Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια LG 55sj800v που υποστηρίζει κάτι που το ονομάζει active HDR.

Παρήγγειλα ένα 4K player, τον Sony X700B και η ερώτηση μου είναι η εξής.

Ο player υποστηρίζει με update dolby vision.

Η τηλεόραση HDR10.

Αν βάλω ένα δισκάκι 4K Blu-ray με Dolby vision, θα δω hdr10 ή τίποτα;

Στο YouTube hdr10 βλέπω, ενεργοποιείται το εικονίδιο.

Dolby Vision demos όμως, δε βλέπω τίποτα. Ούτε σηματακι hdr βλέπω, ούτε hdr.

Δημοσ.

είναι δυο διαφορετικά πρότυπα. Με διαφορετική διαδικασία εμφάνισης του περιεχομένου hdr.

οπότε κάτι που είναι dolby vision δεν θα μπορεί να γίνει HDR και το ανάποδο.

https://www.cnet.com/news/dolby-vision-hdr10-advanced-hdr-and-hlg-hdr-formats-explained/

• Super Moderators
Δημοσ.
13 hours ago, alexakos89 said:

είναι δυο διαφορετικά πρότυπα. Με διαφορετική διαδικασία εμφάνισης του περιεχομένου hdr.

οπότε κάτι που είναι dolby vision δεν θα μπορεί να γίνει HDR και το ανάποδο.

https://www.cnet.com/news/dolby-vision-hdr10-advanced-hdr-and-hlg-hdr-formats-explained/

Έχω την εντύπωση πως στις περισσότερες ταινίες κάνουν και μετατροπή από το Dolby Vision σε HDR10 ώστε να έχεις HDR και σε τηλεοράσεις που υποστηρίζουν μόνο HDR10 και όχι Dolby (προφανώς με διαφορετική υλοποίηση μιας και με το Dolby Vision προσαρμόζονται οι ρυθμίσεις σε κάθε καρέ).

Αν όμως πέσεις σε ταινία που είναι μόνο Dolby Vision τότε αναγκαστικά θα τη δεις χωρίς HDR σε μια τηλεόραση που δεν το υποστηρίζει. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Έχω την εντύπωση πως στις περισσότερες ταινίες κάνουν και μετατροπή από το Dolby Vision σε HDR10 ώστε να έχεις HDR και σε τηλεοράσεις που υποστηρίζουν μόνο HDR10 και όχι Dolby (προφανώς με διαφορετική υλοποίηση μιας και με το Dolby Vision προσαρμόζονται οι ρυθμίσεις σε κάθε καρέ).

Αν όμως πέσεις σε ταινία που είναι μόνο Dolby Vision τότε αναγκαστικά θα τη δεις χωρίς HDR σε μια τηλεόραση που δεν το υποστηρίζει. 

Ναι ισχύει αυτό. 

Αλλά αν μια ταινία έχει μόνο πρότυπο Dolby vision και η τβ έχει hdr δεν θα μπορέσει να μετάφρασει αυτό που λαμβάνει και θα την δείξει χωρίς hdr 

Δημοσ.

Κάπου διάβασα για δύο κανάλια πληροφορίας στο Dolby vision, ένα για μεταβλητή φωτεινότητα και ένα για max min που υπάρχει μόνο στα δισκάκια όμως. 

Στο υλικό που στριμάρεται δεν...

Τεσπά σε λίγο θα μάθω και θα σας πω...

Το έχω ερωτευτεί το εν λόγω χαρακτηριστικό.

Hdr + 4k = και γαμω!!!

• Super Moderators
Δημοσ.
13 hours ago, thanosAIAS said:

Κάπου διάβασα για δύο κανάλια πληροφορίας στο Dolby vision, ένα για μεταβλητή φωτεινότητα και ένα για max min που υπάρχει μόνο στα δισκάκια όμως. 

Στο υλικό που στριμάρεται δεν...

Τεσπά σε λίγο θα μάθω και θα σας πω...

Το έχω ερωτευτεί το εν λόγω χαρακτηριστικό.

Hdr + 4k = και γαμω!!!

Αυτά που κάνει streaming πάντως το apple tv είναι συμβατά και με Dolby Vision και με HDR10. 

Για το Netflix δεν ξέρω. Βλέπω 4Κ με HDR αλλά η tv μου έχει HDR10 & HLG μόνο. :)

Δημοσ.
7 ώρες πριν, billdanos είπε

Αυτά που κάνει streaming πάντως το apple tv είναι συμβατά και με Dolby Vision και με HDR10. 

Για το Netflix δεν ξέρω. Βλέπω 4Κ με HDR αλλά η tv μου έχει HDR10 & HLG μόνο. :)

Το netflix μπορεί να στείλει και τα 2 streams και επιλέγει το Dolby vision όταν το υποστηρίζει η συσκευή.Αν δεν το υποστηρίζει,τότε δίνει το HDR10.

To amazon πχ,αν δεν έχει αλλάξει κάτι πρόσφατα,δίνει μόνο HDR

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, pedrojay είπε

Το netflix μπορεί να στείλει και τα 2 streams και επιλέγει το Dolby vision όταν το υποστηρίζει η συσκευή.Αν δεν το υποστηρίζει,τότε δίνει το HDR10.

To amazon πχ,αν δεν έχει αλλάξει κάτι πρόσφατα,δίνει μόνο HDR

Ακριβώς!! στο iphone μου δίνει dolby vision ενώ στην tv hdr

Επεξ/σία από alexakos89
Δημοσ.
Στις 14/8/2018 στις 10:13 ΠΜ, billdanos είπε

Δεν έχουν δώσει ακόμη υποστήριξη για hdr10 στο απλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...