Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από SPANK
Ημέρα : Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018
Ώρα :      7:00μ.μ ('Ωρα Ελλάδος)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Γι' αυτά που έρχονται δεν κάνει για 4Κ η 1080Ti..1440P/60 και πολύ σας είναι :P

battlefield-5-4k.jpg

Παψε ρε

Μια χαρα ειναι το θηριο μας 😎

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Άμα δεν ενεργοποιείς το triple-buffering στο V-Sync μόλις πέσει από 60 πάει στα 30..Τα έχουμε πει τόσες φορές αυτά..Γι' αυτό G-Sync για να μην έχουμε τα καραγκιοζιλίκια του V-Sync.

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε

Άμα δεν ενεργοποιείς το triple-buffering στο V-Sync μόλις πέσει από 60 πάει στα 30..Τα έχουμε πει τόσες φορές αυτά..Γι' αυτό G-Sync για να μην έχουμε τα καραγκιοζιλίκια του V-Sync.

Σε πρόλαβα στο προηγούμενο post μου. 

Μου αρέσεις γιατί συμφωνούμε σχεδόν πάντα εμείς

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Το κακό ειναι ότι σύμφωνα με αυτό ούτε η 2080ti δεν θα φτάνει...

Ε πιστευω λιγο με με τους καταλληλους drivers,λιγο με optimization απο πλευρας τους θα τα πιασει τα 60fps.E δεν χρειαζεται και ολα στα ultra συνεχεια,στο 4k ανετα συμβιβαζεσαι και με high settings χωρις να χανεις και πολλα..

4 λεπτά πριν, firepc είπε

Ωραιος, αντε με το καλο να σου ερθει.

Να'σαι καλα και θα προσπαθησω να σας πω εντυπωσεις απο την αποδοση της..

2 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Καλά απο εικόνα δεν παίζεται.

Το κακό με την 1080ti είναι ότι τις λείπουν πολλές φορές έστω και 5fps ώστε να έχει ελάχιστο 60fps. Και έτσι μόλις πέφτει στα 59fps κατευθείαν δείχνει 30fps (με vsync) και κάνει τρομερό stutering.

Απο τότε που πήρα την G-sync είτε έχω 55 είτε 65fps είναι το ίδιο

Ακριβως αυτο που γραφεις με κουρασε και μου την εσπαγε γι'αυτο και την τσιμπησα αμεσως την 2080ti.To μοναδικο πραγμα που ζηλευω στα μονιτορ σε σχεση με τις tv ειναι το gsync.Δυστυχως ομως δεν μπορω να θυσιασω τις χορταστικες ιντσες γι'αυτο..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Ακριβως αυτο που γραφεις με κουρασε και μου την εσπαγε γι'αυτο και την τσιμπησα αμεσως την 2080ti.To μοναδικο πραγμα που ζηλευω στα μονιτορ σε σχεση με τις tv ειναι το gsync.Δυστυχως ομως δεν μπορω να θυσιασω τις χορταστικες ιντσες γι'αυτο..

Πάρε καμία Acer Predator X27/ASUS ROG Swift PG27UQ; (εντάξει 27" δεν τις λες πολλές βέβαια..)

Επεξ/σία από jmirko15
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, jmirko15 είπε

Πάρε καμία Acer Predator X27/ASUS ROG Swift PG27UQ; (εντάξει 27" δεν τις λες πολλές βέβαια..)

Πολύ ακριβή φίλε.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, jmirko15 είπε

Δυνατο μονιτορ αλλα δεν μπορω πλεον να κατεβω απο τις 65" στις 27".Εχω προβλημα σου λεω,απο τοτε που εβαλα oled στο δωματιο εδω και 2 χρονια οτι αλλο πανελ βλεπω μου φαινεται η εικονα μουντη και τα χρωματα ξεθωριασμενα..

• Like 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, optimus prime είπε

Δυνατο μονιτορ αλλα δεν μπορω πλεον να κατεβω απο τις 65" στις 27".Εχω προβλημα σου λεω,απο τοτε που εβαλα oled στο δωματιο εδω και 2 χρονια οτι αλλο πανελ βλεπω μου φαινεται η εικονα μουντη και τα χρωματα ξεθωριασμενα..

Μια φορα oled για παντα oled. Η 65αρα σιγουρα κουραζει παραπανω τα ματια ειναι πολυ μεγαλη η πηγη φωτος που δεχομαστε στις πολλες ιντσες. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Ouranium είπε

Το μυστικό είναι το vulkan που γράφει.Εμας σαν καταναλωτές μας ενδιαφέρει ότι το vulkan είναι το next best thing και αυτό γιατί η AMD πετάει σε vulkan.Μακαρι για να γίνουν οι τιμές ανθρώπινες.

και η Nvidia Vulkan υποστηριζει. ειναι απο τα μελη της επιτροπης που το εχουν δημιουργησει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, KilliK είπε

και η Nvidia Vulkan υποστηριζει. ειναι απο τα μελη της επιτροπης που το εχουν δημιουργησει.

Ποσα παιχνιδια υποστηριζουν vulkan το οποιο ευνοει AMD και η MS/NVIDIA εχουν αλλη γνωμη? Θα αναφερω καποια γνωστα

Doom

Mad Max στο Linux

Warhammer 40,000: Dawn of War III

Wolfenstein II: The New Colossus

Rise of the Tomb Raider Linux

Total War Saga: Thrones of Britannia Linux

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.

μα τι λες; το Vulkan ειναι ανοιχτο API για ολες τις πλατφορμες, το οποιο αναπτυσσεται απο τις Nvidia και AMD.

και η Nvidia θα ενσωματωσει τον δικο της raytracer στο Vulkan (η AMD το εχει κανει ηδη):

https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=NVIDIA-RTX-Vulkan-WIP

αν καποιος εχει προβλημα με το Vulkan, ειναι η Microsoft αφου ειναι το μοναδικο graphics API που την απειλει στην δικια της πλατφορμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, KilliK είπε

μα τι λες; το Vulkan ειναι ανοιχτο API για ολες τις πλατφορμες, το οποιο αναπτυσσεται απο τις Nvidia και AMD.

και η Nvidia θα ενσωματωσει τον δικο της raytracer στο Vulkan (η AMD το εχει κανει ηδη):

https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=NVIDIA-RTX-Vulkan-WIP

αν καποιος εχει προβλημα με το Vulkan, ειναι η Microsoft αφου ειναι το μοναδικο graphics API που την απειλει στην δικια της πλατφορμα.

Μακαρι να δουμε περισσοτερο vulkan παιχνιδια. Το ξερω οτι ειναι ανοιχτο ευνοει αρκετα και τις amd καρτες σε αντιθεση με το dx11 που η nvidia παει τραινο εκει. Doom/wolfenstein τρεχουν αψογα ακομα και σε budget καρτες.

Δεν ισχυει το παρακατω? Εκτος αν παιζουν μεγαλο ρολο και οι drivers.

Vulkan is basically AMD's Mantel with another name and with widespread support. The point of Vulkan and DirectX12 is that it ignores the driver for the most part and the api access the hardware at the lowest level with no or the littlest contact with a middle man. Essentially it's all down to the hardware which AMD's developed the GCN specifically for these environments. They are likely to for the majority of the time, have the advantage.

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ.
16 ώρες πριν, mcrae13 είπε

Στα σοβαρά τώρα δεν καταλαβαίνω γιατί τόση χαρά ρε @pirmen56 που οι gpu γενιά με γενιά ζητάνε όλο και περισσότερα και το pc gaming αρχίζει και γίνεται πολυτέλεια για λίγους,ασχέτως του τι προσφέρει και σε τι τεχνολογίες επενδύουν.

Η αιτία που βλέπουμε κάρτες στα 1.300€ είναι η AMD.  Όχι εγώ.

Ούτε εννόησα ποτέ ότι μου αρέσει. Απλά διάφοροι που σε θεωρούσαν peasant γιατί δεν μπορούσες ή απλά δεν ήθελες να ακολουθήσεις την τάση για πανάκριβο gaming σε 4Κ με κάρτες των 800€(1080Ti), ξύνισαν μόλις οι κάρτες ανέβηκαν και άλλο. Οπότε και αυτοί βρέθηκαν στην ίδια θέση με αυτούς που έβλεπαν αφ' υψηλού. Δεν τους πείραζε η άνοδος των τιμών, όσο μπορούσαν να αγοράζουν. Τώρα τους πείραξε, που τα πράγματα ξέφυγαν από τις δικές τους οικονομικές δυνατότητες.

Έβλεπα έναν youtuber να τα χώνει στην nvidia για παραπλάνηση του κοινού. Επειδή το RTX δεν σημαίνει υποστήριξη ray tracing για κάθε game, παρά μόνο DLSS σε αρκετές περιπτώσεις. Αφού την "έθαψε" για 10 λεπτά λέγοντας διάφορα, στο τέλος κατέληξε ότι λόγω του αδύναμου ανταγωνισμού βλέπουμε όσα βλέπουμε. Αυτή είναι η ουσία.

Όταν βγάζεις νέα προϊόντα κάθε τρία χρόνια σχεδόν(άσε στην άκρη τα rebrands), όταν κοροϊδεύεις τον κόσμο με API που δεν τα θέλει κανένας dev , όταν τρως χώμα σε αρκετούς nvidia optimized τίτλους, όταν είσαι ακόμα πίσω σε cpu overhead στο DX11 γιατί επιμένεις σε απαξιωμένες async αρχιτεκτονικές, τότε και ο άλλος θα "πετσοκόβει".

Οι 2080Ti έχουν δύο νέες καινοτομίες. Το DLSS που είναι η νέα επανάσταση στην απεικόνιση μετά το post process AA(SMAA,FXAA κλπ.). Και το deep learning powered ray tracing. Ο άλλος τι έχει για να κόψει πωλήσεις από την 2080Ti;

Στο θέμα μας. Ο "πέτσινος" εξηγεί τι είναι το DLSS. Είναι πολυπλοκότερο απ'ότι πίστευα. Το νευρωνικό δίκτυο εκπαιδεύεται πάνω σε images από το ίδιο το game απομνημονεύοντας τις ποιοτικές διαφορές ανάμεσα σε low res και high res εικόνες. Δεν είναι κάτι που το κολλάς οπουδήποτε. 52:00 και μετά.

• Like 2
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Μακαρι να δουμε περισσοτερο vulkan παιχνιδια. Το ξερω οτι ειναι ανοιχτο ευνοει αρκετα και τις amd καρτες σε αντιθεση με το dx11 που η nvidia παει τραινο εκει. Doom/wolfenstein τρεχουν αψογα ακομα και σε budget καρτες.

αντε παλι. η Nvidia δεν το παει τρενο. οι game devs το πανε, διοτι τους βολευει να φτιαχνουν τα παιχνιδια τους πανω σε αυτο. αυτος που χανει εδω ειναι η Microsoft γιατι δεν δουλευουν πανω στο DX12, το οποιο σπρωχνει με τα WIN10. ισως αλλαξει η κατασταση με το DXR που θα βγαλει η MS στο επομενο μεγαλο upgrade του W10.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...