Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παίδες , προσφατα εκανα αγορά της  predator  Z35P , πολύ καλό σαν πάνελ και παραγωγής χρώματος το οποίο μου κτύπησε το 99.3% της παλέτας sRGB και με intensity  στα 108% που έκανε τα χρώματα πιο έντονα από το συνηθισμένο. Εννοείται πως ένα από τα τεράστια προτερήματα αυτου του πανελ είναι πως είναι VA και τα μαύρα είναι καλύτερα από κάθε ips panel που έχω δοκιμάσει και με αισθητά λιγότερο glowing.

Όμως κλασσικά έπεσα επάνω σε ένα όχι τόσο τέλειο πάνελ , είχε στα αριστερά ένα φωτεινό πίξελ και ανάμεσα  απο την πάνω δεξιά γωνία και στην μέση της οθόνης ένα κομμάτι  blb. Προφανώς για μία οθόνη που στιχίζει 1000  ευρώ απαιτώ να είναι όσο πιο τέλεια γίνεται για αυτό και έκανα request για αλλαγή μέσα του Amazon.de όπου έγινε η  αγορά του.

Το προβλημά μου είναι πως το κουτί είναι γιγάντιο , όλο μαζί ζυγίζει στα περίπου 20 κιλά , σήμερα πήγα DHL και δεν με αφήσανε καν να την βγάλω έξω , υπολογίσανε τα μεταφορικά γύρω στα 300 ευρώ το οποίο είναι αδιανόητο. Μετά από ερωτήσεις μου είπαν πως ενώ ο Αμαζον έχει συνάψει συμφωνία με dhl απο Γερμανία σε Ελλάδα , δεν έχει κάνει το αντίθετο....

Πρέπει να είναι η οθόνη εκεί μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου αλλιώς θα με χρεώσουν διπλά αν και η καρτά δεν έχει καν τόσα χρήματα, άρα θα μου κάνουν μήνυση 😅 . 

Καμία ιδέα για μεταφορική με τιμές στα φυσιολογικά πλαίσια ?

Δημοσ.

ΕΛΤΑ δέμα, το πιο φθηνό που μπορείς να έχεις.

ΙΣΩΣ παιζει και μεταφορική εταιρεία που παει συχνα γερμανια και εχει λογικά τιμολογια. Π.χ. για Αγγλία χρησιμοποιούσα παλιότερα την nikostransport οπου εβγαινε πιο ακριβά απο ελτα, αλλα ειχε καλους χρονους και ποιοτητα παραδοσης. ΔΕΝ ξερω να σου πω κατι αντιστοιχο για Γερμανια (εξαρτάται και η πολη που θα παει).

Σε καθε περιπτωση οποιαδηποτε courier ΔΕΝ σε συμφέρει. 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Leonman44 είπε

Γεια σας παίδες , προσφατα εκανα αγορά της  predator  Z35P , πολύ καλό σαν πάνελ και παραγωγής χρώματος το οποίο μου κτύπησε το 99.3% της παλέτας sRGB και με intensity  στα 108% που έκανε τα χρώματα πιο έντονα από το συνηθισμένο.

Πώς μέτρησες το χρώμα;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, isay είπε

ΕΛΤΑ δέμα, το πιο φθηνό που μπορείς να έχεις.

ΙΣΩΣ παιζει και μεταφορική εταιρεία που παει συχνα γερμανια και εχει λογικά τιμολογια. Π.χ. για Αγγλία χρησιμοποιούσα παλιότερα την nikostransport οπου εβγαινε πιο ακριβά απο ελτα, αλλα ειχε καλους χρονους και ποιοτητα παραδοσης. ΔΕΝ ξερω να σου πω κατι αντιστοιχο για Γερμανια (εξαρτάται και η πολη που θα παει).

Σε καθε περιπτωση οποιαδηποτε courier ΔΕΝ σε συμφέρει. 

Σε ευχαριστώ για την βοήθεια , το έστειλα με ΕΛΤΑ στα 103 ευρώ , ελπίζω να μου τα κάνουν refund όπως μου είπα στο email τους.

14 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Πώς μέτρησες το χρώμα;

Έχω το Colormunki Display για calibration και χρησιμοποιώ το DisplayCal για λογισμικό. Τα αποτελέσματα είναι φανταστικά , ειδικά στην συγκεκριμένη οθόνη που όλα φαινόντουσαν ξεθωριασμέμα και το gamma ήταν ότι ναναι  , την μεταμόρφωσε στο τέλος έδειχνε οσο καλα οσο μια καλη ips.  

Απο προσωπική εμπειρία πιστεύω το calibration tool είναι απαραίτητο και όχι υπερβολή , ειναι πραγματικα κριμα να αγοράζουμε μονιτορ και να νομιζουμε πως είναι σάπιο μονο και μόνο γιατι στο εργοστάσιο είναι άχρηστοι και δεν κανουν calibration , βασικά ούτε έλεγχο δεν κανουν...

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Leonman44 είπε

Σε ευχαριστώ για την βοήθεια , το έστειλα με ΕΛΤΑ στα 103 ευρώ , ελπίζω να μου τα κάνουν refund όπως μου είπα στο email τους.

Έχω το Colormunki Display για calibration και χρησιμοποιώ το DisplayCal για λογισμικό. Τα αποτελέσματα είναι φανταστικά , ειδικά στην συγκεκριμένη οθόνη που όλα φαινόντουσαν ξεθωριασμέμα και το gamma ήταν ότι ναναι  , την μεταμόρφωσε στο τέλος έδειχνε οσο καλα οσο μια καλη ips.  

Απο προσωπική εμπειρία πιστεύω το calibration tool είναι απαραίτητο και όχι υπερβολή , ειναι πραγματικα κριμα να αγοράζουμε μονιτορ και να νομιζουμε πως είναι σάπιο μονο και μόνο γιατι στο εργοστάσιο είναι άχρηστοι και δεν κανουν calibration , βασικά ούτε έλεγχο δεν κανουν...

Απο πού εισαι; μήπως τεστάρουμε το δικό μου monitor κάποια στιγμή....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...