρα με την Turing για να έχεις RT πρέπει να δόσεις $500, του χρόνου μόνο το μοντέλο των $1500 θα σου δίνει παραπάνω features και πάει λέγοντας. Τελικά θέλετε να φτάσουμε και στις κάρτες όπως με τα CPU της Intel που έκοβαν features όσο φτηνότερα ήταν. Συνεχίστε έτσι και σε μερικά χρονάκια για να μπορείτε να παίζετε έστω και σε 1080p θα πρέπει να πληρώνετε έχτρα. 6
Psycho_Warhead Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 1 minute ago, Aten-Ra said: O Aten και όσοι του πάτησαν like έχουν παραμείνει καταναλωτές/PC Gamers, εσύ προσπαθείς να δικαιολογήσεις την αύξηση τιμής από την πλευρά της εταιρείας. Για μια φορά φερθείτε σαν καταναλωτές και όχι σαν επιχειρηματίες. Δεν με νοιάζει τι θέλει να κάνει η NVIDIA και η κάθε άλλη εταιρεία, εγώ βλέπω από την οπτική μεριά του καταναλωτή και του PC Gamer ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και πλέον δεν έχουμε ποιοτικά παιχνίδια αλλά και ακριβότερο hardware και αυτό επηρεάζει εμάς τους καταναλωτές/PC Gamers αρνητικά. Και για να το καταλάβετε ότι άρχισε να μας επηρεάζει αρνητικά, κάτω από τα $500 οι κάρτες της NVIDIA δεν έχουν RT, κάτι που συμβαίνει πάλι για πρώτη φορά. Οι φτηνές κάρτες μένουν χωρίς features που παλιότερα είχαν όλες οι κάρτες τις ίδιας γενιάς. Όλες οι Pascal κάρτες έχουν τα ίδια Features, ακόμα και η GT1030 έχει ίδια features με την GTX1080Ti. Μόνο η επιδόσεις αλλάζουν. Τώρα με την Turing για να έχεις RT πρέπει να δόσεις $500, του χρόνου μόνο το μοντέλο των $1500 θα σου δίνει παραπάνω features και πάει λέγοντας. Τελικά θέλετε να φτάσουμε και στις κάρτες όπως με τα CPU της Intel που έκοβαν features όσο φτηνότερα ήταν. Συνεχίστε έτσι και σε μερικά χρονάκια για να μπορείτε να παίζετε έστω και σε 1080p θα πρέπει να πληρώνετε έχτρα. Τα παιχνίδια που παίζεις είναι ίδια με τις κονσόλες, ποιοτικά δεν είναι γιατί τα περισσότερα είναι αρπαχτές πλέον με loot-boxes, microtransactions κλπ..Καμία σχέση με την NVIDIA και την κάθε NVIDIA. Άμα θες ποιοτικό παιχνίδι, περίμενε να βγει το Cyberpunk 2077 αφού η CDPR είναι ίσως η μοναδική εταιρεία αυτή τη στιγμή που σέβεται τον gamer δίνοντας τα DLC δωρεάν κλπ. Επίσης λες ότι οι κατώτερες κάρτες δεν θα 'χουν RTX, ακόμα και στην 2070 ανούσιο το βλέπω το RTX από την στιγμή που η 2080Ti έχει μετά βίας 1080P/60 με αυτό ενεργοποιημένο. Όλοι καταναλωτές/PC Gamers είμαστε, όλοι θα θέλαμε η 2080Ti να έχει 500 ευρώ, να υπάρχουν και εναλλακτικές από την AMD όπως κάποτε κλπ κλπ. Δυστυχώς τα πράγματα άλλαξαν και δεν άλλαξαν τώρα, έχει χρόνια αυτή η κατάσταση.
ilos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε Και για να το καταλάβετε ότι άρχισε να μας επηρεάζει αρνητικά, κάτω από τα $500 οι κάρτες της NVIDIA δεν έχουν RT, κάτι που συμβαίνει πάλι για πρώτη φορά. Οι φτηνές κάρτες μένουν χωρίς features που παλιότερα είχαν όλες οι κάρτες τις ίδιας γενιάς. Όλες οι Pascal κάρτες έχουν τα ίδια Features, ακόμα και η GT1030 έχει ίδια features με την GTX1080Ti. Μόνο η επιδόσεις αλλάζουν. Να σου θυμίσω, ότι έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν οι φτηνές κάρτες να μην έχουν όλα τα features όχι μόνο της γενιάς τους άλλα και της προηγούμενης!!! Κλασικό παράδειγμα οι geforce 4 ΜΧ που δεν είχαν shaders που είχε η geforce 3 καθότι ήταν refresh των geforce 2 MX. Υ.Γ. H nvidia έχει ξεπεράσει κότα πολύ εδώ και χρόνια την intel στον τομέα της απληστίας και των αντικαταναλωτικών πρακτικών imo. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2018 από ilos
Προτεινόμενες αναρτήσεις