Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή στην πολυκατοικία μας πέρσι καιγαμε μόνο δύο διαμερίσματα πετρέλαιο και επειδή είμαι ενοικιαστρια σκέφτηκα φέτος να αγοράσω θερμοπομπους.Το διαμέρισμα είναι 70 τετραγωνικά. Σκεφτόμουν να πάρω nobo. Είδα όμως ότι είναι καλοί και οι applimo. Έχει κάποιος προσωπική εμπειρία; 

• Like 1
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είτε πάρεις θερμοπομπους ή σομπες χαλαζία ή converter ή αερόθερμο έχεις ακριβώς την ίδια κατανάλωση ρεύματος σε σχέση με την αποδοση (μιλώντας πάντα για ίδιες καταναλώσεις)

Αν πάνω δεξια στην αναζήτηση ψάξεις για θερμοπομπους θα βρει πολλα αναλογα θεματα συζήτησης και για ειδη θερμανης και για μάρκες. 

Με δυο λογια αν η προσεγγιση σου ειναι η κατανάλωση-απόδοση πας καρφωτά σε κλιματιστικό inverter (για τεχνολογία οχι μάρκα). Φασαρία να μπει, μεγαλύτερο αρχικό κοστος αλλά θα κάνεις γρήγορα αποσβεση.

Αν δεν θες/μπορεις να βάλεις κλιματιστικό αγοράζεις με βάση τι και πως θες να ζεστάνεις. 

Ψάξε λιγο τις συζητήσεις και θα βρεις πάρα πολύ υλικό για διάβασμα. 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, lenal είπε

Επειδή στην πολυκατοικία μας πέρσι καιγαμε μόνο δύο διαμερίσματα πετρέλαιο και επειδή είμαι ενοικιαστρια σκέφτηκα φέτος να αγοράσω θερμοπομπους.Το διαμέρισμα είναι 70 τετραγωνικά. Σκεφτόμουν να πάρω nobo. Είδα όμως ότι είναι καλοί και οι applimo. Έχει κάποιος προσωπική εμπειρία; 

δυο χειμωνες τωρα με nobo στα υπνοδωματια μια χαρα.οικονομικοι στο ρευμα πολυ καλη ποιοτητα θερμανσης. το μονο μειον ειναι η τιμη ( 170 και 200 ευρω οι δυο που εχω αλλα δεν καινε τιποτα.). .παρτους μην το σκεφτεσε καν.

• Thanks 1
Δημοσ.

"οικονομικοι στο ρευμα" ειναι ατοπο

ο θερμοπομπος αν καταλωνει 1kw, θα αποδιδει 1kw θερμανσης. Αν καταναλωνει 2kw θα αποδιδει 2kw. Αν ο χωρος χρειαζεται 10kw (λεμε) για παραμεινει 24 ωρες στους 21 βαθμους ο θερμοπομπος οτι μαρκας και να ειναι θα καταναλωσει 10kw ηλεκτρικου ρευματος.

Τα μονα που αποδιδουν πολλαπλασια της ενεργειας που καταναλωνουν ειναι οι αντλιες θερμοτητας (ειτε υπο τη μορφη κεντρικης εγκαταστασης ειτε υπο την μορφη σπλιτ κλιματιστικων)

• Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, fredd0 είπε

"οικονομικοι στο ρευμα" ειναι ατοπο

ο θερμοπομπος αν καταλωνει 1kw, θα αποδιδει 1kw θερμανσης. Αν καταναλωνει 2kw θα αποδιδει 2kw. Αν ο χωρος χρειαζεται 10kw (λεμε) για παραμεινει 24 ωρες στους 21 βαθμους ο θερμοπομπος οτι μαρκας και να ειναι θα καταναλωσει 10kw ηλεκτρικου ρευματος.

Τα μονα που αποδιδουν πολλαπλασια της ενεργειας που καταναλωνουν ειναι οι αντλιες θερμοτητας (ειτε υπο τη μορφη κεντρικης εγκαταστασης ειτε υπο την μορφη σπλιτ κλιματιστικων)

αλλο ο κινεζικος θερμοπομπος των 50 ευρω αλλο ο nobo των 200.παιζει ρολο και ο βαθμος αποδοσης .δεν ειναι ολοι ιδιοι οι θερμοπομποι.αλλα υλικα αλλος τροπος παροχης της θερμοτητας.Δηλαδη οκ ενας κινεζικος για να θερμανει τον χωρο θελει να δουλευει με την χρηση φυσικα θερμοστατη μιση ωρα ανα ωρα ενας καλος θελει 15 λεπτα ανα ωρα.αυτο ενοουμε οικονομια.αρα δεν ειναι ατοπο.

Δημοσ.

δεν εχει καμια διαφορα στο 'βαθμο αποδοσης' αυτα ειναι παπατζες των πωλητων. Διαφορα υπαρχει στην ποιοτητα κατασκευης και στην ποιοτητα του θερμοστατη ο οποιος μπορει δυνητικα να κανει οικονομια αν ειναι ακριβειας και κλεινει το θερμοπομπο ακριβως στους 21 βαθμους αντι να φτανει πχ το δωματιο 22,23, γουατεβερ.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, mp123 είπε

αλλο ο κινεζικος θερμοπομπος των 50 ευρω αλλο ο nobo των 200.παιζει ρολο και ο βαθμος αποδοσης .δεν ειναι ολοι ιδιοι οι θερμοπομποι.αλλα υλικα αλλος τροπος παροχης της θερμοτητας.Δηλαδη οκ ενας κινεζικος για να θερμανει τον χωρο θελει να δουλευει με την χρηση φυσικα θερμοστατη μιση ωρα ανα ωρα ενας καλος θελει 15 λεπτα ανα ωρα.αυτο ενοουμε οικονομια.αρα δεν ειναι ατοπο.

Καμία σχέση. Placebo effect και ατάκες πωλητών για να πουλήσουν σε αφελείς. Τη θερμανση στην κάνει η αντίσταση και οχι ο θερμοστάτης. Να έλεγες οτι ο κινεζικος φορά αντισταση 1500 ενω γράφει 2000 και για αυτό αργεί να ζεστάνει θα το δεχόμουν αλλά "ποιοτικότερη θερμανση" δεν παιρνεις είτε εχεις φθηνό ή ακριβό. Αν το δωμάτιο θέλει πχ 4000 θερμίδες για να πιάσει τους 21oC η κατανάλωση ρεύματος είναι η ίδια αν χρησιμοποιήσω αντίσταση 2000W ή 1500W. Η διαφορά ειναι στο χρόνο που θα πιάσει τους 21oC. Ομοίως για τους "ηλεκτρονικους θερμοστάτες". ΔΕΝ κάνουν οικονομία, όπως κάποιοι νομιζουν, απλά είναι πιο ακριβοί ακριβείς στον έλεγχο της θερμοκρασίας, αλλά εδώ μιλάμε για θέρμανση χώρου και οχι συνταγή φαρμάκου, που μας ενδιαφέρει η ακρίβεια. 

Συνοπτικα, να πει κάποιος οτι θα αγοράσει nobo (ή αλλη ακριβή μάρκα) λόγω καλύτερης ποιότητας υλικών, θα συμφωνουσα, αλλά να λεει οτι θα αγοράσει λογω οικονομιας στο ρεύμα απλά πιάστηκε κορόιδο κάποιου πωλητη. 

Επεξ/σία από isay
Χαζό ορθογραφικό λάθος
  • Like 4
Δημοσ.

Καλα ρε παιδια σε λιγο θα πειτε πως ειναι αχρηστοι οι nobo να παμε να παρουμε κουμτελ η την σομπα την ζευς του σειτανιδη. Οτι πληρωσεις παιρνεις. Ουτε αφελεις ειμαστε ουτε μας επιασε κοροιδο κανενας πωλητης. Τους nobo πρεπει να ξερεις που να πας να τους αγορασεις. Αρα ξερεις τι αγοραζεις. Προσωπικα εγω εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος. Αμα δεν ηταν καλοι θα τους ειχα πεταξει τον πρωτο χειμωνα που τους πηρα. Δεν κολλαω στα 400 ευρω. 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mp123 είπε

Καλα ρε παιδια σε λιγο θα πειτε πως ειναι αχρηστοι οι nobo να παμε να παρουμε κουμτελ η την σομπα την ζευς του σειτανιδη. Οτι πληρωσεις παιρνεις. Ουτε αφελεις ειμαστε ουτε μας επιασε κοροιδο κανενας πωλητης. Τους nobo πρεπει να ξερεις που να πας να τους αγορασεις. Αρα ξερεις τι αγοραζεις. Προσωπικα εγω εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος. Αμα δεν ηταν καλοι θα τους ειχα πεταξει τον πρωτο χειμωνα που τους πηρα. Δεν κολλαω στα 400 ευρω. 

Δεν είπε κανεις οτι ειναι άχρηστοι, αλλά εγω θα τολμήσω να σου πω οτι ακριβοπλήρωσες μια τεχνολογία, λογω marketing. Αν τώρα δεν κολλάς στοι οικονομικό, δεν υπάρχει λογος περαιτέρω αναλυσης για το value for money. 

Να στο πω διαφορετικά με κινητα. Εστω οτι θες να αγοράσεις ένα middle range android κινητό. Για λογους marketing ο περισσότερος κοσμος θα πάει σε samsung, ενώ αυτοι που το σκαλίζουν ή ψάχνονται θα στραφουν σε xiaomi ή huawei και θα εχουν επισης ενα παρα πολύ καλό προϊόν και τους μένει και μετρητό στην τσέπη. 

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, isay είπε

Δεν είπε κανεις οτι ειναι άχρηστοι, αλλά εγω θα τολμήσω να σου πω οτι ακριβοπλήρωσες μια τεχνολογία, λογω marketing. Αν τώρα δεν κολλάς στοι οικονομικό, δεν υπάρχει λογος περαιτέρω αναλυσης για το value for money. 

Να στο πω διαφορετικά με κινητα. Εστω οτι θες να αγοράσεις ένα middle range android κινητό. Για λογους marketing ο περισσότερος κοσμος θα πάει σε samsung, ενώ αυτοι που το σκαλίζουν ή ψάχνονται θα στραφουν σε xiaomi ή huawei και θα εχουν επισης ενα παρα πολύ καλό προϊόν και τους μένει και μετρητό στην τσέπη. 

Να σου πω την αληθεια τωρα εν μερη  ( ασχετο με το θεμα  ) εχεις δικο.παντα ειχα σαμσουγκ κινητα..επειδη ηθελα μεγαλο κινητο εξι ιντσες το πιο vfm ηταν το honor 7x. το πηρα για πλακα αλλα τωρα επειτα απο οχτω μηνες μπορω να πω οτι στα λεφτα του για το τι προσφερει ειναι πολυ καλο. ουτε κολληματα , εχει φαει τρεις καλες τουμπες συν στην δουλεια που το εχω το κακομεταχειριζομε ειναι σκυλος.( σκεφτομε upgade σε honor 10  αν με βαγαλει ακομα πεντε μηνες χωρις προβληματα). 

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια σας. Φέτος επειδή ελάχιστοι καιγαμε πετρέλαιο στην οικοδομή,  πλήρωνα 300 και 400 το μήνα χωρίς να ζεσταίνονται φοβερά. Το έκαιγα από τις 14.00 ως τις 22.00 περίπου. Επειδη δεν είμαι ιδιοκτήτρια σκέφτηκα τους θερμοπομπους. Είναι κάποιος που χρησιμοποιεί αποκλειστικά θερμοπομπους για θέρμανση; Το διαμέρισμα είναι 70τ.μ. στη Βόρεια Ελλάδα. 

Δημοσ.

Εγω εδω και 4 χρονια εχω 3 θερμοπομπους.εναν σε καθε υπνοδωματιο και εναν στο σαλονι.Γενιλα αν τους δουλευεις πολλες ωρες καινε.εγω τους χρησιμοποιουσα απο το απογευμα και μετα και συνηθως τα κρυα βραδια αλλα εχω νυχτερινο ρευμα και μενω πελλοπονησο με οχι τοσα πολλα κρυα. Η μαρκα που εχω ειναι adax neo,  πολυ ποιοτικοι απλα κορυφη.

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 11/8/2018 στις 8:28 ΜΜ, 26ska είπε

Nobo έχω και εγώ 3,δύο 2000watt και έναν 1500αρι.Καλοι είναι αλλά καίνε ρεύμα, πολύ... 

Πόσο πολύ? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...