Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Samsung-Galaxy-Note-9-5.jpg.95aa13e61caeb89b27d9e9560edf2768.jpg

Η σειρά Galaxy Note της Samsung είναι η ακριβότερη όσον αφορά όλα τα Android smartphone που κυκλοφορούν στα μαγαζιά. Αποτελεί επίσης την καλύτερη συσκευή της Samsung κάθε χρονιά, αλλά από πέρυσι ξεπερνάει πλέον το φράγμα των χιλίων ευρώ όσον αφορά την τιμή της. Αναρωτιόμαστε λοιπόν τι στο καλό έχει η συγκεκριμένη συσκευή που να την κάνει να αξίζει να δώσεις τόσα πολλά χρήματα για να την αποκτήσεις;

Μιλάμε αδιαμφισβήτητα για ένα από τα καλύτερα smartphone του 2018, αλλά επειδή η τιμή του είναι ιδιαίτερα υψηλή, θέλουμε να δούμε πόσο διαφέρει σε σχέση με άλλα μοντέλα της Samsung, αλλά και σε σχέση με τις προτάσεις των ανταγωνιστών της.

Χαρακτηριστικά

• Επεξεργαστής: Οκταπύρηνος Samsung Exynos 9810 @ 2.7GHz
  • GPU: Mali G72 MP18
  • Μνήμη: 6GB/8GB RAM - 128GB/512GB αποθήκευση (microSD)
  • Οθόνη: Super AMOLED 6.4" @ 2960 x 1440p (18.5:9, 516ppi)
  • Κάμερα: Πίσω 12MP + 12MP (f/1.5-2.4, OIS, video 2160@60fps) - Μπροστά 8MP (f/1.7)
  • Συνδεσιμότητα: 4G, Wi-Fi ac, Bluetooth 5.0, GPS (Glonass, BDS, Galileo), NFC, Iris & fingerprint scanner, USB-C
  • Μπαταρία: 4.000mAh
  • Διαστάσεις: 161.9 x 76.4 x 8.8mm - 201gr
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 8.1 Oreo

Samsung-Galaxy-Note-9-6.jpg.d0cc592c13e97b46557d4e37588c1109.jpg

Ένας από τους λόγους για να αγοράσεις το Galaxy Note 9 είναι η οθονάρα του. Κανείς δε φτιάχνει σήμερα καλύτερα πάνελ από τα Super AMOLED της Samsung και εδώ έχουμε το καλύτερό της με μέγεθος 6.4 ίντσες και αναλογία 18.5:9. Με απλά λόγια αν θέλεις μεγάλο κινητό για να απολαμβάνεις τα παιχνίδια σου, το VR και να βλέπεις και καμιά ταινία πού και πού, δεν υπάρχει καλύτερη εμπειρία χρήσης από αυτή που προσφέρει το συγκεκριμένο smartphone.

Το δεύτερο σημαντικότερο χαρακτηριστικό της συσκευής είναι η κάμερα και εδώ η Samsung χρησιμοποιεί ακριβώς την ίδια με αυτή που προτιμήθηκε για το Galaxy S9+. Είναι διπλή στα 12MP, με τη βασική να διαθέτει μεταβαλλόμενο διάφραγμα για καλές φωτογραφίες σε όλες τις συνθήκες. Γράφει επίσης βίντεο 4K στα 60fps και διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS) για τέλεια αποτελέσματα.

Samsung-Galaxy-Note-9-3.jpg.3632fe718aa40e84f5aaae15ebb7fe16.jpg

Η κατασκευή του είναι πλήρως αδιάβροχη (IP68), διαθέτει πολύ μεγαλύτερη μπαταρία σε σχέση με το περσινό μοντέλο, έχει στερεοφωνικά ηχεία της AKG και συνδέεται πλέον σε οθόνες υπολογιστή με ένα απλό καλώδιο HDMI και όχι μέσω του πανάκριβου DeX. Το S Pen τέλος είναι αυτό που αναβαθμίστηκε περισσότερο, καθώς συνδέεται πλέον μέσω Bluetooth στο κινητό, λειτουργεί σαν χειριστήριο για την κάμερα και τις παρουσιάσεις μας, ενώ η μπαταρία του διαρκεί 30 λεπτά (ή 200 κλικ) και φορτίζει σε 40 μόλις δευτερόλεπτα!

Πολύ ωραία όλα αυτά αλλά για τα 1050 ευρώ που θα χρειαστεί να δώσουμε στην Ελλάδα για να το αποκτήσουμε, θέλουμε να ξέρουμε ότι όντως αγοράζουμε το καλύτερο με διαφορά. Ας δούμε λοιπόν πόσο πολύ διαφέρει σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Samsung-Galaxy-Note-9-4.jpg.539816f06621b1f833cc167d320dcf96.jpg

Γιατί να μην το πάρεις;

Ας ξεκινήσουμε από το καλύτερο χαρακτηριστικό του, που είναι η οθόνη. Ναι είναι η καλύτερη της αγοράς, αλλά είναι επίσης και η ίδια σε σχέση με αυτή του Galaxy Note 8 και του Galaxy S9+ που πωλούνται σήμερα στα 640€ και τα 670€ αντίστοιχα. Αν λοιπόν σε ενδιαφέρει κυρίως η εξαιρετική οθόνη, αυτές είναι οι επιλογές σου. Μπορείς όμως να πάρεις εναλλακτικά και το OnePlus 6, το οποίο διαθέτει AMOLED πάνελ επίσης, αλλά είναι ελαφρώς κατώτερης ποιότητας από αυτό του Note 9.

Πάμε στην κάμερα, όπου το πρώτο ερώτημα που μας έρχεται στο μυαλό είναι:

Γιατί να μην πάρω το φθηνότερο Galaxy S9+ που έχει ακριβώς την ίδια;

Δεκτό. Το θέμα όμως είναι ότι η κάμερα και των δύο δεν είναι η καλύτερη της αγοράς για να δικαιολογεί αυτή την τιμή. Το Huawei P20 Pro που διαθέτει μακράν την καλύτερη κάμερα φέτος κοστίζει μόλις 670€. Το Huawei P20 που είναι επίσης καλύτερο σε αυτό τον τομέα το βρίσκεις στα 500€ περίπου, ενώ και το Xiaomi Mi 8 που έρχεται στην Ελλάδα στα 550€ είναι ισάξιο σε αυτό τον τομέα με το Galaxy Note 9.

Samsung-Galaxy-Note-9-1.jpg.5d997ac9dd3882b7162ecd05d79244fb.jpg

Βλέπουμε λοιπόν ότι το συγκεκριμένο τηλέφωνο δεν έχει και τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά θα μπορούσε η Samsung να το κάνει να ξεχωρίσει σε άλλους τομείς. Θα μπορούσε για παράδειγμα να έχει "all screen" design σαν το Vivo Nex S, θα μπορούσε επίσης να έχει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη ή αυτονομία δύο και πλέον ημερών. Δεν τα έχει όμως και το μόνο στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι το πενάκι που για πολύ κόσμο είναι άχρηστο.

Η σύγκριση βέβαια που κάναμε δεν είναι απόλυτα σωστή γιατί απομονώνουμε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όταν συνολικά τα προαναφερθέντα τηλέφωνα μπορεί να μην είναι το ίδιο καλά σε σχέση με το Note 9. Ως καταναλωτές όμως δίνουμε περισσότερη σημασία σε κάποια πράγματα και λιγότερη σε άλλα, οπότε μπορούμε να βρούμε τη χρυσή τομή με πολύ λιγότερα χρήματα. Όσο πλήρες και να είναι λοιπόν το Galaxy Note 9, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι σε καμία περίπτωση δε δικαιολογεί την τιμή του.

Πηγή: https://www.doctorandroid.gr/2018/08/samsung-galaxy-note-9.html?m=1

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι η επόμενη μου συσκευή. Φυσικά όχι σε αυτά τα λεφτά και δυστυχώς θα πάρει πολύ καιρό μέχρι να πέσει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.
Νομίζω τα 700, ίσως, θα μπορούσε να τα δικαιολογήσει καθώς είναι μία συσκευή που πραγματικά δεν του λείπει τίποτα και με αυτό το ποσό θα μπορούσες να την κρατήσεις άνετα 2 χρόνια έως ότου λήξει και η εγγύηση του. Φυσικά σε αυτά τα λεφτά θα προτιμούσα την μεγάλη έκδοση αλλά δεν νομίζω ότι θα την δούμε ποτέ επίσημα στη χώρα μας.
Μίλαμε για την καλύτερη οθόνη εκεί έξω. Κάμερα στο Top 5 με εξαιρετική ποιότητα βίντεο  (κάτι που τα Huawei ακόμα χωλαίνουν ας πούμε) και με βελτιωμένο software όπως φαίνεται, πανέμορφο σχέδιο (όσο υποκειμενικό και αν είναι κάτι τέτοιο) και αρκετές διαφορές οι οποίες δικαιολογούν μέχρι και την αγορά από κατόχους Note 8. Πρώτο και καλύτερο η μπαταρία. Έχω συμβιώσει για 6 μήνες με ναυαρχίδα που έχει μπαταρία 4000mAh. Είναι απίστευτη η αίσθηση να ξέρεις ότι ό,τι και αν κάνεις θα σε βγάλει μία μέρα. Εγώ είχα φτάσει σε σημείο να φορτίζω κάθε δεύτερη. Το Note 8 είναι κακό σε αυτόν τον τομέα και σίγουρα δεν αξίζει ναυαρχίδα με κακή μπαταρία. Βελτιωμένα ηχεία. Αν έχει δανειστεί τα ηχεία του S9+ τότε μιλάμε για πολλά βήματα καλύτερο ήχο από το Note 8. Καλύτερη θέση δακτυλικού αποτυπώματος. Ενισχυμένο πενάκι και, βασικά, το πενάκι είναι λόγος από μόνο του να σκάσεις τα παραπάνω λεφτά που ζητάει. Δεν αρνούμαι ότι από το Note 4 και μετά μου έχει λείψει αρκετά το S-Pen αλλά δεν μπορούσα με τίποτα να πάω σε συσκευή με τόσο κακή μπαταρία (Note 8 ) τελικά και έμενα πάντα ένα κλικ πριν την αγορά του.
Οπότε όταν μιλάμε για μία συσκευή με την καλύτερη οθόνη, πολύ καλά ηχεία, κορυφαία κάμερα, πολύ καλή μπαταρία αντάξια της τιμής του και της κατηγορίας του, πενάκι και όλα αυτά σε ένα πανέμορφο σχέδιο, τότε πιστεύω ότι αξίζει η υπέρβαση. Φυσικά τα 1000 ευρώ είναι ανέκδοτο.

Επεξ/σία από -WISE-
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δεν μπορει κανεις να απαντησει αν αξιζει ή οχι αφου δεν υπαρχουν αντικειμενικα κριτηρια να στηριξουν τη μια ή την αλλη αποψη. Ο,τι και να πουμε επηρεαζεται απο την προσωπικη γνωμη του καθενος μας.

Γενικως ολοι μας καπου θεωρουμε οτι αξιζουμε να δωσουμε λεφτα και καπου οχι. Εχω γνωστους που μπορει να δινουν εκατονταδες ευρω σε ταξιδια αλλα ρουχα παιρνουν απο το zara πχ. Εχω γνωστο με τρελα για τα ελβετικα ρολογια που οδηγει Skoda.

Και στον εαυτο μου φυσικα το βλεπω αυτο. Δινω πολλα λεφτα για ρουχα και διαφορα gadgets αλλα δε παω να δωσω πχ 60€ για ν ακουσω την Πρωτοψαλτη στο Ηρωδειο. (Το χρησιμοποιω ως παραδειγμα αφου ειχα συζητηση το πρωι για τη συναυλια της τον Οκτωβρη)

Αν προσπαθησω να βγαλω την υποκειμενικοτητα απο τη μεση, οπως εγραψα και στο θρεντ του τηλεφωνου η τιμη του ειναι λογικη και αναμενομενη οπως διαμορφωνεται η αγορά. 

Προσωπικα δε θα το επαιρνα day 1 αλλα θα περιμενα λιγο να πεσει κανα 300αρι€ και να το παρω απο καποιο καταστημα του skroutz. Ειναι ποσο που εγω δε μπορω να διαθεσω για κινητο και δε θελω κιολας να κοψω απο αλλου για να το παρω. Αυτο ομως δε σημαινει οτι θα μπαινω στ αντιστοιχα θρεντ και θα κραζω.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, margaritagr είπε

Δεν μπορει κανεις να απαντησει αν αξιζει ή οχι αφου δεν υπαρχουν αντικειμενικα κριτηρια να στηριξουν τη μια ή την αλλη αποψη. Ο,τι και να πουμε επηρεαζεται απο την προσωπικη γνωμη του καθενος μας.

Αυτό ακριβώς.

Για κάποιον π.χ με ένα ψωρομισθό των 900€ προφανώς και δεν αξίζει, δεν είναι vfm.

Για κάποιον άλλο όμως που θέλει ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην πιάτσα, τότε φαντάζει μέσα στις 2-3 πιθανές επιλογές.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτά τα τηλέφωνα είναι για λεφτάδες, πόσο να πεσει να πάει στα 700;Παλι απλησίαστο για τον μέσο μισθό του Ελληνα.Το όριο μου εμενα είναι τα 300.Οπότε αυτό το κινητό δεν θα το αποκτήσω ποτε. 

Επεξ/σία από 26ska
Δημοσ.

Δεν με νοιαζει κι αν ειναι το καλύτερο κινητο του κοσμου ετη φωτος καλυτερο απο τα αλλα. Απλα 1000€ δεν θα δωσω ποτε για κινητο! Απο την στιγμη που μπορω να κανω την δουλεια μου και με 200€ δεν βλεπω τον λογο. Το budget ξεχειλωνει εως 400€ μονο και μονο γιατι θελω να τα κραταω 4 χρονια και οχι να αλλαζω καθε 1. Πραγματικα δεν βλεπω τον λογο να εχω το τελευταιο μοντελο καθε φορα ουτε και την πιο wow οθονη ή την φοβερη καμερα (που κακη παραμενει με δεδομενα πραγματικης φωτογραφιας ουτως ή αλλως). Το κινητό ειναι απλα ενα εργαλειο. Τιποτε αλλο.

• Like 3
Δημοσ.

Έχω το Note 8, το λατρεύω, είναι με διαφορά η καλύτερη συσκευή που είχα ποτέ. Το 9 όμως δεν με ελκύει, οι διαφορές σε μπαταρία ήχο και πενάκι δεν είναι αρκετές για να με κάνουν να σκεφτώ την αλλαγή. Την ίδια στιγμή κλασσικά είναι κάθε γενιά του το κορυφαίο τηλέφωνο της αγοράς. Τα 1000+ πολλά, αλλά σε 3-4 μήνες κάποιος ο οποίος ψάχνει σε εκείνο το εύρος τιμών, τελικά θα ναι μονόδρομος.

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι λέτε αλλά με trade in και απαλλαγή ΦΠΑ πέφτει στα 600€ επομένως είναι άριστη η τιμή.. Σίγουρα τα 1000€+ είναι υπερβολή όπως ήταν και πέρσι το note 8 και το s9+ στα 979€..Φυσικα αναφέρομαι σε τιμές πρώτης μέρας κυκλοφορίας 

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 11/8/2018 στις 5:42 ΜΜ, adi32 είπε

Άσχημο. 

Πάνω από 350-400€ είναι πεταμένα λεφτά για κινητό 

Στην πραγματικότητα πάνω απο 50-60€ είναι πεταμενα λεφτά για κινητό αλλα έχουμε μάθει στην υπερκατανάλωση

• Like 4
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, ziaba είπε

Στην πραγματικότητα πάνω απο 50-60€ είναι πεταμενα λεφτά για κινητό αλλα έχουμε μάθει στην υπερκατανάλωση

Με 50-60 μόνο zer παίρνεις κι όχι smart. 

Μέχρι τα 150-200 κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά 

Επεξ/σία από adi32
  • Confused 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, adi32 είπε

Με 50-60 μόνο zer παίρνεις κι όχι smart. 

Μέχρι τα 150-200 κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά 

ανάλογά τι απαιτήσεις έχεις, προσωπικά  με ένα neffos ή moto c μια χαρά θα έκανα την δουλεία μου και να σπάσει λες δε μα... πας και παίρνεις άλλο επιτόπου

επίσης παίζουν αρκετά μεταχειρισμένα νοκια 3, χούαβει, σίαομι κτλ που υπερκαλύπτουν έναν απλό χρήστη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, ziaba είπε

ανάλογά τι απαιτήσεις έχεις, προσωπικά  με ένα neffos ή moto c μια χαρά θα έκανα την δουλεία μου και να σπάσει λες δε μα... πας και παίρνεις άλλο επιτόπου

επίσης παίζουν αρκετά μεταχειρισμένα νοκια 3, χούαβει, σίαομι κτλ που υπερκαλύπτουν έναν απλό χρήστη

Το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιον να δώσει πιο πολλά είναι μια καλύτερη κάμερα αν θέλει να βγαζει φώτο μόνο με το κινητό. Και πάλι μεχρι 200 € παίρνεις κινητό με αρκετά καλή κάμερα. 

Τώρα τα υπόλοιπα για bezzels ή αν ανοίγει το Facebook σε 1.56'' αντί για 1.54999999'' είναι αστεία 

Επεξ/σία από adi32
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...