Curtis76 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 55 λεπτά πριν, mp123 είπε ΟΚ πες πως είναι χαλαζία με θερμοστατη. Να το κάνω πιο απλά. Βάλε να δουλέψει έναν θερμοπομπο και μια σομπα με λάμπες για 10 λεπτά και μετά σβηστες. Πηγαινε κοντά στις σόμπες και θα δεις οτι στον θερμοπομπο ας είναι σβηστός ακόμα κρατάει πόσο ενέργειας και δίνει θέρμανση στον χώρο με την φυσική ροή ενώ η σομπα με λάμπες δεν δίνει καθόλου είναι κρύα. Οκ καταλαβα πως το βλεπεις. Καποτε σε ενα απο τα πολλα ιδια θεματα ειχαν γραφτει ωραια ποστ για τα ηλεκτρικα σωματα. Βαζεις λοιπον τη παραμετρο ταχυτητας και θερμικης αδρανειας. Σε ταχυτητα η ακτινοβολια και η εξαναγκασμενη μεταδοση (αεροθερμο) ειναι καλυτερα, σε θερμικη αδρανεια τα λαδιου δε παιζονται. Σε 10 λεπτα λοιπον το καθε ειδος ηλεκτρικου σωματος θα βγαλει τα ατου ή τα μειονεκτήματα του, σε βαθος χρονου ομως ολα ειναι ιδια. Πχ αν ξυπνας το πρωι για δουλεια και εχεις 15 λεπτα για ενα καφεδακι και ιντερνετ τοτε τα λαδιου ειναι αχρηστα και η αλογονου σουπερ. Ολα ειναι χρησιμα αναλογια τη χρηση αλλα ολα καινε το ιδιο ρευμα. 1
mp123 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 3 λεπτά πριν, Curtis76 είπε Οκ καταλαβα πως το βλεπεις. Καποτε σε ενα απο τα πολλα ιδια θεματα ειχαν γραφτει ωραια ποστ για τα ηλεκτρικα σωματα. Βαζεις λοιπον τη παραμετρο ταχυτητας και θερμικης αδρανειας. Σε ταχυτητα η ακτινοβολια και η εξαναγκασμενη μεταδοση (αεροθερμο) ειναι καλυτερα, σε θερμικη αδρανεια τα λαδιου δε παιζονται. Σε 10 λεπτα λοιπον το καθε ειδος ηλεκτρικου σωματος θα βγαλει τα ατου ή τα μειονεκτήματα του, σε βαθος χρονου ομως ολα ειναι ιδια. Πχ αν ξυπνας το πρωι για δουλεια και εχεις 15 λεπτα για ενα καφεδακι και ιντερνετ τοτε τα λαδιου ειναι αχρηστα και η αλογονου σουπερ. Ολα ειναι χρησιμα αναλογια τη χρηση αλλα ολα καινε το ιδιο ρευμα. Αυτο θέλω να πω. Το οτι καινε το ιδιο φυσικά. Δεν λέω το αντιθετο. 2000watt το ένα 2000watt το αλλο τα ιδια θα κάψουν όταν δουλεύουν. Εγω τους θερμοπομπους τους έχω στα δωμάτια για το βράδυ. Στο σαλόνι κουζίνα έχω ενεργειακό τζάκι. Με 10 κιλά μπρικέτες (3.30) την ημέρα έχω περίπου 6 ώρες φουλ θέρμανση όλο το απόγευμα. Φυσικά σε τέτοιο χώρο θα ήταν αχρηστο να βάλω θερμοπομπους. Τωρα στον φίλο που λέει ότι πέταξε τα λεφτά άδικα στους ατλαντικ δίκιο έχει. Ο ατλαντικ βλέπω σκρουτζ έχει 60 ευρώ οι δικοί μου οι nodo 160. Αμαξι φτηνό εχω(ξέρετε τι έχω) δεν μπορώ να το συγκρίνω με bmw που κάνει τα τριπλάσια. Αμαξι το ένα, αμαξι και το άλλο αλλά καμμια σχεση.
Curtis76 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, mp123 είπε Αυτο θέλω να πω. Το οτι καινε το ιδιο φυσικά. Δεν λέω το αντιθετο. 2000watt το ένα 2000watt το αλλο τα ιδια θα κάψουν όταν δουλεύουν. Εγω τους θερμοπομπους τους έχω στα δωμάτια για το βράδυ. Στο σαλόνι κουζίνα έχω ενεργειακό τζάκι. Με 10 κιλά μπρικέτες (3.30) την ημέρα έχω περίπου 6 ώρες φουλ θέρμανση όλο το απόγευμα. Φυσικά σε τέτοιο χώρο θα ήταν αχρηστο να βάλω θερμοπομπους. Τωρα στον φίλο που λέει ότι πέταξε τα λεφτά άδικα στους ατλαντικ δίκιο έχει. Ο ατλαντικ βλέπω σκρουτζ έχει 60 ευρώ οι δικοί μου οι nodo 160. Αμαξι φτηνό εχω(ξέρετε τι έχω) δεν μπορώ να το συγκρίνω με bmw που κάνει τα τριπλάσια. Αμαξι το ένα, αμαξι και το άλλο αλλά καμμια σχεση. Σε αυτο που λες εχει αναφερθει αλλος παραπανω. Και το πιο φτηνο και το πιο ακριβο την ιδια αποδοση εχουν και το ιδιο ικανοποιημενος ή απογοητευμενος θα εισαι. Η διαφορα τους ισως ειναι στη διαρκεια ζωης του καθενα. Στα διαφορα αεροθερμα λοιπον που εχω αγρασει σε διαφορες τιμες απο 15 μεχρι 50 ευρω ποτε δεν ειπα οτι αλλη ζεστη βγαζει το ενα και αλλη το αλλο. Απλα τα φτηνα μου κραταγαν 2 χρονια και εκοβαν απο υπερθερμανση συχνα ενω το ακριβο που εχω δεν εχει τετοια θεματα. Το ιδιο συμβαινει και στους θερμοπομους. Οτι αλλο λεμε για διαφορα στην αποδοση και στη ζεστη δεν ισχυουν. Για την ιστορια εχω εναν imetec δε θυμαμαι μοντελο λοιπον που ως αεροθερμο μου αρεσει πολυ, αλλά την ίδια ζεστη με τα φτηνα βγαζει. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2018 από Curtis76 1
challenger_4 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Σκέφτομαι να αγοράσω αυτόν τον θερμοπομπό. Φτηνός με καλές αξιολογήσεις.
isay Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, challenger_4 είπε Σκέφτομαι να αγοράσω αυτόν τον θερμοπομπό. Φτηνός με καλές αξιολογήσεις. Το λες σαν ερώτηση ή σαν κατάφαση; Αν διαβάσεις αναποδα θα καταλαβεις οτι το 90% των φθηνών προϊοντων της αγοράς ειναι φασον κινέζικα και τον τρόπο θερμανσης σε σχέση με το κοστος. Θα βρεις και φθηνοτερους και ακριβοτερους, ολοι το ιδιο ειναι. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2018 από isay 1
Zerg13 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, isay είπε Το λες σαν ερώτηση ή σαν κατάφαση; Αν διαβάσεις αναποδα θα καταλαβεις οτι το 90% των φθηνών προϊοντων της αγοράς ειναι φασον κινέζικα και τον τρόπο θερμανσης σε σχέση με το κοστος. Θα βρεις και φθηνοτερους και ακριβοτερους, ολοι το ιδιο ειναι. Δεν ειναι ολα το ιδιο. Εχουν μεγαλες διαφορες.. στην ποιοτητα της θερμανσης, στην απαγωγη της θερμοτητας στην ακριβεια του θερμοστατη στην ποιοτητα υλικων (εξωτερικο πλαισιο, αντισταση θερμανσης καλωδιο, ασφαλειες, διακοπτες) στην ολη υλοποιηση και δομηση του. γκομενα με βυζια και κωλο και οι 2, αλλα μερα με νυχτα η μια με την αλλη παρτε atlantic μην πεφτετε παρακατω. Με 40€ κατασκευαστηκε, μεταφερθηκε μπηκε ΦΠΑ και κερδιζουν ολοι φανταστειτε απο τι φτιαχτηκε. Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2018 από Zerg13
challenger_4 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Σκεφτόμουν ότι από τη στιγμή που όλοι έχουν τον ίδιο βαθμό απόδοσης να πάω σε οικονομικό σαν αυτόν που αναφέρω.
Zerg13 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, challenger_4 είπε Σκεφτόμουν ότι από τη στιγμή που όλοι έχουν τον ίδιο βαθμό απόδοσης να πάω σε οικονομικό σαν αυτόν που αναφέρω. Το συστημα air convection τι ειναι; Που γραφει. Πιο πολυ με convector μοιαζει οχι με θερμοπομπο, αυτα τα αεροθερμα σε σχημα θερμοπομπου που εχουν τα super market. Ειναι κατι αλλο; Αν το εμπιστευεσαι χτυπα.... Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2018 από Zerg13
tz_aristotelis Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Ηλεκτρικό πάνελ: ζεσταίνεται απλα μια επιφάνεια , αρχίζουν από 400w και ανεβαίνουν (έχω ένα στα 400, καλός για να κρατά την θερμοκρασία σε ένα καλά μονωμένο χώρο το βράδυ). Αθόρυβο. Κονβεκτορας: μοιάζει με καλοριφέρ ανοιχτο πάνω και κάτω , αλλά έχει στο εσωτερικό του μια αντίσταση και εκμεταλλεύεται την φυσική ροή του αέρα από κάτω προς τα πάνω και έτσι ζεσταίνει. Αρχίζουν από 1000w περίπου και ανεβαίνουν. Καλοριφέρ λαδιού. Γνωστό. Έχει λάδι μέσα και κρατεί την ζέστη πιο καλά αλλά και την διαχέει στο εσωτερικό του καλοριφέρ ομοιόμορφα. Κουμτελ αεροθερμα και το καινούργιο που είναι σαν μπριζακι 400w κλπ.: ΜΑΚΡΙΑ. Κλιματισμος: Το καλύτερο από όλα. Το χειρότερο air condition είναι καλύτερο από όλα τα παραπάνω. Με αντλία και ψυκτικό υγρό που συμπιέζει και αποσυμπίεζει δημιουργεί κρύο και ζέστη μέσα η έξω και κάνει και αφυγρανση! Πλην κλιματισμού όλα έχουν ηλεκτρική αντίσταση οπότε είναι όλα ίδια στην βασική τους αρχή. Βέβαια κάποια έχουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής και είναι πιστοποιημένα, κάποια είναι αθόρυβα ενώ κάποια έχουν συστολές και διαστολές και τρίζουν, κάποια έχουν μηχανικό και κάποια ηλεκτρονικό θερμοστάτη κλπ κλπ. Δεν έχω άποψη για τις αντλίες θερμότητας για το πώς λειτουργούν αλλά είναι ακριβά στην αρχική τοποθέτηση και μετά καλύτερα και από κλιματισμό. Ο καθένας ανάλογα με τις ανάγκες του προσαρμόζεται. Εγώ πήρα ενα κλιματιστικό 18000 στο σπίτι το βάζω στο σαλόνι στους 20 η 21 το πρωί και το κλείνω το βράδυ , ανοιγοκλείνει μόνο του και ξέρω ότι την τετραμηνια δεκ έως Μαρ θα δώσω +200€ αλλά ολο το σπίτι είναι σταθερά στους 21 και είναι ευχάριστα. Μύθοι: κάνει κρύο βάλε το κλιματισμό στους 30 να ζεσταθούμε και όχι στους 21!!!! , Κάνει ζέστη βάλε το κλιματισμό στους 18 από τους 27 η 26 !!!!! Αυτά παιδιά ελπίζω να βοήθησα και εγω 1
Zerg13 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, tz_aristotelis είπε Ηλεκτρικό πάνελ: ζεσταίνεται απλα μια επιφάνεια , αρχίζουν από 400w και ανεβαίνουν (έχω ένα στα 400, καλός για να κρατά την θερμοκρασία σε ένα καλά μονωμένο χώρο το βράδυ). Αθόρυβο. Κονβεκτορας: μοιάζει με καλοριφέρ ανοιχτο πάνω και κάτω , αλλά έχει στο εσωτερικό του μια αντίσταση και εκμεταλλεύεται την φυσική ροή του αέρα από κάτω προς τα πάνω και έτσι ζεσταίνει. Αρχίζουν από 1000w περίπου και ανεβαίνουν. Καλοριφέρ λαδιού. Γνωστό. Έχει λάδι μέσα και κρατεί την ζέστη πιο καλά αλλά και την διαχέει στο εσωτερικό του καλοριφέρ ομοιόμορφα. Κουμτελ αεροθερμα και το καινούργιο που είναι σαν μπριζακι 400w κλπ.: ΜΑΚΡΙΑ. Κλιματισμος: Το καλύτερο από όλα. Το χειρότερο air condition είναι καλύτερο από όλα τα παραπάνω. Με αντλία και ψυκτικό υγρό που συμπιέζει και αποσυμπίεζει δημιουργεί κρύο και ζέστη μέσα η έξω και κάνει και αφυγρανση! Πλην κλιματισμού όλα έχουν ηλεκτρική αντίσταση οπότε είναι όλα ίδια στην βασική τους αρχή. Βέβαια κάποια έχουν καλύτερη ποιότητα κατασκευής και είναι πιστοποιημένα, κάποια είναι αθόρυβα ενώ κάποια έχουν συστολές και διαστολές και τρίζουν, κάποια έχουν μηχανικό και κάποια ηλεκτρονικό θερμοστάτη κλπ κλπ. Δεν έχω άποψη για τις αντλίες θερμότητας για το πώς λειτουργούν αλλά είναι ακριβά στην αρχική τοποθέτηση και μετά καλύτερα και από κλιματισμό. Ο καθένας ανάλογα με τις ανάγκες του προσαρμόζεται. Εγώ πήρα ενα κλιματιστικό 18000 στο σπίτι το βάζω στο σαλόνι στους 20 η 21 το πρωί και το κλείνω το βράδυ , ανοιγοκλείνει μόνο του και ξέρω ότι την τετραμηνια δεκ έως Μαρ θα δώσω +200€ αλλά ολο το σπίτι είναι σταθερά στους 21 και είναι ευχάριστα. Μύθοι: κάνει κρύο βάλε το κλιματισμό στους 30 να ζεσταθούμε και όχι στους 21!!!! , Κάνει ζέστη βάλε το κλιματισμό στους 18 από τους 27 η 26 !!!!! Αυτά παιδιά ελπίζω να βοήθησα και εγω Ηλεκρικο πανελ και θερμοπομπος ειναι το ιδιο πραγμα. https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/heaters/convectors/180064-morris-mph20040 δες. Τα convector ειναι συνηθως αεροθερμα ή οταν τους κλεινουμε το fan μοιαζουν με φτηνοι θερμοπομποι. Τουλαχιστον αυτα που πουλαν τα sm ετσι ειναι. Ο παραπανω θερμοπομπος δεν ειναι κακη ιδεα. Μορις αλλα φαινεται καλης ποιοτητας και εμφανισιμος Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2018 από Zerg13
Whargoul Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, tz_aristotelis είπε Δεν έχω άποψη για τις αντλίες θερμότητας για το πώς λειτουργούν αλλά είναι ακριβά στην αρχική τοποθέτηση και μετά καλύτερα και από κλιματισμό. Είναι βασικά μια μεγάλη εξωτερική μονάδα κλιματιστικού. Την ίδια αρχή λειτουργίας έχουν. Απλά ζεσταίνει επί τόπου νερό αντί να στέλνει το ψυκτικό αέριο στην εσωτερική μονάδα. 56 λεπτά πριν, Zerg13 είπε Ηλεκρικο πανελ και θερμοπομπος ειναι το ιδιο πραγμα. Όχι κατ, ανάγκη. Στα ηλεκτρικά πάνελ ανήκουν και τα πάνελ υπερύθρων και οι θερμοπομποί (τελείως διαφορετικά πράγματα αλλά anw). Αυτά που αναφέρει σαν ~400W είναι συνήθως υπερύθρων (πανελ υπέρυθρης ακτινοβολίας) οπότε λογικά αυτά εννοεί. Κονβεκτορας και θερμοπομπός είναι το ίδιο πράγμα
challenger_4 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2020 Γεια σας! Χρειάζομαι έναν θερμοπομπό για δωμάτιο. Να προτιμήσω Mica? Τι διαφορά έχουν από αυτούς που δεν ειναι mica? Είμαι ανάμεσα σε αυτούς: 1) Serton 341 (Ελληνικό, πολύ ποιοτικό απ ότι λένε - 5 έτη εγγύηση) 2)Bormann Elite ( ωραίο design - με θετικές κριτικές στο skroutz - αθόρυβος, μεγάλη επιφάνεια κλπ) 3)Rohnson r-019 ποιον μου προτείνετε; Ευχαριστώ
challenger_4 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2020 Μήπως έχει κάποιος άποψη για τους παραπάνω θερμοπομπούς;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα