Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλές γιορτές.

Σχετικά με αυτή την τάπα έχω και εγώ πρόβλημα, έχει χαλαρώσει και βγαίνει πολύ εύκολα με αποτέλεσμα να έρχονται μυρωδιές από το σιφόνι. 

Τι θα μπορούσα να βάλω εκεί ή πού θα μπορούσα να βρω μία τέτοια τάπα? Έχω ψάξει σε σκρουτζομάγαζα αλλά δεν βρήκα τίποτα.

Ευχαριστώ.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, vagoraja είπε

Καλησπέρα και καλές γιορτές.

Σχετικά με αυτή την τάπα έχω και εγώ πρόβλημα, έχει χαλαρώσει και βγαίνει πολύ εύκολα με αποτέλεσμα να έρχονται μυρωδιές από το σιφόνι. 

Τι θα μπορούσα να βάλω εκεί ή πού θα μπορούσα να βρω μία τέτοια τάπα? Έχω ψάξει σε σκρουτζομάγαζα αλλά δεν βρήκα τίποτα.

Ευχαριστώ.

Αγοράζεις αναγκαστικά ολοκληρο πατοσιφωνο με την ελπίδα να ταιριάζει...

Δημοσ.

Εγώ πάντως, επειδή ακριβώς δεν μπορείς να βρεις σκέτη τάπα, έβαλα φελο από κρασί με λίγη ταινία και είναι μια χαρά. 

• Like 1
Δημοσ.

Όπως επιπαν κάποιοι, η τάπα είναι για τον καθαρισμό της κεντρικής σωλήνας αποχέτευσης του σιφονιού. Χωρίς αυτήν μπορεί να έρχονται μυρωδιές και αν είναι παλαιό το σιφόνι και έχει φύγει τότε η αγορά συμβατής ή χοντρός φελλός από κρασί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, paylidis είπε

Αγοράζεις αναγκαστικά ολοκληρο πατοσιφωνο με την ελπίδα να ταιριάζει...

Όχι βρε φίλε... ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ σε άλλο σιφώνι (όχι αυτό με το οποίο ξεκίνησα το thread) και ψάχνοντας για την τάπα σε πάρα πολλά καταστήματα, βρήκα τελικά σε ένα την ίδια!

Επεξ/σία από zoranb
  • Like 1
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, zoranb είπε

Όχι βρε φίλε... ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ σε άλλο σιφώνι (όχι αυτό με το οποίο ξεκίνησα το thread) και ψάχνοντας για την τάπα σε πάρα πολλά καταστήματα, βρήκα τελικά σε ένα την ίδια!

Όπως Το λες ειναι. Εάν είναι να γυρίσεις 10 μαγαζιά με μεγάλη πιθανότητα να μη βρεις καν αυτό που θες, αγοράζεις ένα πατοσιφωνο κ τελείωσε :) 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, paylidis είπε

Όπως Το λες ειναι. Εάν είναι να γυρίσεις 10 μαγαζιά με μεγάλη πιθανότητα να μη βρεις καν αυτό που θες, αγοράζεις ένα πατοσιφωνο κ τελείωσε :) 

Και χαλάς τα πλακάκια για να το αντικαταστήσεις;

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, zoranb είπε

Και χαλάς τα πλακάκια για να το αντικαταστήσεις;

Όχι απλά παίρνεις την τάπα από το να ψάχνεις σε όλη την αγορά για μόνο την τάπα 😊

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, paylidis είπε

Όχι απλά παίρνεις την τάπα από το να ψάχνεις σε όλη την αγορά για μόνο την τάπα 😊

Εντάξει αλλά για να γίνει αυτό δεν θα ψάξεις μέχρι να βρείς το πατοσίφωνο που θα έχει την τάπα που να ταιριάζει;

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, zoranb είπε

Εντάξει αλλά για να γίνει αυτό δεν θα ψάξεις μέχρι να βρείς το πατοσίφωνο που θα έχει την τάπα που να ταιριάζει;

Είναι πολύ πιο εύκολο. Δεν είναι δα και 100 μάρκες στην αγορά, 5-6 είναι το πολύ κ με μια φωτογραφία κάποιος έμπειρος το αναγνωρίζει 

• Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Αυτή η τάπα είναι επάνω στην κόφτρα του σιφονιού. Χρησιμεύει στην περίπτωση που βουλώσει η έξοδος του σιφονιού προς τον κεντρικό σωλήνα, αποχέτευσης να την βγάλεις και να περάσεις από εκεί ένα σύρμα και να την ξεβουλώσεις. Δυστυχώς αυτή η τάπα είναι από κακής ποιότητας ελαστικό και με τα χρόνια συρρικνώνεται και πέφτει με αποτέλεσμα να μυρίζει όλο το μπάνιο σαν βόθρος. Αυτό το έπαθα μέχρι τώρα σε τρία σιφόνια στην οικοδομή μας. Οπότε ξεκολλάς από το πάτωμα την μεταλλική σχάρα του σιφονιού, αφαιρείς την εσωτερική πλαστική σχάρα, καθαρίζεις τις κόλες από γύρω, βγάζεις το καλάθι τραβώντας το προς τα επάνω και αντικαθιστάς την τάπα . Δυστυχώς δεν βρίσκεις πλέον τέτοιες τάπες στην αγορά και θα πρέπει να κάνεις πατέντα. Μία λύση είναι να βάλεις ένα κωνικό φελλό Φ24mm ή μια αρσενική πλαστική τάπα Φ24mm για σωλήνα (πχ. πόδι καρέκλας) αλλά δεν ξέρω πόσο θα αντέξει. Η καλύτερη λύση είναι η εξής και μάλλον πρέπει να την κάνει υδραυλικός : παίρνεις ένα μικρό κομμάτι σωλήνα γαλβανιζέ Φ3/4" και στην άκρη κάνεις σπείρωμα κωνικό, αδειάζεις το σιφόνι από τα νερά, το θερμαίνεις με ένα φλόγιστρο, το πιάνεις με πυρίμαχο γάντι για να μην καείς και το βάζεις στην τρύπα περιστρέφοντας την ώστε να κάνει πάσα (σπείρωμα) στην οπή, μετά παίρνεις μια μεταλλική τάπα γαλβανιζέ ή μπρούτζινη 3/4" και την βιδώνεις στην τρύπα, κλπ. Αυτές είναι οι λύσεις, αλλιώς θα πρέπει να σπάσεις τα πλακάκια στο πάτωμα, να σκάψεις με κομπρεσέρ και να αντικαταστήσεις όλο το σιφόνι !
Κοίτα μια τάπα τι πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσει !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...